Komkommertijd

Terwijl het EK achter ons ligt en we genieten van de Olympische Spelen en Tour de France, is het op gebied van games een stuk minder druk. Het is juli, en qua aanbod aan nieuwe releases is het een maand waarin veel gamers ongetwijfeld geen release-game kopen. Gelukkig zijn er het afgelopen jaar genoeg games uitgekomen die ondergesneeuwd zijn, en valt er dus gewoon te gamen in de zomer!

Le Blog

Een vraag die veel Nederlanders ongetwijfeld zullen gaan stellen, is of we ten minste een mooie zomer krijgen. Een beetje op het strand liggen met een biertje erbij, en als je dan toch nog games moet spelen, haal je gewoon een PlayStation Vita of Nintendo 3DS tevoorschijn. Maar mocht het zo zijn dat het weer toch niet mee zit, dan zijn er absurd veel goede games die eindelijk de tijd krijgen om benut te worden. Want wat zijn gamers de afgelopen maanden verwend met diverse toffe games. Met veel games zul je altijd zien dat een aantal games ondergesneeuwd raken bij veel gamers. Een zomer zonder regen in Nederland bestaat helaas niet. Er is dus genoeg tijd om eens een game te spelen waarvoor we de afgelopen maanden totaal geen tijd voor hebben gehad.

Liefhebbers van shooters hebben in de laatste maanden van 2011 ongetwijfeld Modern Warfare 3 of Battlefield 3 gekocht. Velen daarvan zijn vast dagelijks terug te vinden in een multiplayerpotje. Maar vergeet niet dat ondertussen The Darkness II ook is uitgekomen. Een titel die net als zijn voorganger opnieuw ondergesneeuwd is. Dat is jammer, want The Darkness II verdient net zoveel aandacht als Battlefield 3 of Modern Warfare 3. Uiteindelijk ligt de game nu in veel winkels voor een laag prijsje, prachtig dus! Mocht dat toch niet helemaal interessant zijn, dan is er ook nog Ghost Recon Future Soldier en Spec Ops The Line die het kopen waard zijn. Laatstgenoemde speelt zich zelfs af in Dubai, wat moet je nou op Scheveningen of Zandvoort doen als je ook zandkastelen in Dubai kunt maken?

TD2

Ook in de andere genres zijn er genoeg games waarmee je de zomer wel doorkomt. Want wie heeft er nou niet Skyrim of Mass Effect 3 gekocht als RPG-liefhebber? Veel gamers zijn al meer dan honderden uren opgezogen in de wereld van Tamriel. Maar ook op het gebied van RPG’s zijn er genoeg games uitgekomen die nu in de zomermaanden de tijd verdienen die ze horen te krijgen. Gamers met een Xbox 360 krijgen de mogelijkheid om The Witcher 2: Assassins Of Kings te spelen. En ook mensen met een Wii zijn met The Last Story en Pandora's Tower gelukkig. Kingdoms of Amalur: Reckoning is ook een titel die we niet moeten vergeten. De ontwikkelaars, 38 Games en Big Huge Games, zitten nu in een moeilijke tijd omdat de game veel heeft gekost en zeer matig heeft verkocht.

Zo zijn er uiteindelijk wel meer games die meer aandacht verdienen, die nu perfect zijn om te spelen. Voor iedere console zijn er wel een aantal games die je gespeeld moet hebben. Voor je het weet is het al september en begint de ellende opnieuw. Een stroom aan geweldige games die, net zoals de regen tijdens de zomer, met bakken uit de lucht vallen. In augustus staan er alweer een aantal games klaar zoals New Super Mario Bros 2, Sleeping Dogs, Darksiders 2 en Guild Wars 2. Games die ongetwijfeld veel gaan verkopen. Een mooi moment om een aantal toppers op te pakken dus. Want wie weet, misschien dat we in 2013 eindelijk wat te weten komen over een nieuwe generatie consoles.

NSMB2

Sorry prachtige meiden (en voor de vrouwen uiteraard sexy mannen in strakke onderbroeken) in bikini’s, maar gamers hebben het druk genoeg. En zodra de nieuwe releases weer opduiken, snijden we een komkommer in duizend schijfjes. Dan is het tijd om opnieuw veel centjes uit te geven aan games in de aankomende drukke maanden. Wat is het leven als gamer toch zwaar, allemachtig.