FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 oktober 2003

Bush en Schwarzenegger ontmoeten elkaar

De Amerikaanse president George W. Bush heeft vandaag in Riverside een ontmoeting gehad met 'zijn vriend' Arnold Schwarzenegger. 'The Governator', die vorige week werd verkozen tot gouverneur van de staat Californië, roemde Bush als zijn "grootste bondgenoot" in Washington. Hij hoopt van zijn partijgenoot financiële steun te krijgen om de slechte financiële situatie van zijn staat te verbeteren.

De Amerikaanse president heeft zelf ook belang bij een goede band met de oud-filmacteur. Met de overwinning van de Republikein Schwarzenegger hoopt Bush dat de Democratische staat Californië volgend jaar bij de presidentsverkiezingen in Republikeinse handen valt.

Volgens Bush hebben hij en 'Arnie' veel overeenkomsten. Bush grapte tijdens een toespraak: "We zijn beiden goed getrouwd, we zijn er beiden van beticht de taal niet altijd goed te spreken en wij hebben ook allebei grote spierballen."

Duitse clubs in zwaar weer

De Duitse clubs gaan door een kleine Europese crisis. Nadat eerst Borussia Dortmund naar het UEFA Cup toernooi verwezen werd, haalden van de vijf Duitse teams drie de tweede ronde niet.

Alleen Borussia Dortmund en Schalke'04 bekeren door. Dortmund was tweemaal te sterk voor Austria Wien (1-0, 2-1). Schalke versloeg ternauwernood Kamen-Ingrad uit Kroatie (1-0, 0-0).

Hertha BSC van trainer Huub Stevens ging gister onverwacht onderuit in de uitwedstrijd tegen het Poolse Groclin (1-0/0-0). Hamburger SV redde het niet in en tegen Dnjepropetrovsk (3-0/1-2).

Vandaag sloot ook het Kaiserslautern van trainer Eric Gerets zich bij de afvallers aan. De FCK verloor van Teplice (1-0), nadat het thuis ook al verloren had (1-2).

In de Champions League doen Bayern Munchen en VfB Stuttgart het vooralsnog juist goed.

Uitslagen UEFA Cup (16-10-03)

Vanavond werden de laatste wedstrijden van de eerste ronde returns in de UEFA Cup afgewerkt, hieronder vind je de uitslagen.

Viktoria Zizkov (Tsj) - Bröndby IF (Den) (0-1) 0-1
Teplice (Tsj) - Kaiserslautern (Dui) (2-1) 1-0
Schalke 04 (Dui) - Kam.Ingrad (Kro) (0-0) 1-0
FC Kärnten OOS - Feyenoord NED (1-2) 0-1

Tussen haakjes de uitslag van de heenwedstrijd.

Naast Feyenoord plaatste gister FC Utrecht zich al voor de tweede ronde van de UEFA Cup. Morgen zal de loting plaats vinden van de tweede ronde. De tweede ronde zal worden gespeeld op 6 en 27 november.

Uitslag UEFA Cup (16-10-03)

Vanavond werden de overige returnwedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup afgewerkt. Het was tenslotte de beurt aan Feyenoord. In Klagenfurt was Feyenoord wederom te sterk voor FC Kärnten (0-1).

De Oostenrijkers kregen binnen het kwartier drie kansen om de score te openen. Het was echter Feyenoord dat op het kwartier via Tomas Buffel op voorsprong kwam (0-1). Feyenoord liet vervolgens na door te drukken.

Na de rust kwam FC Kärnten opzetten, maar echt gevaarlijk werd het nooit, mede vanwege de 2-1 uitslag uit de heenwedstrijd. Lurling loste in de slotfase nog een goed schot op doelman Goriupp van FC Kärnten, de eindstand bleef 0-1.

Naast Feyenoord plaatste gister FC Utrecht zich al voor de tweede ronde van de UEFA Cup. De tweede ronde zal worden gespeeld op 6 en 27 november.


Overige uitslagen:

Viktoria Zizkov (Tsj) - Bröndby IF (Den) 0-1 (0-1)
Teplice (Tsj) - Kaiserslautern (Dui) 1-0 (2-1)
Schalke 04 (Dui) - Kamen Ingrad (Kro) 1-0 (0-0)

tussen haakjes de uitslag van de heenwedstrijd

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager

Uitslag FC Kärnten-Feyenoord

Feyenoord speelde vanavond in Oostenrijk de returnwedstrijd in de eerste ronde UEFA Cup tegen FC Kärnten. Feyenoord speelde ongeïnspireerd maar won wel met 0-1.

Met de 2-1 voorsprong uit de thuiswedstrijd begon Feyenoord voorzichtig in Klagenfurt. FC Kärnten was als eerste gevaarlijk. Een goede aanval van Feyenoord leidde echter tot de vroege openingstreffer van Thomas Buffel (0-1). Dirk Kuijt zette prima voor, waarna Buffel hard en hoog inschoot.

Feyenoord kreeg zelfs voor rust nog kansen om de voorsprong te vergoten, het liet dat echter na. Buffel schoot op keeper Goriupp.

Na de rust liet Feyenoord het spel aan de Oostenrijkers. De Rotterdamse aanvallers kwamen niet meer aan bod. Ook de entree van Anthony Lurling voor Robin van Persie bracht geen verbetering van het spel. Met de 0-1 eindstand verzekert Feyenoord zich echter gemakkelijk van de volgende ronde.


FC Kärnten - Feyenoord (0-1)
15' Buffel 0-1

Geel: Jovanovic, Kabat, Schellander (allen Kär), Acuña (Fey)

FC Kärnten: Goriupp, Papac, Jovanovic, Kolvidsson, Ambrosius (Kabat/46), Bubalo, Hota (Jesus/85), Höller, Schellander, Zafarin, Kogler (Kampel/46)

Feyenoord: Zoetebier, Swerts, Van der Berg, Paauwe, De Nooijer, Acuña, Ono (Ghaly/89), Schreuder, Buffel, Kuyt, Van Persie (Lurling/75)

Turkse leger voorkomt stemming onderwijswet

Na een waarschuwing van het Turkse leger heeft de regering van Turkije vandaag een stemming over een controversiële onderwijswet uitgesteld. De wet zou het mogelijk moeten maken dat studenten van religieuze scholen door kunnen stromen naar de universiteit. Volgens een zegsman van het leger zijn er echter al genoeg geestelijken in het land om de moskeëen te voorzien.

Veel Turken zien religieuze scholen als brandhaarden van streng islamitische politieke bewegingen. De huidige wet om leden van religieuze scholen uit te sluiten van hoger onderwijs, is bedoeld om te voorkomen dat zij hoge publieke functies gaan vervullen.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan, die zelf ooit naar een religieuze school ging, vindt dat studenten van dergelijke scholen gelijke kansen moeten hebben om hun studie in ieder vak voort te zetten. Erdogan heeft zijn streng islamitische verleden afgezworen, maar het leger én de secularistische elite denken echter dat hij er een verborgen moslimfundamentalistische agenda op nahoudt. Het leger in Turkije ziet zichzelf als de hoeder van de seculiere samenleving en is fel gekant tegen islamitische invloeden op onder meer politiek vlak.

Er is al langer sprake in Turkije van enige spanning tussen het leger en de AKP-regering.

Vuilstort tussen mysterieuze Nazca lijnen



Mysterieuze lijnen in de Nazca vlakte

Een kuststad in Peru heeft binnen het gebied van de mysterieuze Nazca lijnen een vuilstortplaats geplaatst. Dit hebben ze gedaan uit frustratie tegen Peru's National Institute of Culture die het geweigerd heeft een plaats aan te wijzen. Dit hebben autoriteiten dinsdag gezegd aldus de krant The Guardian woensdag.

De Nazca vlakten zijn bedekt met duizenden vreemde kilometers lange lijnen en figuren over een gebied van ruim 35 kilometer. Vanaf de grond ziet het er uit als een web van lijnen, maar vauit de lucht zijn er enorme figuren te zien als een kolibrie, een aap, een walvis, een spin en een buitenaards wezen. De lijnen zijn meer dan duizend jaar oud. Sommige zijn meer dan 274m groot. Dit heeft wetenschappers voor een raadsel gesteld, en het gebied is in 1994 toegevoegd aan de United Nation's Cultural Heritage list.

