Japan geschokt door kleutermoord

Uberlamer, brillie, spambam, PCF, fitrefo en Blafwoef hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Japan is geschokt en verbijsterd gereageerd op de bekentenis van een 12-jarig scholiertje uit Nagasaki dat hij een 4-jarige kleuter heeft vermoord. Alle media besteden uitgebreid aandacht aan de zaak. Het slachtoffertje werd op 1 juli in een warenhuis, waar zijn moeder winkelde, ontvoerd door de scholier. Daarna gooide de 12-jarige de kleuter van een zeven verdiepingen tellende parkeergarage naar beneden. Zijn naakte lichaam werd de volgende ochtend gevonden.

De politie in Nagasaki vermoedt dat de tiener ook bij andere, soortgelijke gevallen is betrokken. Bij één van die voorvallen werd een jongen van een balkon geduwd. Hij overleefde de val.

Omdat de gearresteerde scholier jonger is dan 14 jaar, kan hij niet wegens moord vervolgd worden. Hij is voorlopig opgesloten in een tehuis voor moeilijk opvoedbare jongeren en zal een heropvoedingsprogramma ondergaan.

''Ouders onthoofden''

De Japanse minister Konoike, onder meer belast met opvoeding van jongeren, heeft voor de onthoofding van de ouders van de 12-jarig moordenaar gepleit. De straf zou een les zijn voor alle Japanners met kinderen om ze op hun verantwoordelijkheid als ouders te wijzen.

De minister suggereerde verder de ouders eerst door de straten van de stad te slepen.