Tennis: Dokic wil 'stadionverbod' voor haar ouders

Argenta had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 19-jarige tennisster Jelena Dokic heeft de directie van het tennistoernooi in Linz (Oostenrijk) gevraagd om een 'stadionverbod' uit te schrijven voor haar ouders. De vermoedelijke reden is een ruzie tussen haar vader en haar vriend.

Geregeld brengt vader Dokic zijn dochter met zijn uitspraken en gedrag in de problemen. Zo werd hij in 2000 weggestuurd van de US Open, nadat hij ruzie had gemaakt over de prijs van een broodje zalm. Enkele maanden later, Jelena Dokic moest toen in de eerste ronde van de Australian Open al aantreden tegen de Amerikaanse Lindsay Davenport, beschuldigde hij de organisatie van manipulatie met betrekking tot de loting. De familie verruilde de Australische nationaliteit per direct voor de Joegoslavische.

De organisatie van Wimbledon ontzegde vorig jaar vader Dokic de toegang, nadat hij een mobiele telefoon van een journalist had vernield. Na dat incident verhuisde Jelena Dokic naar Florida en heeft ze nauwelijks contact meer met haar ouders. Getuige haar verzoek aan de Oostenrijkse organisatoren, wil ze dat zo houden.