Alberto Urbano, archeoloog in het instituut, zegt dat de vuilniswagens de figuren beschadigen. Er zijn al twee trapezevormige lijnen beschadigd. Rubert Garcia, een directeur in het instituut zegt dat de overheid overweegt de stad tegemoet te komen. Er zijn nog geen concrete plannen gemaakt.

Ontvoerder Lusanne naar PBC

De 63-jarige ontvoerder van Lusanne van der Gun zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De rechter-commissaris van de rechtbank Leeuwarden heeft hier donderdag toestemming voor gegeven.

De 11-jarige Lusanne fietste op maandag 25 augustus naar school toe, toen zij door een onbekende man werd gedwongen in de auto te stappen. Twee dagen later kwam ze ongeschonden bij een hotel in Venlo aanlopen. De politie wist de ontvoerder van Lusanne anderhalve week later in zijn woonplaats Ryptsjerk van zijn bed te lichten. De man bekende het meisje ontvoerd te hebben.

De man zal op 16 december voor de rechtbank in Leeuwarden moeten verschijnen. Dit wordt echter een pro-formazitting, het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak zal zijn. De ontvoerder zal waarschijnlijk begin 2004 in het Pieter Baan Centrum terecht kunnen.

Mysterieuze straaljagers boven Jamestown

Twee weken geleden verschenen twee straaljagers uit het niets boven Jamestown en Sonora, Californië. Ze vlogen op 500 voet (150 meter) boven de grond, waarop tientallen inwoners verschrikt de politie belden. Onderzoek naar de afkomst van de vliegtuigen is tot op heden onbeantwoord gebleven. Het is nog steeds een mysterie waar de straaljagers vandaan kwamen.

Woordvoerder Lt. Heather Pratt van de Air National Guard's 116th Fighter wing in Fresco zegt dat zij het niet waren. Ook het Naval Air Station in Lemoor zegt dat de vliegtuigen niet van hun afkomstig waren. En ook Woordvoerder capt. Denise Varner van de California National Guard in Sacramento ontkent dat zij het waren.

De State Office of Emergency Services beweert dat de vliegtuigen van de National Guard gekomen moeten zijn die oefeningen aan het uitvoeren waren. Bill Herman echter, een vliegtuigkenner, zegt dat de vliegtuigen die gezien zijn twin-engine F/A-18 Hornets waren. Vreemd genoeg heeft de National Guard niet zulke vliegtuigen. Dit staaft de bewering van National Guard dat zij het niet waren.

Hermann, die straaljagerpiloot is geweest, zegt dat de vliegtuigen op 150 meter hoogte overvlogen. "Het was verschrikkelijk. Eikels vielen van de bomen en eekhoorns renden voor hun leven. Iedereen die binnen was rende naar buiten, en iedereen die buiten was rende naar binnen en verstopte zich onder de meubels". Maar het allervreemdste vindt hij nog, dat er nog steeds geen enkele informatie over de vliegtuigen of hun missie is.

Herdenkingsbijeenkomst Amercentrale

In de Amercentrale in het Brabantse Geertruidenberg is vanavond om zeven uur de herdenkingsbijeenkomst begonnen, die gehouden wordt voor de vijf mannen die op 28 september bij een werkongeval om het leven kwamen.

Op de bewuste dag stortte een steiger van 65 meter hoogte in elkaar en kwamen drie Rotterdammers en twee Amerikanen om het leven. De drie andere onderhoudsmedewerkers die op de steiger stonden konden gered worden.

De herdenkinsbijeenkomst is georganiseerd op initiatief van Essent en de gemeente Geertruidenberg. Tijdens de bijeenkomst voeren verscheidene sprekers het woord, waaronder de voorzitter van de Raad van Bestuur van Essent, de burgemeester van Geertruidenberg en de brandweercommandant van het korps Geertruidenberg.

Na de bijeenkomst zullen de genodigden in stilte naar de plek van het ongeval lopen, alwaar zij bij een herdenkinsplaquette bloemen neer kunnen leggen.

Babos in ziekenhuis

NAC Breda keeper is donderdag opgenomen in het ziekenhuis.

Hij is opgenomen door de gebroken ellepijp in zijn rechterarm, dit liep hij op in de wedstrijd tegen Newcastle United voor de Uefa-cup. Komende vrijdag zal er in die arm een ijzeren plaatje geplaatst worden.

Naast de waarschijnlijk zes weken uitgeschakelde Babos heeft NAC nog een flink aantal andere blessures. Ook Fehèr, Petö en Diba zullen de komende tijd niet in het MyCom-stadion te zien zijn. Schenning trainde donderdag weer met de selectie mee en de inzet van Koning, die ook in de wedstrijd tegen Newcastle uitviel, is ook twijfelachtig. Hij heeft last van zijn achillespees, knie en zijn liezen.

Verdediger Penders is ook niet helemaal fit en heeft donderdag een scan laten maken van zijn scheenbeen. Spelen kan hij wel maar hij zal last ondervinden van het bot volgens trainer Ton Lokhoff. "Het zit momenteel even tegen, het lijkt wel of iedereen geblesseerd raakt. Ik heb mijn trainingsmethode eens onder de loep genomen, maar daar ligt het niet aan. De meeste blessuregevallen zijn gewoon aan pech te wijten," aldus Lokhoff.

Anticonceptiepil in strijd tegen ratten

In de Chinese stad Shanghai heeft men nu een geheel nieuw middel gevonden in de strijd tegen ratten. Omdat het huidige rattengif de ratten slechts twintig dagen buiten de deur houdt, gaan de autoriteiten vanaf nu de rattenplaag bestrijden met een anticonceptiepil.

De pillen zijn bedoeld voor mannetjesratten en moeten de zaadproductie stoppen. Een voordeel van de pillen is dat ze niet schadelijk zijn voor mensen of andere dieren, aldus een functionaris van de stadsvolksgezondheidsdienst. De pil zal de komende drie maanden op in totaal 300.000 locaties worden ingezet. Deskundigen hopen op deze manier de rattenpopulatie uiteindelijk uit te roeien.

Aangifte tegen topambtenaar was vals

wouterwouter2 (E-tracker!) en Mistermind hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het onderzoek naar de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie wegens ontucht met minderjarigen is stopgezet. De aangifte, waarvan wij jullie eerder berichtten, die een voormalig jongens-prostitué deed blijkt vals te zijn. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

Het OM meldt dat de voormalige jongens-protitué in een verhoor heeft toegegeven dat zijn verhaal niet op waarheid berustte. Tijdens het verhoor zei de man dat het "iemand uit de journalistiek was, die hem ook betaling heeft beloofd." Het doen van een valse aangifte en het uitlokken ervan zijn strafbare feiten. De politie gaat de zaak nu verder uitzoeken. Voor het OM in Den Bosch is er nu geen aanleiding meer om verder strafrechtelijk onderzoek te doen naar de ambtenaar.

Eergisteren zei de man in het SBS6-programma Stem van Nederland dat hij door de hoge ambtenaar is misbruikt toen hij minderjarig was. In een reactie op het nieuws geeft SBS aan niets met de aangifte te van doen te hebben.

"Allochtonenlimiet is tegen grondwet'

De grondwet maakt het niet mogelijk om een grens in te stellen aan de vestiging van allochtonen. Bovendien is een limiet in strijd met internationale verdragen.

Dat blijkt uit de antwoorden van de ministers Dekker van Volkshuisversting, Verdonk van Integratie en Remkes van Binnenlandse Zaken, na vragen van LPF-Kamerlid Nawijn. Zo mogen ras, etnische afkomst of nationaliteit geen direct onderscheidingscriterium zijn, aldus de ministers. De kamervragen van Nawijn kwamen naar aanleiding van de Rotterdamse plannen voor spreiding van kansarme allochtonen.

De afgelopen maanden was de discussie omtrent allochtonen zeer actueel, na voorspellingen van het gemeentelijk bureau voor statistiek. Die berekende dat sommige oude wijken in Rotterdam de komende jaren bijna geheel zullen verkleuren.

