FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 mei 2004

PvdA 'pikt' logo Idols en idee SP

Ze vonden het zo'n leuk idee. Europa-kandidaat Edith Mastenbroek als Jerney Kaagman, Wouter Bos als Henkjan Smits. "Drie jonge socialisten presenteerden hun standpunten in de vorm van een rap. De jury vond daar dan iets van. Zoals in Idols." Op de 1-mei-manifestatie van de PvdA presenteerde de Jonge Socialisten (JS) haar eigen versie van het succesvolle programma Idols. 'Ideals'.

Aan toestemming voor het gebruik van een aangepast logo hadden de socialisten niet gedacht. Op het wereldberoemde logo werd het woord Idols vervangen door Ideals. Campagnemedewerker Marco Esser: "Ach nee, het is toch tongue in cheek?" Volgens hem is de actie ook niet moralistisch bedoeld. "Het gaat al te ver als je denkt dat de PvdA idealen belangrijker vindt dan idolen. Nee, het is gewoon leuk."

RTL4 is minder 'amused'. "Het idee en het logo van Idols gebruiken, dat mag sowieso niet", meent woordvoerder Laurens Wolberg. Het gebruik door de PvdA wil hij gaan onderzoeken. "We zijn heel nieuwsgierig en gaan ons er over buigen. Ik kan nog niet zeggen wat we gaan ondernemen. Als het commercieel misbruik is, komen we zeker in actie. Als de PvdA dit als eenmalig geintje heeft georganiseerd misschien niet."

Volgens de website van de Jonge Socialisten wil de jongerenorganisatie van de PvdA echter verder met het initiatief. Aangekondigd worden avonden in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Groningen en een finale op 9 juni. Echt nieuw is het idee overigens niet. Vorig jaar presenteerde de Socialistische Partij een soortgelijke persiflage. Onder dezelfde naam Ideals presenteerden kandidaten voor de SP-verkiezingslijst zich aan een vierkoppige jury. "Heel opvallend, en volstrekt toevallig," denkt Esser. "De SP en wij hebben kennelijk allebei veel idealen."

Race om Witte Huis kost miljard of meer

/De strijd om een plek in het Witte Huis gaat dit keer waarschijnlijk meer dan 1 miljard dollar (850 miljoen euro) kosten, zo meldt de Los Angeles Times vandaag. Het zou voor het eerst in de geschiedenis van de Verenigde Staten zijn dat zoveel geld wordt uitgegeven voor een verkiezingscampagne.

De Republikein Bush en de Democraat Kerry, en de de inmiddels buiten de boot gevallen andere Democratische kandidaten, hebben op dit moment meer dan 400 miljoen dollar aan donaties kunnen incasseren. Dat is meer dan tweemaal zoveel dan vier jaar geleden op dezelfde tijd in de campagne. Op basis van dit gegeven hebben deskundigen berekend dat aan het eind van de campagne 1 miljard dollar of meer zal zijn uitgegeven.

LA Times noemt een aantal factoren die hebben bijgedragen aan de sterke stijging: de wettelijke limiet voor individuele donors is verdubbeld tot 2000 dollar; beide kandidaten zagen af van subsidiëring uit publieke middelen, daarmee kregen zij de mogelijkheid onbeperkt geld in te zamelen; Amerikanen hebben dit keer veel meer geld gegeven via internet.

Eerder vandaag meldden we al dat de Democratische presidentskandidaat John Kerry een reclameoffensief op de Amerikaanse televisie is begonnen. Voor 25 miljoen dollar zal Kerry te zien zijn in negentien staten.

-
Zie ook het Dossier Elections 2004

Teams keuren belangrijkste voorstellen FIA goed

Volgens Max Mosley hebben de teams de meeste veranderingen die de FIA heeft voorgesteld vandaag, tijdens de meeting van de teambazen, goedgekeurd.

Mosley zei dat hij zeer tevreden was over de vooruitgang die er vandaag is geboekt tijdens de meeting. Alle teams zijn het er over eens geworden dat de kosten zo snel mogelijk drastisch verminderd moeten worden.

Hierdoor zouden veel voorstellen die in eerste instantie voor 2008 waren bedoeld, reeds in 2006 worden ingevoerd. Enkele van deze voorstellen zijn een nieuwe regel voor de motoren (waarvan de details nog moeten worden uitgewerkt) en het gebruik van slechts 1 bandenleverancier. Andere kleinere veranderingen zouden zelfs al in 2005 doorgevoerd kunnen worden.

[update] Zeven skeletten in Maastrichtse tuin

Bij werkzaamheden zijn in een tuin aan de Picardenlaan in Maastricht zeven skeletten gevonden. Het is onduidelijk hoe oud de aangetroffen stoffelijke resten zijn en hoe lang deze al in de tuin lagen.

Gisteren werd het eerste skelet gevonden, waarna onmiddellijk een politie-onderzoek is gestart. Tijdens dat onderzoeken dook nog een aantal stoffelijke resten op. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt hoe lang de skeletten in de tuin lagen. De technische recherche doet onderzoek op en rond de vindplaats.

Update 15.07
Het is nog steeds onduidelijk of het gaat om een oude begraafplaats. Een andere mogelijkheid is dat de stoffelijke resten na een misdrijf op die plaats zijn begraven. Als blijkt dat de resten minder dan vijftig jaar op de vindplaats liggen, zal een strafrechterlijk onderzoek worden gestart.

Update 23:20
De skeletten zijn zeker ouder dan 50 jaar, zo heeft een eerste onderzoek uitgewezen. Dat betekent dat er geen strafrechtelijk onderzoek naar een eventuele misdaad wordt ingesteld. Elk mogelijk misdrijf zou inmiddels verjaard zijn.

Hoe oud de stoffelijke resten exact zijn, zal worden onderzocht door het Antropologisch Instituut Leiden.

Uitslag Champions League (04/05/04)

Vanavond werd in El Riazor de tweede wedstrijd in de halve finale van de Champions League gespeeld. Fc Porto versloeg Deportivo la Coruña in eigen huis (0-1).

In een ietwat teleurstellende eerste helft gaf Deportivo blijk van goede bedoelingen. In de heenwedstrijd was het voornamelijk bij aftasten gebleven (0-0). Het hoogtepunt in het eerste bedrijf was een inzet van Valeron in 'buitenspelpositie'. De bal vloog echter naast.
In de tweede helft moest Deportivo de tegenstander meer toestaan. Vlak na rust schoot Derlei namens de gasten op de paal. Porto speelde bij vlagen hard, zonder echt gemeen te zijn. Scheidsrechter Collina hoefde niet in te grijpen. De beslissing viel uiteindelijk na een fout van Deportivo verdediger Cesar. Derlei benutte vervolgens de gegeven penalty. Niet lang daarna liep Naybet tegen zijn tweede gele kaart op. De thuisclub probeerde het met tien man nog wel, maar Porto kwam niet meer in problemen.

Morgen spelen Chelsea en AS Monaco de andere halve finale. Monaco verdedigt daarin een 3-1 voorsprong.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslag Champions League (04/05/04)

Vanavond werd in El Riazor de tweede wedstrijd in de halve finale van de Champions League gespeeld. Fc Porto versloeg Deportivo la Coruña in eigen huis (0-1).

In een ietwat teleurstellende eerste helft gaf Deportivo blijk van goede bedoelingen. In de heenwedstrijd was het voornamelijk bij aftasten gebleven (0-0). Het hoogtepunt in het eerste bedrijf was een inzet van Valeron in 'buitenspelpositie'. De bal vloog echter naast.
In de tweede helft moest Deportivo de tegenstander meer toestaan. Vlak na rust schoot Derlei op de paal. Porto speelde bij vlagen hard, zonder echt gemeen te zijn. Scheidsrechter Collina hoefde niet in te grijpen. De beslissing viel uiteindelijk na een fout van Deportivo verdediger Cesar. Derlei benutte vervolgens de penalty. Niet lang daarna liep Naybet tegen zijn tweede gele kaart op. De thuisclub probeerde het met tien man nog wel, maar Porto kwam niet meer in problemen.

Morgen spelen AS Monaco en Chelsea de andere halve finale. Monaco verdedigt daarin een 3-1 voorsprong.


Deportivo la Coruña - Fc Porto (0-1)
59' Derlei 0-1 (pen)

Man met rollator komt onder trein

Binnenlands-nieuwsHet treinverkeer tussen Amsterdam en Alkmaar heeft vanmiddag lange tijd stilgelegen door een dodelijk ongeval in Heiloo. Rond 15:30 kwam een oudere man met een rollator onder de aanstormende intercity uit Alkmaar op de overgang aan de Zeeweg bij het station in Heiloo.

Het is nog onduidelijk hoe de man onder de trein terecht heeft kunnen komen. De brandweer werd ingeschakeld om de spoorovergang schoon te maken.

Rechtbank verwijst Trabelsi door

Hatem Trabelsi heeft nog steeds geen duidelijkheid over zijn verbintenis met Ajax. De rechter verklaarde zich dinsdag onbevoegd in de kwestie en verwees de zaak door naar de KNVB.

Trabelsi had een kort geding aangespannen tegen zijn club omdat hij de rechtsgeldigheid van de eenzijdige optie tot contractverlenging betwijfelde. Ajax beweert dat het de optie op hem eenzijdig kan verzilveren.

