FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 oktober 2022

AI Picture Gallery #21

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Random Pics van de Dag #758

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Elmo aangerand; twee jaar cel

In Michigan is een man veroordeeld voor onzedelijke handelingen met Sesamstraats eigen Elmo. 

Kevin VanLuven, de boef in kwestie, was door een makelaar ingeschakeld om een huis te inspecteren. Dit deed hij wel érg grondig, want de eigenaren kregen een melding van de babyfoon en daarop was te zien hoe hij in de kinderkamer een Elmopop grondig aan het inspecteren was met zijn lul. 

De eigenaren waren daar op zijn zachtst gezegd niet zo blij mee en aan het eind van het liedje is de beste man schuldig bevonden en kijkt hij mogelijk tegen 2 jaar cel en een boete van $2.000 aan. De rechter moet de strafmaat nog bepalen. 

Uit de rechtzaak is niet duidelijk geworden of Elmo slikt. 

Man bijt hond is terug

Na de korte terugkeer van Man bijt hond in 2019, hebben we al een tijd niks meer gehoord omtrent het fenomeen. In Duitsland is daar nu verandering in gekomen. 

Bij een politieactie in het pittoreske Ginsheim-Gustavsburg raakten drie leden van de politie gewond. Bij een verhitte ruzie op straat werd de politie ingeschakeld en daar escaleerde de situatie helemaal uit de hand. Een van de opgefokte ruziemakers trapte daarbij de hand van een agent kapot en vond het een goed idee zijn tanden in een politiehond te zetten. Van een andere verdachte kon er een agent een vuistslag in het gezicht verwachten. 

De Babbelbox is verbijsterd en vraagt zich af: wat is het raarste waar u uw tanden in heeft gezet?

Opvang vluchtelingen uit OekraÔne naar verwachting nog aanzienlijke tijd nodig

Sinds de Russische aanval op Oekraïne worden er in Nederland ruim 80.000 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Volgens de scenarioschets die Clingendael in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid uitgevoerd heeft, zal het conflict in Oekraïne nog een tijd voortduren. Daarom moet er rekening mee gehouden worden dat aantallen vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland zullen blijven komen. En dat een relatief klein deel van hen op korte termijn kan terugkeren vanwege het onduidelijke verloop van de oorlog. Dit scenario en het feit dat de Europese Commissie op 14 oktober 2022 heeft aangekondigd de Richtlijn Tijdelijke Bescherming met een jaar te verlengen, maakt het aannemelijk dat opvang in Nederland nog aanzienlijke tijd nodig is.

Om die reden is het noodzakelijk beleidskeuzes te maken voor de midden- en lange termijn die rekening houden met dit langere verblijf. Ook is het belangrijk om vluchtelingen uit Oekraïne en de Nederlandse samenleving duidelijkheid te geven over het langetermijnbeleid ten opzichte van vluchtelingen uit Oekraïne. Dit wordt ook benadrukt in de signalering Tijdelijke bescherming voor Oekraïense ontheemden op de langere termijn van de Adviesraad voor Migratie (ACVZ) die onlangs is verschenen. Op basis van bovengenoemde onderzoeken heeft het kabinet besloten dat het belangrijk is de zelfredzaamheid en participatie in de Nederlandse maatschappij van vluchtelingen uit Oekraïne te bevorderen.

Bevorderen zelfredzaamheid en participatie
Door zelfredzaamheid en participatie te bevorderen kunnen vluchtelingen uit Oekraïne deelnemen aan onze maatschappij via bijvoorbeeld werk of onderwijs. Ook leggen Oekraïners die in hun eigen onderhoud kunnen voorzien een beperktere druk op de sociale voorzieningen in ons land. Tevens kunnen zij bij terugkeer naar Oekraïne de vaardigheden en ontwikkeling die zijn opgedaan tijdens hun verblijf in Nederland ingezet worden bij de wederopbouw van dat land.

Denk bij zelfredzaamheid aan het vinden van werk dat meer in lijn is met eerdere werkervaring en behaalde diploma’s. Bij participatie kan bijvoorbeeld worden gedacht aan doorstroom van Oekraïense kinderen naar het Nederlandse onderwijs.
De komende periode werkt het ministerie van Justitie en Veiligheid samen met de betrokken departementen aan het verder uitwerken van mogelijke maatregelen die genomen kunnen worden om participatie en zelfredzaamheid te bevorderen. Hierover volgt voor het einde van het jaar meer informatie.

