FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 juli 2002

Slavernij-claim bij Nederlandse bedrijven

De vereniging OPO, die zegt op te komen voor de Surinaamse slachtoffers van de slavernij, gaat een claim indienen bij Nederlandse bedrijven. OPO wil behalve excuses van de overheid, ook financiële genoegdoening.

In de 17e en 18e eeuw werden ongeveer 500.000 mensen tegen hun wil vanuit Afrika naar Suriname vervoerd en daar te werk gesteld. In 1863 schafte Nederland de slavernij af.

Een groot probleem bij een claim wegens slavernij is dat vrijwel alle plantages van toen failliet zijn, en er dus geen verband valt te leggen tussen de plantages van toen en bedrijven van nu.

Iran wil Moslim versie van Barbie

Iran wil Islamitische versies gaan exporteren van de internationaal populaire poppen Barbie en Ken. Het speelgoed zou moeten worden gefabriceerd voor Azië, Europa en zelfs de Verenigde Staten.

Volgens een Iraans persbureau is er in het buitenland veel vraag naar de islamitische poppen, genaamd Sara en Dara. Het duo zou de beschikking moeten krijgen over achttien verschillende outfits, die de negen Iraanse stammen vertegenwoordigen.

De moslimpoppen zijn ontworpen om in Iran tegenwicht te bieden aan de barbiepop, die door Teheran een ,,culturele invasie'' wordt genoemd.
Op verzoek van de regering zijn eerder dit jaar Barbie en Ken uit speelgoedwinkels in Teheran verwijderd.

De LPF heeft kabinetsploeg rond

De LPF heeft vandaag als laatste de namen voor haar kabinetsposten ingevuld.

Ministers

- Minister van Economische Zaken wordt oud-topman van Arcade TMF Herman Heinsbroek.
- Minister van Vreemdelingenbeleid & Integratie wordt advocaat en voormalig IND (immigatiedienst)-directeur Hilbrand Nawijn, die nu nog in voor het CDA in de Zoetermeerse gemeenteraad zit.
- Minister van Verkeer en Waterstaat wordt Roelf de Boer, op dit moment nog voorzitter van de Rotterdamse Kamer van Koophandel.
- Minister van Volksgezondheid wordt de Nijenrode-econoom en NRC-columnist Eduard Bomhoff, die tevens de functie van vice-premier zal bekleden.

Staatssecretarissen

- Cultuur en Media: Advocaat Cees van Leeuwen, nu nog bestuurslid van de LPF
- Landbouw: Ir. B.J. Odink, landbouweconoom en nu nog secretaris bij het Productschap Vee en Vlees (PVE).
- Financiën: Fiscaal-econoom S. van Eijck
- Binnenlandse Zaken: De Rotterdams oud-korpschef Hessing
- Emancipatie- en Familiezaken: P. Bijlhout, de eerste allochtone bewindspersoon, als enige afkomstig uit de LPF Tweede Kamer fractie.

Nawijn

De opvallendste keus van de LPF is toch de, sinds één dag, ex-CDA'er Nawijn (53), die de voor de LPF belangrijke post Vreemdelingenbeleid & Integratie gaat vervullen. Voor die post had de LPF gisteren ook nog een vrouwelijke kandidaat. Maar zij viel af nadat formateur Balkenende had aangedrongen op een goede jurist.
Nawijn werkte sinds 1973 bij het ministerie van Justitie. Daar hield hij zich bezig met vreemdelingenzaken. Nawijn was van 1994 tot 1996 de hoogste baas van de IND. Hij verruilde zijn baan als topambtenaar daarna voor het bedrijfsleven en is nu advocaat voor met name asielzoekers. Eén van de punten waarop Nawijn de laatste jaren heeft gehamerd is een asielbeleid wat uitvoerbaar is.

Slimmere oplossingen

Opvallend is dat Nawijn in maart nog de oplossingen, mbt het vreemdelingenprobleem, die Pim Fortuyn voor ogen had in zijn boek de Puinhopen van 8-jaar Paars, afdeed als niet logisch. Volgens hem waren er slimmere oplossingen om de problemen aan te pakken.

Nawijn zit nu nog voor het CDA in de gemeenteraad van Zoetermeer. De Zoetermeerse CDA-wethouder Vijen reageerde ontsteld op de overstap van Nawijn naar de LPF. ,,Persoonlijk vind ik het afkeurenswaardig. Als je tot een partij behoort, dan kom je daarvoor uit. En anders moet je kenbaar maken dat je tot een andere partij toetreedt.'' Fractievoorzitter Monique van der Linden betreurt het vertrekt van Nawijn, die zij ''een ras CDA'er'' noemt.

Formule 1: Deelname Arrows zeer onzeker

FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De deelname van Arrows aan de Formule 1 race van Frankrijk, aankomend weekend, is nog verre van zeker. Tot nu toe heeft het team nog geen materieel naar het Magny Cours circuit verplaatst.

Teambaas Tom Walkinshaw schijnt momenteel hard bezig te zijn om een oplossing te zoeken voor de financiële problemen van het team. Deze kwamen anderhalve week geleden tijdens de Britse Grand Prix naar voren toen Walkinshaw de motoren van Cosworth uit eigen zak moest betalen terwijl hij juridisch in de clinch lag met aandeelhouder Morgan Grenfell.

