Staat dit leuk schatje?

Column door Michel007

De vraag, "wat vind je van dit rokje?", is als zwemmen met een zak stenen op je rug: even hou je het wel vol, maar verzuipen doe je toch.

En we weten het allemaal. Er onderuit komen doe je toch niet. Was het niet dat ik toevallig op dé oplossing ben gestoten, die ons leven allemaal een stuk makkelijker maakt. Namelijk het 3-stappenplan. Dat wil dus zeggen dat er geen extra vertragingen nodig zijn, geen badkamer-interventies meer, geen vrouwen die zich onzeker voelen omdat ze misschien toch maar beter dat andere aan hadden gedaan.
Niks van dat.
Een lichte opwinding nam de zaal in haar greep.
"Hoe dan?", riep het publiek in koor.

Stap 1

Wel, wanneer De Vraag gesteld is sta je op, neem je je kin bedenkelijk tussen duim en wijsvinger en bekijk je haar van boven tot beneden.
Dit is je beginpunt. Geef haar aandacht. Bij lichte aarzeling zeg je: "Draai je eens om, schatje." Bekijk haar dan weer. Vorm geen mening en zeg zeker niets over haar kleren, hoe ze ook uitziet.
Je risico op een dramatisch avondje is nu al met 50 procent gezakt omdat je met haar meedenkt. Ze wil dit, want als jij haar mooi vindt is ze op haar best.

De zaal knikte begrijpend.

Stap 2

Oké. Nu ben je al op weg naar een goede avond maar het gevaar is zeker nog niet geweken. Wees op je hoede voor een dreigende blunder.
Voor dat je ook maar iets zegt over haar kleren moet je even stilstaan bij het feit dat mannen gebrand zijn op uiterlijk. Daarom is De Vraag ook uitgevonden. Voor ons.
De zaal keek niet begrijpend.
Voor ons, ja. Dus als jij met je grote liefde ergens naar toe gaat, wil ze er gewoon goed uitzien. Voor jou en voor potentiële bedreigingen die komen in de vorm van dezelfde sekse.

Nu, om verder te gaan met stap 2 moet je na haar bekeken te hebben de volgende vraag stellen. Je hebt nu nog niets gezegd en je bent nog steeds veilig, zonder ook maar na te hoeven denken over één kledingstuk. Deze vraag en alleen deze vraag kan je redden van een verdrinkingsdood.

"Wat was je eerste idee, dan?"

Pure poëzie.

Vrouwen denken meer na over dat soort dingen dan wij dat doen. Je moet weten dat ze voor 90 procent iets wilde aandoen, maar door een bepaalde reden heeft ze een tweede optie bedacht. Eigenlijk gaat het dus over de eerste outfit. Ze wil gewoon het eerste aan doen maar twijfelt, door het tweede. Grijp nu in. Op naar stap 3.

Stap 3

Als je verkeerd advies geeft voelt ze zich onzeker en heb je weer een half uur badkamertijd aan je broek. Dat is een ramp wanneer het op feestjes aankomt, die onzekerheid. Dus om haar zeker te doen voelen moet je ook resoluut kiezen voor haar eerste idee. Zo bevestig je haar keuze en neem de twijfel weg.
Je zegt nu met een korte, maar besliste toon; "Ja".
Uit de zaal klonk instemmend geroezemoes. "Stilte alstublieft".

Een echte sluipschutter sluit af met een minuscuul detail over bijvoorbeeld schoenen. Attendeer haar aan de vorige keer dat ze een blaar had of iets dergelijks.
Probeer het uit op je moeder of op een vriendin als je twijfelt.

Succes gegarandeerd.