Tornadoteam live te volgen op internet

Dinsdag vertrekt een Nederlands expeditieteam onder leiding van televisieweerman Reinier van den Berg naar de Verenigde Staten om voor de vierde maal jacht te maken op tornado's. Dankzij samenwerking met 12move kunnen dit jaar voor het eerst de vorderingen van het team worden gevolgd op internet.

Het Tornado Team hoopt met hun onderzoek meer inzicht te krijgen in weerprocessen die zich ook in Nederland -zij het op kleinere schaal- jaarlijks voordoen.

Op het tornadochannel van 12move doet het team dagelijks verslag van haar vorderingen met uitgebreid foto- en filmmateriaal. Bovendien kan op elk moment de actuele positie van het team op de website gevolgd worden.

Volgens een persbericht van 12move kunnen via het tornadochannel de satellietfoto's en weerkaarten die het team gebruikt ook door de bezoekers geraadpleegd worden. Vragen van bezoekers worden dagelijks door de teamleden zelf beantwoord. Ook kunnen bezoekers prijzen winnen, bijvoorbeeld door te raden hoeveel kilometer het team de volgende dag moet afleggen. Dit alles met de intentie de belangstelling voor en de kennis van het weer en in het bijzonder tornado's te vergroten.

"Twister live" ?