Een woordvoerster van het team verklaarde dat het team nog druk bezig is. "Er zijn nog steeds gesprekken gaande maar er is nog geen uitkomst te melden."

Mocht Arrows komend weekend niet meedoen aan de Franse Grand Prix, dan is het zo goed als voorbij voor het team. De FIA zal in het geval van niet opkomen dagen een grote boete van rond de 500.000 euro aan het team opleggen.

Wielrennen: Jalabert stopt na dit seizoen

Laurent Jalabert, renner in dienst van de Deense ploeg CSC / Tiscali, stopt aan het einde van dit seizoen met wielrennen op het hoogste niveau. De Fransman, inmiddels 33 jaar oud, kondigde zijn afscheid aan op de rustdag in de Ronde van Frankrijk.

Laurent Jalabert staat bekend als een van de populairste Franse wielrenners. In 1996 schreef hij de Ronde van Spanje op zijn naam en in 1997 werd hij wereldkampioen tijdrijden. Van de klassiekers schreef hij Milaan-SanRemo, de Ronde van Lombardije en de Clasica San Sebastian op zijn naam.

In totaal boekte hij 135 overwinningen. In de Tour van vorig jaar won hij twee etappes en het bergklassement. In totaal won hij vijf etappes in de Tour. In de Ronde van Spanje behaalde hij achttien dagtriomfen en in de Ronde van Italië 3.

Game Review: Warcraft 3 Reign Of Chaos

Voor de echte fans was het veel te lang wachten, maar zo'n 2 weken geleden was het dan eindelijk zover. Warcraft3 lag in de winkels en het was het wachten waard!
Blizzard had iedereen verteld dat Warcraft 3 een totaal vernieuwend spel in zijn soort zou worden.En dat is ook zo want in plaats van dan Warcraft3 alleen een RTS is hebben ze er nu heel veel RPG elementen doorheen gegooid. En zoals de meeste van Blizzard gewend zijn kwam er een meesterwerk uit.

Waarom is het een meesterwerk?

De ideale ploeg tot nu toe.

Als je niet gewisseld zou hebben, zou je op dit moment de meeste punten hebben behaald met de volgende vijftien renners:

226 ZABEL Erik
208 MC EWEN Robbie
136 ARMSTRONG Lance
122 COOKE Baden
107 FREIRE Oscar
107 KIRSIPUU Jaan
98 O'GRADY Stuart
95 GONZALEZ GALDEANO Igor
94 BOTERO Santiago
81 BERTOGLIATI Rubens
80 MILLAR David
80 RUMSAS Raimondas
78 HAUPTMAN Andrej
77 SVORADA Jan
76 BELOKI Joseba

Dit zou je 1665 punten opgeleverd hebben.
De volgende renners hebben ook al punten verdiend:

72 BROCHARD Laurent
70 JALABERT Laurent
67 DIERCKXSENS Ludo
64 BERGES Stéphane
55 SIMON François
54 MC GEE Bradley
53 FRIGO Dario
51 RENIER Franck
46 BALDATO Fabio
43 HORILLO Pedro
43 MENGIN Christophe
42 KROON Karsten
40 HONCHAR Serhiy
38 HUSHOVD Thor
38 NOZAL Isidro
36 BOSSONI Paolo
35 GUTIERREZ José Enrique
35 JAKSCHE Jorg
35 RODRIGUEZ Fred
33 SANDSTOD Michael
32 BODROGI Laszlo
31 OLANO Abraham
30 KNAVEN Servais
29 CASAGRANDA Stefano
27 DURAND Jacky
27 IVANOV Serguei
26 PERON Andrea
25 DEKKER Erik
25 PIZIKS Arvis
23 AZEVEDO José
23 HAMILTON Tyler
23 MATTAN Nico
21 BELOHVOSCIKS Raivis
21 MANCEBO Francisco
20 EDALEINE Christophe
20 HINAULT Sébastien
18 AUGE Stéphane
16 PAGLIARINI Luciano
15 SERRANO Marcos
15 TAULER Antonio
14 CHAVANEL Sylvain
14 EKIMOV Vjatceslav
14 HALGAND Patrice
14 HERAS Roberto
14 HUNTER Robert
13 FAGNINI Gian Matteo
12 MONCOUTIE David
11 BASSO Ivan
10 AERTS Mario
10 HONDO Danilo
10 LANDIS Floyd
9 PENA Victor Hugo
9 RADAELLI Mauro
8 BOOGERD Michaël
8 CUESTA Inigo
8 HINCAPIE George
8 WAUTERS Marc
7 PINEAU Jérôme
7 TRAMPUSCH Gerhard
6 LELLI Massimiliano
6 SANCHEZ Samuel
5 CASAROTTO Davide
5 GONZALEZ GALDEANO Alvaro
5 LEIPHEIMER Levy
5 MAGNIEN Emmanuel
5 PRADERA Mikel
4 DE CLERCQ Hans
4 JOACHIM Benoit
4 OSA Unai
4 PADRNOS Pavel
4 RUBIERA José Luis
4 WADECKI Piotr
4 ZABALLA Constantino
4 ZBERG Beat
3 HVASTIJA Martin
3 LEFEVRE Laurent
3 MENCHOV Denis
3 PIIL Jakob
3 SASTRE Carlos
3 SORENSEN Nicki
3 VAN HYFTE Paul
2 BELLI Wladimir
2 GUSTOV Volodomir
2 LODA Nicola
2 POZZI Oscar
2 SEVILLA Oscar
2 VELO Marco
1 ATIENZA Daniel
1 FERNANDEZ Bingen
1 FLORES Igor
1 KIVILEV Andrei
1 SERPELLINI Marco
1 VASSEUR Cédric

Verslag van vandaag.

