Auto gered van shredder

Het zal je maar gebeuren: Voor een paar auto-onderdelen ga je naar de sloperij. Daar loop je wat rond op zoek naar een passend exemplaar. Opeens komt daar dan een vorkheftruck voorbij met aan zijn vork een auto die toevallig van hetzelfde merk is en dezelfde kleur heeft als jouw auto. Maar dan komt de schok; ook het kenteken is hetzelfde. Daar rijdt jouw auto op weg naar de shredder.
Dit overkwam Wim Waanders uit Spik onlangs, toen hij zijn 17 jaar oude Mazda wilde gaan opknappen.

"Ik had hem op een, naar later bleek, nogal dubieuze plaats gezet", zegt Waanders. "Een medewerker had de opdracht gekregen een Mazda af te voeren voor vernietiging. Dan zie je je eigen auto op een rijdende vorkheftruck. Wat ik dacht? Ik schrok me kapot, man!"

De ongebruikelijke gebeurtenis leidde tot een ongewoon gesprek tussen eigenaar en heftruckbestuurder.

"Ik zei: 'Dat is mijn auto'. 'Niks hoor, deze wordt vernietigd'. Zei die jongen. Vervolgens zette hij hem tegen een andere auto aan". Met als gevolg, naast schade aan de onderkant: een kapotte spiegel en een gedeukte deur. "Toen pas drong het tot hem door. Hij zei nog een paar keer: 'Vertel me alsjeblieft dat het niet waar is, je maakt een grap.' Hij werd spierwit. Ik lachte me rot, wat moet je anders."

Waanders mocht, als gevolg van de ongebruikelijke omstandigheid, nieuwe onderdelen op kosten van de sloperij uitzoeken.