Toelichting op Idols berichten

Tja, toen had ik het bericht geplaatst en werd het nogal druk rond Idols. Of dat wel of niet met FOK! te maken had weet ik niet en dat doet er ook helemaal niet toe, maar feit is dat bijna iedereen er wel iets over te zeggen had deze week. Zo ook Irene Moors en Jeroen van Inkel. Irene zei in haar programma Life & Cooking dat ze dacht dat het niet helemaal eerlijk ging, Jeroen van Inkel deed hetzelfde in zijn programma op Radio 538.

Op dit moment zit ik te luisteren naar zijn programma en ik moet zeggen dat ik diep teleurgesteld ben. Als argument voor het feit dat alles eerlijk zou verlopen zeggen ze dat ze gezien hebben dat er een modemaansluiting was met de computers. Dat zegt NIETS! Helemaal niets! Ik wil niet keihard beweren dat het nep is zolang ik ook geen concreet bewijs heb, maar ik ga zeker niet zeggen dat het eerlijk gaat omdat mevrouw Moors en meneer Van Inkel hebben gezien dat er een kabeltje loopt. Er zou makkelijk software kunnen draaien die de resultaten ophaalt, ze manipuleert indien nodig en vervolgens vertekend weergeeft. Nogmaals, ik zeg niet dat het zo gaat, maar het KAN en daarom is een kabel geen overtuigend bewijs.

Sterker nog, het valt me op hoe Irene Moors en Jeroen van Inkel ineens heilig geloven in het feit dat het eerlijk gaat, vandaag heeft Jeroen van Inkel zelfs Idols-jurylid Edwin Jansen in de studio om ons ervan te overtuigen dat het eerlijk gaat, hij heeft 'geheime geluidsopnamen' gemaakt. Ga toch weg! Vorige week aankondigen dat je een recorder meeneemt en dit nu laten horen is niks geheim, net zoals die zogenaamde geheime videobeelden van Irene Moors.

Dit betekent echt niet dat ik koste wat het kost wil bewijzen dat het nep is (ALS het nep is wil ik daar ook wel concreet bewijs van zien en zolang ik dat niet heb zeg ik er keurig netjes bij dat het om geruchten gaat), maar ik zie alles behalve overtuigende argumenten dat het WEL eerlijk gaat. Een voorstel van de Telegraaf om een notaris mee te laten kijken wordt met een 'dan kunnen we wel aan de gang blijven' afgewimpeld. Sorry maar maak je je dan verdacht of maak je je dan verdacht?!