Kerry begint reclameoffensief op tv

De Democratische presidentskandidaat John Kerry is nu dan toch een reclameoffensief op de Amerikaanse televisie begonnen. Voor 25 miljoen dollar zal Kerry te zien zijn in negentien staten. De 60 seconden durende reclamespots laat Kerry zien als oorlogsheld en krachtig politicus.

Kerry maakt reclamespotjesIn het spotjes zijn onder andere Kerry's vrouw en dochter aan het woord. Ook een prominente Republikeinse senator en persoonlijk vriend van Kerry, John McCain, doet een goed woordje voor Kerry. Opmerkelijk is het optreden van Jim Rassman, Kerry redde tijdens de Vietnam-oorlog het leven van deze soldaat. Allen proberen ze de kiezers duidelijk te maken dat zij met deze Democraat een sterke, loyale president zouden krijgen.

De reclamecampagne is een tegenaanval tegen president George W. Bush. Bush begon in maart al met spotjes die hem ruim 60 miljoen dollar hebben gekost. In de spotjes werd Kerry afgeschilderd als een hypocriet en iemand die met alle winden meewaait en geen kaas heeft gegeten van zaken als nationale veiligheid.

De spotjes van Kerry worden betaald uit de campagnekas die hij sinds zijn nominatie sterk heeft gespekt. Dit lukte hem met hulp van investeerder Warren Buffett en de Apple-topman Steve Jobs. Deze heren werden aan zijn campagneteam toegevoegd om hem advies te geven op economisch terrein.

-
Bekijk hier de reclamespotjes
Zie ook het Dossier Elections 2004