Vandaag hebben de renners lekker uitgerust.

Laurent Jalabert heeft bekend gemaakt dat hij na dit seizoen stopt. De 33-jarige Fransman zei dat hij geweldige jaren gehad heeft in het peloton en lang getwijfeld had. Maar hij wilde stoppen als een gerespecteerd renner.

Dat was het wel zo'n beetje.

Morgen wacht een redelijk vlakke etappe van Bazas naar Pau.
Donderdag wordt de Aubisque beklommen. Zie ook http://tourmanager.fok.nl/etappes.fok voor mooie hoogtekaartjes.

Pizza, piazza, pasta en Pim

mrieke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naast pizza, piazza en pasta hoort nu ook Pim bij de Italiaanse Toeristenindustrie. Voor 450 euro zit je drie dagen lang geheel verzorgd aan het graf van Pim. Een reisbureau in Amstelveen biedt sinds kort reizen aan naar het Italiaanse gehucht Provesano waar dit weekend Pim Fortuyn herbegraven worden.

Het graf van Fortuyn in Driehuis werd in korte tijd in een bedevaartsoord. Het is echter nog de vraag of dat in het Italiaanse Provezano ook gaat gebeuren. Tot nu toe hebben slechts tien mensen een reis naar het graf geboekt.

NMa beschuldigt mobiele telefoonaanbieders

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zegt een 'redelijk vermoeden' te hebben dat de mobiele aanbieders de Nederlandse mededingingswet hebben overtreden. De aanbieders zouden volgende de organisatie in augustus 2001 hebben afgesproken om de vergoeding aan de verkopers van mobiele telefoons terug te schroeven.

De mobiele netwerken geven een vergoeding aan dealers voor elke verkochte telefoon in combinatie met een abonnement. Deze vergoeding wordt door de dealers gebruikt om mobiele telefoons goedkoper aan te bieden. Doordat die vergoeding vorig jaar fors is teruggebracht, is de consument nu duurder uit, zo constateert de NMa.

De NMa geeft de mobiele aanbieders nu de gelegenheid om op de beschuldigingen te reageren. Als de aanbieders van mobiele telefonie hebben gereageerd neemt de NMa een beslissing over een eventuele sanctie. Een dergelijke sanctie kan bijvoorbeeld een geldboete zijn die maximaal 10 procent van de wereldwijde omzet van de mobiele aanbieders bedraagt.

KPN Mobile was de eerste met een persbericht als reactie op de beschuldigingen: Het bedrijf zegt dat ze de bevindingen van de NMa 'zeer serieus' zal bestuderen. Vodafone, ook snel met een reactie, zegt 'tijd nodig te hebben' om de inhoud te bestuderen voordat zij in staat is om een reactie te geven naar de NMa'.

Kleuter in kledingbak om kleding te stelen

Esposa en No_More_Mr._Nice_Guy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Zwolse wijk Aa-landen heeft de plaatselijke politie een 3-jarige kleuter uit een kledingcontainer gehaald.
De agenten zagen toen zij de kledingcontainer passeerden dat drie mannen er kleren uithaalden en het in hun fietstassen propten. Terwijl de politie vroeg aan de mannen wat ze daarmee van plan waren, kwam er ineens gehuil uit de kledingbak en bleek de kleuter erin verstopt te zitten.

Naar later bleek was de kleuter een familielid van een van de drie dieven. De politie zegt te vermoeden dat het kind er in is gezet om de kledingstukken aan te geven. Het drietal is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De peuter en nog een broertje van 12 jaar die bovenop de container zat, zijn door de politie naar huis gebracht.

'Bin Laden werkt via eBay'

Volgens experts gebruikt het terroristennetwerk van Osama bin Laden sinds begin dit jaar de veilingsite eBay op grote schaal om gecodeerde informatie uit te wisselen.

Dit jaar zouden ruim 2300 versleutelde boodschappen uitgewisseld zijn tussen verschillende al-qaeda leden via de veilingsite. De berichten zijn zonder gebruik van een code niet te lezen.

Volgens een wetenschapper aan de universiteit van Michigan, Peter Honeyman, kost het extreem veel computerkracht om deze codes te breken. Volgens hem ontdekte een student van hem na intensief speurwerk duizenden berichten op de internetsites. Niet alleen op eBay maar ook op de anti-Amerikaanse website Azzam. De berichten waren niet te kraken.

Armstrong best betaalde wielrenner

Lance Armstrong, de US Postal renner, is nog steeds de best betaalde wielrenner ter wereld. Hij krijgt per jaar zo 'n 12 miljoen US Dollar.
Armstrong krijgt vooral zijn geld binnen van zijn salaris bij US Postal en van zijn vele sponsors. Verder levert de verkoop van zijn nieuwe boek ook extra geld op. Armstrong dankt zijn inkomsten volgens coach Stapleton aan zijn imago als sportman. "Lance overleefde kanker en won daarna nog 3x de zwaarste wielerkoers ter wereld. Bedrijven willen hem heel graag hebben om bijvoorbeeld producten aan te prijzen."
Overigens komt een nieuwe boek over Armstrong aan het eind van dit jaar uit, en wil een filmproducer een film maken over de carriere van Lance Armstrong. Kortom, Lance hoeft de komende jaren niet op een houtje te bijten.

