Toelichting op Idols berichten

Ik probeer een neutraal standpunt te houden, behalve dan dat ik het gedrag van HMG en nu ook Irene Moors en Jeroen van Inkel erg verdacht vindt. Zoals ik ook aan de persvoorlichter van HMG heb gemeld wil ik niet koste wat het kost bewijzen dat het zo is, ik bericht alleen over dingen die ik hoor.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat keihard wordt bewezen dat het nep is, net zoals niemand tot nu toe met keiharde bewijzen is gekomen dat het allemaal super eerlijk verloopt. Maar zelfs al verloopt de telling wel eerlijk, ik blijf erbij dat het dan niet eerlijk is om mensen op tv te vragen te stemmen 'want we zijn op zoek naar dat ene idool' en ondertussen je verdedigen met het feit dat er niets te winnen valt voor de producers omdat er toch meerdere mensen een contract kunnen krijgen.

Vandaag hoorde ik onder andere dat Hind vorige week een nummer heeft ingezongen in de studio van Fluitsma en Van Tijn. Wederom uit zeer betrouwbare bron. Als ik dan in het artikel in de Telegraaf lees dat de berichten rond haar een extra druk opleveren zit ik in tweestrijd. Aan de ene kant lijkt Hind mij persoonlijk een hele leuke meid en nogmaals, ik wil niemand met deze berichten op wat voor manier dan ook kwetsen. Maar aan de andere kant kan ik het bericht niet negeren en moet ik me dus afvragen wie er hier uit zijn nek kletst.

Laat ik maar afsluiten met het feit dat ik enkel probeer aan te kaarten dat ik het er niet mee eens ben dat mensen geld uit hun zak geklopt wordt als het naar HMG's eigen zeggen niet toe doet wie er wint en dat ik het erg vreemd vind dat dit soort geruchten de ronde doen. Natuurlijk zijn er allerlei oorzaken voor te verzinnen, maar daar heb ik niet zo'n trek in.

Dit is waar Nederland het over heeft, en als het inderdaad zo mocht zijn dat de boel gemanipuleerd wordt zou ik dat erg jammer vinden. Tot die tijd bericht ik over wat ik hoor, wat mensen daarmee doen moeten ze zelf weten.