De rechter wees op de afspraak tussen Ajax en Trabelsi dat zij al hun geschillen uitsluitend zullen voorleggen aan de arbitragecommissie van de KNVB. De arbitragecommissie zal de zaak nu op 17 mei gaan behandelen.

'Gemeente zal Emmen steunen'

De Gemeente Emmen zal de plaatselijke bvo eenmalig een gift van 2,4 miljoen euro cadeau doen. Aan de gift worden wel strenge voorwaarden verbonden.

Het voorstel van het college van B&W komt op 13 mei ter stemming in de gemeenteraad, waarna bij instemming Emmen zeker is van lijfsbehoud. De club leefde enige periode boven haar stand, waardoor het diep in de schulden raakte. Een van de voorwaarden van de gemeente is dat private financiers nog eens een bedrag van 2 miljoen euro op tafel leggen. Ook dient er nog fors gesneden te worden in de uitgaven. In dat geval is de club het komend seizoen weer gezond en komt de licentie niet in gevaar.

Beckham best betaalde speler

Stervoetballer David Beckham (29) heeft voor het tweede jaar op rij het hoogste jaarinkomen van alle voetballers ter wereld. Dat blijkt uit een lijst die het Franse voetbalblad France Football dinsdag heeft gepubliceerd.

Beckham kreeg het afgelopen jaar 22,4 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven. Daarmee bleef de middenvelder van Real Madrid zijn ploeggenoten Ronaldo (16,5 miljoen) en Zinedine Zidane (14 miljoen) ruim voor.

Slechts iets meer dan een kwart van Beckhams jaarinkomen -6,4 miljoen euro- vormt het salaris. Het meest verdiende de Engelsman met reclamecampagnes (11,4 miljoen). Verder kreeg Beckham afgelopen jaar een voorschot voor zijn autobiografie My Side. Een oefentrip met Real door Azië leverde nog eens 1,5 miljoen op.

De best betaalde trainer is nog altijd Sir Alex Ferguson van Manchester United met een salaris van 8,6 miljoen. Sven Erikson van de nationale Engelse ploeg is een goede tweede. Hij verdiende 5 miljoen euro afgelopen jaar.

Vrouw (105) krijgt hechtingen zonder verdoving

-R-Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Een arts is aangeklaagd door de Zweedse gezondheidsraad nadat hij een hoogbejaarde vrouw zeven hechtingen heeft gegeven zonder verdoving.

Dinsdag meldde persbureau TT dat de arts in februari was opgeroepen om de 105-jarige vrouw te behandelen, nadat zij in haar kamer in het verzorgingshuis ten val was gekomen.

Toen de arts er achter kwam dat in het verzorgingshuis geen verdovingsmiddelen voor handen waren besloot hij haar te hechten zonder verdoving. Dit zou volgens de arts minder traumatisch zijn voor de vrouw dan een bezoek aan de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. De arts is van mening dat de vrouw de ingreep goed doorstaan heeft. Een verpleegkundige uit het verzorgingstehuis vertelde juist dat de bewoonster veel pijn heeft geleden.

Brit fietst van Aa naar Bee voor goed doel

George1985 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Brit Paul Perry wil van A naar B gaan fietsen. Voor de duidelijkheid het gaat hierover het dorpje Aa in Noorwegen en Bee in de Verenigde Staten.

Hij begint zijn tocht in het Noorse vissersdorpje wat ongeveer 500 kilometer boven Oslo ligt. Perry is van plan zo'n tienduizend kilometer te fietsen door Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk alvorens hij de boot pakt richting Groot-Brittannië.

Na een stuk door zijn eigen land te hebben gefietst wil hij per schip naar New York. Vanuit New York fietst hij naar de Canadese hoofdstad Ottawa. Daarna trekt hij de Verenigde Staten weer in om te eindigen in Bee, een dorpje in de Amerikaanse staat Nebraska.

De Brit verwacht vier maanden onderweg te zijn. Hij is uitgerust met een tandem met 24 versnellingen. Dus mocht iemand onderweg het idee krijgen hem te helpen is dat mogelijk. Met zijn reis van Aa naar Bee hoopt Perry geld op te halen voor het Britse Rode Kruis.

Verkerk bereikt tweede ronde Rome

Martin Verkerk heeft vanmiddag de tweede ronde bereikt van het Masterstoernooi in Rome. Hij trof in Todd Martin een pittige opwarmer (7-5 3-6 6-3).

Verkerk heeft niet veel op met Todd martin. Vorig jaar stuurde de Amerikaan Verkerk in de tweede ronde van de US Open naar huis. Dat was tot op heden hun enige ontmoeting. Ditmaal was de strijd op gravel.

Verkerk kon aan het eind van de eerste set toeslaan en won deze met 7-5. Vervolgens liet zijn opslag hem echter in de steek. De Amerikaan kwam met 3-6 terug in de wedstrijd. Verkerk hervond zich echter en klaarde de klus vakkundig. Hij zal nu gaan spelen tegen de Peruaan Luis Horna. Ook Horna trof hij eenmaal eerder, in de tweede ronde van Roland Garros verleden jaar, toen speelden ze een vijfsetter waarin Horna wedstrijdpunten liet liggen.

Voor Andy Roddick zit het toernooi er na een ronde al weer op. De Amerikaanse tennisster kreeg drie setpoints tegen Guillermo Canas, maar kon deze niet verzilveren. Vervolgens was hij kansloos (6-7 1-6).

Franse begraafplaats wil van Jim Morrison af

Christian Carlet, de beheerder van de Parijse begraafplaats Père Lachaise, zou graag van het graf van Jim Morrison af willen. "We zouden hem eruit willen schoppen, omdat we hem hier niet willen, zoveel problemen veroorzaakt hij", zei de beheerder van de begraafplaats tegen de Britse krant The Guardian.

Al tientallen jaren zorgt het graf van de in 1971 overleden zanger voor vervuiling, vernielingen en herrie. Er is al bewaking bij het graf om de overlast binnen de perken te houden.

De begraafplaats, die dit jaar zijn tweehonderdjarig bestaan viert, is een toeristische trekpleister in Parijs. Alleen de Nôtre Dame, de Eiffeltoren, het Louvre en het Centre Pompidou tellen meer bezoekers. Vorig jaar bezochten ruim twee miljoen mensen de begraafplaats. Velen gaan naar graven van beroemde Fransen, maar veruit de meeste bezoekers komen voor Jim Morrison. Behalve dat mensen bloemen achter lieten zijn er bezoekers die naar verluidt zich overgaven aan drugsgebruik of seks op of bij het graf.

Nabestaanden van personen die in de omgeving van Morrison ter aarde zijn besteld, vroegen enkele jaren geleden al of de zanger niet kon worden opgegraven en 'naar huis gestuurd'. Dit is echt onmogelijk aangezien er, in tegenstelling tot veel andere graven, een eeuwigdurend grafrecht op het graf van Morrison rust.


Jim Morrison @ Pere Lachaise
Het graf van Jim Morrison op de Parijse begraafplaats Père Lachaise


DVD: Het beste van Farce Majeure

In 1966 wilde de NCRV een nieuw, satirisch programma op de buis hebben. Dick van Bommel, hoofd gevarieerde programma’s, formeerde een groepje van vijf mensen die het team van Farce Majeure vormden: Alexander Pola (tekstschrijver, 1914-1992), Fred Benavente (televisieregisseur, 1926), Ted de Braak (rijzende cabaretster, 1935), Jan Fillekers (radioprogrammamaker, 1938) en Henk van der Horst (musicalhoofdrolspeler, 1938).




Vijf heel verschillend uitziende mensen, die evenwel van Farce Majeure een daverend succes wisten te maken. Hun eerste wapenfeit was de grafrede van Alexander Pola op de val van het kabinet Cals. Daarna volgden vele hoogtepunten. Farce Majeure haalde zelfs de wereldpers tijdens de olieboycot, met hun liedje 'Kiele Kiele Koeweit', waarvan het eerste exemplaar plechtig werd aangeboden aan de consul van Koeweit, de heer Rabbani. De Koeweitse sjeiks riepen op hun beurt de Nederlandse zaakgelastigde op het matje. Het liedje zelf werd een bekende carnavalskraker.




Farce Majeure trok het land in met De Kar, een begrip. Honderden mensen zongen uit volle borst het refrein mee van ‘Het is uit het leven gegrepen’ en de coupletten waren altijd geënt op de actualiteit. Het lied is overigens nog altijd populair op feesten en partijen. Vrijwel iedereen heeft het wel eens ten gehore gebracht op een of ander feest. Een hoogtepunt is het optreden van Farce Majeure, ten gelegenheid van de 50e uitzending, met het voltallige Concertgebouworkest onder leiding van Harry Bannink. Een klassieke uitvoering, maar uiteraard wel met een actuele tekst.

Van 1966 tot 1976, en later van 1983 tot 1986 (zonder Ted de Braak, die de showbiz inging) was Farce Majeure een begrip op de Nederlandse televisie.


Henk van der Horst, Jan Fillekers en Fred Benavente (v.l.n.r.) kijken naar hun overleden collega Alexander Pola (liefkozend 'de gifpisser' genoemd). Ted de Braak ontbrak wegens een breuk

Bijna helft vrouwen leest stiekem sms'jes partner

Bijna de helft van de vrouwen, namelijk 45 procent, leest stiekem de tekstberichtjes in de telefoon van haar partner. Iets minder dan eenderde van de mannen maakt zich hieraan schuldig. Dit zijn de resultaten van een onderzoek gehouden in Groot-Brittannië door het Zwitserse sms-bedrijf Sicap.

