Beste Máxima, deel twee

Beste Máxima,

Tja, toch dat streepje hé, gelukkig had ik je ervoor gewaarschuwd!
Hoe is het met je, heb je gisteren overleefd? Had Alex nog grappige dingen uitgehaald als zout in suikerpotten, of had hij zich wel ingehouden? Ja, wij zijn een jolig volkje, één dag in het jaar.
Die Alex lijkt me er sowieso wel eentje die een beetje onder de duim gehouden moet worden; hoedt u voor jonges die zeggen dat ze de baas zijn! Waarschijnlijk heb je ook al wel gehoord van zijn duistere verleden met daaraan verbonden de nodige hockeykampioenes en brandstichtende tandartsdochters. Ja, zo heel brandschoon is ons koningshuis nou ook weer niet.
Hoewel het vergeleken met wat je gewend bent natuurlijk allemaal maar kruimelwerk is, maar dat is ook weer onze aard. Het liefste zouden we de hele dag zeuren over de meest pietluttige dingen, zittend op de tweezits wel te verstaan. Een behoorlijke actie hebben we hier al in tijden niet gehad, stakingen niet meegeteld ten minste.
Hoewel in een beetje behoorlijk land de jeugd vol idealen op straat loopt, verstaat men onder een staking hier een aantal veertigers die felgekleurde petjes opzetten en dan heel veel plezier maken omdat ze nog niet door hebben dat dit het personeelsuitje niet is.
De laatste keer dat hier jongeren liepen te protesteren, was een scholieren-staking, maar helaas kwamen daar meer kapotte auto's dan idealisten bij kijken.
Maar ach, jij zal wel niet al te vaak een trein pakken, en zolang je je daaraan houdt heb je nergens last van.
Nu we het over treinen hebben vraag ik me opeens af wat jij nou vind van dat hele mobiele telefoon gebeuren; heb jij er nou ook één? Zijn ze wel toegestaan in het paleis, of stuurt ook Claus tegenwoordig SMS'jes? Met die ruime keuze uit belriedeltjes lijkt het me voor jou wel handig het Wilhelmus te nemen, studie en vrije tijd in een leuke combi. En heb je op je voice-dial nou Willem-Alexander ingesteld staan, of prince pils?
Al klinkt natuurlijk "'ij is een beetje dom" nog veel liever, maar dat is weer zo onhandig tijdens persconferenties.
In tegenstelling tot jou moet ik morgenochtend wel een trein halen, dus ik ga slapen.
Grtz,
!!Natascha