Junkiebond: 'Gebiedsverbod strijdig met Grondwet'

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rotterdamse Junkiebond stapt naar de rechter om het gebiedsverbod aan te vechten, dat aan 97 hinderlijke verslaafden in Delfshaven is opgelegd. Volgens de advocaten van de Junkiebond, F. van Ardenne en N. van Dijke, is de maatregel in strijd met de Grondwet.

De raadslieden menen dat burgemeester Opstelten te ver gaat met de maatregel, die bedoeld is om de openbare orde te handhaven. De verslaafden worden volgens de advocaten zo fors in hun bewegingsvrijheid beperkt, dat de regeling in strijd zou zijn met de Grondwet.

Burgemeester Opstelten laat via een woordvoerder weten de uitkomsten van een proces met vertrouwen tegemoet te zien. ,,De individuen om wie het gaat en het gebied Delfshaven zijn specifiek genoeg om er goed mee voor de dag te komen bij de rechter.''
Vandaag werd zelfs bekend dat overlastgevende junks, die ondanks een wijkverbod toch in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven komen, het risico lopen dat ze twee jaar gedwongen moeten afkicken in de Stadsgevangenis in Hoogvliet. Wie zich niet houdt aan het verbod, overtreedt artikel 184 van het wetboek van Strafrecht en begaat daarmee een misdrijf.