Dit was voor Leefbaar Rotterdam de aanleiding om een allochtonenstop ter discussie te stellen. Ook zou uit een onderzoek van bureau Intomart blijken dat 62 procent van de Rotterdammers deze 'allochtonenstop' van de partij steunt.

Nederlandse EU-ambtenaar opgepakt

Vandaag is in Brussel een Nederlandse ambtenaar van de Europese Commissie gearresteerd door de Belgische justitie, wegen miljoenenfraude omtrent graanprijzen. De ambtenaar zou een belangrijke schakel zijn in de fraudezaak. De identiteit van de man is niet vrijgegeven.

De Nederlandse ambtenaar zit inmiddels in een gevangenis in de Belgische hoofdstad. Een woordvoerder van de Belgische justitie maakte bekend dat de ambtenaar wordt verdacht van handel met voorkennis en omkoping. De man zal aangeklaagd worden wegens "passieve corruptie, schending van het beroepsgeheim en bendevorming." Tevens is er ook een Franse medewerker van een handelsbedrijf in landbouwproducten aangehouden.

De Nederlander zou vele steekpenningen hebben ontvangen om vervolgens informatie door te spelen aan graanhandelaren. De ambtenaar lichtte wekelijkse de handelaren in, nog voordat de richtlijnen voor de graanprijs werden vastgesteld.

Krakende hofnar in Kasteel Almere opgepakt

andre had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Almere heeft vanochtend hofnar Znorrie uit het Kasteel van Almere gehaald en gearresteerd. Znorrie had vanochtend om 6.00 uur er zijn intrek genomen omdat hij het oneens is met wat er met het onafgebouwd kasteel gebeurt, helemaal niets namelijk.

Het Kasteel van Almere had oorspronkelijk een prachtig gelegen kasteel met vier sterren hotel moeten worden, maar sinds het faillissement van projectontwikkelaar Blom ligt de bouw ervan stil. De huidige eigenaar, Pakhuis, een dochter van de Rabobank, weet niet goed wat ze met het miljoenenproject aan moet. Om het deels afgebouwde pand aantrekkelijk te houden voor potentiële kopers wordt het kasteel wel schoon gehouden. De schoonmakers troffen de hofnar vanochtend aan.

De hofnar had per brief zowel de officier van justitie als burgemeester Jorritsma vooraf op de hoogte gesteld van zijn actie. De verraste schoonmakers echter probeerden Znorrie eerst met dreigementen weg te krijgen, toen dat niet lukte werd de politie gewaarschuwd. Zes man sterk lukte die het om zonder geweld de hofnar uit het kasteel te krijgen.

De hofnar zal nu 'het zich bevinden op verboden terrein', ten laste worden gelegd. Ook wacht hem straf voor het vernielen van een toegangsslot.

Znorrie: "Laat de gemeente het kasteel zelf afbouwen zodat alle Almeerders er wat aan hebben. Maak er desnoods een leer-werkproject van, of laat werkelozen het afmetselen. Maar laat het niet zo liggen dat Almeerders er alleen op afstand omheen kunnen fietsen."

-
Meer over Kasteel Almere

GroenLinks boos op Mars

wouterwouter2 (E-tracker) en Ceniuz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

GroenLinks noemt de actie van snoepfabrikant Mars om scholieren meer repen te laten eten 'cynisch', aangezien het Diabetes Fonds deze week meldde dat het aantal diabetici in 10 jaar tijd is verdubbeld tot 850 duizend. Ook overgewicht is een toenemend probleem bij jongeren.

De actie van Mars komt er op neer dat de tien middelbare scholen die het meeste aantal Mars-wikkels weten in te leveren een concert van Idols-idool Jim winnen.

De woordvoerder van onderwijs, Kees Vendrik, heeft zijn afkeuring uitgesproken over de geplande actie. Hij vindt het bovendien schandalig dat de actie via conciërges zal gaan lopen. Volgens hem moeten in de eerste plaats het schoolbestuur en de medezeggenschapsraad hierover beslissen. Vendrik roept alle scholen dan ook op niet mee te werken aan de actie.

Ongekend harde aanval op Joodse gemeenschap

De Maleisische premier Mahathir Mohamad heeft vandaag vernietigend uitgehaald naar de ,,paar miljoen joden'' die volgens hem de wereld regeren. De premier deed dat in zijn openingstoespraak van de bijeenkomst van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC).

Mahathir Mohamad riep de 1,3 miljard moslims in de wereld op om zich te verenigen tegen de joden, die anderen zouden laten vechten en sterven voor hen. Hij vroeg moslims ook om fundamentalisten te negeren die prediken dat wetenschap on-islamitisch is: ,,We hebben wapens en raketten nodig, bommen en gevechtsvliegtuigen, tanks en oorlogsschepen voor onze verdediging. Omdat we worden ontmoedigd om wetenschap en wiskunde te studeren kunnen we niet eens onze eigen wapens produceren''.

Mahathir sprak verder over wat hij de dominantie van de joden noemde. ,,De Europeanen doodden zes miljoen van de twaalf miljoen joden. Toch regeren die joden de wereld vandaag bij volmacht. We staan tegenover een volk dat denkt. Ze overleefden 2000 jaar van pogroms, niet door terug te slaan, maar door te denken. Ze vonden het socialisme uit, het communisme, de mensenrechten en de democratie waardoor hen vervolgen fout lijkt, waardoor zij gelijke rechten met anderen kunnen genieten. Hiermee hebben zij nu de macht in de machtigste landen gegrepen en zij, deze kleine gemeenschap, zijn een wereldmacht geworden''.

Volgens de premier van Maleisië kunnnen de 1,3 miljard moslims niet worden verslagen door een paar miljoen joden. ''Er moet een manier zijn. We moeten nieuwe, geweldloze tactieken ontwikkelen zoals het verbeteren van de politieke, economische en demografische macht van de moslimlanden. We moeten ons strategische terugtrekken en ons herbezinnen, dat kan leiden tot de ultieme overwinning''.

Spurs wijzen Rivaldo af

Tottenham Hotspur zal de Braziliaan Rivaldo niet overnemen van AC Milan vanwege een te hoge salariseis.

Rivaldo vraagt namelijk 69.000 euro per week wat veels te veel is voor de Engelse club. Dit heeft voorzitter Levy van de Spurs donderdag gezegd in de Daily Mirror.

Er was wel al een overeenkomst over de afkoopsom welke ongeveer 6,9 miljoen euro bedroeg maar de transfer ketste dus af op de salariseisen, Rivaldo verdient overigens bij AC Milan 207.000 euro per week.

Het is juist vanwege dat enorme salaris dat hij weg mag bij de serie-A club.

Acht doden bij busongeval in Nepal

Daaniejelluh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een busongeluk in Nepal zijn donderdag zeker acht mensen omgekomen toen de bus waarin zij zaten van de weg raakte en in een 200 meter lager gelegen rivier stortte. Zesendertig mensen worden nog vermist.

Reddingswerkers zijn nog steeds op zoek naar de vermisten in de snelstromende rivier. Slechts twee inzittenden konden op eigen kracht de kant bereiken. Het ongeval gebeurde op z'n 80 kilometer ten westen van de hoofdstad Kathmandu.

Oma (95) mept buurvrouw met spade

Hazuki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 95-jarige Duitse vrouw wordt ervan verdacht haar 77-jarige buurvrouw met een spade op het hoofd te hebben geslagen.

De twee vrouwen, woonachtig in Rodewisch in de deelstaat Saksen, hadden al geruime tijd ruzie over een hek dat de verdachte had laten plaatsen. De buurvrouw vond het namelijk vervelend dat het hek er niet voor kon zorgen dat er geen appels meer in haar tuin rolden. Volgens de verdachte bleef de vrouw er echt zo over zeuren dat ze uiteindelijk een schop heeft gepakt en de vrouw heeft geslagen.

Het slachtoffer liep verscheidene sneeën en blauwe plekken op.

Naakte stalker in bad bij Daniel Bedingfield

Hazuki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zanger Daniel Bedingfield kreeg maandag de schrik van zijn leven toen hij thuis kwam en een naakte vrouw in zijn bad aantrof.