Ook is gebleken dat negen procent van de Britten de partner wel eens de bons heeft gegeven via een tekstbericht. Bij jongeren tussen de 15 en 24 ligt het percentage zelfs op twintig procent. Ook flirten per sms is populair. Driekwart van de jongeren geeft aan wel eens via sms te hebben geflirt. Bij 65-plussers ligt dit percentage op negen procent. Van de ondervraagden geeft twee procent aan wel eens ontslag te hebben genomen via sms.

Geen vertrekcentrum bij Hilversum

Het vertrekcentrum voor illegalen in Crailo is van de baan. Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken heeft de gesprekken met de gemeentes Hilversum en Laren afgebroken, ze zouden te veeleisend zijn.

Vorige week eisten de gemeentes harde toezeggingen van Verdonk. Zij vroegen onder meer om extra agenten, politiewagens, huisvesting en voorzieningen voor automatisering. In een reactie zei Verdonk dat zij het hier simpelweg niet mee eens is, volgens haar zijn er genoeg andere gemeentes die "maar al te graag" een vertrekcentrum willen. De burgemeesters van beide gemeentes zeggen dat er op een "constructieve en loyale" wijze geprobeerd is samen te werken met de minister. Zij menen dat Verdonk een "breder generaal pardon" moet overdenken.

Een vertrekcentrum is een faciliteit voor uitgeprocedeerde asielzoekers die niet op eigen gelegenheid terug kunnen keren naar hun land van herkomst. In het vertrekcentrum worden ze geholpen bij hun terugkeer. Eerder werd in Eindhoven en Dokkum de komst van een uitzetcentrum al afgeblazen. Het ministerie verwacht toch dat het eerste vertrekcentrum voor de zomer zijn deuren kan openen.

Schrijver Maarten 't Hart niet op lijst PvdD

verkiezingen europarlementDe Partij voor de Dieren (PvdD) moet het bij de Europese verkiezingen op 10 juni aanstaande zonder lijstduwer Maarten 't Hart op de kandidatenlijst doen. De bekende Nederlandse schrijver kon geen geldig legitimatiebewijs aan de Kiesraad overleggen. Hij werd daarom door de raad van de kieslijst geschrapt.

't Hart heeft uit principe geen paspoort of ander identiteitsbewijs. Ook beschikt hij niet over een rijbewijs. Een bibliotheekpas werd niet geaccepteerd en een bezoek aan de Kiesraad om persoonlijk te laten weten dat hij op de lijst wil staan had ook geen zin. Maarten 't Hart toelaten omdat hij een bekende Nederlander is is geen optie omdat de Kiesraad geen onderscheid wil maken met Nederlanders die geen nationale bekendheid genieten. Volgens een woordvoerder van de Kiesraad staat in de wet dat iemand die mee wil doen aan verkiezingen een kopie van een geldig legitimatiebewijs moet overleggen. 't Hart wil tegen de beslissing in beroep gaan en heeft aangekondigd zonodig tot aan het Europese Hof door te willen procederen.

De PvdD heeft op haar lijst een elftal aan bekende Nederlanders staan, waaronder schrijver Jan Wolkers, TV-presentator Martin Gaus, liedjesschrijfster Belinda Meuldijk en columnist/filosoof Paul Cliteur. Deze personen zijn wel geaccepteerd.

De aanmelding van J.P. Winsemius van de partij Respect.NU is net als die van 't Hart niet langs de Kiesraad gekomen. Vanwege een verschil van mening over de koers weigerde zijn partij het legitimatiebewijs van de man aan de Kiesraad te overleggen. In totaal doen er 15 Nederlandse partijen mee aan de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Grootste XTC-vangst in België ooit

Jump had ons via de nieuws-submit te melden:

Vorige week is door het parket van Brugge de grootste XTC-vangst ooit in België gedaan. Er werden ruim 1.700.000 XTC-pillen in beslag genomen. Bovendien is ook een compleet laboratorium in beslag genomen.

Er zijn acht mensen opgepakt. Het gaat hierbij om vijf Britten, twee Belgische vrouwen en een Nederlander. Het onderzoek liep sinds begin april. Uiteindelijk werd eind vorige week de loods binnengevallen.

De marktwaarde van de partij is moeilijk te schatten omdat de prijzen in landen onderling nogal verschillen. Zo kost een XTC-pil in België rond de 5 euro, in Groot-Brittannië rond de 10 euro en in de Verenigde Staten ongeveer 25 euro.

Man achtervolgd voor één cent

Kenner had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteravond is een 58-jarige man uit Leeuwarden achtervolgd door een supermarktmedewerker omdat hij één eurocent te weinig afrekende voor zijn pakje roomboter.

Bij het afrekenen van het pakje boter kwam de man erachter onvoldoende geld bij zich te hebben. Vervolgens verkoos hij met het pakje boter in zijn hand het hazenpad.

Een van de medewerkers van supermarkt ging in de achtervolging en achterhaalde de man. Het pakje boter had de man inmiddels in het water gegooid. De Leeuwarder is aangehouden.

KLM-piloot voorkomt ternauwernood botsing

saban, dj_together en Mokelock hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Maandag is een Boeing 737-300 van KLM op het vliegveld van München bijna op een ander toestel gebotst. Kort na de landing moest het toestel een bocht naar rechts maken om een kleiner toestel te ontwijken. De vliegtuigen passeerden elkaar op enkele meters, aldus de KLM.

Aan boord van het KLM-toestel waren in totaal 132 mensen aanwezig, waaronder 5 bemanningsleden. Kort na de landing zag de piloot een tweemotorig propellertoestel van het Italiaanse Air Dolomiti van links de landingsbaan opkomen. De snelheid van het Nederlandse vliegtuig was op dat moment ongeveer 200 kilometer per uur.

Het incident is door KLM bij de luchtverkeersleiding van München aangekaard. Bovendien is er door KLM een speciaal team ingesteld dat onderzoek doet naar het bijna-ongeluk.

Kalf gewond door verkeersbord

Aars_Koek had ons via de nieuws-submit te melden:

Maandagmiddag is een kalf in de wei bij Biervliet gewond geraakt door een gelanceerd verkeersbord. Een 25-jarige automobilist uit Axel verloor tijdens een inhaalmanoeuvre de controle over het stuur. Hierdoor begon hij te slingeren en kwam in de rechterberm tegen een verkeersbord tot stilstand.

Het bord brak van de paal en vloog het naastgelegen weiland in. Hier kwam het tegen de kop van een grazend kalf. Het kalf liep hierdoor een hoofdwond op. Het dier is ter plaatse door een dierenarts onderzocht, maar over de ernst van het letsel is niets bekend. De bestuurder van de auto is ongedeerd. De auto raakte echter wel beschadigd.

Nieuw middel op stations in strijd tegen bomaanslagen

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Op een treinstation in Washington is men begonnen met een nieuw veiligheidsexperiment. Alle treinpassagiers moeten door een machine wandelen die constateert of ze explosieven bij zich hebben. Ook de bagage wordt automatisch gescand op explosieven. Het experiment is bedoeld om terroristen af te schrikken.

Passagiers moeten door een machine lopen. Deze zuigt alle lucht om de passagier heen op. Vervolgens stelt de machine binnen enkele seconden vast of de passagier explosieven bij zich heeft of in contact is geweest met explosieven.

Volgens Jack Riley, directeur van de 'public safety research program for Rand Corp' zullen passagiers het waarschijnlijk vervelend vinden om gescand te worden. 'Alles wat hun reistijd vergroot zal tegenwerking ondervinden'.

Yolanda Clark, woordvoerster van de 'Transportation Security Administration' hoopt dat de passagiers het zien als een extra beveiliging in een andere tak van transportatie. Toch is het onmogelijk iedereen te controleren, omdat veel treinstations onbemand zijn.

Het experiment duurt 30 dagen. Het idee is onstaan na de aanslagen in Madrid 11 maart jongstleden.

Rui Jorge positief getest


De Portugees Rui Jorge is positief bevonden bij een doping controle.

De verdediger van Sporting Lissabon zou een verboden middel hebben gebruikt, al ontkent de verdediger zelf alles. Volgens hem zou het door een neusspray komen die hij voor astmaklachten gebruikt. In die spray zou het middel Pulmicrot zitten, wat bij Jorge is aangetroffen.

De Portugees hangt nu een schorsing van 6 maanden tot 2 jaar boven het hoofd, en mocht hij schuldig worden bevonden, dan kan hij het EK ook vergeten.

Illegalen op detentieboten in Rotterdamse haven

saban had ons via de nieuws-submit te melden:

Het ministerie van Justitie heeft toestemming gekregen om twee detentieboten af te meren in de Rotterdamse Merwehaven. Dinsdag is hiervoor door het stadsbestuur permissie gegeven. De boten zijn bestemd voor opvang van honderden illegale vreemdelingen die in afwachting zijn van hun uitzetting.

In de regio Rotterdam kampt men met een nijpend cellentekort. De extra capaciteit die nu ontstaat wil de gemeente gebruiken om veelplegers op te sluiten. Door een woordvoerder van de gemeente Rotterdam wordt benadrukt dat de boten geen uitzetcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers zijn.