Eerste Kamer stemt in met wijziging Wet financiering politieke partijen

De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel tot wijziging van de Wet financiering politieke partijen (Wfpp). Hiermee wordt de transparantie over de financiering van politieke partijen en hun neveninstellingen verder vergroot. Daarnaast wordt het risico op oneigenlijke (buitenlandse) beïnvloeding van onze democratie beperkt. De wetswijziging gaat op 1 januari 2023 in.

Er komt een verbod op giften uit het buitenland aan politieke partijen en hun neveninstellingen. Uitzondering vormen giften van Nederlandse kiesgerechtigden die in het buitenland wonen. Aanleiding daarvoor is het toegenomen risico op buitenlandse beïnvloeding van onze democratie. Donateurs mogen straks giften van cumulatief maximaal 100.000 euro per jaar aan politieke partijen en neveninstellingen geven. 

De transparantie wordt verder vergroot doordat politieke partijen verplicht worden van de giften die zij van rechtspersonen ontvangen de achtergrond van de uiteindelijk belanghebbenden te melden. Ook wordt de drempel om giften openbaar te maken verlaagd van 4.500 euro per donateur per jaar naar 1.000 euro per donateur per jaar. Verder komt er een meldplicht voor substantiële giften: giften vanaf 10.000 euro per donateur per jaar moeten binnen 3 dagen na ontvangst openbaar gemaakt worden. 

Minister Bruins Slot benadrukt het belang van duidelijke regels: “Politieke partijen zijn een van de pijlers van onze democratie. Daarom is het belangrijk om zichtbaar te maken van wie politieke partijen geld ontvangen. Met het verbod op buitenlandse financiering maken we ook werk van het voorkomen van oneigenlijke beïnvloeding. Dit draagt bij aan een weerbare democratie.”

De wijzigingen aan de Wfpp komen voort uit adviezen van de commissie Veling en inbreng uit de Kamer.

Chauffeur hangt met zijn piel uit raam rijdende vrachtwagen, baan kwijt

Een filmpje op Dumpert heeft dinsdag de nodige opschudding veroorzaakt op social media. Te zien is hoe een chauffeur uit het raam van zijn rijdende vrachtwagen hangt en masturberende bewegingen maakt. Of de chauffeur er nog steeds de lol er van in kan zien wordt betwijfeld aangezien hij op staande voet de zak heeft gehad.

Directeur Rober van Straalen van het transportbedrijf, VSDV, bevestigde aan NU.nl dat het een echt filmpje is. De opname werd dinsdag meer dan 100.000 keer bekeken op Dumpert.

De chauffeur die in de opname te zien is, was vier jaar in dienst. Het incident vond maandag plaats op de A7, bij de afslag Zaandijk.

De masturberende chauffeur had op het moment dat de opnames werden gemaakt zijn handen aan zijn pielemoos. "Hij had een leerling-chauffeur in de auto die het stuur even overnam", volgens VSDV. "Maar het behoeft geen uitleg dat wij dit soort situaties op geen enkele manier kunnen en willen tolereren. Wij distantiëren ons hier op elke manier van. Het is levensgevaarlijk wat hij heeft gedaan."

Voor zover bekend heeft de chauffeur niet daadwerkelijk gemasturbeerd, en is het bij wat 'helikoptertje-achtig geswaffel' gebleven. 

De politie heeft inmiddels contact opgenomen met het transportbedrijf vanwege het filmpje. Een woordvoerder van de eenheid Noord-Holland kon dinsdag niet zeggen of er inmiddels een onderzoek is gestart. Meer hierover bij Nu.

Festival of the Lost keert terug in Destiny 2

Festival of the Lost keert vanaf vandaag tot en met 8 november terug in Destiny 2. Spelers zetten griezelige maskers op en proberen uitdagingen in en rond Haunted Sectors te voltooien.

De beloningen die spelers dit jaar kunnen verdienen bestaan uit de legendarische sniper Mechabre, de door de community gekozen armor met Mech-thema en extra cosmetica die je vrijspeelt met de Festival of the Lost Event Card. De nieuwe Festival of the Lost Event Card introduceert uitdagingen, plus gratis en premium beloningen voor alle spelers. Net als bij het Solstice-evenement van vorig seizoen gebruiken spelers de Event Card om nieuwe cosmetische items vrij te spelen. Denk aan een nieuwe emote, schip, Exotic Ghost en meer.