Bedingfield had de hele dag doorgebracht in de opnamestudio toen hij 's maandags naar zijn appartement in Dulwich in Zuidoost-Londen ging. Toen hij naar boven wilde gaan, hoorde hij het geluid van stromend water. Bedingfield stak zijn hoofd om de hoek van de badkamerdeur en zag een naakte vrouw die in zijn bad zat. Met veel moeite lukte het hem om de vrouw uit zijn huis te krijgen.

In juli had Bedingfield ook al last van twee vrouwelijke stalkers. Zij volgden hem dag en nacht, maar het toppunt werd bereikt toen zij zijn mobiele nummer wisten te bereiken en hem te pas en te onpas opbelden.

Onderzoek naar masturberende rechter

Ceniuz, www.phatcrap.tk, brillie, MiGtY MiKe en InsideGamer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dominique Perben, de Franse minister van Justitie, heeft de Hoge Raad gevraagd een onderzoek in te stellen naar de masturbatiepraktijken van een rechter in Angoulême.

De zaak kwam aan het licht toen een verslaggever van de West-Franse krant 'Charente Libre' zag hoe een rechter zich tijdens het pleidooi van een advocaat bevredigde. Verschillende ooggetuigen hebben het verhaal later bevestigd. Als uit het onderzoek van de Hoge Raad blijkt dat de rechter schuldig is, loopt hij kans geschorst te worden.

Contract Yakubu bij Ajax verlengd

Abubakari Yakubu heeft zijn contract met Ajax met een jaar verlengd.

De nieuwe verbeterde verbintenis loopt tot juli 2006. De verdediger uit Ghana staat sinds 1999 onder contract bij de Amsterdammers. Via de A-junioren en Jong Ajax debuteerde de 21-jarige international op 19 april tegen FC Den Bosch in de hoofdmacht.

Yakubu speelde in zijn vaderland voor FC Ghapoha. Hij heeft tot dusver drie interlands achter zijn naam staan.

Vitesse vindt opvolger Nikos Machlas

Vitesse heeft de Griekse aanvaller Alekos Alexandris op proef.

De spits zit momenteel zonder club en kan transfervrij worden aangetrokken. Alexandris speelde sinds 1996 voor Olympiakos Piraeus. De spits, die 21 oktober 35 jaar wordt, werd vier keer topscorer van de Griekse competitie.

Alexandris kwam in zijn loopbaan uit voor Veria, AEK Athene en Olympiakos Piraeus. In het seizoen 1993/1994 werd hij topscorer bij AEK en in 1996/1997 en 2000/2001 en 2001/2002 won hij de topscorertitel met Olympiakos. In totaal won hij tien landstitels.

Gebruikte spuiten op hotelkamers Sporting

In de hotelkamer van twee spelers van Sporting Lissabon zijn gebruikte injectienaalden aangetroffen. De Zweedse politie heeft deze voor nader onderzoek overgedragen aan de drugsbrigade van de Zweedse hoofdstad.

De bebloede naalden zijn gevonden in de kamer van Correa Anderson Polga en Roberto Seveno zo meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Sporting speelde woensdag tegen Malmö FF de return in de eerste ronde van de UEFA-beker. Sporting won met 1-0 en plaatste zich voor de tweede ronde.

Iedere zeven seconden sterft een kind van de honger

"Elke zeven seconden gaat ergens in de wereld een kind jonger dan tien dood aan de directe of indirecte gevolgen van een tekort aan voedsel." Dit maakte de speciale rapporteur van de VN, Jean Ziegler, gisteren op een persconferentie bekend.

Dagelijks zouden ongeveer 100.000 mensen bezwijken aan de honger of de gevolgen ervan en elke vier uur wordt iemand blind, doordat hij te weinig vitamine A binnen krijgt. Volgens Ziegler is het aantal ondervoede mensen van 815 miljoen in 2001, gestegen naar 840 miljoen in 2002.

Het doel van het internationale gemeenschap om in 2015 het aantal hongerigen teruggebracht te hebben tot de helft, zal volgens de socioloog niet bereikt worden. Zo meende Ziegler: "De situatie is absurd. Volgens het FAO (Food and Agricultural Organisation) kan onze planeet zonder problemen de monden vullen van zo'n 12 miljard mensen, en we zijn maar met 6,2 miljard." Daaraan voegde hij nog toe dat zeventig procent van de 1,2 miljard mensen, die volgens de wereldbank op de armoedegrens leven, boer zijn.

Volgens Ziegler speelt het privé-kapitaal een grote rol in de ondervoeding in de wereld. Hij nagelde daarom ook de internationale multinationals aan de schandpaal. "Een kind dat sterft van de honger, wordt vermoord door de wereldorde", aldus Ziegler.

Vrouwen meer zin in seks met nieuwe pleister

Een geilheidspleister die de hoeveelheid van het "mannelijk" hormoon testosteron verhoogt bij vrouwen, zorgt voor een aanzienlijke verhoging in de seksuele lusten van vrouwen die door het verwijderen van hun eierstokken minder zin hebben in seks. Dit heeft een internationaal team van onderzoekers vastgesteld. Het werk werd woensdag gepresenteerd op de American Society for Reproductive Medicine bijeenkomst in San Antonio, Texas.

De test werd uitgevoerd in landen in Europa en Australië, en het bleek dat de drang naar seks met bijna veertig procent verhoogd werd bij gebruik van de pleister. Bij de vrouwen die een placebopleister kregen, werd er geen verschil vastgesteld.

"De resultaten zijn opvallend vanwege twee specifieke redenen", zegt teamleider Susan Davis van de Jean Hailes Foundation in Melbourne. "Er was een extreem lage placebo-effect respons bij de neppleister, dus de echte pleister werkt echt. Ook praten we niet alleen over seks, we praten over de kwaliteit van het leven. We hebben het over vrouwen die zich beter willen voelen.".

Het nog niet precies bekend waarom vrouwen geiler worden, en enorm meer zin in seks hebben, bij verhoging van het testosterongehalte. Het is bekend dat aromatase enzymen in de hersenen testosteron omzetten in oestrogeen, maar waarom dit gebeurt weet men niet zeker.

6 doden bij ontploffing in Chinese mijn

wouterwouter2 (E-tracker) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ontploffing in een steenkolenmijn in het noordoosten van China zijn woensdag zes mijnwerkers om het leven gekomen.

Dit is de vierde explosie met dodelijk afloop in een week tijd. In totaal vielen bij alle vier de ontploffingen twintig doden. Over het hele jaar gemeten zijn er al 4.100 doden gemeld door explosies, overstromingen en instortingen in Chinese steenkoolmijnen.

14 gewonden door botsing tram en truck

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Beukendaal in Rotterdam zijn vanmiddag veertien mensen gewond geraakt toen de tram waarin zij zaten op een vrachtwagen botste. De meeste mensen raakten slechts licht gewond.

De toedracht van het ongeval is nog onbekend. Aangezien de betreffende tram nog moet worden verwijderd, rijden de lijnen 2 en 20 voorlopig volgens een omleiding.

Van Marwijk zal Van Persie toch opstellen

Feyenoord trainer Bert van Marwijk zal Robin van Persie toch opstellen mocht hij zijn contract niet verlengen.

Hiermee gaat de coach regelrecht in tegen de eerdere uitspraken van Rob Baan en Jorien van herik. Volgens de trainer bepaalt hij de opstelling en niemand anders en dus zal Van Persie spelen ls hij in vorm is, dit heeft Van Marwijk ook gedaan met John Dahl Tomasson.

Met deze uitspraak neemt hij een pressiemiddel van Feyenoord-voorzitter Jorien van herik weg om Van Persie bij te laten tekenen.

Ontvoering PSV-spits Kezman verijdeld

Victory is mine, chris, Schaartje, Wolk, Roel's Weblog, FrisianReds, Moosie, Nasus, AirRaid, Glacier, SpleeffY, Otreb en Dpey hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft een ontvoering van de PSV-spits Mateja Kezman weten te verijdelen. Vanaf zaterdag beschikte de politie over informatie dat de voetballer ontvoerd zou worden, zodat losgeld gevraagd kon worden. In verband daarmee werd zondagavond een 59-jarige man uit Arnhem aangehouden.