Onderzoek mishandeling Marokkaanse jongeren overgedragen

Rorik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het onderzoek naar mishandeling van twee Marokkaanse jongeren wordt niet meer door de politie Haaglanden zelf gedaan maar door het OM. Dit komt doordat de directie van het korps in de pers heeft verteld dat er geen fouten zijn gemaakt bij de in opspraak geraakte aanhouding. Er zouden hoogstens dingen gezegd zijn die de agenten beter niet hadden kunnen zeggen.

Het Bureau Integriteit en Security van het korps Haaglanden zou de arrestatie onder leiding van een officier van justitie eigenlijk gaan onderzoeken. Maar om alle schijn van partijdigheid van het onderzoek af te halen wordt het onderzoek nu dus overgedragen aan het OM.

Disco- en drankverbod onder de 16 jaar

ThaNetRunner had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alcohol drinken onder de 16 jaar moet verboden worden. En de minimum leeftijd voor disco en café bezoek moet naar 16 jaar. Deze aanbevelingen die Jan Entius, bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), van de week op Radio Noord-Holland deed, zijn overgenomen door de KHN.

Entius stelde bij Radio Noord-Holland voor drankgebruik door jongeren onder de 16 jaar te bestraffen met flinke geldboetes. Om het drankmisbruik door jonge tieners verder aan banden te leggen, wil Entius een minimumleeftijd voor toegang tot discotheken en cafés. KHN-woordvoerder A. van der Klis is het daar roerend mee eens: "De horeca is geen nachtcrèche. We zullen dan ook de jeugd onder de 16 jaar voortaan uit het nachtleven weren. Bij twijfels over de leeftijd zal een legitimatiebewijs moeten worden getoond."

Directe aanleiding zijn de berichten dat horecaondernemers op Texel vorige week massaal beboet werden, omdat zij alcoholhoudende drankjes verkochten aan te jonge kinderen. ''Kinderen van 13, 14 en 15 jaar horen niet thuis in het nachtleven. Maar veel van deze jongeren worden door hun ouders gedropt in de disco waar ze tot diep in de nacht verblijven, met alle negatieve gevolgen van dien. Het kan toch niet zo zijn dat de verantwoordelijkheid daarvoor alleen ligt bij de horeca'', meent de KHN. Vandaar dat ze ook boetes willen voor ouders die hun kinderen laten drinken en boetes voor kinderen die drinken.

Konijnen-wip-show wekt woede dierenbeweging

Subliminal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leuk bedacht vonden ze in Egmond aan den Hoef, om met de kermis afgelopen weekend de Ab Oster Show te houden; Konijnen binnen een omheinde ruimte worden aangezet tot seks, en het publiek moet raden op welk vakje ze dat doen.

'Walgelijk en platvloers', reageert secretaris E. de Boer van de organisatie ''Rechten voor al wat leeft''. ,,Tegen een dergelijk evenement willen wij ons protest laten horen. Het is in onze ogen op zijn zachtst gezegd niet bepaald hoogstaand om dieren publiekelijk aan te sporen tot seksuele verrichtingen, alleen voor het amusement. Het getuigt ook van een zekere respectloosheid jegens dieren.''

'Rechten voor al wat leeft', een landelijke organisatie die vanuit Alkmaar opereert, kreeg klachten binnen naar aanleiding van de Ab Oster Show. Het moet voor de konijnen ook een stressvolle situatie geweest zijn volgens hen, en ze vernamen ook dat met name het mannetjeskonijn erg angstig en gestresst was, mede door het joelende publiek dat er omheen stond.

Organisatie

J. Groot van de organisatie die het gebeuren had georganiseerd blijkt achteraf ook niet erg gelukkig met de Ab Oster Show, maar vooral door de manier waarop met de konijnen werd omgegaan. ,,We hadden ingeschat dat ze wat subtieler met die beesten zouden omgaan. Vanuit het bestuur hebben we op dat moment tegen de eigenaar gezegd dat ie anders met de dieren om moest gaan en dat is ook gebeurd. Kijk, de oude stempel pakt de konijn bij het nekvel en bij de oren, maar dat kun je bij het grote publiek niet doen.''

Groot weet nog niet of de konijnen-wip-show terugkeert op de kermis in 2003.

Dode door autobom in Helsinki

In het centrum van de Finse hoofdstad Helsinki is dinsdag een autobom ontploft. De explosie kostte aan één persoon het leven.

Rond zeven uur 's ochtends ontplofte de auto voor een hotel. De inzittende was op slag dood, aldus de Finse politie.

Een persoon, die in een auto naast het ontploffende voertuig zat, raakte gewond door de klap. Beide slachtoffers hebben de Finse nationaliteit. De politie zegt uit te gaan van een afrekening.

Gulden weer even een betaalmiddel

De gebroeders Pieper, eigenaar van een groentezaak in het Zeeuwse Oosterland, hebben de gulden weer even ingevoerd als betaalmiddel.