De eerste boot moet al voor de zomer in de Merwehaven liggen. Het schip heeft drie bouwlagen en biedt plek aan driehonderd personen. Over tweede boot worden nog gesprekken gevoerd met de gemeente.

Het terrein om de boten wordt voorzien van omheining. Bovendien is er bewaking en beveiling en vormt het schip zo een gesloten inrichting. De detentieboten zullen maximaal vijf jaar blijven liggen.

'Terroristen wilden aanslag op Bush plegen'

royhollak had ons via de nieuws-submit te melden:

De negen verdachte terroristen die maandag in Turkije zijn aangeklaagd waren van plan tijdens de NAVO-top in Istanbul een zelfmoordaanslag op de Amerikaanse president George Bush te plegen. De mannen zouden getraind zijn in Pakistan, aldus de Turkse kranten Hurriyet en Vatan.

Bovendien zouden de negen verdachten nauwe banden onderhouden met al-Qaeda. Dit werd door de politie geconstateerd na een vondst van 4000 cd-roms met trainingsinstructies van Osama bin Laden. Een van de verdachten zou een speciale training voor zweefvliegen hebben gevolgd.

De negen zijn aangeklaagd wegens hun lidmaatschap van een terroristische groepering. Volgens de politie zouden de negen lid zijn van Ansar al-Islam, een verboden militante moslimgroepering. De negen werden maandag samen met zeven andere verdachten aangehouden in de Turkse stad Bursa. De zeven anderen zijn inmiddels weer op vrije voeten.

De NAVO-top vindt 28 en 29 juni plaats in Istanbul. President Bush en andere westerse leiders zullen bij de top aanwezig zijn. De alliantie ziet geen reden de top te verplaatsten of uit te stellen.

Saudische prins mag zijn hoofd houden

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

De Saudische prins Fahd bin Nayef is ternauwernood aan de doodstraf ontsnapt. De vader van het vermoorde slachtoffer schonk hem vergiffenis. Twee jaar geleden schoot Fahd de toen 17-jarige Munthir al-Qadi neer met een machinegeweer. Dit gebeurde na een hoogopgelopen ruzie tussen de twee.

Geblinddoekt stond de prins te wachten totdat het zwaard zijn hoofd van zijn romp zou scheiden. Hij richtte zich tot Allah met de woorden “Bevrijd me, in godsnaam, en moge God je van de hel bevrijden.”

Deze woorden hadden een verzachtende werking op de vader van het slachtoffer. Hierdoor besloot hij vergiffenis te schenken.

In Saudi-Arabië beschikt de familie van het slachtoffer over het lot van de dader. Zij kunnen bijvoorbeeld de doodstraf eisen of een hoge som geld.

[update] Revu stunt met cd van Boris

De Nieuwe Revu stunt deze week met een cd vol opnamen van de winnaar van Idols 2004; Boris Titulaer. Gitarist Gino Taihuttu, de voormalig muzikaalpartner van het kersverse idool, heeft namelijk tien oude opnamen verkocht aan het weekblad.

Revu heeft die studio opnamen op een cd geperst en als 'Idool unplugged'-album gratis bij de editie van deze week gevoegd.

Het weekblad heeft de verschijningsdatum vervroegd om juridische stappen van de producent van Idols voor te zijn. "De vrachtwagens rijden al. Ruim 80.000 bladen zijn de deur uit met cd én verhaal. Haha, geen advocaat houdt dit nog tegen", aldus hoofdredacteur Mark Koster.

Update 17:28
De muziek op de cd bij Nieuwe Revu is afkomstig van de groep Sofuja, waarvan Boris indertijd deel uitmaakte. Hoofdredacteur Koster van de Revu zegt dat de rechten van de muziek in handen zijn van gitarist/bandleider Gino Taihuttu. Een groot deel van de extra opbrengsten van de losse verkoop van het blad gaan naar Taihuttu, aldus Koster.

Een woordvoerder van het FNV die gespecialiseerd is in kunstenaarszaken zei op Radio 2 dat Taihuttu als auteur van de muziek niet zomaar een uitvoering van Boris mag verkopen. Daarvoor zou Boris uitdrukkelijk een contract moeten hebben ondertekend waarin hij afstand doet van zijn rechten, danwel dat hij ze overdraagt aan Taihuttu. Volgens Koster heeft Taihuttu de BUMA/Stemra rechten, maar de FNV-woordvoerder zegt dat dit niet ter zake doet in het geval van de verkoop van de uitvoering van een artiest.

Boris zei vandaag in een reactie dat hij een aantal jaren met Taihuttu heeft gewerkt. ''We hebben veel van elkaar geleerd en ik met name van zijn ervaring. Mijn gebrek aan ervaring heeft hij misbruikt. Ik heb de liedjes samen met Taihuttu geschreven en opgenomen. Maar hij heeft geen enkel recht om dit zonder mijn toestemming uit te brengen. Hoewel ik me zeker niet schaam voor deze liedjes, vind ik het ongepast en onjuist om hiermee naar buiten te treden''.

Juristen van Idols zouden nog volop bezig zijn om te bekijken of er actie tegen de Revu kan worden ondernomen. Management AT Productions en BMG lieten in een reactie weten de actie van Nieuwe Revu vervelend te vinden. Ze overwegen juridische stappen. Koster van de Revu zegt dat volgens zijn juristen alles afgedekt is.

Inmiddels heeft Radio 3 DJ Coubus de tracks op zijn site gezet in real-audio formaat. (Cobus.nl onderaan de site.)

-
Het FOK! Idols-forum.

Vogel van kleermaker leert naaien

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

De klanten van kleermaker Jack Territo staan regelmatig verbaasd te kijken. Zijn valkparkiet heeft namelijk zichzelf de kunst van het naaien aangeleerd. Het didactische beestje kan namelijk zonder moeite de naald in zijn bek nemen en door de stof halen.

De negenjarige Baggio heeft de kunst afgekeken van zijn baasje. De 60-jarige kleermaker is trots op zijn huisdier. Volgende week zal het dier op BBC1 strijden voor de titel van 'Het slimste huisdier'.

“Ik heb nog nooit eerder gehoord van een vogel die kon naaien, maar Baggio is er heel goed in, mijn klanten zijn dol op hem,” aldus de eigenaar. De kleermaker verwacht dat zijn vogel de eerste plaats behaalt.

[update] Franse tv toont moordende VS-soldaten

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon IrakVanavond zal de Franse televisiezender Canal+ beelden tonen van Amerikaanse militairen die drie Irakezen vermoorden. Op de beelden is te zien hoe militairen vanuit een Amerikaanse helikopter drie mannen neerschieten die niet bedreigend overkomen. Eén van de slachtoffers raakt gewond, maar wordt door de soldaten toch gedood.

De beelden zijn in december gemaakt, twee Irakezen worden neergeschoten met een mitrailleur, de derde is gewond, probeert onder een vrachtwagen te kruipen en wordt alsnog doodgeschoten. De Amerikanen zouden de Irakezen verdacht vinden. Op de opnamen is ook het gesprek tussen de piloot, de schutter en hun officier te horen, de officier stond met een videoverbinding in contact met de bemanning van de helikopter. Er is duidelijk te horen dat de officier "Raak hem. Raak de vrachtwagen en hem" beveelt.

De opnamen zouden zijn gemaakt door een "Europees personeelslid dat een training volgde bij het Amerikaanse leger." Hij zou twee weken geleden Irak hebben verlaten en de beelden hebben meegesmokkeld.

De videobeelden blijken overigens al enige tijd te circuleren op internet. Diverse users plaatsten de links hiernaar: Schietpartij vrachtwagen


Update 16:33
Het ANP heeft het bericht teruggetrokken. Hoewel het Franse persbureau AFP meldde dat de desbetreffende beelden twee weken geleden uit Irak zijn gesmokkeld, zijn de opnamen eerder dit jaar al te zien geweest, ook op de Nederlandse televisie, zo laat het ANP weten.

Concert Sting in Ahoy' vanavond afgelast

NCC-1701-Q, Cai en Chanty hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het concert dat Sting vanavond zou geven in Ahoy' Rotterdam gaat niet door. De zanger heeft nog te veel last van een keelontsteking. Vorige week gingen concerten van hem in Stockholm, Oslo en Kopenhagen ook al niet door.

Er wordt momenteel met het management van Sting overlegd over een vervangend concert. De verwachting is dat dit begin november zal plaatsvinden. Op een later tijdstip wordt de exacte datum bekendgemaakt. De kaarten blijven gewoon geldig.

Sting
Sting

AEL-België nodigt fundamentalist uit

UncleScorp had ons via de nieuws-submit te melden:

De Arabisch Europese Liga (AEL) in België heeft voor een lezing op 22 mei de Pakistaanse moslimfundamentalist Qazi Hussain Ahmad uitgenodigd. Hussain Ahmad is voorzitter van de moslimfundamentalistische partij Jamaat e Islami Pakistan en wordt ervan verdacht banden te onderhouden met het terreurnetwerk Al-Qaida.

Verslaggever Harald Doornbos van de Gazet van Antwerpen zegt dat Hussain Ahmad één van de belangrijkste moslimleiders in Pakistan is. ''Zijn partij heeft de macht in het noorden van Pakistan. Daar is nu de sharia van kracht, de strenge islamitische rechtspraak. Zij het met weinig succes, want de partij is verdeeld door religieuze meningsverschillen. Ik heb ooit zijn dochter geïnterviewd, en zij deed niets anders dan de joden voor álles de schuld te geven. Qazi was een voorstander van het Taliban-bestuur in Afghanistan. Hij wil ook dat Pakistan zijn kernwapens deelt met de andere moslimlanden."