De verdachte, die banden zou hebben met de Servische maffia, is echter donderdag in vrijheid gesteld omdat er niet voldoende bewijs was om hem langer vast te houden.

Marseille lonkt naar Barthez

Het Franse Marseille is zich aan het beraden of het Fabian Barthez aan zal trekken.

De speler die bij Manchester United op een zijspoor is geraakt na het aankopen van Tim Howard en Roy Caroll raakt namelijk als hij niet snel een basisplaats heeft zijn basisplaats in het Franse team kwijt.

Olympique Marseille lijkt een kanshebber om hem deze basisplaats te bezorgen maar er zijn nog geen serieuze onderhandelingen opgestart volgens Alain Perron van de Franse club. Enige probleem is dat Marseille over een tijdelijk overnemen praat en Manchester meer aan het denken is over een permanente overgang van de speler. Een andere mogelijkheid is huur met optie tot koop.

Arsenal spelers bekennen schuld

Vijf van de spelers die betrokken waren bij een incident tijdens de wedstrijd met Manchester United hebben bekend.

Zij deden dit op de avond voordat de tuchtcomissie van de Engelse voetbalbond hun zaak in behandeling neemt. Alleen de beschuldiging tegen de keeper van Arsenal Jens Lehmann is ingetrokken.

Twee spelers van Manchester die ook betrokken waren bij het incident weigeren hun schuld te bekennen en Manchester heeft al aangekondigd in beroep te zullen gaan als ze veroordeeld worden.

DSM loost onbekende stof in de Maas

wouterwouter2 (E-tracker) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zuiveringsschap Limburg en de waterleidingmaatschappij hebben laten weten dat er twee maanden lang geen water is gewonnen uit het Limburgse deel van de Maas. Het water bleek namelijk vervuild te zijn met een nog onbekende stof, dat chemieconcern DSM een jaar lang in de rivier loosde. Het is niet bekend of de stof gevaarlijk voor mensen is.

De vervuiling kwam aan het licht door de lage waterstanden van de Maas, waardoor de concentraties van de nog onbekende stof toenamen. Rijkswaterstaat wist de vervuiler te achterhalen, waardoor DSM op 10 september stopte met het lozen. DSM loosde de stof echter al sinds april 2002 in de Maas.

Airbags in Seat Ibiza en Cordoba exploderen

wouterwouter2 (E-tracker) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de afgelopen weken zijn in Nederland bij dertien nieuwe Seats airbags onder het rijden spontaan open gegaan. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

Het gaat om de modellen Ibiza en Cordoba 2004. Hiervan zijn in totaal 3500 modellen gebouwd, waarvan er negenhonderd in Nederland rond rijden. Seat Nederland heeft de betreffende auto's teruggeroepen om de airbags te deactiveren. Het hoofdkantoor was het echter niet eens met de maatregel en floot de Nederlandse importeur terug. Volgens de importeur vreest het moederbedrijf claims als bij ongelukken gewonden vallen doordat de airbags zijn uitgeschakeld.

Inmiddels is de oorzaak van het spontaan openen achterhaald. Het zou gaan om een fout in het besturingsprogramma van de airbags.

Ex-militair opgepakt voor drievoudige moord

In Duitsland, vlak over de grens bij Limburg, zijn een 45-jarige ex-militair uit Geilenkirchen en zijn 19-jarige vriendin opgepakt op verdenking van moord. De man en de jonge vrouw zouden vorige week dinsdag een advocaat, zijn vrouw en hun dochter omgebracht hebben.

Inmiddels heeft de vrouw bekend dat haar vriend de drie mensen vermoord heeft. De twee waren naar het kantoor van de advocaat toegegaan, zogenaamd voor een afspraak. Eenmaal op het kantoor aangekomen haalde de verdachte een pistool uit zijn sporttas en schoot de 53-jarige vrouw van de advocaat dood. Daarna schoot de man op de advocaat en zijn 26-jarige dochter.

De reden voor de moord was een forse huurachterstand. De advocaat had namelijk namens een cliënt een proces aangespannen tegen de ex-militair.

Toeristen gestrand door faillissement

De Duitse charterluchtvaartmaatschappij Aero Lloyd is failliet. Wegens deze onverwachte gebeurtenis kunnen wereldwijd zo'n 8.500 passagiers op dit moment niet verder reizen. Aangezien de luchtvaartmaatschappij geen terugvlucht kan regelen, zouden de diverse reisorganisatoren daarvoor moeten zorgen.

4000 van de gestrande passagiers bevinden zich in Duitsland, de anderen voornamelijk in landen als Egypte, Turkije en Spanje. Aero Lloyd heeft ongeveer 1400 mensen in dienst en bezit 21 moderne Airbus-vliegtuigen. De maatschappij vloog naar 60 luchthavens in 13 landen.

Jolie blijft Goodwill Ambassadeur UNHCR

1750GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie blijft de komende twee jaar Goodwill Ambassadeur van de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR. Ruud Lubbers, de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, heeft dit woensdag bekend gemaakt.

Jolie heeft volgens Lubbers sinds haar aantreden in augustus 2001 veel gedaan om het vluchtelingenprobleem onder de algemene aandacht te brengen. Mede door haar werk voor de organisatie besloot Jolie een kindje uit Cambodja te adopteren.

Vrouwenmetro's tegen Japanse billenknijpers

wouterwouter2 (E-tracker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Japanse Osaka zullen voortaan in de ochtend- en avondspits metrostellen worden ingezet, die alleen voor vrouwen toegankelijk zijn. Zo moet worden voorkomen dat opdringere mannen in vrouwenbillen knijpen, iets waar steeds meer klachten over binnen komen.

Overigens zijn niet alle vrouwen blij met het initatief. Sommigen vinden het namelijk wel fijn om geknepen of betast te worden door onbekende mannen.

Eerste afsteker vuurwerk gepakt

Roel's Weblog en VeiligGlijden hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zeventien jaar oude jongen uit Oosterhout is de 'eerste' die dit jaar voor het afsteken van zwaar vuurwerk op weg naar 2004 is aangehouden. De politie hield de jongen aan na een onderzoek dat was ingesteld omdat buurtbewoners hadden geklaagd over het vuurwerk.

Bij de woning van de jongen trof de politie een installatie aan waarmee 'mortierbommen' mee konden worden afgeschoten. In de tuin lagen vier strijkers die niet waren afgegaan. Allemaal verboden vuurwerk in Nederland.

Bij een doorzoeking van de woning en garage trof de politie twee imitatiewapens, een vlindermes en een kleine partij vuurwerk aan. Dit alles is in beslaggenomen, de jongen ontving een proces-verbaal.

Beloning bij stoppen met roken helpt

-=Chuckie=- en 1750GTV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek dat in opdracht van de anti-rokersstichting Stivoro is uitgevoerd, is gebleken dat als rokers financieel beloond worden voor het stoppen met roken, per jaar tussen de 97.000 en 144.000 mensen niet meer zullen roken. Ook het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) deelt deze mening.

CVZ heeft minister Hoogervorst van Volksgezondheid gevraagd deze stopmethode drie jaar lang te subsidiëren. De totale kosten zullen ruim 45 miljoen euro per jaar bedragen. Deze moeten volgens CVZ uit de AWBZ gefinancierd worden.

Computerspel inspireerde tot moord

Een 21-jarige Eindhovenaar stond gisteren terecht wegens een bizarre poging tot moord. Hij liet zich tot deze moord namelijk inspireren door het Playstation-spel "Final Fantasy VIII". De man leefde als de hoordpersoon van het spel, Squall Leonhart: hij kleedde zich als Squall, en maakte zelfs met een stuk glas een litteken op zijn gezicht. Uiteindelijk probeerde hij, samen met twee medeverdachten, zijn vijand, de stiefvader van zijn vriend, uit de weg te ruimen. Deze raakte hierbij voor zijn leven lang verminkt.

