Uitslag Feyenoord - Ajax (Amstel Cup)

Feyenoord heeft Ajax eerder vanavond met 1-0 verslagen in de halve finale van de Amstel Cup. Doelpuntenmaker was Paul Bosvelt.

Feyenoord had vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief, maar pas in de 19e minuut tekende Bonaventura Kalou met een afstandsschot voor de eerste goede doelpoging in de wedstrijd.

Goed uitgespeelde kansen waren er nauwelijks in de eerste helft, maar Sneijder, Litmanen (beide Ajax) en Bosvelt wisten met afstandsschoten voor enig gevaar te zorgen.

Aan het begin van de tweede helft had Pierre van Hooijdonk de mogelijkheid om Feyenoord op voorsprong te brengen, maar hij kopte buiten het bereik van Lobont op de paal.

Zes minuten later zette Paul Bosvelt, via een één-twee met Brett Emerton, de Rotterdammers toch op voorsprong. Ajax poogde via een kopbal van Van der Vaart de stand gelijk te trekken, maar voor open doel kopte de Ajacied voorlangs.

In de slotfase van de wedstrijd laaide de gemoederen nog hoog op, toen scheidsrechter Luinge Pierre van Hooijdonk de rode kaart liet zien. De Feyenoord-spits zou een natrappende beweging hebben gemaakt. Enkele minuten later werd een slaande beweging van Ajax-aanvoerder Chivu niet bestraft.

Feyenoord zal het in de finale opnemen tegen FC Utrecht dat gisteren de finale bereikte door van PSV te winnen. Die wedstrijd vindt plaats op 1 juni in de Rotterdamse kuip.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!