Vitesse kampt met gat in begroting

Vitesse kampt met een gat in de nieuwe begroting van 7 tot 8 miljoen gulden. Dat heeft een woordvoerder van de Arnhemse club vrijdagochtend bevestigd. Vitesse is door de financiële nood nog steeds niet in het bezit van een licentie voor het komende seizoen.

Voorzitter Jos Vaessen heeft volgende week met de KNVB een gesprek om de problematiek toe te lichten. Vitesse heeft al wel een voorlopige speellicentie van de voetbalbond gekregen. Voor 1 juli moest de club van trainer Ronald Koeman een sluitende begroting bij de KNVB indienen. Die termijn haalt Vitesse niet. ,,Daarom hebben we ook een gesprek met de KNVB aangevraagd'', aldus de voorlichter.

Vitesse werkte vorig seizoen nog met een begroting van dik 50 miljoen gulden. Het budget voor het komend seizoen ligt ongeveer 10 miljoen lager. Door het ontbreken van een nieuwe shirtsponsor en het afhaken van een aantal kleine geldschieters zijn er te weinig inkomsten voor een gezonde financiële huishouding. Bovendien mag de immer grillige inkomstenpost van 'te verwachten transferopbrengsten' niet meer worden opgevoerd.

Behalve de financiële problemen op korte termijn kampt Vitesse ook nog met een hoge schuld aan de voormalige hoofdsponsor Nuon. Het gaat om een bedrag van ruim 65 miljoen gulden.