De voorzitter van de AEL, Dyab Abou Jahjah, ziet geen problemen met de komst van Hussain Ahmad. ''Mijn maatstaf om iemand te beoordelen, is of hij of zij pro of contra het zionisme en de VS is, en wat zijn of haar visie op democratie is."



Jahjah ontmoette Hussain Ahmad al eens

Boot slaat om na trip langs naaktstrand

Tijdens Splash Day, een manifestatie die elk jaar georganiseerd wordt door een vereniging van homobars in Austin in de Amerikaanse staat Texas, gebeurde er de laatste keer wel iets heel opmerkelijks. Toen de boot waarop het feest plaatsvond langs een naaktstrand voer, sloeg de boot om.

De feestvierders verdrongen elkaar namelijk bij de reling, hierdoor werd het evenwicht verstoord en sloeg de dubbeldeksboot om. Alle zestig opvarenden belandden in het water, ze konden allemaal gered worden. Het naaktstrand is het enige van Texas.

CD: Yesterdays New Quintet - Stevie

PBW1 Op FOK! besteden we zo af en toe ook wat aandacht aan wat minder bekende genres. Deze keer behandelen we een Jazz cd voor je. Yesterdays New Quintet speelt op hun album “Stevie” een aantal nummers van Stevie Wonder en ze geven er hun eigen draai aan. Wil je weten of dit wat geworden is en ben je benieuwd naar het geheim van Yesterdays New Quintet? Lees dan snel verder.

Schorsingen tuchtcommissie KNVB

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de volgende spelers voor één wedstrijd geschorst.

Het gaat om: Galásek (Ajax), Schoenmakers, Kruiswijk, Matthijs (allen FC Groningen), Van der Doelen (NEC), Van der Gun (ADO Den Haag), Hellemons (RBC Roosendaal), Van Mosselveld (Willem II)

Komende speelronde:
RBC Roosendaal - Feyenoord
FC Zwolle - Willem II
AFC Ajax - NAC Breda
Roda JC - Vitesse
SC Heerenveen - AZ
FC Utrecht - FC Groningen
RKC Waalwijk - FC Twente
PSV - ADO Den Haag
NEC - FC Volendam

Ronald de Boer bedankt voor Oranje

Ronald de Boer stelt zich niet langer beschikbaar voor het Nederlandse elftal. De aanvaller van Glasgow Rangers zegt dit op zijn website.

De 34-jarige De Boer nam zijn besluit nadat hij niet was geselecteerd voor de oefeninterland tegen Griekenland. 'Ik was niet echt verrast was over het feit dat ik geen uitnodiging ontving voor de oefeninterland tegen Griekenland van afgelopen woensdag, maar daardoor stond mijn besluit vast dat ik me niet langer beschikbaar stel. De teleurstelling is niet groot. Het was niet zo'n grote tegenvaller als het had kunnen zijn. Ik zag de bui al hangen, omdat ik dit seizoen lange tijd geblesseerd was en geen enkele keer ben opgeroepen voor een oefeninterland', aldus De Boer. 'Uiteindelijk ben ik langzaam maar zeker uit beeld geraakt en dat is wat me een beetje teleurstelt, waardoor ik een ietwat nare smaak in de mond heb overgehouden.'.

Verder meldt De Boer op zijn site dat er bijna een akkoord is met een club uit Qatar. De verantwoordelijke sheik van het oliestaatje was afgelopen donderdag in Londen om de onderhandelingen af te ronden. 'De deal is rond, hoewel er nog geen handtekening is gezet. Maar niets staat mijn overgang van de Rangers naar Qatar nog in de weg.'

Hotelbrand kwetste geen tennissers

Alle 30 tennissers die afgelopen zaterdag in het hotel Parco dei Principe ai Parioli te Rome verbleven, zijn ongedeerd gebleven bij de hotelbrand. Onder meer Sjeng Schalken kwam toen veilig buiten.

Bij de brand die aan drie gasten het leven kostte, vielen ook diverse gewonden. De brand zou op de derde verdieping zijn uitgebroken, maar de verstikkende rook reikte ver. Bovendien functioneerde waarschijnlijk het brandalarm niet. Naast Schalken verbleven onder meer Marat Safin, Tommy Haas, Nicolas Massu, Andy Roddick, Max Mirnyi, Paradorn Srichaphan en Mariano Zabaleta in het hotel.

Srichaphan werd vanuit de lobby door zijn vader tevens coach wakker gebeld. Zijn vader was wakker geworden van de rook in zijn kamer op de derde verdieping en reeds naar beneden gekomen. Haas, verblijvend op de vijfde verdieping, meldde op zijn website ervan overtuigd te zijn dat de brand op de vierde verdieping was. "Bij het op de tast afdalen werd de rook op de derde etage duidelijk minder". Roddick sprong heldhaftig uit zijn bed. Hij hielp mensen van het dak op zijn zesde verdiepingbalkon te komen. Onder meer Schalken kwam op die wijze veilig weg. Safin zag al zijn spullen in rook opgaan, maar kon zelf buiten komen. Veel gasten van de eerste twee etages kregen niks mee van de brand.

Op de prestaties van de getroffen spelers valt tot op heden weinig aan te merken. Schalken, Srichaphan en Zabaleta bereikten reeds de tweede ronde van het Masters toernooi in Rome. Haas sneuvelde na een zwaar duel tegen Ivo Karlovic.

Schollen nieuwe keeper NAC

De 26 jarige Davy Schollen wordt nieuwe doelman van NAC Breda.

Schollen wordt voor 1 seizoen gehuurd van het Belgische RC Genk, met een optie tot koop. Volgens algemeen Directeur Theo Mommers van NAC Breda wordt Schollen de opvolger van de naar Feyenoord vertrekkende Gábor Babos. Al eerder legde NAC Breda Arno van Zwam vast als tweede keeper.

Schollen stond dit seizoen 2 maal onder de lat bij RC Genk en kwam eerder uit voor Sint-Truiden.

"Ook dat nog" stopt

Consumentenprogramma "Ook dat Nog" van de KRO zal geen vervolg krijgen na de zomer. Afgelopen zondag heeft Ook dat nog -bestaande uit het vaste panel Karin Bloemen, Sjaak Bral, Hans Breetveld en John Jones onder leiding van Jeanne Kooijmans zijn laatste uitzending gehad. Het programma is ongeveer 15 jaar lang op TV geweest.

Afgelopen jaren trok het programma steeds minder kijkers. Dit ondanks het nieuwe panel en alle aanpassingen die de laatste jaren binnen de formule zijn doorgevoerd, kon de 'glorietijd' van begin jaren 90 niet geëvenaard worden. Het programma verwierf toen grote bekendheid met mensen als Syvlia Millecam en Aad van de Heuvel.

De kijkdichtheid was ongeëvenaard in die eerste seizoenen, en liep van 9 procent in de eerste aflevering naar een gemiddelde van 23 procent (ruim 3 miljoen kijkers). Met een uitschieter van 31.4 procent (17 februari 1991; marktaandeel 64%) keek een voor deze tijd ongekend groot aantal mensen naar het programma.
De laatste reeks, in maart/april van dit jaar, trok gemiddeld 6 procent kijkdichtheid, zo'n 870.000 kijkers.

Het programma won in 1990 de Televizierring. De KRO overweegt om, op termijn, een andere consumentenrubriek te ontwikkelen.

Reeks overvallen teistert Bodegraven

intoxicated had ons via de nieuws-submit te melden:

In de nacht van maandag op dinsdag is de sporthal aan de Vromade in Bodegraven overvallen door twee gemaskerde mannen. Rond 00.45 werd een werkneemster van het horecagedeelte bedreigd met iets wat op een vuurwapen leek en een honkbalknuppel. De overvallers gingen er vandoor met de dagopbrengst.

Het is de vierde overal in Bodegraven sinds begin april. Eerder werden al een snackbar en twee andere winkels overvallen. Er is een speciaal recherche team samengesteld die de reeks overvallen gaat onderzoeken.

Goed en slecht nieuws voor Cofidis

De tegenexpertise van de haartest van Cédric Vasseur, die beschuldigd werd van Cocaïnegebruik, is negatief gebleken. De Franse renner gaat dus vrijuit. Ondertussen bieden ploegdokter Menuet en ploegleider Alain Bondue, die ook in opspraak zijn gekomen, hun ontslag aan en moet ook renner Mederic Clain bij de ploeg ophoepelen.

Op 8 april werd Cédric Vasseur voorlopig uit de ploeg gezet door de Cofidis-staf, naar aanleiding van een positieve Cocaïnetest. Zijn ex-ploeggenoot Gaumont heeft hem ondertussen ook al allerlei beschuldigingen naar het hoofd geslingerd, maar voorlopig zijn er dus geen harde bewijzen. Cofidis staat net op het punt om terug te keren in het peloton in de Vierdaagse van Duinkerke, die morgen van start gaat. Vasseur hoopt alsnog te kunnen deelnemen.

