Servische Placenta

Column door leipelullo

Kwakzalvers. Oplichters kan je ze noemen. Ik noem ze liever mensen, die weten hoe ze het beste geld aan debielen kunnen verdienen. Ik heb al vaker verteld in mijn columns dat negentig procent van de Nederlandse bevolking debiel is. Door ervaringen van de afgelopen weken stel ik dit percentage niet naar onder bij. Misschien dat ik het een beetje naar boven bijstel, omdat ik twee keer door de PC Hooftstraat ben gelopen deze week. Daar komt het IQ niet ver boven de score van de orang-oetan uit. Youp van 't Hek heeft ooit eens gezegd dat je twee soorten rijke mensen hebt. Ten eerste heb je de ontwikkelde rijke stinkerd, waarvan je meestal niet veel hoort. Ten tweede heb je rijke mensen die een beetje dom zijn. En rijke mensen die een beetje dom zijn, laten graag zien dat zij rijk zijn. Vooral die laatste groep zorgt voor de domheid in dit land. Ook omdat zij een voorbeeld zijn voor de minder rijke debielen, oftewel negentig procent van de bevolking.
Mannen hebben een idee over deze wereld dat er twee soorten geniale mensen zijn. Ten eerste de geleerden en ten tweede de voetballers. Ook bij deze tweedeling schuilt in de laatste groep een gevaar. De meeste voetballers zijn niet snugger, dat is een begrip dat algemeen bekend is. Een optreden van Willem van Hanegem roept al gauw een gevoel van medelijden op bij de kijker en het hopen dat Willem de vragen begrijpt. De meeste mannen houden zichzelf liever toch voor de gek en blijven bij het idee dat voetballers wel geniaal moeten zijn. De domme praatjes buiten de wedstrijd bannen we uit ons geheugen en we onthouden alleen de geniale acties tijdens de wedstrijden.

Helaas is er één man die al deze mannendromen in duigen gooit. Ik hoor meneer Borsato al zingen dat de meeste dromen bedrog zijn, maar Marco kan er dit keer niets aan doen. Deze keer is het de beste voetballer van het Nederlands elftal: meneer Van Persie. Deze geniale voetballer presteert het om op een serieuze toon voor een miljoenenpubliek te vertellen dat hij zijn geblesseerde enkel met het vocht van een placenta gaat laten masseren, om zo het groeiproces te bevorderen. Dit vocht is niet van de eerste de beste placenta. Nee, het is van een Servische placenta. Kan een land zich nog meer voor schut zetten? Oké, we hadden al Balkenende als kandidaat voor de baas van Europa, maar het blijkt dus nog erger te kunnen. Onze beste voetballer smeert zijn magische enkel in met een koek, wat uit een smerige Servische vagina naar buiten is geëjaculeerd, tijdens de geboorte van één of andere laag IQ bezittende Serviër.

Deze nieuwe Serviër heeft wel altijd een verhaal op feesten en partijen. 'Mijn placenta is uitgesmeerd over de enkel van de beste speler van het Nederlands elftal,' zegt hij dan tegen al zijn neven en nichten. Dat is toch wel het hoogst haalbare, wat je in Servië kan bereiken. Op de kwakzalverij na natuurlijk, want je kan ook een succesvol kwakzalver worden in Servië, dat is nu wel gebleken. Een duidelijk gevolg van de negentig procent debielen in dat land.
Tot zo ver mijn sportjournaal over Robin van Persie. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.