FOK! Wat een weer: overwegend droog en zonnig

winterbanner

Goede morgen!

Allereerst: om een reactie te geven over een special of jaaroverzictht; ik heb hier noch tijd, noch energie voor weten te vinden. Maar gelukkig was daar user Frutsel, die een heel mooi overzicht heeft gemaakt over wat er in 2023 speelde en waar dat speelde. Dit kan je allemaal hier teruglezen:

WKN Jaaroverzicht 2023

En voor het weer op dit moment in Nederland raadplegen wij het KNMI:

Vanochtend schijnt af en toe de zon. In het noorden en zuidoosten is meer bewolking aanwezig en in het zuidoosten is er eerst nog een enkele bui. De wind komt uit het westen en is boven land meest matig en langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, en eerst nog af en toe hard, windkracht 7.

Vanmiddag wisselen wolken en zon elkaar af en maakt het noordoosten kans op een lichte bui. Het wordt maximaal 8°C in het noorden en plaatselijk 11°C in het zuiden. De wind gaat in het noorden uit het noordwesten waaien en is daar langs de kust krachtig, windkracht 6. Elders is de wind matig en waait deze uit het westen.

Vanavond zijn er enkele opklaringen en blijft het droog. In het Waddengebied staat er een (vrij) krachtige wind uit het noordwesten. Elders is de wind matig tot zwak.

Komende nacht is het eerst droog. Tegen de ochtend gaat het in het zuiden regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het zuidwesten en 2°C in het noordoosten. Aan de kust staat een matige wind uit het zuidoosten. Landinwaarts is er weinig wind.

Tot morgen!

                   

 Geen witte, maar natte kerst (Foto: Pixabay)
Geen witte, maar natte kerst (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.