Guardians kunnen aan de slag met de Haunted Sector-playlist. Hier nemen spelers het op tegen de Headless Ones in nieuwe en terugkerende Haunted Sectors. Nieuw dit jaar is de Haunted Sector in de EDZ, waar de Cabal de vijand is.

Vorige jaar stemde de community voor het eerst op hun Festival of the Lost-kostuums. Dit jaar hebben ze dat opnieuw gedaan met #TeamMech. Met dit op Mechs geïnspireerde armor verkennen spelers het systeem in stijl. De set is vanaf nu in de Eververse Store verkrijgbaar voor Bright Dust of Silver.

Het Headless One-T-shirt is verkrijgbaar in de Bungie Store voor Guardians die de Bookworm 1 Triumph behalen. Dit is te behalen door een deel van de pagina’s voor het Book of the Forgotten vrij te spelen tijdens het Festival of the Lost-evenement. Spelers die de nieuwe in-game Seal en de bijbehorende titel voltooien, kunnen de Ghost Writer Collectible Medallion Pin pre-orderen in de Bungie Store. De laatste dag om deze beloningen vrij te spelen is aan het einde van het evenement op 8 november.

Festival of the Lost duurt tot 8 november en is onderdeel van Season of Plunder. Season of Plunder duurt tot 6 december.

Gratis weekendje racen met F1 22

Codemasters en Electronic Arts kondigen het ‘Free Play’-weekend aan voor F1 22. Van 20 tot 24 oktober krijgen spelers de mogelijkheid om gratis te spelen gedurende het Amerikaanse raceweekend.

De McLaren-coureur Daniel Ricciardo is in de simulator gestapt om spelers een ‘How To’-guide te geven hoe ze het beste kunnen racen op de Circuit of the Americas. Ricciardo gaat dieper in op zijn technische kennis zoals rempunten, moeilijke bochten, passeren en DRS-zones en legt hij uit hoe dit circuit gedomineerd kan worden. Daarnaast zijn er een aantal op de VS-geïnspireerde in-game-items die gratis beschikbaar zijn. Tijdens het weekend zal er ook een speciale prijsactie lopen voor degenen die het spel willen kopen.

"Met het Circuit of the Americas om de hoek wilden we iets speciaals doen en zoveel mogelijk spelers het nieuwe tijdperk van de Formula 1 laten beleven", zei Paul Jeal Senior Director F1® Franchise bij Codemasters. "Gedurende het gratis proefperiode-weekend kan iedereen voor een korte tijd de spanning en sensatie ervaren van Formula 1 en we kunnen ons geen betere coach wensen die ons het circuit laat zien dan Daniel Ricciardo."

F1 22 is gratis te spelen op PlayStation 4 en PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, en pc (via Steam). Nieuwe spelers hebben ook de mogelijkheid om de game met korting aan te schaffen, waarbij alle in-game-progressie gedurende de gratis proefperiode overgedragen wordt.

Scheuren in Need for Speed Unbound gameplay-trailer

Electronic Arts en Criterion hebben een gameplay-trailer van Need for Speed Unbound uitgebracht die spelers een beter beeld geeft van de risico's en beloningen tijdens het opbouwen van Heat bij elke race in de straten van Lakeshore. Zodra de politie wordt ingeschakeld, moeten de spelers klaar zijn om op het pedaal te trappen.

In Need for Speed Unbound moeten spelers risico's nemen om aan de top te komen. Ze kiezen hoe en wanneer ze alles op het spel willen zetten, door enorme drifts op straat te maken, de politie te slim af te zijn of weddenschappen met rivalen af te sluiten. Tijd is geld, dus het is aan spelers om zo snel mogelijk genoeg geld te verdienen - op welke manier dan ook. Dit stelt ze uiteindelijk in staat om aan wekelijkse kwalificatiewedstrijden en de ultieme race van Lakeshore, genaamd The Grand, deel te nemen.