Maar het gaat Cofidis niet helemaal voor de wind. Ploegdokter Jean-Jacques Menuet en ploegleider Alain Bondue zijn door de leiding op straat gezet evenals renner Mederic Clain die ook betrapt is op het gebruik van stimulerende middelen. "Ik heb twee maanden geleden aan mijn familie beloofd om afscheid te nemen van deze ploeg, die te veel is blootgesteld aan de media", deelt Menuet mee. Tot nu toe heeft de Fransman alle commentaar over de vermeende dopinghandel geweigerd.

Website 3VOOR12 wint Gouden Pixel

VPRO's online popmagazine 3VOOR12 heeft de Gouden Pixel gewonnen, de prijs van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) voor journalistieke interactiviteit op het internet. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

De jury van de prijs gaf aan sterk op algemene journalistieke vernieuwing van de websites te letten. Uit een groot aantal inzendingen werden drie sites genomineerd: het Algemeen Dagblad, Zevenwekeninchina (een samenwerkingsproject van de VPRO en Submarine) en 3VOOR12. Maandagmiddag jl. werd in De Rode Hoed bekend gemaakt dat 3VOOR12 als beste is verkozen.

Politie verijdelt gijzeling vrouw

Alfra had ons via de nieuws-submit te melden:

Maandag heeft de politie snel een einde gemaakt aan de gijzeling van een 22-jarige vrouw. De vrouw uit Drachten werd onder dwang van haar 25-jarige ex-vriend meegenomen. De politie hield met tientallen agenten twee uur lang een grote zoekactie.

Agenten kregen het voor elkaar om de kidnapper met zijn auto aan de kant te krijgen en hem in te rekenen. Niemand raakte gewond en de ontvoerder en de vrouw zijn naar bureau overgebracht voor verhoor.

Man doodgestoken na ruzie

Maandagavond is op de Rode Kruislaan in Diemen een 34-jarige man doodgestoken. Dit gebeurde na een ruzie met de ex-man van zijn vriendin. De 37-jarige dader gaf zichzelf later aan op het politiebureau. Dit is dinsdag door de politie bekendgemaakt.

De ex-man bezocht de woning van zijn ex-vrouw en werd daar geconfronteerd met de nieuwe vriend. Het mondde uit in een ruzie tussen de twee mannen waarbij het slachtoffer werd neergestoken. Even later overleed hij in het ziekenhuis.

Dubbele pech voor Nunspeetse bejaarde

Een vrouw uit Nunspeet had gisteravond dubbele pech. Eerst brandde haar woning volledig af, vervolgens moest ze ook nog naar de huisartsenpost worden vervoerd. De vrouw had een waxinelichtje naast haar bed gezet en vervolgens was ze in slaap gevallen. Door het waxinelichtje vatte haar beddengoed vlam. De vrouw was gelukkig op tijd wakker om het bed te verlaten en het beddengoed uit het raam te gooien.

Het beddengoed viel op de auto van de vrouw. Met de brandblusser probeerde ze haar auto te redden maar hierbij kwam ze ongelukkig ten val waardoor haar buurman haar naar de huisartsenpost in Harderwijk moest brengen. Ondertussen was er aan haar woning niets meer te redden en brandde deze tot de grond toe af.

4 mei: Nationale Herdenking

Nederland herdenkt vandaag, 4 mei, alle Nederlandse burgers en militairen die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Zowel in oorlogssituaties als bij vredesmissies. De Nationale Herdenking is ook een eerbetoon aan de mensen en militairen uit het verzet die hun leven gaven voor de vrijheid van anderen. De Nationale Herdenking vindt plaats om ons eraan te herinneren wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd en om de nabestaanden van de slachtoffers te bemoedigen.

Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam

In het hele land zullen vanaf kwart voor acht tot dertig seconden voor acht uur de klokken luiden en om acht uur zullen er twee minuten stilte in acht worden genomen. Volgens de vlaginstructie zal vanaf zes uur vanavond tot zonsondergang de Nederlandse driekleur halfstok worden gehangen.

Uit respect voor alle slachtoffers en hun nabestaanden zal FOK! om acht uur twee minuten op zwart staan.

Geen licentie voor Lierse SK

Lierse SK is volgend seizoen in de derde klasse van België terug te vinden. De licentiecommissie van de KBVB trok de licentie van de club in.

Eind april had de commissie Lierse een licentie afgegeven, maar de club was wel gehouden een RSZ-afbetalingsplan na te leven. Dit gebeurde niet. Daarop is de licentie vandaag weer ingetrokken.

Er waren de afgelopen weken al geruchten dat dit zou gaan gebeuren, maar Lierse ontkende alles. Nu kan de club er echter niet meer onder onderuit komen. De club kan nog wel in beroep gaan. Waarschijnlijk zal dit echter geen effect hebben, want er kan niets meer aan het dossier worden toegevoegd. De Jupiler League zal in dat geval volgend seizoen dan slechts zeventien clubs tellen.

Videoclip over maagdelijkheid bij Marokkanen

Vandaag is de site Rechtinbeeld.nl, een nieuwe site over vrouwenrechten, officieel van start gegaan. De makers van de site willen bereiken dat Nederlanders vrouwenrechten naleven. Als de rechten niet worden nageleefd, zorgen ze dat je informatie krijgt en op welke wijze je hulp kan krijgen en bij wie je terecht kan.

Op de site staan ook een aantal videoclips die al wat langer te bekijken waren. Eén daarvan, een videoclip (rapnummer) over maagdelijkheid, heeft al veel stof doen opwaaien. In de clip spelen twee Marokkanen de hoofdrol, en maagdelijkheid ligt bij de Marokkaanse bevolking heel gevoelig.

De Marokkaanse Ghi$mo rapt samen in de clip met P-Ro, die het nummer schreef. Sinds ze in de clip is te zien wordt ze lang niet door iedereen positief bekeken, zegt ze. ''Op internet schreef iemand: die shit is haram. Met zo'n mooie stem kun je beter religieuze liederen zingen.'' En aan P-Ro werd gevraagd of hij echt vindt dat meisjes geen maagd hoeven te blijven tot hun huwelijk, zoals hij rapt.

Ghi$mo (19) heet eigenlijk Ghiz lane en komt uit Hilversum. P-Ro's echte naam is Ossama. Achternamen worden niet verteld. Hun vaders vinden het goed dat ze in de clip zitten, maar om daar via de achternaam mee te worden verbonden, gaat te ver.

In het nummer probeert P-Ro Ghi$mo te verleiden tot seks. Dagblad Trouw vroeg wat ze zelf eigenlijk vinden van seks voor het huwelijk. P-Ro: ''Meisjes moeten wachten tot hun huwelijk. Het is hun eigen beslissing, maar als je mijn voorkeur vraagt: Elke jongen wil een maagd. Je wilt gewoon de eerste zijn.'' P-Ro geeft toe dat de druk op meisjes groter is dan op jongens. ''Bij een meisje kun je aan het maagdenvlies zien of ze maagd is, hè. Trouwens, meisjes die 'het' al hebben gedaan, kan ik ook met hun kleren aan makkelijk herkennen. Ze komen op je af, zijn heel klef, hebben gewoon schijt, zijn helemaal gek.''

Ghi$mo: ''Niet alle meisjes die nog maagd zijn hebben een (intact) maagdenvlies. Maar mensen blijven daarin geloven. Je ziet toch meer jongens in de disco dan meisjes, rokend en drinkend. Geen enkele Marokkaanse jongen is nog maagd, dat is gewoon zo. Ze gaan met Nederlandse meisjes voor de seks.'' P-Ro is het daar niet mee eens: ''Dat denken te veel meisjes. Soms word ik daar echt para van. Je wordt gewoon verliefd, je weet toch. En op Nederlandse meisjes worden sommigen, ik niet hoor, heel snel verliefd. Nederlandse meisjes zijn anders. Die denken niet aan maagd blijven, verleiden je.''

Ghi$mo vindt wel dat alle meisjes als maagd het huwelijk in moeten. ''Ik ben geboren als moslim en ik wil dood als moslim. Ik ga echt niet met een jongen naar bed voor het huwelijk. Dan overtreed je één van de zwaarste regels. Maar ook al dacht ik er anders over, dan zou ik in de krant nog niets anders kunnen zeggen. Als je geen maagd meer bent, overtreed je een van de zwaarste regels van de islam. Dat kan gewoon niet. Of je moet van huis weglopen en wat voor leven heb je dan? Er is geen andere optie.''


Ghi$mo en P-Ro


Op Rechtinbeeld.nl zijn buiten een aantal videoclips een forum en informatie over vrouwenrechten te vinden.

Kerry begint reclameoffensief op tv

De Democratische presidentskandidaat John Kerry is nu dan toch een reclameoffensief op de Amerikaanse televisie begonnen. Voor 25 miljoen dollar zal Kerry te zien zijn in negentien staten. De 60 seconden durende reclamespots laat Kerry zien als oorlogsheld en krachtig politicus.

Kerry maakt reclamespotjesIn het spotjes zijn onder andere Kerry's vrouw en dochter aan het woord. Ook een prominente Republikeinse senator en persoonlijk vriend van Kerry, John McCain, doet een goed woordje voor Kerry. Opmerkelijk is het optreden van Jim Rassman, Kerry redde tijdens de Vietnam-oorlog het leven van deze soldaat. Allen proberen ze de kiezers duidelijk te maken dat zij met deze Democraat een sterke, loyale president zouden krijgen.

