Canal+ tevreden met 'smartcards'-vonnis

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Betaalzender Canal+ is tevreden over een recente uitspraak van de rechtbank in Middelburg die een eind moet maken aan illegale handel in 'smartcards' voor abonnee-televisie. Met een gewonnen kort geding tegen een Axelse satellietshop zegt Canal+ de piraterij met voorgeprogrammeerde chipkaarten in het hele land op te kunnen rollen.

De rechtbank bepaalde dat satellietshop M-Sat Axel geen illegale smartcards en andere elektronische foefjes meer mag verkopen, waarmee gratis kan worden gekeken naar Canal+ en Canal Digitaal-programma's. Ook moest M-Sat binnen zeven dagen - uiterlijk vandaag - aan Canal+ melden wie de illegale smartcards en elektronische hulpmiddelen leverden, hoeveel ervan verkocht zijn en welke winsten en omzetten ermee gehaald zijn.
Daarmee wil Canal+ de winkel aanspreken voor 'een aanzienlijke schadeclaim', die 'gauw in de tonnen loopt'. Reageert M-Sat niet, dan moet ze een dwangsom van tienduizend gulden per dag betalen, met een maximum van een half miljoen.

Schrik en het vooruitzicht van een faillissement bij de Axelse winkel? Integendeel, doet eigenaar Jacques de Booij zonnig. "We hebben na het vonnis een klein flesje champagne opengetrokken. Want ook dit vonnis is zo wazig dat ik als nette Nederlandse burger niet zou weten waarom ik fout zit." De winkelier is 'even gestopt' met de verkoop van de chipkaarten. Maar hij kondigde gistermiddag aan de smartcards weer gewoon in de verkoop te gooien.