Need for Speed Unbound wordt exclusief ontwikkeld voor next-genconsoles en pc, zodat deze draait op een resolutie van 4K in 60 FPS. De game is vanaf 2 december verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Focus Entertainment brengt A Plague Tale: Requiem uit

Focus Entertainment heeft A Plague Tale: Requiem uitgebracht en dat vieren ze met een releasetrailer.

Je trekt door het 14e eeuwse Frankrijk en vaart naar een mysterieus eiland in de Middellandse Zee op zoek naar een geneesmiddel voor Hugo’s ziekte om een verschrikkelijk lot te keren. En dat in een wanhopige strijd om te overleven in een duistere, door de pest beheerste middeleeuwse wereld die wordt geteisterd door bovennatuurlijke krachten.

Volgens de makers blijft A Plague Tale: Requiem trouw aan het kenmerkende gevoel deel uit de maken van de geschiedenis en de sterke verhalende werking van de voorganger, maar dan met nieuwe gameplay-mogelijkheden die spelers meer vrijheid bieden om de minder afgebakende omgevingen te verkennen. Sla toe vanuit de schaduw, of kies voor een meer directe confrontatie met je vijanden. Daarvoor kan Amicia nieuwe vaardigheden gebruiken, inclusief het gebruik van alchemie om vuur te manipuleren en een kruisboog om vijanden op grote afstand mee uit te schakelen, maar ook haar slimme gebruik van omgevingen en vermogen zich uit de greep van vijanden te worstelen.

A Plague Tale: Requiem is nu verkrijgbaar voor Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Mortal Kombat Onslaught aangekondigd

Warner Bros. Games heeft vandaag Mortal Kombat: Onslaught aangekondigd, een nieuwe collection role-playing game (RPG) die in 2023 wereldwijd wordt uitgebracht voor mobiele apparaten.

Ontwikkeld en medegepubliceerd door NetherRealm Studios, bevat Mortal Kombat: Onslaught de eerste mobile-exclusive filmische verhaalervaring voor de franchise, waarin spelers een team van vechters moeten samenstellen uit een uitgebreid roster van personages. Je team laat je los in massale real-time groepsgevechten om een gevaarlijke dreiging te stoppen die verwoesting aanricht in de verschillende rijken.

"We verleggen de grenzen van Mortal Kombat om spelers de franchise op nieuwe manieren te laten ervaren, terwijl we toch trouw blijven aan de kern van het viscerale karakter", aldus Ed Boon, Chief Creative Officer, NetherRealm Studios. "Met Mortal Kombat: Onslaught hebben we Mortal Kombat opnieuw vormgegeven in een strategische team-based collection-RPG met snelle groepsgevechten waar zowel nieuwe als bestaande fans van kunnen genieten."

Motral Kombat Onslaught - Keyart

Veel horror onderweg naar Xbox Game Pass

Acht games komen de komende weken naar Xbox Game Pass. Met onder andere de gehele Amnesia-serie en Soma is er geen gebrek aan horror zo vlak voor het Halloweenseizoen.

De acht nieuwe games zijn de volgende:

 • (20-10) Amnesia: Collection (Xbox, PC en cloud) - Bevat de eerste drie Amnesia-games
 • (20-10) Amnesia: Rebirth (Xbox, PC en cloud)
 • (20-10) Phantom Abyss (Xbox, PC en cloud) - Early access
 • (20-10) Soma (Xbox, PC en cloud)
 • (21-10) Persona 5 Royal (Xbox, PC en cloud)
 • (27-10) Frog Detective: The Entire Mystery (PC)
 • (27-10) Gunfire Reborn (Xbox, PC en cloud)
 • (27-10) Signalis (Xbox, PC en cloud) - Day One release

Acht games zullen na 31 oktober niet meer speelbaar zijn via Xbox Game Pass:

 • Alan Wake's American Nightmare
 • Backbone
 • Bassmaster Fishing 2022
 • Nongunz: Doppelganger Edition
 • Project Wingman
 • Second Extinction
 • Sniper Elite 4
 • The Forgotten City

Dominee Gremdaat over rel One Love aanvoerdersband: 'Van jou komt homohaat'

Er ontstond gisteravond een pittige discussie aan tafel bij talkshow HLF8 toen er over de kwestie 'One Love-aanvoerdersband' werd gesproken. De aanvoerder van Feyenoord, Orkun Kökcü weigerde deze kleurrijke aanvoerdersband te dragen tijdens de wedstrijd tegen AZ afgelopen zondag. 

