Sjello voor de rechter

UPC heeft Sjello.nl voor de rechter gedaagd. De eigenaars van Sjello.nl moeten het domein overdragen aan UPC. Dat eist het kabelbedrijf woensdag voor de rechtbank in Den Haag. UPC vindt dat de website te veel op die van internetdochter Chello.nl lijkt. Het is dan ook een parodie op de website van Chello.

De eigenaar van Sjello was dinsdag niet voor commentaar bereikbaar maar tegen de internetnieuwsdienst Planet Multimedia zegt hij zonder advocaat voor de rechter te verschijnen. De voorbereidingstijd om rechtsbijstand te regelen zou te kort zijn. Bovendien vinden de makers ,,het niet eerlijk vele duizenden guldens te betalen aan een advocaat ten behoeve van Chello''.

De makers bereiden bezoekers alvast voor op een negatief oordeel van de rechter. Op de pagina waar gebruikers een e-mailadres kunnen aanvragen, waarschuwen zij dat adres niet als volledig vervangend te gebruiken. ,,De kans bestaat dat wij dit domein kwijtraken

Op Sjello.nl worden onder meer de actuele prijstijgingen van Chello aan de tand gevoeld. De makers van de site zitten overigens ook achter slownera.nl, zonniet.nl en Hetnetniet.nl.