De reclamecampagne is een tegenaanval tegen president George W. Bush. Bush begon in maart al met spotjes die hem ruim 60 miljoen dollar hebben gekost. In de spotjes werd Kerry afgeschilderd als een hypocriet en iemand die met alle winden meewaait en geen kaas heeft gegeten van zaken als nationale veiligheid.

De spotjes van Kerry worden betaald uit de campagnekas die hij sinds zijn nominatie sterk heeft gespekt. Dit lukte hem met hulp van investeerder Warren Buffett en de Apple-topman Steve Jobs. Deze heren werden aan zijn campagneteam toegevoegd om hem advies te geven op economisch terrein.

-
Bekijk hier de reclamespotjes
Zie ook het Dossier Elections 2004

Dronken chimpansees doden kinderen

Chimpansees in de Afrikaanse landen Oeganda en Tanzania lijken op oorlogspad. De afgelopen paar jaren zijn minstens acht kinderen door de apen ontvoerd en vermoord. Mogelijk verkeren de beesten onder invloed van bananenbier.

Zo werd onlangs een drie maanden oude baby door een aap uit een boomwieg gehaald. Het dier beet de neus en bovenlip af, waardoor het kind stierf. Kort daarvoor had een aap in een ander dorp een tien maanden oud kindje gedood en drie andere kinderen verwond. Ook in andere dorpen in het Kibalewoud, waar 1470 chimpansees leven, werden kinderen gedood of verwond. Volgens onderzoekers worden de apen zo agressief door het drinken van gestolen bananenbier, wat in de dorpen illegaal gebrouwen wordt.

Immigratiebeleid leidt tot crisis coalitie Schröder

Icoon Buitenlands nieuws Binnen de Duitse regeringscoalitie van Kanselier Schröder is een ernstige crisis ontstaan, nadat de Duitse Groenen gesprekken met de oppositie over het immigratiebeleid afbraken. "Het spel is voorbij", aldus Groenen-voorzitter Reinhard Bütikofer. De Groenen verwijten de christen-democratische CDU/CSU de besprekingen te saboteren.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Schily (SPD), die de bedenker van het omstreden wetsvoorstel is, uitte een waarschuwing richting zijn coalitiegenoten. "Als de heer Bütikofer denkt hier het commando te voeren, kan dit leiden tot een ernstige crisis", aldus Schily. Na zeer lange vergaderingen werd het wetsvoorstel alsnog geblokkeerd door de oppositie in de Bondsraad, de Eerste Kamer, waar christen-democraten en liberalen een meerderheid hebben.

In 2001 gold het het ontwerp van de Duitse immigratiewet als de modernste van Europa. Sinds de aanslagen in Madrid en in de Verenigde Staten beheersen veiligheids- en immigratievraagstukken de Duitse politieke agenda. De politiek en het bedrijfsleven beseffen dat Duitsland een tekort aan hoogopgeleide jonge arbeidskrachten uit het buitenland heeft, omdat de Bondsrepulbiek sterk vergrijst.

Momenteel overheerst echter de huiver en vrees voor de mogelijke import van moslimradicalen. De christen-democraten eisen daarom meer duidelijkheid over 'belangrijke veiligheidskwesties'. Het zou makkelijker moeten worden om mensensmokkelaars en 'haatpredikers' het land uit te kunnen zetten. Verder moeten aanvragen voor inburgering en vestiging bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst worden ingediend. Minister Schily wil "er alles aan doen om het schip weer vlot te trekken." Zaterdag wordt de kwestie opnieuw bekeken.

Nederlander opgepakt met kinderporno

rayden24 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Hongkong is gisteren een Nederlandse man opgepakt, omdat hij in het bezit was van kinderporno. Zeventien andere mannen zijn eveneens om dezelfde reden gearresteerd.

Onder de verdachten bevinden zich vijf andere buitenlanders uit Groot-Brittannië, Australië en Thailand. Zij werden opgepakt bij invallen op 22 verschillende locaties. In totaal werden zo'n 2.500 foto's en video's aangetroffen.

Op het bezit van kinderporno staat in Hongkong een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en een boete van een miljoen Hongkongse dollar, omgerekend 107.000 euro.

Amsterdammers zijn filmopnames zat

Bewoners van de binnenstad van Amsterdam zijn de filmopnames die geregeld voor hun deur plaatshebben meer dan zat. Ondanks een dure parkeervergunning moet er elke keer plaats worden gemaakt voor cameraploegen, productiewagens en crew, die op de parkeerplaatsen gaan staan. Ook de komende dagen vinden er weer opnames plaats, dit maal voor 'Ocean's Twelve'.

Omwonenden worden er op gewezen dat ze hun auto niet voor de deur mogen parkeren aangezien een wegsleepregeling geldt. Filmmaatschappij Warner Bros adviseert de bewoners om de wagen tussentijds in een parkeergarage te zetten. "'Als u uw bonnetjes bewaart en ons contacteert, komen wij met u afrekenen", aldus de verstuurde brief.

Buurtbewoner Tonneke van Lachterop is er echter niet tevreden mee. "Dit is toch te gek voor woorden. Wij betalen ons scheel voor een parkeervergunning en dan krijgen zij zomaar tientallen plekken toegewezen. Of je het geld van de parkeergarage uiteindelijk terugkrijgt, moet je nog maar zien."

Nigeria: Militante christenen doden moslims

Deadre had ons via de nieuws-submit te melden:

Buitenlands-nieuwsIn Nigeria zijn bij een aanval door de christelijke Tarok-militie op een islamitische gemeenschap in Midden-Nigeria veel doden gevallen. In de stad Yelwa zijn tot nu 67 lijken geborgen. Onder de doden zouden veel vrouwen en kinderen zijn.

De christelijke milities hebben de afgelopen drie maanden al vaker aanvallen uitgevoerd, daarbij zijn zeker 410 mensen omgekomen.

Sinds 1999 voeren christenen en moslims over en weer aanvallen op elkaar uit in Nigeria, een land waar meer dan 200 etnische groeperingen leven.

-
Zie hier voor meer info over geschiedenis van de conflicten in Nigeria.

Van 't Hek boycot Roermond door 'kakkers'

Youp van 't Hek heeft het gehad met het Van der Valk TheaterHotel de Oranjerie in Roermond. Hierdoor moeten inwoners van de stad het 10 jaar lang zonder een show van Youp stellen, want zolang zal hij er niet meer komen optreden.

De woede van Youp is ontstaan omdat de Oranjerie de regels voor de kaartverkoop heeft overtreden. Cees Polman, topfunctionaris van het Van der Valk-concern en zwager van de hoteldirecteur, had voor een uitje van diens 'dinsdagavondclub' uit Eindhoven 42 kaarten geritseld. Van 't Hek: ''Kort voor de voorstelling zag ik een roedel Brabantse kakkers uit een bus komen. Ik dacht: het zal toch niet waar zijn? Een groep in de zaal! Toen hoorde ik dat die Polman zo'n 50 kaarten had geconfisceerd.''

Youp dreigde zijn optreden af te gelasten, waarna Polman aanbood om weg te gaan om de voorstelling niet te verpesten. Dat zag Youp echter niet zitten: ''Ik wilde geen gat in de zaal hebben. Dat speelt erg vervelend.'' Het optreden ging gewoon door, waarbij 'het busje' regelmatig het mikpunt was van de bijtende humor. ,,De voorstelling gaat juist over dit soort hufters'', aldus Van 't Hek.

Polman geeft toe dat het niet correct is geweest om de 42 kaarten als één aanvraag te behandelen. ''Maar als we niet met de bus waren gekomen, had hij het niet eens gemerkt. Want we zaten verspreid in de zaal.'' Hij liet gisteren weten nog een verzoeningsgesprek met de cabaretier te willen voeren. Daar heeft Youp echter geen zin in: ''Nu pakt die man 42 kaarten, straks 200. Er liggen mensen 's nachts in de rij om kaartjes te kunnen krijgen en tegen de tijd dat ze aan de beurt zijn krijgen ze te horen: sorry, het is vol. Door dit soort praktijken.''


Geen zin meer in kakkers van Van der Valk

Jerney maakte in 2002 plaat met Boris

In 2002 bracht de Stichting Conamus een verzamel-cd uit met de naam "Dutch Pop". Op deze CD is een nummer te vinden met de titel "Night and Day" door Sofuja, wat niemand minder is dan Idols winnaar Boris. Zowel Jerney Kaagman als mede Idols jurylid Eric van Tijn zitten in het bestuur van Stichting Conamus.

In een reactie op dit nieuws laat Jerney Kaagman weten dat ze niet eens meer wist dat Boris op deze CD stond en zegt Boris nog nooit voor Idols ontmoet te hebben.

Pluisje gaat weer afkicken op Cuba

Diego Maradona, liefkozend ook wel Pluisje genoemd, vertrekt aanstaande donderdag weer naar Cuba om de behandeling van zijn drugsverslaving te hervatten, dat meldde een zaakwaarnemer gisteren in Buenos Aires. Het is niet de eerste keer dat Maradona richting Cuba trok om zijn verslaving onder controle te krijgen; in 2000 vroeg Fidel Castro, een bezorgde fan, hem om in Cuba af te kicken.

Maradona werd op 18 april in kritieke toestand opgenomen op de intensive care na een vermoedelijke overdosis. Vorige week werd hij alweer met louche figuren op de golfbaan gesignaleerd. Overigens ontkennen de artsen dat zijn opname verband houdt met zijn drugsgebruik.