Dominee Gremdaat, het alter ego van Paul Haenen, beschuldigde oud-voetballer Anouar Diba bij HLF8 zelfs van homohaat waarop een heftige discussie ontstond waarin de beschuldigingen van homohaat en discriminatie over en weer vlogen. 

De OneLove aanvoerdersband staat onder meer voor lhbtiq+-acceptatie en volgens Kökcü is dat in strijd met zijn geloofsovertuiging, zo liet hij in een statement via Feyenoord weten.

"Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten", aldus de 21-jarige Turkse international met een moslimachtergrond. "Ik hoop dat mijn keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd."

Bokser Wilder terug met gigantische knockout

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, om te beginnen naar New York. In het Barclays Center maakte voormalig zwaargewichtkampioen Deontay Wilder (42-2) op geweldige wijze zijn comeback: de Bronze Bomber ramde de Fin Robert Helenius (31-3) met een gigantische stoot knockout in de eerste ronde.

Eveneens in New York vochten Caleb Plant (21-1) en Anthony Dirrell (34-2) in het supermiddengewicht om een plek in de volgende WBC-wereldtitelstrijd. Dat ging er de nodige ronden stevig aan toe, maar uiteindelijk was het Plant die in de negende ronde toe kon slaan: met een joekel van een stoot mepte Plant, die een klein jaar geleden zijn wereldtitels verloor aan Canelo Alvarez, Dirrell knockout.

In het lichtgewicht vochten Devin Haney (28-0) en George Kambosos (20-1) tegen elkaar om de WBA Super-, IBF-, WBO-, WBC- en The Ring wereldtitels. In juni was Haney over twaalf ronden al de beste en de rematch, ook gehouden in Melbourne, leverde geen ander beeld op: Haney domineerde en werd door alle drie juryleden ruimschoots tot winnaar benoemd.

Twentse belastingdienst: binnenfoto's van woning om WOZ te kunnen bepalen

Maak foto’s van woonkamer, slaapkamer, toilet, keuken en stuur ze naar ons op, dat vraagt het Gemeenschappelijk Belastingkantoor Twente (GWT) om de WOZ-waarde van woningen in Enschede te kunnen vaststellen.

De handelwijze stuit veel Enschedeërs tegen de borst en vragen zich af of dit zo maar gevraagd kan worden ook met het oog op hun privacy. Alberto Blömer (PVV) heeft het Enschedese college vragen over deze kwestie gesteld. Hij zegt het ‘eng’ te vinden dat de overheid zonder huiszoekingsbevel inwoners dwingt een kijkje te nemen in hun woning. Blömer vraagt zich tevens af of de gemeenteraad enige inbreng heeft gehad bij deze pilot, die nu in tientallen Nederlandse gemeenten gehouden wordt. Huiseigenaren aldoor ontvingen rond 8 oktober een brief van het GBT.

Navraag door Tubantia leert dat de gemeente Enschede op de hoogte is van de kwestie. "Het GBT houdt ons op de hoogte van de vervolgstappen", aldus een woordvoerster. Meer hierover bij Tubantia

Britse ministerie van Defensie: China ronselt Westerse ex-piloten

China huurt westerse ex-defensiepiloten in om het Chinese leger te trainen, volgens het Britse ministerie van Defensie. De afgelopen jaren zouden zo'n dertig oud-militairen uit het Verenigd Koninkrijk op dit aanbod zijn ingegaan.

"Het is een lucratief aanbod", citeert de BBC een anonieme westerse functionaris. Het zou gaan om bedragen die oplopen tot zo'n 270.000 euro. Het Britse leger roept ex-piloten, ook van bondgenoten, met klem op niet in te gaan op een aanbod van China en samen te gaan werken met het zogeheten Volksbevrijdingsleger. Meer hierover bij de NOS

Ook in hoger beroep schadevergoeding voor doodgeschrokken papegaaien

Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft vandaag beslist dat een ballonvaarder ruim 55.000 euro schadevergoeding moet betalen aan een papegaaienhouder uit Rijsbergen. Drie van zijn dieren schrokken zich letterlijk dood toen de ballonvaarder over hun kooi vloog. De rechtbank Oost-Brabant kwam eerder ook tot dit oordeel.