Reclameborden bij de groentespeciaalzaak van Bennie Pieper en de rijdende winkel van zijn broer Arco melden: 'Ook wij zitten van die euro te balen, daarom kunt u deze week bij ons met guldens betalen'. Vorige week ontvingen de winkeliers ruim vijftienhonderd gulden. Dat, en de enthousiaste reacties van de klanten, deed hen besluiten de actie nog een week voort te zetten.

Eén van de broers, Bennie Pieper, kwam op het idee voor de actie toen hij onlangs zijn zomerjas uit de kast haalde, en daar nog een briefje van honderd gulden in aantrof. "Ik bedacht dat er waarschijnlijk veel meer mensen nog ergens guldens hebben gevonden. Die kun je nog wel bij de bank inleveren, maar daar zijn kosten aan verbonden. Voor mijn broer en mij valt dat bij een eenmalig groot bedrag in verhouding wel mee".

De broers zeggen de afgelopen week vooral guldens, tientjes en briefjes van vijfentwintig te hebben ontvangen. "Een enkeling kwam met briefjes van vijftig of honderd gulden", aldus Bennie Pieper. "We doen dit gewoon als extra service voor de klant, een beetje een ludieke actie".

Voetbal: Speler van Southampton spoorloos

Agustin Delgado, sterspeler van de Engelse club Southampton, is spoorloos. De Ecuadoriaanse international lijkt van de aardbodem verdwenen. Hij komt maar niet opdagen bij zijn werkgever uit de Engelse Premier League en laat ook niets van zich horen.

Southampton hield al twee weken salaris in, maar dat mocht niet baten. De Premier League club heeft inmiddels de FIFA om hulp gevraagd bij de speurtocht naar Delgado. Southampton kocht de speler vorig jaar voor zo'n 5,5 miljoen euro.

Op het afgelopen WK in Zuid-Korea en Japan kwam de 27-jarige aanvaller nog in actie. Hij scoorde op het toernooi een keer voor zijn land. Sindsdien is hij spoorloos.
Delgado wordt wel geciteerd op de website van Ecuadors bondscoach Dario Gomez. Daar zegt Delgado dat hij in Ecuador wordt behandeld voor een knieblessure die hem al tijden kwelt.

Bush vraagt meer macht aan Congres

Rorik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdag zal de Amerikaanse president Bush het Congres gaan vragen om hem meer volmachten te geven, zodat hij daadkrachtiger kan optreden in de strijd tegen het terrorisme.

Volgens het Witte Huis moeten de extra bevoegdheden de mogelijkheid verschaffen nieuwe aanvallen op de Verenigde Staten te voorkomen. De kwetsbaarheid van de natie moet worden verkleind.

,,Onze vijanden werken eraan om chemische, biologische, radiologische en nucleaire wapens te krijgen met het doel niet eerder vertoonde schade aan te richten in Amerika'', zo luidt de verklaring van het Witte Huis.

De president zal onder meer vragen om meer bewegingsvrijheid bij de reorganisatie van inlichtingen- en spionagediensten. Ook wil hij nieuwe wetten die de president meer macht geven om uitlevering van vermeende terroristen af te dwingen en wetten om informatie over chemische en nucleaire installaties in de VS geheim te houden.

Vrouwelijk personeel WorldCom uit de kleren

Rorik en Quartje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vrouwelijke personeel van het pas in opspraak geraakte WorldCom en Andersen zoekt nu wel heel ander werk. Directielid Gary Cole van de Playboy vertelde dat Playboy was opgebeld door enkele vrouwelijke werknemers van de 2 bedrijven om te mogen poseren.

Na het insturen van één badmode foto en één gewone (pas-)foto worden de vrouwen geselecteerd.

Vrouwelijk personeel van het failliete Enron gingen al eerder voor het blad uit de kleren.

Utrecht tegen condoom over Domtoren

Buidelbeestje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse condoomfabrikant Condomi wil de Utrechtse Domtoren 'versieren' met een condoom van bijna 100 meter lang. Achterliggende gedachte is de discussie over veilige seks te bevorderen. Maar de gemeente Utrecht wil niet meewerken: de Domtoren is nu eenmaal geen reclamezuil.

Volgens Eva Pohl van Condomi is de Domtoren uitgekozen omdat het een bouwwerk is dat de aandacht trekt. Een fallussymbool is de toren in haar ogen in ieder geval niet.

Voetbal: Feyenoord kampt met blessures

Bert van Marwijk, de trainer van Feyenoord, maakt zich zorgen over het grote aantal blessures in zijn A-selectie. De Rotterdammers zijn deze week op trainingskamp in het Oostenrijkse Igls en zullen daar mee doen aan het toernooi om de Alpen Cup. Van de 24 meegereisde spelers zijn er momenteel negen niet fit.

Door het blessureleed kon Van Marwijk nog niet zeggen of hij een representatief elftal op de been kan brengen.
Assistenttrainer Mario Been moest maandag zelfs meedoen met de groepstraining om de oefensessie goed te laten verlopen.

De volgende Feyenoorders kampen met blessures: Zoetebier, Van Haaren, Kalou, Van Hooijdonk, Elmander, Paauwe, Van Persie, Loovens en Lodewijks.