De aanwezigen in de rechtzaal gruwelden van de details van de aanslag. Het slachtoffer werd met messen, een schaar en een klauwhamer gestoken en geslagen. De virtuele Squall was hiertoe de inspiratiebron. Volgens de verdachte stelde hij als lange, magere en bleke jongen niets voor in de werkelijkheid: een rotjeugd, geen opleiding en geen werk; niets om trots op te zijn of naar uit te kijken. Omdat het echte leven hem niets te bieden had, trok hij zich terug in de virtuele wereld van "Final Fantasy VIII". Hier kon de Eindhovenaar als Squall wèl een held zijn. Uiteindelijk zag hij geen verschil meer tussen de virtuele en de echte wereld. En daarin was hij niet de enige: in een winkel in Eindhoven waar het spel gespeeld werd ontmoette hij de twee medeverdachten, die ook helemaal in het spel opgingen: een 18-jarige jongen uit Son en een 25-jarige man uit Eindhoven. Zij identificeerden zich met Seifer en Zell, twee andere karakters uit het spel. De hoofdverdachte kreeg een homofiele relatie met de 25-jarige man. Het feit dat de aan drank verslaafde stiefvader van deze man zijn stiefzoon niet uit kon staan, zou uiteindelijk tot de moordaanslag leiden, waarin "Squall" het voortouw nam.

De rechtbank doet 28 oktober uitspraak. Tegen "Squall" is 5 jaar cel en TBS geëist, tegen "Zell" 3 jaar cel en TBS. Tegen "Seifer", die leidt aan een ernstige vorm van het Syndroom van Asperger (een vorm van autisme), is 3 jaar geëist, waarvan 1 voorwaardelijk, en verplichte reclasseringstoezicht.

Martial arts expert doodt twee overvallers

Een Chinese 'martial arts expert' is in verzekerde bewaring gesteld nadat hij vier (met messen bewapende) overvallers aanviel, waarbij hij er twee doodde en een derde zwaar verwondde.

De 28-jarige man, bekend als 'De Dokter' door zijn praktijk in acupunctuur en traditionele Chinese medicijnen, ontfutselde één van de overvallers zijn mes en verraste de hele groep door de agressiviteit van zijn aanval.

De slachtpartij, een Quentin Tarantino film waardig, begon vrijdag kort voor middernacht toen vier mannen aanklopten bij het appartement van een Chinese kapster in het centrum van Empoli.

De kapster, haar assistente en 'De Dokter', die allemaal in hetzelfde pand werken, werden overmeesterd en vastgebonden waarna de groep het pand doorzocht.

Teleurgesteld over de magere buit begonnen de overvallers de twee vrouwen met verkrachting te bedreigen, als ze niet zouden vertellen waar ze de rest van het geld verborgen hielden.

Op dat moment wist de dokter zich te bevrijden, een mes te bemachtigen van een overvaller en een serie van dodelijke steekwonden toe te brengen.

Het lichaam van één overvaller, die in het hart was gestoken, werd op de trappen gevonden. Een tweede overvaller bloedde op straat dood door een beenwond en een derde man ligt in het ziekenhuis met een doorboorde long.

De politierechter van Empoli onderzoekt nu of bij dit geval van zelfverdediging buitensporig geweld is gebruikt.

Met dank aan Hawk die het bericht heeft vertaald en herschreven.

Clinton waarschuwde Bush voor Bin Laden

1750GTV en Je_moedah hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse president Bill Clinton waarschuwde zijn opvolger Bush nog voor zijn vertrek voor Osama Bin Laden met zijn terreurnetwerk al-Qaeda. Dat zei de ex-president gisteren op een bijeenkomst in New York. De waarschuwing werd geuit in een formeel gesprek met Bush in begin 2001.

Toch heeft Clinton het idee dat hij gefaald heeft. Zijn onvermogen om Bush te overtuigen van het gevaar dat van al-Qaeda uitging was "een van de twee of drie grootste teleurstellingen die ik had", zo zei hij. Inmiddels acht de regering-Bush al-Qaeda verantwoordelijk voor de aanslagen van 11 september 2001.

Politie neemt wekkerradio in beslag

Een 44 jaar oude man uit Purmerend, een zeer vaste slaper aldus de man zelf, is zijn wekkerradio kwijt geraakt en heeft nog een boete op de koop toe gekregen. De man zette de wekkerradio altijd extra hard in de hoop dat hij op tijd wakker zou worden.

De wekkerradio bleek zijn werk wel te doen. De buren van de man werden omstreeks 5:30 wakker door de wekkerradio terwijl de man rustig doorsliep. Daar dit niet de eerste keer was besloten ze de politie te bellen.

Uiteindelijk lukte het een aantal agenten de man wakker te krijgen en namen ze zijn wekkerradio in beslag. Hij had al eerder waarschuwingen van de politie ontvangen.

Regels voor vliegverkeer scherper

Het Europees Parlement en de Europese transportministers zijn gisteren overeengekomen dat luchtvaartmaatschappijen een schadevergoeding moeten betalen bij overboekingen. Als het vliegtuig vertraging heeft dan dient de maatschappij de passagiers op te vangen.

Wanneer een vlucht minder dan 1500 kilometer is dan heeft de passagier recht op een vergoeding van 250, - euro als het vliegtuig onverwacht vol blijkt te zijn. Als de afstand groter wordt dan stijgt ook het bedrag. Ook zijn er meer rechten voor passagiers bij vertragingen.

Als het vliegtuig pas een volgende dag vertrekt dan dient de luchthaven te zorgen voor een hotelovernachting, vervoer, twee telefoontjes en een Internetaansluiting. Bij vertragingen van langer dan vijf uur is het mogelijk voor de passagier om zijn of haar geld terug te krijgen.

Alleen wanneer de vertraging of annulering van een vlucht veroorzaakt wordt door slecht weer vervalt de vergoeding. De nieuwe regels zullen vanaf volgend jaar van kracht zijn.

Duizend mensen bij tocht voor Anja Joos

Ruim duizend mensen hebben gisteren meegelopen in een stille tocht door de Amsterdamse Pijp. Ze herdachten daarmee de 43-jarige Duitse Anja Joos, die vorige week om het leven na een confrontatie met een tiental jongeren. Joos was een drugsgebruikster, niet dakloos, al voelde ze zich waarschijnlijk wel verbonden met daklozen. Veel dak- en thuislozen en drugsgebruikers liepen gisteravond mee in de stille tocht, maar ook verontruste buurtbewoners, Marokkanen en de burgemeester Job Cohen.

De stille tocht eindigde in het Sarphatipark, waar enkele toespraken werden gehouden. Het grove geweld waarmee een groep jongens de weerloze Joos onderuit en in elkaar schopten werd afgekeurd. Maar ook vroegen een aantal sprekers die Anja het beste kenden, aandacht voor de daders. G. Gilhuis van het drugspastoraat in Amsterdam noemde zowel Anja als de Marokkaanse daders slachtoffer van ,,de ziekte van deze tijd''. Die houdt volgens Gilhuis in dat hele groepen als een probleem worden bestempeld, of het nu drugsgebruikers of allochtonen zijn. ''Daardoor komen groepen tegenover elkaar te staan''.

De pastor zei dat Anja ,,één van ons'' was, maar dat ook de Marokkaanse jongeren stuk voor stuk ook ,,één van ons'' zijn. Dat ging een aantal aanwezigen te ver, maar Gilhuis kon op veel applaus rekenen.

Afschuw

In de aanloop naar de stille tocht spraken gisteren acht Marokkaanse organisaties hun afschuw uit over de dood van Anja Joos. Ze zien het gebeuren als een daad van zinloos geweld, waarvoor geen enkele rechtvaardiging is.

,,De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam heeft met afschuw kennis genomen van het feit dat een aantal mensen uit de eigen gemeenschap betrokken is geweest bij een vechtpartij, waarvan Anja Joos helaas het dodelijk slachtoffer is geworden'', aldus een verklaring.

Over het feit dat wellicht racistische uitlatingen van Joos vooraf zijn gegaan aan de dodelijke mishandeling zeiden de organisaties: ,,Spanningen in de stad als gevolg van verschillen in cultuur, etniciteit en religie mogen nooit en te nimmer leiden tot doodslag''.