De ballonvaarder deed in het weekend van 11 en 12 maart 2017 mee aan een wedstrijd. Hij vloog daarbij vlak over het perceel van de papegaaienhouder, dat in een zone lag waar men niet lager dan ongeveer 300 meter mocht vliegen. Daardoor overleden twee papegaaien direct en een derde de volgende dag. Twee van hen vormden een broedkoppeltje.

De papegaaienhouder eiste in de rechtszaak een schadevergoeding van 113.000 euro. De rechtbank Oost-Brabant vond dat de ballonvaarder ruim 55.000 euro moest betalen. De ballonvaarder ging tegen die uitspraak in hoger beroep.

Tijdens het hoger beroep gaf de ballonvaarder alsnog toe dat hij veel te laag vloog toen hij het perceel met de papegaaien passeerde. Naar eigen zeggen gebruikte hij daarbij iedere 5 tot 10 seconden de brander. De papegaaienhouder heeft direct contact proberen op te nemen toen de ballon overvloog maar dat lukte niet. Later die dag is de ballonvaarder komen kijken naar de vogels. Hij heeft toen zelf ook gezien dat er inmiddels 2 vogels waren overleden.

Volgens de ballonvaarder kon op basis van de bevindingen van de ingeschakelde dierenarts niet worden geconcludeerd dat de papegaaien zijn overleden door stress van een overvliegende luchtballon. Hij droeg in hoger beroep diverse alternatieve oorzaken en theorieën aan. Wat het hof betreft zijn de geschetste alternatieven echter niet aannemelijk: de ballonvaarder heeft niet kunnen aantonen dat de genoemde mogelijkheden zich ook daadwerkelijk voordeden op het moment dat de papegaaien zijn overleden.

Het hof vindt net als de rechtbank dat de ballonvaarder aansprakelijk is voor de schade van de papegaaienhouder. Naast de schadevergoeding van 55.000 euro moet de ballonvaarder ook alle proceskosten betalen.

De uitspraak wordt zo snel mogelijk onder dit bericht gepubliceerd.

NFL: Bills stomen door met winst op Chiefs, Eagles naar 6-0 met winst op Cowboys

Ook de zesde speelweek in de NFL is alweer achter de rug, met daarin uiteraard weer de nodige mooie wedstrijden. Ook nu pikken we er weer twee uit, beide wedstrijden waren tot aan het einde toe toch redelijk spannend.

Kansas City Chiefs - Buffalo Bills
De twee ploegen begonnen beiden met een 4-1 record, dat zou uiteraard niet zo blijven. Tyler Bass opende met een field goal de score voor de Bills, maar Chiefs-quarterback Patrick Mahomes stelde JuJu Smith-Schuster in staat vanaf 42 yards een touchdown te scoren. Gabe Davis deed dat na een 34-yard pass van Josh Allen namens de Bills, Harrison Butker trapte vanaf liefst 62 yards de 10-10 tussen de palen.

In het tweede kwart namen de Bills een voorsprong: Allen stuurde Stefon Diggs op pad voor een 17-yard touchdown. Mahomes deed wat terug met een 3-yard touchdown via Mecole Hardman, waarna Butker in het vierde kwart voor 20-17 zorgde. De Bills draaiden het echter om en een drive in de slotfase werd met een 14-yard touchdown pass van Allen op Dawson Knox bekroond: 20-24 winst.

Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys
De Eagles zijn bezig aan een van de beste seizoensstarts uit hun geschiedenis en tegen de Cowboys wilden quarterback Jalen Hurts en zijn team dat uiteraard door kunnen zetten. Het duurde tot het tweede kwart voor er gescoord werd, maar de Eagles kwamen ook gelijk stevig op dreef: Miles Sanders rende vanaf 5 yards een touchdown binnen, Hurts bereikte AJ Brown voor een 15-yard touchdown en Jake Elliott trapte twee field goals binnen (20-0).

Kicker Brett Maher deed iets terug namens de Cowboys, en in het derde kwart was Ezekiel Elliott goed voor een 14-yard touchdown. Even werd het spannend, want vroeg in Q4 werd Jake Ferguson door quarterback Cooper Rush bereikt voor een 7-yard touchdown en 20-17, maar Hurts kon even later DeVonta Smith bedienen en diens 7-yard touchdown zette de 26-17 eindstand op de borden.