Van Marwijk zegt wel een verklaring te hebben voor het grote aantal fysieke klachten: hij zegt dat Feyenoord een slopend seizoen achter de rug heeft. Een seizoen waarin de club als derde eindigde in de competitie en de UEFA-beker won.
,,Het is de tol van ons succes'', aldus Van Marwijk. ,,We hebben vorig seizoen feitelijk twee competities gespeeld, nationaal en Europees. Veel blessures stammen nog uit het vorige seizoen. Ik had verwacht dat zeven weken vakantie voldoende zouden zijn om volledig te herstellen. Maar dat is helaas niet het geval.''

Wielrennen: Cipollini zet deur op een kier

Mario Cipollini heeft bij zijn persconferentie over zijn aankondiging om te stoppen de deur op een kier gezet.

De Italiaanse sprinter, goed voor 177 zeges in zijn loopbaan, zei: ,,Over twee weken zal ik er nog eens over nadenken, omdat ik voel dat de wielerwereld me nu al mist. Op dit moment wil ik er echt mee stoppen en ik ben nog niet vaak op mijn beslissingen teruggekomen.''

Cipollini liet onlangs weten een punt achter zijn imposante loopbaan te zetten. Hij was verbolgen over het feit dat de directie van de Ronde van Frankrijk zijn ploeg Acqua & Sapone in de 89e editie geen uitnodiging had gegeven.

Sparta wil geld zien van Rijkaard

gebruikersnaam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op dit moment laat Sparta juristen onderzoeken of Frank Rijkaard de club een schadevergoeding moet betalen.

Rijkaard, vorig jaar trainer bij de kasteelclub, verbrak eind mei zijn contract zonder de afgesproken opzegtermijn in acht te nemen. Als Rijkaard een nieuwe werkgever vindt denkt Sparta recht te hebben op een schadevergoeding.

Rijkaard zei zelf afscheid te nemen na de degradatie van Sparta, omdat zijn salaris zwaar op de begroting van Sparta drukte.

Zie ook : Het topic op het FOK! forum

Vuurwerkbom ontploft op bedrijventerrein

In Alphen aan den Rijn is in de nacht van maandag op dinsdag op een bedrijventerrein een grote vuurwerkbom tot ontploffing gebracht.
Volgens de politie was de vuurwerkbom door onbekenden onder een autobus gelegd. Een nabijgelegen pand werd zwaar beschadigd.

De autobus stond geparkeerd op het gemakkelijk toegankelijke terrein van een autoschadeherstelbedrijf. Door de explosie raakten de bus en twee nabij geparkeerde auto's zwaar beschadigd. Door de harde klap en druk van de bom kwam het plafond van het bedrijf gedeeltelijk naar beneden. Het pand raakte ontzet.

''Liveuitzending opgraven Fortuyn walgelijk''

Dr. Anne van der Meiden, oud-hoofddocent massacommunicatie aan de universiteit van Utrecht, vindt het rechtstreeks uitzenden van het opgraven van de kist van Pim Fortuyn veel te ver gaan: ''Het is walgelijk. Ik vind begraven een aangelegenheid van de naaste familie die niet op tv thuishoort." Van der Meiden, die ook ethicus- theoloog- en gastpredikant in diverse gemeenten is, vindt het tijdstip van de uitzending ook niet gelukkig, omdat er om 19:00 kinderen langs kunnen zappen.

Geen winst

Vriend Bruno Ambrosio van Pim Fortuyn en de Italiaanse pastoor don Rigolo willen niet dat SBS6 winst maakt met de reportage zaterdag van de bijzetting van Pim Fortuyn op de begraafplaats van Provesano in Italië. Vanmiddag overleggen ze over de details van de begrafenis en de tv-rechten. ,,Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er nog over de rug van Pim Fortuyn geld verdiend wordt'', vindt Ambrosio die in Provesano de begrafenis regelt.

Een woordvoerder van SBS6 zegt dat de commerciële omroep geen winst maakt op de beelden. ,,Er zijn tarieven voor. Wij vragen al 50% minder dan de NOS destijds voor de beelden van de opbaring van Fortuyn''.

''De korting kwam er niet zomaar'', moppert Hans Laroes van het NOS Journaal. ''SBS vroeg voor de pool 2,5 keer zo veel als normaal. Bovendien wilde aanvankelijk SBS de beelden pas na de eigen uitzending afstaan aan het NOS-journaal en RTL Nieuws''.
Laroes nam er geen genoegen mee en belde de familie Fortuyn. ''Na ingrijpen van Marten Fortuyn krijgen we nu toch de beelden tegen een wat normaal tarief,'' aldus Laroes.

Op reis naar het graf

Een touroperator uit Amstelveen, Italiatour, heeft inmiddels speciale reizen samengesteld voor mensen die het graf van Pim Fortuyn in Italië willen bezoeken. De touroperator zegt een aantal verzoeken voor reizen naar Provesano, van mensen die de plechtigheid willen bijwonen, te hebben gehad. Mocht na de herbegrafenis blijken dat er voldoende belangstelling blijft voor de trip, dan blijft Italiatour de reis aanbieden.

Van der G. onder medisch toezicht

De verdachte van de moord op Pim Fortuyn, de 32-jarige Harderwijker Volkert van der G., is onder medisch toezicht gesteld. Een arts heeft de milieu-activist, die sinds afgelopen donderdag alleen maar kauwgum kauwt en koffie en thee met suiker en vruchtensap drinkt, onderzocht.

