Beste Maximá

Beste Maximá,

Toch fijn dat het nu eindelijk officieel is hé! En ik ben dan ook blij dat ik de eerste mag zijn om je in de Nederlandstalige cyberspace te feliciteren met je verloving!
Ik hoop overigens dat ik je naam goed heb gespeld? Dat streepje en welke kant het op moet hé, daar zijn wij Hollanders nou eenmaal niet zo goed in!
En dat is nog maar een van onze kleinere afwijkingen, maar dat zal je vast gisteren al wel gemerkt hebben. Met jou temperament zal je vast wel wat meer hebben verwacht van de verloving van een kroonprins; toch minstens uitbundige menigten op de straten en spontane vreugdevuren. Maar helaas, je moest het doen met wat miezerige gekken wiens kinderen je braaf de hand mocht schudden.
Zo zijn wij, we zeuren onafgebroken over familieleden en mekkeren over de monarchie, maar een flinke staatsgreep zit er niet in, omdat we dan onze hooggeprezen koninginnedag moeten missen.
Die is overigens binnenkort weer, en ik hoop dat je niet zal schrikken van oranje geverfde dronkaards, prutserige folklore-spelletjes en het nuttigen van oranjebitter, want daar zal je toch echt aan moeten geloven. Ik weet dat oranje een vreselijke kleur is, maar we schijnen er maar niet van af te komen. Misschien dat jij Alex zo ver kan krijgen een naamsverandering aan te vragen? Zelfs een lichte verandering naar bijvoorbeeld rood zou al een hele opluchting zijn.
Ik denk dat we dat wel aan je kunnen overlaten, want je schijnt binnen de koninklijke familie sowieso al een flinke vinger in de pap te hebben. Ja, je dacht toch niet dat het niet was opgevallen? Die leegte, die schreeuwende afwezigheid waar zich anders een fleurig en uitbundig ding bevindt?
Knap hoor, dat je haar tijdens je verloving al wist te overtuigen van de overbodigheid van een hoed!
Ik hoorde vandaag ook dat je nu intrekt bij schoonpapa en schoonmama. Nou, aangezien mijn geliefde momenteel in dezelfde situatie verkeerd, kan je daar misschien beter met hem over praten! Wat ik hier thuis wel heb geleerd, is dat je vooral duidelijke afspraken moet maken over wie wanneer de badkamer gebruikt, maar dat komt ook omdat bij ons de badkamerdeur niet op slot kan, dat zal bij jullie wel anders zijn.
Toch lijkt het me vervelend, bij zijn ouders zitten terwijl hij twee huizen verderop een eigen optrekje heeft. Moet je nou 's nachts door achtertuinen over heggen klauteren en dat soort taferelen? Als je dat doet, wil ik je wel adviseren een degelijke pyjama te kopen. Ik bedoel, van die zijde gewaadjes zijn natuurlijk charmanter, maar erg veel zwoele warme nachten zal je hier nou niet aantreffen in deze tijd van het jaar.

Nou meid, dat was het wel weer even voor vandaag, want ik zie dat Kopspijkers bijna begint.
Om een beetje een diep inzicht in de Nederlandse maatschappij te krijgen raad ik je overigens aan te kijken naar GTST. Ik zie het zelf nooit, maar het schijnt zeer realistisch te zijn.
Hou je taai, en drink een bacardi van mij!
!!Natascha