Uitslagen NFL week 6
Chicago Bears - Washington Commanders 7-12
Atlanta Falcons - San Francisco 49ers 28-14
Cleveland Browns - New England Patriots 15-38
Green Bay Packers - New York Jets 10-27
Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars 34-27
Miami Dolphins - Minnesota Vikings 16-24
New Orleans Saints - Cincinnati Bengals 26-30
New York Giants - Baltimore Ravens 24-20
Pittsburgh Steelers - Tampa Bay Buccaneers 20-18
Los Angeles Rams - Carolina Panthers 24-10
Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 19-9
Kansas City Chiefs - Buffalo Bills 20-24
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 26-17
Los Angeles Chargers - Denver Broncos 19-16 OT

Fietsendief zwemt Maas over

Een man die maandagavond op de vlucht sloeg nadat hij was betrapt op het stelen van een fiets, probeerde via de Maas aan zijn achtervolgers te ontkomen. Hij sprong in de rivier en zwom naar de overkant, waar hij uiteindelijk werd aangehouden.

De verdachte had in het centrum van Venlo een fiets gestolen. Een aantal mensen ging achter de man aan en probeerde hem te overmeesteren. Desondanks wist hij aan hen te ontkomen en sprong bij de Maaskade in de rivier. In de duisternis verdween hij vervolgens uit zicht.

De brandweer hielp mee met de zoektocht waarbij een boot en warmtescan camera's werden ingezet. Uiteindelijk werd de man aan de kant van Blerick met behulp van deze apparatuur ontdekt in struikgewas langs de Maas waar hij zich verstopt hield. Na onderzoek door ambulancepersoneel is de man aangehouden.

FOK! Wat een weer: mist en regen, daarna komen we de zon weer tegen

herfstbanner

Vanochtend begint op veel plaatsen met (dichte) mist. In de kustgebieden lost de mist snel op en schijnt de zon, landinwaarts kan het tot ver in de ochtend mistig blijven, hoewel ook daar de zon regionaal al doorbreekt. Aan zee en geleidelijk ook in het noorden waait de wind matig uit west tot noordwest, op andere plaatsen is er weinig wind.

Vanmiddag is er overal veel zon. In de loop van de middag drijft in het noorden bewolking vanaf zee binnen. Het blijft overal droog en de middagtemperatuur wordt 15 tot 18°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordwesten.

Vanavond breidt de bewolking in het noorden zich langzaam naar het midden uit. In de zuidelijke helft van het land zijn er brede opklaringen en ontstaat er in de loop van de avond plaatselijk weer mist. Landinwaarts is er weinig wind, aan zee waait het matig uit noordelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Chocolademelkkoe in een wei nabij Haarlem ( Foto: Stephan5)
Chocolademelkkoe in een wei nabij Haarlem ( Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Oogarts haalt 23 'vergeten' contactlenzen boven oogbol weg

Een Californische oogarts was in shock toen ze ontdekte waar de pijn en het wazige zicht van een patiënte door werden veroorzaakt. De vrouw bleek 23 contactlenzen boven haar oogbol te hebben, die ze had vergeten om elke dag van haar oog te verwijderen.

Dr. Katerina Kurteeva deelde de video waarop te zien is hoe ze de contactlenzen verwijdert, die vervolgens viral ging. “Het komt zelden voor dat iemand 's avonds 'vergeet' contactlenzen uit te doen en elke ochtend daarna gewoon nieuwe inzet en dat 23 dagen achter elkaar!!!"

Thierry Baudet: 'We are governed by evil reptiles. Only dark knight Putin can save us'

Maandag ging op Twitter een filmpje rond van Thierry Baudet waarin hij ondermeer zegt te geloven dat we worden geregeerd door kwaadaardige reptielen en dat Putin de enige is die ons nog kan redden. (?)

Het filmpje zorgde voor veel hilariteit en ophef op social media:

Het filmpje komt uit een vraaggesprek waar Baudet zijn kijk op de politiek geeft en op YouTube staat geplaatst met de volgende omschrijving: 'Thierry Baudet bespreekt zijn kijk op de politiek, gemotiveerd door de wending van de westerse wereld naar despotisme.' 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
©FOK.nl e.a.