Bingo op 10 kilometer hoogte

Eilanden had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Luchtvaartmaatschappij Transavia doet er alles aan om het haar passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Het bedrijf wil klanten de mogelijkheid bieden om aan boord een gokje te wagen of bingo te spelen. Transavia gaat daarover praten met de Staatsloterij.

Zo overweegt het bedrijf om krasloten te gaan verkopen. Passagiers kunnen daarmee geld of andere prijzen winnen. De luchtvaartmaatschappij is niet de eerste die dergelijke plannen heeft. Ook de Ierse concurrent Ryanair hoopt een soort gelijk concept te introduceren. Om het plan te kunnen uitvoeren is de hulp van de Staatsloterij wel noodzakelijk. Transavia heeft namelijk geen verstand van gokken, aldus een woordvoerder.

Door de heftige concurrentiestrijd onder luchtvaartmaatschappijen zijn de prijzen van vliegtickets erg laag. Er valt weinig meer aan te verdienen. Het gaat goed met Transavia, maar het bedrijf doet er alles aan om het rendement op peil te houden. Zo zijn aan boord ook tickets voor theatervoorstellingen te koop. Binnenkort is het mogelijk om in het vliegtuig mobiel te bellen en te internetten.