FirstLook 2012

De mensen achter GameKings en Blammo organiseren in het aankomende weekend opnieuw FirstLook, een gigantisch evenement voor games, consoles, gadgets en uiteraard boothbabes. Dit jaar is het een jubileumjaar voor FirstLook, omdat het evenement vijf jaar bestaat. Tijd voor een feest vol met games, gadgets en geen bier aangezien het evenement voor gamers vanaf 14 jaar is!

Firstlook

FirstLook was voor het eerst te bezoeken in 2008 in Amsterdam, waarbij er een kleine 1500 man aanwezig waren. Vergeleken met het eerdere Gameplay-evenement was het veel kleinschaliger. Een kleine locatie en weinig bezoekers zorgden er al snel voor dat er wel meer mogelijk was voor de bezoekers. Geen ellenlange rijen (die vergeleken met E3 of gamescom uiteraard in het niet vallen), ruimte om te lopen, geen kleine vervelende kinderen (FirstLook is dit jaar te bezoeken voor gamers vanaf 14 jaar, vorig jaar was dit vanaf 16 jaar) en genoeg tijd om te gamen. Ondanks het concept van een kleinschalig evenement is het ondertussen toch uitgegroeid naar een groot evenement, zowel qua ruimte als bezoekers.

Net als vorig jaar is ook FirstLook dit keer te vinden in de Jaarbeurs te Utrecht. Vorig jaar was het qua warmte eigenlijk totaal niet te doen, voornamelijk vanwege de airconditioning die gewoon totaal niet heeft gewerkt, waardoor de temperatuur binnen opliep tot zo'n 40 graden. Gelukkig is het evenement dit jaar te bezoeken in een veel grotere en betere zaal. Daarnaast was het vorig jaar buiten ook behoorlijk warm, waarbij de vooruitzichten dit jaar aangeven dat we dit keer veel regen mogen verwachten.

Zo'n evenement bezoeken is voor mensen in Nederland en België geinig om te doen, indien je uiteraard niet al naar gamescom bent geweest. Alle games die in het najaar uitkomen zijn speelbaar op verschillende stands en er zijn theaterzalen waar een aantal previews over nieuwe games worden tentoongesteld. Steeds meer uitgevers komen naar FirstLook om games te laten zien en langzamerhand begint het dus ook steeds groter te worden.

Qua games ziet het er rooskleurig uit, maar daarnaast bevat FirstLook uiteraard ook shops waar games en accessoires worden verkocht. Opvallend was vorig jaar een shop waarin veel merchandise werd verkocht. Leuk om te zien, maar niet handig voor je portemonnee. Toch mag ik hopen dat er ook dit jaar weer merchandise valt te kopen. Naast het spelen van games zijn er ook competities, prijsvragen en uiteraard goodies. Want elk jaar weer zien we rondvliegende goodies en mensen die daarvoor veranderen in gigantische beesten die als een gek staan te springen en te schreeuwen voor een boekje of pen. Qua competities zit het wel goed en dit jaar is er zelfs een Wii U te winnen door te racen met Mario Kart 7 op 3DS. Daarnaast is er ook weer een Boothbabe Award waar gamers stemmen op de lekkerste babe, nice!

Firstlook

Maar het allerbelangrijkste waarom je als gamer naar FirstLook gaat is ongetwijfeld games, of stiekem toch babes? Grote uitgevers zoals Activision, Electronic Arts, Square Enix en Ubisoft zijn van de partij met nieuwe games. 2K is aanwezig met Borderlands 2, NBA 2K13 en XCOM Enemy Unknown. Terwijl Borderlands 2 en NBA 2K13 dan al in de winkel liggen, is het toch handig om XCOM eens te checken voordat de game een aantal dagen later in de winkel ligt. Activision is een simpel verhaal, Call of Duty Black Ops 2. Gamers kunnen aan de slag met de multiplayer waarin er 24 Xbox 360's zijn aangesloten met Black Ops 2, ongetwijfeld genoeg voor Call of Duty-fans!

Capcom is uiteraard ook aanwezig met Resident Evil 6 en Street Fighter x Tekken, maar komen daarnaast ook met Devil May Cry, Lost Planet 3 en Remember Me. Met de laatste drie titels doet Capcom iets leuks, aangezien de games pas in 2013 in de winkel liggen. Electronic Arts komt ongetwijfeld weer met FIFA 13, want wie wil er nou niet een onbekende gamer naast je keihard afmaken? Daarnaast is ook Medal of Honor Warfighter en Need for Speed Most Wanted speelbaar. Master Chief ontbreekt natuurlijk ook niet en daarom is Microsoft aanwezig met Halo 4.

Mickey en zijn vrienden van Namco Bandai komen ook langs, waarbij Epic Mickey 2 te spelen is en moeten we uitkijken dat Spock ons niet lastigvalt, want ook Star Trek is aanwezig. Gamers die thuis niet genoeg kunnen krijgen van Guild Wars 2 kunnen blij zijn, want de game is te spelen op FirstLook. Gamers kunnen ook spelen met Kratos, Sackboy en de sterren van Sony in God of War: Ascension, LittleBigPlanet Karting en PlayStation All Stars Battle Royale. Proberen onopvallend iemand te vermoorden op een druk evenement? Dat is mogelijk! Hitman Absolution is namelijk speelbaar bij Square Enix. Daarnaast is Lara ook aanwezig met Tomb Raider waarvoor een aantal keer per dag een zeer uitgebreide demo wordt vertoond in het Preview Theater. Nu maar hopen dat Lara ook aanwezig is als boothbabe...

Voor gamers die liever bezig zijn met oorlog, zijn Company of Heroes 2, World of Tanks en World of Warplanes speelbaar. Ook Cartman en zijn vrienden zijn dit jaar aanwezig op FirstLook met South Park: The Stick of Truth. Gamers die voorgaande jaren naar FirstLook zijn geweest, herinneren zich vast nog wel de dansende Ezio bij Ubisoft. Helaas is Ezio niet meer te zien in Assassin's Creed III, dus is het afwachten of we Connor zien dansen op FirstLook. Ubisoft is namelijk aanwezig met Assassin's Creed III, Assassin's Creed Liberation, Far Cry 3, Just Dance 4 en Rocksmith.

Firstlook

Dit zijn zo'n beetje de aangekondigde games voor FirstLook, maar er is ongetwijfeld meer te zien. Naast diverse games komt Nintendo ook met Wii U, die speelbaar is op FirstLook. Een primeur voor consumenten uit de Benelux dus! Het lijkt er in ieder geval weer op dat FirstLook dit jaar weer behoorlijk groot uitpakt. Op het gebied van games en consoles is het twee dagen feest in Utrecht, waarbij het toch mooi is om zo'n evenement voorgeschoteld te krijgen in Nederland. Utrecht staat 6 en 7 oktober op zijn kop van 12.00 uur tot 19.00 uur. Natuurlijk is FOK! ook aanwezig en krijgen jullie zeker meer te weten over FirstLook 2012!