FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


De gelukkige huisvrouw

Film

Lea Meyer (Carice van Houten) lijkt het perfecte leven te leiden. Ze is gelukkig, aantrekkelijk en heeft een goed huwelijk met Harry (Waldemar Torenstra). Hij geeft veel om haar en hun seksleven is geweldig. Als haar man zijn kinderwens aan haar duidelijk maakt, is ze daar bepaald niet blij mee. Ze gaat uiteindelijk om als hij instemt met haar wens om na de geboorte een au pair in huis te nemen. Lea gaat er vanuit dat de zwangerschap en het moeder worden haar leven niet drastisch zullen veranderen.

Ze raakt zwanger en de geboorte van haar zoontje Harry jr. is zwaar en moeilijk. Terwijl haar man dol is op hun zoontje, voelt Lea helemaal niets voor hem. De nieuwbakken moeder komt in een psychose terecht en wordt verplicht opgenomen.

Eerst maakt Lea nog grapjes over de psychiaters en de ?gekken? om haar heen, maar naarmate ze langer in de kliniek verblijft, doet ze een ontdekking. De patiënten om haar heen zijn ook mensen en hebben erg herkenbare angsten. Ze ontdekt dat er een hoop onverwerkt verdriet in haar weggestopt zit, dit staat in schril contrast met haar pogingen zich overal met een grapje vanaf te maken.

Als Lea ontslagen wordt, kan ze haar oude draai niet meer terugvinden. Ze zal eerst af moeten rekenen met gebeurtenissen uit het verleden voor ze terug kan vallen in haar rol van de gelukkige huisvrouw.

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Heleen van Rooyen. ?De gelukkige huisvrouw? was haar debuutroman. De titelsong ?For Bitter or Worse? is afkomstig van Anouk.

Genre Komedie, Drama, Romantiek
Regie Antoinette Beumer
Cast Carice van Houten, Waldemar Torenstra
Land van oorsprong Nederland
Label Eyeworks Egmond, Eyeworks Film & TV Drama
Releasejaar 2010
IMDB-score 6.7
Aantal stemmen IMDB 2250
Meer informatie IMDb
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
User-waardering 7.2
Aantal stemmen6
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.