Bookmarks moeten voor online band zorgen

Online je 'bookmarks' of 'favorieten' stallen, en daarnaast deze gebruiken om contacten met gelijkgestemden te leggen. De website Flying Bookmarks biedt vanaf vandaag deze mogelijkheid. Het Nederlandse bedrijf Uphill Battle hoopt met de site een online community als Orkut of Friendster op te bouwen.

Ondanks dat de animo voor dergelijke communities aan het afnemen is verwacht het bedrijf veel van de dienst. Oprichter Jan Louwers: "De hype is over, maar wij zijn verstokte internetters die denken dat de behoefte aan zo'n functie er wel is. Het gaat natuurlijk niet om doorsnee sites als Apple.com, maar over bijzondere sites die mensen aantreffen en koesteren en waarover ze graag met anderen van gedachten wisselen."

Terwijl Louwers het heeft over een 'organische' groei die zoveel mogelijk via mond-op-mond reclame moet plaatsvinden spreekt het bedrijf achter Flying Bookmarks in een persbericht over een agressief groeiscenario. Binnen enkele maanden moet de dienst ook over de grens aan de man worden gebracht. Door samenwerking met portals, providers en bedrijven hoopt UpHill Battle het aantal gebruikers snel uit te breiden.