Noordzee FM laat prijswinnaars in de kou staan

Twee meisjes die een figurantenrol hadden gewonnen in de film 'Ocean's Twelve' bij Noordzee FM komen uiteindelijk toch niet in de buurt van Brad Pitt, George Clooney en Matt Damon te staan. De prijs gaat aan hun neus voorbij. "Ik werd dinsdag door Noordzee gebeld dat de figurantenrol door omstandigheden niet meer doorging. Eigenlijk zou ik in eerste instantie met mijn zusje gaan, maar dat kon niet meer van Noordzee", zegt de 18-jarige winnares Sanny Verhoeven.

Zowel Noordzee FM, productiemaatschappij Warner als Hollands Glorie Casting beweren dat het niet hun schuld is. Woordvoerder Stefan van den Berg van de radiozender betreurt wat er is gebeurd. "Het was allemaal besproken met Warner, maar die zijn op het laatste moment in gebreke gebleven. Maar we hebben de twee meisjes een vergelijkbare figurantenrol aangeboden en zodra die beschikbaar is, laten we het weten." Imme Dros van Hollands Glorie Casting, die tijdens de gehele Nederlandse shoot van 'Ocean's Twelve' voor de figuratie zorgde, zegt nooit medewerking aan deze prijs te hebben verleend.

Warner zelf weet ook van niks. Erwin Godschalk van de productiemaatschappij was de uitvoerend producent van het Nederlandse gedeelte van de Hollywood-film. Ik weet niets van figurantenrollen die weg werden gegeven in een prijsvraag. En het maakt mij eigenlijk persoonlijk ook niet zoveel uit", aldus Godschalk.

Sanny is er niet kapot van, maar ze baalt wel. "Ik wil graag actrice worden en een figurantenrol in zo'n grote Hollywood-productie komt niet elke dag langs. Het door Noordzee geboden alternatief, een andere figurantenrol in een Hollywood-film, gebeurt misschien over tien jaar ofzo." Toch is haar 'carrière' nog niet volledig gestokt. Vanaf volgende week is zij te zien in een gastrol in de soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. "Ik mag nog niet zeggen om welke rol het gaat, maar ik ben er erg blij mee. Volgend jaar ga ik auditie doen bij alle toneelscholen en hoop ik dat ik word aangenomen", zegt Sanny.