Politie A'dam zet slimme camera in

Het politiekorps van Amsterdam is het eerste korps in Nederland dat gebruik gaat maken van een intelligentere bewakingscamera. De camera gaat onder andere parkeerterreinen bewaken en slaat alarm wanneer er bijvoorbeeld een autoruit wordt ingeslagen.

Meteen bij het constateren van verdachte bewegingen slaat de camera alarm. Een goed voorbeeld is het zogenaamde “dralen” wat veel autodieven doen wanneer ze opzoek zijn naar een geschikte auto om te kraken. De camera geeft bij constatering van iets verdachts een melding aan de meldkamer waar de politie onmiddellijk kan reageren. Nadien kunnen de beelden dienen als opsporingsmiddel of bewijsmateriaal.

Ook mensen die op zoek zijn naar hun eigen auto zullen door de camera als verdacht worden gezien. Dat is een niet onoverkoombaar nadeel volgens de Amsterdamse politie. Voorlopig zal de omgeving van A’dam dienen als proefterrein voor de camera. Wanneer de camera zijn waarde bewijst zullen ook andere korpsen in het land gebruik gaan maken van de camera.

Een precieze datum van wanneer het apparaat wordt opgehangen is nog niet bekend.