Volgens het ministerie van Justitie is zo'n onderzoek een gebruikelijke gang van zaken in dit stadium van hongerstakingen. Van der G. protesteert met zijn hongerstaking tegen het permanente cameratoezicht in zijn cel.

LPF heeft kabinetsploeg bijna compleet

drGoeroe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Lijst Pim Fortuyn hoopt vandaag de namenlijst voor het kabinet rond te krijgen. In ieder geval hebben ze al een primeur, want de partij levert de eerste allochtone bewindsvrouw in een Nederlands kabinet: LPF-Tweede-Kamerlid Philomena Bijlhout, van Surinaamse afkomst, krijgt het staatssecretariaat van Emancipatie en Familiezaken.

De Rotterdamse vervoerseconoom Roos wordt mogelijk minister van Verkeer en Waterstaat. De staatssecretariaten voor Binnenlandse Zaken en Financiën gaan hoogstwaarschijnlijk naar de Rotterdamse oud-korpschef Hessing en fiscaal-econoom Van Eijk.

Er moet nog beslist worden wie de ministers van Vreemdelingenbeleid en Integratie en van Economische Zaken worden. Voor Vreemdelingenbeleid en Integratie zijn er vier kandidaten, onder wie de voormalige Amsterdamse hoofdofficier van Justitie Vrakking en topadvocaat Hammerstein.
De LPF vroeg eerder de directeur van het Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling Forum, Ahmed Aboutaleb, voor die post. Aboutaleb (van Marokkaanse komaf) zou daarmee de eerste allochtone minister van Nederland zijn geworden, maar hij bedankte voor de eer. Ondanks het feit dat hij het een eer vond om gevraagd te worden, kon hij zich niet vinden in het LPF-programma en het regeerakkoord.

Palestijnen door Israël van internet afgesloten

Maandag zijn Israëlische militairen het telecombedrijf Palnet op de Westelijke Jordaanoever binnengevallen en hebben de Palestijnse steden Ramallah, Gaza-stad en Oost-Jeruzalem afgesloten van het internet.

Volgens de particuliere Palestijnse organisatie Miftah waren bij de inval een aantal explosies te horen. Tijdens de inval waren zes medewerkers van het telecombedrijf in het gebouw. Over de toestand van de medewerkers is niets bekend.

Volgens Miftah hebben scholen en universiteiten het internet nodig om les te kunnen blijven geven. De organisatie stelt dat het de zoveelste poging is van Israël om de Palestijnse gebieden te isoleren van de rest van de wereld. Het Israëlische leger wilde geen commentaar geven.

Gewonden bij zelfverbranding in Almelo

Een vrouw uit Almelo heeft zichzelf maandagavond in haar woning in brand gestoken. De echtgenoot van de vrouw en één van haar vier kinderen die in het huis aanwezig was, raakten gewond door de vlammen.

De vrouw had zich van te voren overgoten met een brandbare vloeistof en stak zichzelf in de woning in brand. Haar man, die actie ondernam om het vuur te doven, liep brandwonden op aan zijn handen en armen. Het anderhalf jaar oude kind van de man en de vrouw liep eerstegraads brandwonden op aan de buik.

De vader is samen met zijn kind opgenomen in een ziekenhuis in Almelo. De vrouw is in een zorgwekkende toestand opgenomen. Over de gezondheidstoestand van de man en het kind is nog niets bekend. Het gezin is afkomstig uit Afghanistan.

De politie start dinsdag een onderzoek naar het familiedrama.

Sextoerist tot tien jaar cel veroordeeld

Een 30-jarige Italiaan is dinsdag door een rechter in Cambodja tot tien jaar cel veroordeeld, dit omdat hij in de hoofdstad Phnom Penh meerdere malen ontucht met vier minderjarige jongens heeft gepleegd. Tevens moet de man een schadevergoeding betalen.

De Cambodjaanse politie kon de man in juni arresteren, nadat de politie een tip ontving dat een toerist elke dag een boot huurde en met meerdere jongens een rivier in Phnom Penh op ging.

Hij werd betrapt toen hij ontucht pleegde met de vier jongens, in leeftijd variërend van 10 tot 13, op de rivieroever.

De Italiaan gaf voor de rechter toe dat hij seksueel contact met de jongens had gehad en dat hij hen voor elke ontmoeting 3.50 dollar betaalde.

Pop-up TV-reclame in aantocht

Een regionale kabelzender in de VS is begonnen met 'pop-up' reclame in films en televisieprogramma's. De pop-ups verschijnen maximaal 10 seconden in beeld. Adverteerders hopen dat ze effectiever zijn dan normale reclamespotjes.

Kabelzender TNT is in Atlanta begonnen met de proef. De pop-ups verschijnen op strategische momenten in de film, terwijl de film in de achtergrond gewoon doorspeelt. De pop-ups nemen ongeveer 25% van het beeld in beslag.

Volgens TNT zijn boze telefoontjes en e-mails uitgebleven.

Honderd gewonden bij betogingen Costa Rica

Bij demonstraties maandag in Costa Rica tegen de regering die de technische keuring van motorvoertuigen verplicht wil stellen, zijn zo'n honderd mensen gewond geraakt.

Achtenzeventig demonstranten werden opgepakt nadat ze een aantal belangrijke wegen in het Midden-Amerikaanse land hadden bezet.

