Haarlemse leraar al eerder in opspraak

De leraar van het Eerste Christelijk Lyceum (ECL) in Haarlem, die afgelopen dinsdag werd aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een leerlinge, is al twee keer eerder in opspraak geraakt.

Een ex-leerlinge beschuldigde de man in 1993 er van dat hij, 5 jaar eerder, haar zou hebben betast. En eind jaren 80 deed een ander meisje aangifte tegen de man. Ze beschuldigde hem van aanranding in een bus, waarmee hij op weg was naar zijn werk.

De buschauffeur zette destijds meteen zijn voertuig stil en belde de politie. De leraar verscheen die ochtend niet op school omdat hij werd verhoord op het politiebureau. Later vertelde de man, die economie geeft, aan zijn leerlingen dat er niets aan de hand was; hij was naar eigen zeggen in slaap gevallen en daarbij met zijn hoofd tegen de borsten van het meisje naast hem beland. Hij is nooit vervolgd voor dat busincident.

De politie weigert iedere mededeling over de zaak die nu speelt. Ze benadrukt dat de schuld van de leraar niet vaststaat en dat daarom zo min mogelijk informatie naar buiten wordt gebracht.