De Marokkanen pleiten voor een brede maatschappelijke dialoog in Amsterdam. Ze willen daartoe binnen twee weken een bijeenkomst houden met veel organisaties zoals de gemeente, onderwijsinstellingen, en joodse organisaties. Doel is om de problematiek van islamofobie, antisemitisme, homofobie en racisme, middels een platform bespreekbaar te maken en in kaart te brengen.

Iraanse vrouwen spelen weer voetbal

VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de eerste keer in 25 jaar is het voor Iraanse vrouwen weer toegestaan om in het openbaar in een T-shirt en korte broek te voetballen. Twee elftallen zullen volgende week tegen elkaar spelen in de hoofdstad Teheran.

Het duel is echter alleen te bezichtigen door vrouwen, dit door de strenge kledingvoorschriften die in het islamitische land gelden. De meeste sporten voor vrouwen werden in 1979 verboden na de islamitische revolutie, omdat de kleding te bloot zou zijn.

"De wereldvoetbalbond FIFA en de Aziatische bond moet ons helpen een oplossing voor het kledingprobleem te vinden. We willen graag voetballen.", aldus de voorzitster van de Iraanse voetbalbond voor vrouwen.

Winnaars Soul Calibur II

Het heeft even geduurd, maar hier zijn ze dan eindelijk; de winnaars van de Soul Calibur II prijsvraag.
De exemplaren voor de PS2 gaan naar:
dork22
Just-in
Frostie
777bas777
tolgashakur


De exemplaren voor XBox gaan naar:
JeroenMeloen
MrMC
Fliepke
datachild
Frggl


Van harte gefeliciteerd! De games worden zo spoedig mogelijk aan jullie verzonden.

De komende 5 weken kan je nog veel leuke games en aanverwante artikelen winnen op FOK! Deze week maak je kans op Viewtiful Joe voor de Gamecube met een limited T-shirt. Uiteraard weer beschikbaar gesteld door EA GAMES

Snelheidsrecord op internet

Mobie en t1m.nl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een nieuw snelheidsrecord dataversturen via internet gevestigd: twee wetenschappelijke onderzoeksinstituten stuurden gisteren via een netwerk van 7.000 kilometer, data met een snelheid van 5,44 gigabits per seconde. Met die snelheid zou een dvd-film in zeven seconden kunnen worden gedownloaded.

De verbinding, tussen het Geneefse CERN en het Californische Caltech, was 20.000 keer sneller dan een gewone breedbandaansluiting. Het oude record stond ook al op naam van CERN.

A'damse agenten met dood bedreigd door jongeren

Je_moedah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Telegraaf meldt dat zes jongeren (van 15 tot 17 jaar) uit Amsterdam-West door de politie zijn gearresteerd wegens het bedreigen van diverse politiemensen met de dood. De zes hadden op straat zelfs poppen aan een strop opgehangen, met daarop doodsbedreigingen en de namen van de betrokken agenten.

Volgens politiewoordvoerder E. Vermeulen gaat het om zeer serieuze bedreigingen aan het adres van een aantal agenten: ''Wij hebben dit nog niet eerder meegemaakt''. Zo spraken de jongeren een vrouwelijke agent in haar vrije tijd in de tram aan. Zij kreeg te horen dat ze aan haar collega's moest doorgeven dat ze ''eraan zouden gaan''.

De bedreigde politiemensen werken allen in Amsterdam-West. De politie zegt dat het niet geheel duidelijk is wat de reden van de bedreigingen is. In Amsterdam-West komt het geregeld tot ongeregeldheden tussen politie en (Marokkaanse) jongeren. Eerder dit jaar waren er rellen naar aanleiding van de door een agent doodgeschoten Marokkaan Dryss Arbib.

Nederlanders somber over Marokkaanse probleemjongeren

? had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een enquête die Maurice de Hond heeft gehouden in opdracht van het SBS6 programma Stem van Nederland, blijkt dat 80% van de Nederlanders denkt dat Marokkaanse jongeren zich steeds vaker gewelddadig gedragen. De Hond ondervroeg 800 mensen, naar aanleiding van het overlijden van de Amsterdamse junk Anja Joos, die vorige week door een groep Marokkaanse jongeren werd doodgeschopt.

Van de ondervraagden is 16% bang als ze een groepje Marokkanen tegenkomen op straat; 41% is dat soms. De Nederlandse bevolking is vrij pessimistisch over de toekomst: 54% denkt dat de problemen met de Marokkaanse jeugd nóóit worden opgelost en 35% denkt dat het minstens tien jaar duurt. Als oorzaken noemt 68% de kwaliteit van de opvoeding, 46% de moeite die Marokkanen hebben om aan de Nederlandse cultuur te wennen, en 36% ziet ook opgroeien in slechte buurten als oorzaak.

LPF stemmers vinden bijna unaniem (98%) dat jonge Marokkaanse probleemjongeren waar geen land mee valt te bezeilen "naar Marokko moeten worden teruggestuurd". Ook onder andere partijen is aanhang voor dat idee te vinden: VVD 79%, CDA 70%, SP 50%, PvdA 48%, GroenLinks 38% en D66 35%.

Doden bij ongeluk met veerpont New York

Roel's Weblog, The_T, speedfreaxs, wouterwouter2 (E-tracker) en 1750GTV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ongeluk met een veerpont die forensen van Manhattan naar Staten Island vervoert zijn woensdagavond mogelijk twaalf mensen omgekomen en meer dan twintig gewond geraakt.

Een correspondent van CNN, die het ongeluk vanaf een andere veerpont zag gebeuren, zegt dat de wind hoge golven in de haven van New York veroorzaakte en dat het voor beide schepen moeilijk was een rechte koers aan te houden. De verongelukte pont kwam niet recht op de kade af en botste er tegen aan, waardoor het schip werd opengereten.

Van verschillende mensen werden ledematen afgerukt. Ook zijn veel passagiers in paniek in het water gesprongen.

Later werd bekend dat de kapitein na het ongeluk wegvluchtte. Toen de politie hem later thuis aantrof, bleek de man een zelfmoordpoging te hebben ondernomen, welke overigens mislukte. De man is zwaargewond opgenomen in een ziekenhuis, in afwachting van verhoor.

Voetgangers aangevallen door dronken kraai

wouterwouter2 (E-tracker) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland heeft de politie heeft een gewelddadige kraai gevangen, omdat deze verschillende voorbijgangers aanviel. De kraai bleek dronken te zijn gevoerd door 't eten van in alcohol geweekt lokaas.

Het lokaas bleek te bestaan uit kattenvoer, gedrenkt in vruchtenlikeur. Nadat de kraai zich hieraan had volgegeten, werd hij gewelddadig en viel hij een langslopende vrouw en een jong meisje aan. De vogel bleek bij "aanhouding" volledig van de kaart te zijn. De kraai is daarom naar een dierenasiel overgebracht om zijn roes uit te slapen. In hoeverre de kraai nog last heeft gehad van een kater, is niet bekend.

Crèche gebruikt bij witwassen drugsgeld

1750GTV en Je_moedah hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerder ontsnapte Belgische drugshandelaar Patrick van L. wordt er van verdacht tijdens zijn verdwijning drugsgeld te hebben witgewassen bij een kindercrèche. Van L. werd vorige week in Antwerpen aangehouden.

De afgelopen jaren woonde hij boven een crèche in de Antwerpse wijk Wilrijk. Daar werkte hij samen met de voorzitter van de crèche, die deze week ook is opgepakt.

Van L. ontsnapte in 2000 tijdens een proefverlof. In Nederland staat hij bekend als kroongetuige in een rechtszaak tegen de Surinaamse legerleider Desi Bouterse, waarin hij deze ontmaskerde als drugsbaas.

Eerste Chinese astronaut veilig geland

wouterwouter2 (E-tracker) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Yang Liwei, de eerste Chinese astronaut (in het Chinees: taikonaut) is na een ruimtereis van 14 rondjes rond de aarde rond half één vannacht veilig geland in de binnenlanden van Mongolië.

