POP-versie Hotmail niet meer gratis

Hotmail-gebruikers die pop-mail naar hun hotmail-adres willen doorsturen moeten daarvoor gaan betalen. Dat meldt KrnKje via de newssubmit. De regel geldt voor de VS. De Nederlandse en Duitse Hotmail gaat de optie stopzetten.

HotmailHet gaat om de mogelijkheid reguliere e-mail door te sturen naar de webmail-interface van Hotmail. In de VS gaat Microsoft daarvoor 19,95 dollar per jaar in rekening brengen. In Nederland en Duitsland zal het vanaf 16 juli niet meer als losse optie mogelijk zijn, zoals Microsoft meldt via een bericht aan de gebruikers:
Vanaf 16 juli 2002 kunnen wij niet langer onze service voor het ophalen van POP-mail aanbieden voor Hotmail-gebruikers met een gratis standaardaccount. Dit betekent dat het niet langer mogelijk is om e-mail van meerdere accounts samen te voegen in één Hotmail-account.
Gebruikers die toch gebruik willen maken van POP-diensten dienen zich aan te melden voor de 'MSN Extra Opslagruimte' waar het bij ingevoegd zal worden.

Gebruikers die meer dan de standaard 2 Mb schijfruimte willen, moesten sinds kort al voor MSN Extra Opslagruimte betalen.