Studenten ontwerpen digitaal restaurant

Twan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan drie studenten ligt van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ligt, is het eindeloos wachten op een ober iets van het verleden. Zij studeerden namelijk vorige week af op een ontwerp voor een restaurant waarin de gasten zelf de bestellingen doen vanaf de tafels.

Aan deze tafels in het 'SitOrderEat'-restaurant zit een touchscreen gemonteerd waarop het menu te zien is. De bestellingen worden vervolgens op een centrale computer bekeken en verwerkt door de obers, die daardoor minder belast worden en uiteindelijk meer tijd hebben voor de gasten.

Naast het gebruik van de digitale menukaart wordt het verblijf in het restaurant veraangenaamd met een kijkje in de keuken via een webcam, het spelen van een spelletje (boter, kaas & eieren), het kijken naar een bepaald uitzicht, bijvoorbeeld een strand, compleet met geluid van de ruisende zee. Ook kan het uitgaansaanbod in de stad alvast worden bekeken voor als men uitgegeten is.

De inmiddels ex-studenten pakken hun idee serieus aan en zijn van plan om zo snel mogelijk met behulp van investeerders een restaurant onder deze formule te openen.