De Chinese raket, Shenzou 5, waarin Liwei zijn reis maakte, functioneerde vlekkeloos over de gehele vlucht.
Ondanks dat was de start niet live op de Chinese tv te zien omdat men bang was voor een blamage wanneer er iets mis zou gaan. Bovendien waren slecht enkele binnenlandse journalisten toegelaten om de lancering in de Gobi-woestijn bij te wonen.

Na 10 jaar van voorbereiding is China nu na de Sovjetunie en de VS het derde land dat ooit zelfstandig een mens in de ruimte heeft gebracht.

De Chinese president Hu Jintao noemde de missie een glorieus moment voor het vaderland, de 38-jarige ex-luchmachtpiloot Liwei vertelde dat hij met deze missie veel eer voor het Chinese leger en de Chinese natie zou behalen.



Foto: CNN


Amerikanen gedood bij aanslag Gazastrook

Bij een aanslag op een internationaal konvooi van diplomaten in de Gaza-strook, zijn woensdag drie Amerikanen om het leven gekomen, een vierde raakte gewond.
Ze zaten allen in een terreinwagen van de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv.

De slachoffers waren veiligheidsagenten van DynCorp, een enorm Amerikaans bedrijf, dat voor de Amerikaanse overheid onder andere politieagenten traint in Irak en zorgt voor de beveiliging van belangrijke Amerikaanse personen in het buitenland zoals bijvoorbeeld de diplomaten in Israël, Irak en Afghanistan.

De aanslag vond plaats bij Beit Hanoun en sloeg een enorme krater in het wegdek. Delen van de verwoeste terreinwagen werden tot wel dertig meter van de weg geslingerd.
Vrijwel direct na de aanslag bekogelden Palestijnse kinderen de overgebleven auto's met stenen.

Enkele grote Palesteinse terreurorganisaties, waaronder Hamas, hebben verklaard niks met de aanslag te maken te hebben, omdat niet-Israëlische personen nooit tot hun doelwit behoren.

Omdat de aanslag niet lang na het door de VS afkeuren van de resolutie waarin Israël wordt veroordeeld voor het bouwen de omstreden omheining rond de Westelijke Jordaanoever gepleegd werd wordt vermoed dat andere anti-overheidsgroeperingen hiervoor verantwoordelijk zijn.

Vanuit Washington zijn zes FBI-agenten naar Israël gestuurd om de zaak te onderzoeken.

Van Wonderen niet tegen Kärnten

Kees van Wonderen kan niet spelen tegen FC Kärnten.

De regelmatig door blessures geplaagde Kees van Wonderen kan donderdag niet meespelen met zijn club Feyenoord tegen FC Kärnten. De verdediger heeft op de training een blessure aan de hamstring opgelopen.

Van Wonderen denkt zelf enkele weken uit de roulatie te zijn. Jorge Acuña is de meest waarschijnlijke vervanger voor de routinier.

Feyenoord heeft voor het uitduel in de UEFA-Cup een goede uitgangspositie. In De Kuip werd het eerste treffen met 2-1 in Rotterdams voordeel beslist.

Uitslagen UEFA Cup (15-10-03)

Vanavond werden de eerste ronde returns in de UEFA Cup afgewerkt, hieronder vind je de uitslagen.

MSK Zilina (Slw) 0 FC Utrecht * 4 0-2
NAC Breda 0 Newcastle united (Eng) * 1 0-5
NEC 1 Wisla Krakow (Pol) 2 1-2

Valencia (Spa) * 1 AIK Solna (Zwe) 0 1-0
Benfica (Por) * 1 La Louvière (Bel) 0 1-1
Barcelona (Spa) * 8 Puchov (Slw) 0 1-1
Ronaldinho 3x

Hapoel Tel Aviv (Isr) 0 Gaziantepspor * 0 0-1
Hajduk Split (Kro) * 0 Grasshopper (Zwi) 0 1-1
Levski Sofia (Bul) * 4 H.Ramat-Gan (Isr) 0 1-0
Esbjerg (Den) 1 Spartak Moskou (Rus) * 1 0-2
Dnjepropetrovsk (Oek) * 3 Hamburger SV (Dui) 0 1-2
Groclin (Pol) * 1 Hertha BSC (Dui) 0 0-0
Van Burik (e.d.)

Nordsj'land (Den) 0 Panionios (Gri) * 1 1-2
Grazer AK (Oos) 1 Valerenga (Noo) * 1 0-0
Torpedo Moskou (Rus) * 1 CSKA Sofia (Bul) 1 1-1
Debrecen (Hon) * 3 NK Varteks (Kro) 2 3-1
Vardar (Mac) 1 AS Roma (Ita) * 1 0-4
Sjachtor Donetsk (Oek) 2 Dynamo Boekarest (Roe) * 3 0-2
Slavia Praag (Tsj) * 2 Sartid (SeM) 1 2-1
Rosenborg (Noo) * 6 Ventspils (Let) 0 4-1
Steaua Boekarest (Roe) * 1 Southampton (Eng) 0 1-1

Petrzalka (Slw) 1 Bordeaux (Fra) * 1 1-2
Molde (Noo) * 3 Leiria (Por) 1 0-1
NK Publikum (Slo) 2 Maccabi Haifa (Isr) * 1 1-3
Trabzonspor (Tur) 2 Villarreal (Spa) * 3 0-0
SFK Lyn (Noo) 0 PAOK Saloniki (Gri) * 3 1-0
Sochaux (Fra) * 2 Myllykosken (Fin) 0 1-0
FC Basel(Zwi) * 1 Malatyaspor (Tur) 2 2-0
Kopenhagen (Den) * 1 Ferencvaros (Hon) 1 1-1
(Kopenhagen wint penaltyserie met 4-3)

Rode Ster (SeM) * 4 Odense BK (Den) 3 2-2
MTK Boedapest (Hon) 0 Dinamo Zagreb (Kro) *0 1-3
Neuchâtel (Zwi) 0 AJ Auxerre (Fra) *1 0-1
Malmö (Zwe) 0 Sporting Portugal * 1 0-2
Zeljeznicar (Bos) 0 Hearts (Sch) * 0 0-2
Borussia Dortmund (Dui) * 1 Austria Wien (Oos) 0 2-1
Perugia (Ita) * 1 FC Dundee (Sch) 0 2-1

Ares Saloniki (Gri) * 2 Zimbru Chisinau (Mol) 1 1-1
Lokeren (Bel) 0 Manchester City (Eng) * 1 2-3
RC Lens (Fra) * 5 Cementarn. (Mac) 0 1-0
Parma (Ita) * 3 Metalurch Donetsk (Oek) 0 1-1
Udinese (Ita) 1 Austria Salzburg (Oos) * 2 1-0
Liverpool (Eng) * 3 NK Olimpija (Slo) 0 1-1
Real Mallorca (Spa) * 4 FC Apoel (Cyp) 2 2-1

Ik zag... een ex-vriend

Voor de mensen die dachten dat dit een geweldig stukje van Dagobert was helaas, voor de mensen dachten dat ik homo was helaas zie mijn vorige stukje. Nu we het daar toch over hebben ik heb het aangedurfd... ze is een LARPster die 3DMax en Flash kan.

Vandaag wil ik nog een beetje dieper ingaan op mijn dagelijkse leefomgeving. Misschien ken je het gevoel wel dat je iemand hebt gekend waarmee je letterlijk, hand in hand, door het vuur zou gaan. Blindelings vertrouwen van beide zijden, was vanzelfsprekend, maar van de een op de andere dag was het over. Of je hebt al sinds de basisschool een zwak voor die leuke jongen of meid, je droomde van hem of haar maar het is nooit wat tussen jullie geworden.
Op een of andere manier zou ik voor deze groep mensen nogsteeds een brandend huis in rennen alsof er niets gebeurd was. Gebrandmerkt in mijn hart.
In een wereld van Deja-Vu's kom je deze personen, inclusief familie, op de meest rare momenten tegen. Op zich niet erg, misschien genant. De traan kliertjes in mijn ogen maakten vocht aan, maar huilen deed ik niet.

Ik knikte, hij keek door me heen en liep richting een bushokje.
De tijd dat ik bang was om hem te zien is over, de leegte is opgevuld, maar zijn naam staat nog steeds op de deur.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.