De politie zette traangas in tegen de boeren, taxi- en vrachtwagenchauffeurs en andere demonstranten die de blokkades hadden opgeworpen. Onder de honderd mensen die bij de confrontaties gewond raakten, waren ongeveer twintig agenten.

Veel mensen gingen de straat op omdat ze fel tegen de maatregel zijn om alle 600.000 motorvoertuigen in het land te laten keuren. Volgens veel inwoners worden bij de keuringen criteria gehanteerd, die veel te streng zijn voor een arm land als Costa Rica.

Zelfmoord mislukt door zwembad

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 35-jarige Italiaan heeft geprobeerd zelfmoord te plegen door vanaf 25 meter hoogte van een hotelbalkon naar beneden te springen. Hij had echter niet in de gaten dat er onder het balkon een zwembad lag.

Een hotelmedewerker was in de buurt en het lukte hem om de man te "redden". De man, die op vakantie was, heeft volgens de politie toegegeven dat hij probeerde zelfmoord te plegen en niet eens wist dat het hotel een zwembad had.

Het motief voor de zelfmoordpoging is onbekend.

Bin Laden werd geraakt tijdens aanval VS

Osama Bin Laden heeft, volgens een Arabisch tijdschrift dat in Londen verschijnt, verwondingen opgelopen bij de Amerikaanse bombardementen op zijn schuilplaats in het Tora Bora-gebergte in Afghanistan.

Volgens journalist Abdel- Bari Atwan, die banden zou onderhouden met vertrouwelingen van Bin Laden, is Bin Laden gewond geraakt bij een granaataanval, maar is hij nu weer in goede gezondheid. Het tijdschrift, al-Quds al-Arabi, meldt voorts dat Bin laden pas weer een video-boodschap zal inspreken na een nieuwe aanslag op een Amerikaans doel.

Vijftien maffiabazen op Sicilië opgepakt

Saint_One had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op Sicilië zijn bij een actie van de Italiaanse politie zondag vijftien vooraanstaande leden van de maffia aangehouden, waaronder Guiseppe Nobile, lid van de regionale raad voor premier Berlusconi's Forza Italia. De politie deed de inval op het moment dat de vijftien bijeen waren in Agrigento om een nieuwe leider te kiezen, aldus Pietro Grasso, hoofd van de anti-maffia-afdeling van de politie van Palermo.

De politie kwam de groep op het spoor door afluisterapparatuur aan de auto van Nobile, die al lange tijd van banden met de georganiseerde misdaad werd verdacht. Onder de arrestanten bevind zich ook de de zoon van Salvatore Fragapane, de huidige leider van de maffia in Agrigento, die een levenslange straf uitzit wegens moord.

De arrestatie van Nobile, een arts, is een tegenslag voor Berlusconi. Forza Italia en de premier hebben altijd ontkent dat de Siciliaanse afdeling van de partij banden met de georganiseerde misdaad op het eiland had. Bij de parlementsverkiezingen vorig jaar wonnen de aanhangers van Berlusconi alle zetels op Sicilië.

Internetquiz Volkskrant gekraakt

Tinus de Lezer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Volkskrant amuseert deze zomer haar lezers met een uitgebreide internetquiz van 100 vragen. Op 13 juli, de dag van publicatie, waren er al antwoorden op internet te lezen. Zo blijkt maar dat zelfs de " zomerse quiz met 100 onmogelijke vragen" niet geheel onmogelijk blijkt.

Zie het weblog voor de site met de oplossingen.

Dode bij overval op supermarkt

Gisteravond heeft een overval op een supermarkt in Spijkenisse een man het leven gekost. De dader bedreigde vlak na sluitingstijd de personeelsleden van Bas van der Heijden aan de Rozemarijndonk met een vuurwapen en eiste geld. Op dat moment kwam een van de werkneemsters met haar vriend binnen en werden beschoten door de gemaskerde overvaller. De man werd dodelijk getroffen en het vrouwelijke personeelslid raakte gewond aan haar hoofd. De vrouw werd met haar verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De man overleed ter plaatse.

Enkele getuigen zagen na de schietpartij een man wegrennen. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Het is volgens de politie nog onduidelijk of de overvaller zich liet insluiten in de supermarkt of dat hij het pand is binnengedrongen. Ook is er nog onbekend wat er bij de overval is buitgemaakt.

10-jarig meisje sterft door XTC pillen


Afgelopen zondag is in Galgate, Engeland, een 10-jarig meisje overleden aan een overdosis XTC pillen. Jade Slack nam 5 zogenaamde Ferrari XTC pillen, die haar fataal werden.

Volgens vrienden zou Jade zich niet lekker hebben gevoeld, waarna de bewoners van het huis, waar zij op dat moment op visite was, haar aanraadden even te gaan liggen op de bovenverdieping. Zij denken dat ze toen de 5 tabletten met een Ferrari opdruk gevonden moet hebben. Het meisje zou gedacht kunnen hebben dat het pijnstillers waren en deze ingenomen hebben.

De politie heeft twee vrouwen en een man in de leeftijd van 18 tot 20 jaar gearresteerd voor verhoor. De politie wil onderzoeken of Jade de pillen per ongeluk heeft genomen of dat deze met opzet aan haar gegeven zijn.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.