Nederlanders somber over Marokkaanse probleemjongeren

? had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een enquête die Maurice de Hond heeft gehouden in opdracht van het SBS6 programma Stem van Nederland, blijkt dat 80% van de Nederlanders denkt dat Marokkaanse jongeren zich steeds vaker gewelddadig gedragen. De Hond ondervroeg 800 mensen, naar aanleiding van het overlijden van de Amsterdamse junk Anja Joos, die vorige week door een groep Marokkaanse jongeren werd doodgeschopt.

Van de ondervraagden is 16% bang als ze een groepje Marokkanen tegenkomen op straat; 41% is dat soms. De Nederlandse bevolking is vrij pessimistisch over de toekomst: 54% denkt dat de problemen met de Marokkaanse jeugd nóóit worden opgelost en 35% denkt dat het minstens tien jaar duurt. Als oorzaken noemt 68% de kwaliteit van de opvoeding, 46% de moeite die Marokkanen hebben om aan de Nederlandse cultuur te wennen, en 36% ziet ook opgroeien in slechte buurten als oorzaak.

LPF stemmers vinden bijna unaniem (98%) dat jonge Marokkaanse probleemjongeren waar geen land mee valt te bezeilen "naar Marokko moeten worden teruggestuurd". Ook onder andere partijen is aanhang voor dat idee te vinden: VVD 79%, CDA 70%, SP 50%, PvdA 48%, GroenLinks 38% en D66 35%.