Bedreiger VVD'er Wilders opgepakt

In Den Haag is een 29-jarige Schiedammer van Marokkaanse komaf opgepakt voor het met de dood bedreigen van VVD-Kamerlid Geert Wilders. De Schiedammer, systeembeheerder van beroep, werd op zijn werk in de Haagse binnenstad opgepakt.

De Schiedammer post op verschillende Marokkaanse internetfora, waaronder de webpagina Maghrebonline.nl. Op die site schreef hij, opererend onder de naam 'Farid', dat de VVD'er ''echt met de dood moet worden gestraft voor zijn fascistische uitspraken over islam, moslims en de Palestijnse zaak''.

Inmiddels is de man met een proces-verbaal op zak weer naar huis gestuurd. Op het forum van de website Maghrebonline beklaagt hij zich, nu onder de naam 'iQra', over de ''stijlloze en vernederende'' arrestatie. Ook gaat hij opnieuw te keer tegen Wilders. Volgens 'iQra' heeft hij de officier van justitie verteld dat zijn gewraakte zinsnede niet als dreigement bedoeld was maar als ''ventilatie van mijn haatgevoelens jegens deze persoon vanwege zijn extreem fascistische daden en uitspraken die onder meer in het Midden-Oosten dagelijks mensenlevens kosten''.