Diego Armando Maradona

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Sauber hoopt op vooruitgang

Sauber hoopt een beetje verder vooruit te staan in de komende Grand Prix in Barcelona. Met enkele nieuwe aerodynamische onderdelen hoopt men een stijgende lijn te kunnen inzetten.

Net als de meeste teams kent Sauber het circuit goed van de vele wintertests die er plaatsvinden. Toch vinden ze het een lastig circuit, vanwege de vele eisen die het circuit aan coureur en auto stelt. Na een stap voorwaarts te hebben gezet in Imola hoopt het team dat in een stijgende lijn om te kunnen zetten.

Technisch directeur Willy Rampf vertelde: "De aerodynamica is hier cruciaal. We gebruiken hier bijna een maximum aan downforce. Belangrijk is ook dat het circuit enorm verandert naargelang het weer en dat heeft een groot effect op de balans van de wagen. Een hogere baantemperatuur vermindert normaal de grip, terwijl de slijtage van de banden stijgt. Wat de C23 betreft, hebben we enkele nieuwe aërodynamische onderdelen. De betrouwbaarheid is alvast goed."

Giancarlo Fisichella vertelde: "De wagen moet hier goede grip en veel downforce hebben. Zoniet moet je vechten om de wagen op de baan te houden. We hebben in Imola al een grote stap voorwaarts gezet met onze, tot nu toe, betrouwbare wagen. Hopelijk kunnen we nu weer zo'n stap maken."

Google fopt beleggers met beursprognose

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Op alle financiële mediakanalen, van Bloomberg tot Reuters, en van CNN tot Cnet: steeds weer wordt de verwachting uitgesproken dat Google 2,7 miljard dollar gaat ophalen met z'n beursgang. Meer precies: in de stukken die Google zelf heeft verspreid staat een bedrag vermeld van $ 2,718,281,828

Class A common stock, par value $0.001 per share
Aggregate Offering Price (1): $ 2,718,281,828
Amount of Registration Fee: $ 344,406.31

(1) Estimated solely for the purpose of computing the amount of the registration fee

$ 2,718,281,828? Dat is voor sommige wiskundig onderlegden onder ons geen onherkenbaar getal. Dit zijn precies de eerste tien cijfers van het wiskundige getal e. Google haalt dus blijkbaar een geintje uit met de aspirant-belegger. Ze hebben domweg geen flauw idee van wat de werkelijke opbrengst zal zijn.

Ajax accepteert schikking niet

Ajax gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel dat de openbare aanklager van de KNVB heeft gedaan naar aanleiding van de rellen na de wedstrijd tegen Jong Feyenoord.

Dit voorstel hield in dat Jong Ajax drie punten in mindering en een boete van 15.000 euro zou krijgen. Met de voorgestelde boete kan Ajax nog wel leven, maar met de puntenaftrek niet, zo zegt algemeen directeur Arie van Eijden. "Dat is onverteerbaar. We kunnen niet alleen tegen dat aspect in beroep gaan, dus moeten we de hele straf aanvechten", aldus Van Eijden. De zaak zal nu door de tuchtcommissie van de KNVB worden behandeld.

In het radio-programma 'Langs de Lijn' op Radio 1 zei Jong Ajax-trainer Marco van Basten te hopen dat de tuchtcommissie zijn ploeg ontziet: "Mijn spelers hebben juist alles gedaan om de belaagde Feyenoord-spelers te beschermen. Ze moeten proberen die supporters, voor zo ver ze supporters zijn, te straffen. Niet de spelers".

Jong Ajax won maandag met 1-0 van Jong Heerenveen, als de punten niet worden afgetrokken betekent dit dat het kampioen is. Met drie punten aftrek zou Jong Ajax volgende week nog van Jong PSV moeten winnen om kampioen te worden.

Ajax niet akkoord met schikkingsvoorstel

saban en rayden24 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ajax LogoAjax gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel dat de openbare aanklager van de KNVB heeft gedaan. Dit voorstel hield in dat Jong Ajax drie punten in mindering en een boete van 15.000 euro zou krijgen, dit vanwege de rellen na de wedstrijd tegen Jong Feyenoord.

Met de voorgestelde boete kan Ajax nog wel leven, maar met de puntenaftrek niet, zo zegt algemeen directeur Arie van Eijden. "Dat is onverteerbaar. We kunnen niet alleen tegen dat aspect in beroep gaan, dus moeten we de hele straf aanvechten", aldus Van Eijden. De zaak gaat nu naar de tuchtcommissie van de KNVB.

In het radio-programma 'Langs de Lijn' op Radio 1 zei Jong Ajax-trainer Marco van Basten te hopen dat de tuchtcommissie zijn ploeg ontziet. "Mijn spelers hebben juist alles gedaan om de belaagde Feyenoord-spelers te beschermen. Ze moeten proberen die supporters, voor zo ver ze supporters zijn, te straffen. Niet de spelers", aldus de oud-voetballer.

Jong Ajax won maandag met 1-0 van Jong Heerenveen, als de punten niet worden afgetrokken betekent dit dat het kampioen is. Nu wordt het afwachten wat de tuchtcommissie beslist.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!

Man probeert echtgenote te elektrocuteren

rayden24 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse vrouw dacht verwend te worden door haar echtgenoot. Hij had het bubbelbad vol laten lopen en maakte de sfeer compleet met kaarsen en muziek. Maar vervolgens poogde de man zijn vrouw te elektrocuteren door een radio in het bad te werpen.

Vorige week donderdag werd de 34-jarige William Wolfe gearresteerd wegens poging tot moord. Zijn vrouw vertelt hoe hij de radio met behulp van een verlengsnoer tot in de badkamer had gebracht. Toen hij "per ongeluk" het toestel omstootte, wist de echtgenote het op te vangen voordat het in het water belandde.

Later werd duidelijk dat de man informatie op het internet had gezocht over elektrocuties in bad. Bovendien had hij vijf maanden geleden een levensverzekering voor zijn vrouw afgesloten. De man hangt een celstraf boven het hoofd van maximaal twintig jaar.

Hoofdkwartier Arafat omsingeld door Israëli's

Israëlische soldaten hebben de drie toegangen van het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Yasser Arafat vannacht geblokkeerd. Vijftien jeeps met militairen arriveerden vanochtend vroeg bij de drie ingangen van het kantoor in Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever. Dit heeft Nabil Abu Rudeina, Arafats belangrijkste adviseur, vanochtend bekend gemaakt.

Hij vermoedt dat de blokkade, waarbij geen schoten vielen, een voorbereiding is op een aanval. Men heeft reeds te kennen gegeven dat Arafat het gebouw mag verlaten, maar dat men een eventuele terugkeer misschien zal bemoeilijken. Arafat heeft het kantoor al twee jaar niet verlaten.

Premier Ariel Sharon vertelde onlangs niet te kunnen garanderen dat hij Arafat geen kwaad zou doen. Eerder deed hij hierover een belofte aan de Verenigde Staten. De regering verklaarde vorig jaar al dat Arafat, die door Israël mede verantwoordelijk wordt gehouden voor de Palestijnse terreur, uit de weg geruimd moest worden. Het Israëlische leger gaf vooralsnog geen commentaar.

Forse boete voor Bill Gates

saban had ons via de nieuws-submit te melden:

Bill Gates heeft een forse boete gehad voor het overtreden van regels bij de aankoop van aandelen. De boete bedroeg 800.000 dollar (670.000 euro), hiermee koopt de Microsoft-oprichter een strafvervolging af.

Gates kocht aandelen van een bedrijf waar hij zelf bestuurslid van was. Bovendien had hij de aankopen vooraf moeten melden. De overtredingen vonden plaats in 2001 en 2002.

De overtredingen hebben betrekking op het persoonlijke investeringsfonds van Gates. Microsoft heeft dus niks met deze zaak te maken.

Politie schiet gevaarlijke loslopende honden dood

NuX_NuFF had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen week heeft de politie nabij Klundert twee gevaarlijke loslopende honden doodgeschoten. Dit is zondag door de politie gemeld.

De eerste hond werd vorige week donderdag al doodgeschoten. De tweede hond wist in eerste instantie te ontkomen, maar werd vrijdagmiddag getraceerd. Doordat de dierenarts in verband met zijn veiligheid niet met een verdovingsgeweer in de buurt kon komen, werd besloten ook de tweede hond te doden.

De honden waren op een weiland langs de Rijksweg A17 naar de uiers van koeien aan het happen. Eerder op de dag hadden ze ook al een voorbijganger aangevallen.

Monitoren mogelijk kankerverwekkend

bumberklevers had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Duitse onderzoeksinstituut BIA heeft ontdekt dat nieuwe computermonitoren misschien slecht voor de gezondheid, en misschien zelfs kankerverwekkend zijn. Printplaten van zowel in flatscreen- als CRT-monitoren scheiden na aflevering de stof fenol in hoge concentraties af. Na twee weken gebruik zou de afstoot zakken tot onder de gevaarsgrens.

Men overweegt consumenten met een certificaat te waarschuwen voor het aanwezige percentage van de aan alcohol verwante stof. Het is niet geheel duidelijk hoe vaak consumenten aan de stof worden blootgesteld. Evenmin is het duidelijk hoe kankerverwekkend Fenol precies is.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.