Leden koninklijk huis willen niet betalen

peenhaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prinses Margarita (voor de republikeinen onder ons, zij is de dochter van prinses Irene) en haar kersverse echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn zijn in Frankrijk in opspraak geraakt. 4 maanden terug is zij getrouwd met de jonge bankier De Roy van Zuydewijn in het Zuidwest-Franse Auch met daarbij een bijpassend feestje. Inmiddels is de plaatselijke middenstand gaan klagen over het feit dat hiervan nog steeds rekeningen openstaan.

Zo eist een slijter nog steeds 6400 euro voor de champagne en dure wijnen die hij heeft geleverd voor het grote bruiloftsfeest van 22 september. Een lokale aannemer zegt nog 10.280 euro te goed te hebben voor de restauratie van Château de Bartas, die in verhoogd tempo moest worden uitgevoerd in verband met de festiviteiten rond het kerkelijk huwelijk. En tenslotte wil kapster Sylvie Varin eindelijk de 380 euro zien, die zij in rekening bracht voor het kapsel van prinses Margarita op de dag van de huwelijksinzegening.

De bevolking van Auch, die aanvankelijk zeer vereerd reageerde op het feit dat het paar hun stad had uitgekozen voor de kerkelijke inzegening, is nu veel minder te spreken over de 'vermeende kredietwaardigheid' van Edwin de Roy van Zuydewijn, die nota bene werkt voor een dochtermaatschappij van ABN Amro. Eerder riep het feit dat hij zich in Frankrijk baron laat noemen, terwijl hij dat niet is, irritatie op.