Vijftien maffiabazen op Sicilië opgepakt

Saint_One had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op Sicilië zijn bij een actie van de Italiaanse politie zondag vijftien vooraanstaande leden van de maffia aangehouden, waaronder Guiseppe Nobile, lid van de regionale raad voor premier Berlusconi's Forza Italia. De politie deed de inval op het moment dat de vijftien bijeen waren in Agrigento om een nieuwe leider te kiezen, aldus Pietro Grasso, hoofd van de anti-maffia-afdeling van de politie van Palermo.

De politie kwam de groep op het spoor door afluisterapparatuur aan de auto van Nobile, die al lange tijd van banden met de georganiseerde misdaad werd verdacht. Onder de arrestanten bevind zich ook de de zoon van Salvatore Fragapane, de huidige leider van de maffia in Agrigento, die een levenslange straf uitzit wegens moord.

De arrestatie van Nobile, een arts, is een tegenslag voor Berlusconi. Forza Italia en de premier hebben altijd ontkent dat de Siciliaanse afdeling van de partij banden met de georganiseerde misdaad op het eiland had. Bij de parlementsverkiezingen vorig jaar wonnen de aanhangers van Berlusconi alle zetels op Sicilië.