Dominee Gremdaat over rel One Love aanvoerdersband: 'Van jou komt homohaat'

Er ontstond gisteravond een pittige discussie aan tafel bij talkshow HLF8 toen er over de kwestie 'One Love-aanvoerdersband' werd gesproken. De aanvoerder van Feyenoord, Orkun Kökcü weigerde deze kleurrijke aanvoerdersband te dragen tijdens de wedstrijd tegen AZ afgelopen zondag. 

Dominee Gremdaat, het alter ego van Paul Haenen, beschuldigde oud-voetballer Anouar Diba bij HLF8 zelfs van homohaat waarop een heftige discussie ontstond waarin de beschuldigingen van homohaat en discriminatie over en weer vlogen. 

De OneLove aanvoerdersband staat onder meer voor lhbtiq+-acceptatie en volgens Kökcü is dat in strijd met zijn geloofsovertuiging, zo liet hij in een statement via Feyenoord weten.

"Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten", aldus de 21-jarige Turkse international met een moslimachtergrond. "Ik hoop dat mijn keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd."