FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 april 2022

Random Pics van de Dag #606

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Baansprinter Lavreysen oppermachtig in Nations Cup Glasgow

De slotdag van de eerste Nations Cup baanwielrennen van het jaar heeft voor Nederland weer wat succes opgeleverd. In het Britse Glasgow stonden nog vier onderdelen op het programma, met wisselend succes voor de Nederlandse ploeg en BEAT Cycling.

Individuele sprint mannen
Harrie Lavreysen schopte het 'uiteraard' tot de finale, waarin de dominante sprinter zijn overmacht weer eens toonde: de olympisch- en wereldkampioen maakte gehakt van de Australiër Matthew Richardson, in beide heats. Sebastien Vigier uit Frankrijk ging er met de derde plek vandoor, zonder echt te racen: de Trinidadiaan Nicholas Paul ging in de halve finales onderuit en was weliswaar relatief in orde, racen zat er niet meer in. Sam Ligtlee strandde in de achtste finales, Tijmen van Loon een rondje eerder.

Keirin vrouwen
Steffie van der Peet wist knap de finale te bereiken, maar daarin kwam ze net tekort voor het podium: ze finishte als vierde, wel een uitstekende prestatie. De winst was voor de Française Mathilde Gros, die nipt te sterk was voor Martha Bayona Pineda uit Colombia en de Canadese Lauriane Genest. Laurine van Riessen werd derde in de B-finale, Hetty van der Wouw ging er in de herkansingen uit.

Koppelkoers vrouwen
Het was een enorm chaotische koers, vol stevige valpartijen - ook Maike van der Duin en Marit Raaijmakers haalden de finish niet, net als het sterke Britse Team Breeze van Laura Kenny en Madelaine Leech. Het ging wél goed voor Marion Borras en Valentine Fortin: het Franse duo domineerde en pakte de winst, voor Elisa Balsamo en Vittoria Guazzini uit Italië en de Deense dames Amalie Dideriksen/Julie Leth.

Omnium mannen
Oliver Wood ging de afsluitende puntenkoers als leider in, nadat hij de scratch won en derde en zesde werd op de tempo- en afvalkoers. De Brit pakte keurig hier en daar zijn punten mee en was ook scherp op de concurrentie, waardoor zijn overwinning niet in gevaar kwam. De Spanjaard Sebastian Mora Vedri verdedigde zijn tweede plek, Fabio van den Bossche uit België behield plek drie. Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik moesten genoegen nemen met een veertiende en zestiende positie.

Moto2-race Portugal ontsierd door massacrash, Roberts stunt met zege

De Grand Prix van Portugal in de Moto2 heeft zondag voor flink veel chaos gezorgd. Op het circuit van Portimão ging het halverwege flink fout, hoewel de schade gelukkig wel vooral beperkt bleef tot kapotte motoren en dergelijken.

Aron Canet had de poleposition in handen, Cameron Beaubier en Jake Dixon stonden naast hem en op rij twee vonden we Tony Arbolino, Augusto Fernandez en Sam Lowes, voor Ai Ogura, Somkiat Chantra en Joe Roberts. Zonta van den Goorbergh vertrok vanaf een keurige zestiende plek, Bo Bendsneyder startte vanaf plek 22.

Beaubier kende een lekkere start en greep de leiding, voor Canet, Arbolino, Chantra en Ogura. Canet en Beaubier trokken een klein gaatje, Arbolino en Ogura voerden de achtervolging aan - Chantra zakte terug tot de achtste plek, omdat hij nog een long lap-penalty tegoed had vanwege een akkefietje in de vorige race.

Na negen ronden ging het ineens helemaal fout: Canet, Beaubier én Ogura schoven allemaal op nagenoeg exact dezelfde wijze hard onderuit, gevolgd door nog een hele hand vol rijders vlak achter hen. Niet geheel verrassend werd gelijk de rode vlag van stal gehaald, gelukkig werd wel vrij snel gemeld dat alle betrokken coureurs in elk geval relatief in orde waren.

Naast de gehele top-3 van de race gingen ook Arbolino, Chantra, Lowes, Augusto Fernandez, Albert Arenas, Simone Corsi en Van den Goorbergh onderuit, waarbij het nog eeen godswonder was dat er niemand geraakt werd door de op uiterst hoge snelheid glijdende motoren. De organisatie nam de tijd om de boel op te ruimen en de nieuwe raceafstand werd ook gemeld: zeven ronden waren er nog te gaan.

Na een vrij uitgebreide onderbreking kon er dus weer geracet worden, met Jake Dixon, Joe Roberts en WK-leider Celestino Vietti op de nieuwe eerste startrij, gevolgd door Jorge Navarro, Fermin Aldeguer en Jeremy Alcoba - de top-10 was nogal uitgehold, aangezien acht van de eerste tien coureurs in het grind rolden.

Een paar bochten na de start schreef Dixon zijn motor af met een flinke stuiterpartij door het grind, Roberts pakte de leiding, voor Aldeguer, Marcel Schrötter en Vietti. Roberts sloeg in rap tempo een flink gat, Schrötter en Navarro knokten om de tweede plek en Vietti duelleerde met Aldeguer om de vierde positie in de race.

Roberts reed onbedreigd naar een onverwachte overwinning, achter hem werd geknokt om de tweede positie. Schrötter was wat weggezakt, maar Vietti had zijn plaats ingenomen en hield Navarro van de tweede plek af. Schrötter werd wel vierde, Bendsneyder kwam door al het gedoe uiteindelijk uit op de achtste plek.

Roberts is overigens de eerste Amerikaanse winnaar in de middenklasse sinds John Kocinski in 1990.

F1: Uitslag Grand Prix van Emilia-Romagna

De Grand Prix van Emilia-Romagna in de Formule 1 heeft zondag een vermakelijke race opgeleverd, hoewel het wat de overwinning betreft uiteindelijk minder spannend was dan wellicht gedacht. Het circuit van Imola lag er flink vochtig bij, en dus ging iedereen van start op de intermediates.

Max Verstappen vertrok van poleposition, met titelrivaal Charles Leclerc in diens Ferrari naast hem en hun teamgenoten Sergio Perez (Red Bull) en Carlos Sainz (Ferrari) op de tweede rij. Leclerc kende geen beste start en werd verschalkt door Perez en Lando Norris, terwijl Sainz in bocht twee al uit kon stappen: na een tik van Daniel Ricciardo was zijn race voorbij.

Verstappen behield ondertussen de leidende positie, terwijl Leclerc kort na de door Sainz en Ricciardo veroorzaakte safety car-situatie voorbij Norris ging. De Monegask leek ook de aanval op Perez te gaan openen, maar de Mexicaan sloeg een klein gaatje en vormde zo een mooie buffer voor Verstappen, die op zijn beurt een fraaie voorsprong op kon bouwen.

Er hing continu regen in de buurt, dus men bleef lang op de intermediates rijden, ook toen er eindelijk en voorzichtig een droog lijntje begon te ontstaan. Na iets minder dan twintig ronden gingen de slicks als eerste onder de auto van Ricciardo, die door zijn aanvaring met Sainz ver terug was gevallen en toch niks meer te verliezen had. Hij bleek rap op de droogweerbanden, dus in no-time had iedereen een setje gehaald.

Een foutje kostte Perez even de tweede plek, maar hij wist Leclerc weer terug te pakken. Die opende in de slotfase de aanval weer, maar dat kwam hem duur te staan: hij ging over het randje en spinde, waardoor hij naar binnen moest komen om voor de zekerheid nieuwe banden te halen en snel de schade te controleren. Leclerc zakte zo naar plek acht, hoewel hij door Sebastian Vettel en Yuki Tsunoda in te halen zich nog op kon werken naar plek zeven.

Verstappen's overwinning kwam geen seconde in gevaar, de Nederlandse wereldkampioen noemde het op de boordradio grappend een eenzame zondag. Perez maakte het fraaie 1-2'tje voor Red Bull compleet, Norris mocht door Leclerc's fout ook het podium betreden en George Russell reed met zijn Mercedes naar een uiterst knappe vierde plek. Valtteri Bottas, die lang op Russell aan het jagen was, werd in de Alfa Romeo vijfde, voor Leclerc.

Lewis Hamilton kon niet voor een verrassing zorgen: de Britse teamgenoot van nummer vier Russell reed een matige race, waarin hij ondanks een stuk of twintig pogingen niet voorbij Pierre Gasly kwam. Hamilton moest uiteindelijk genoegen nemen met een veertiende plek, wat betekende dat hij ten opzichte van zijn startpositie in elk geval niks verloren was.

De volledige uitslag van de race is hier te vinden.

Twitter schorst account Geert Wilders

Twitter heeft het account van Geert Wilders geschorst. Dat bevestigt de PVV-leider nadat onder meer zijn partijgenoot Harm Beertema daar (op Twitter) melding van had gemaakt.

Na een eerste klacht over deze tweet liet Twitter weten dat hij niet verwijderd hoeft te worden. Een paar uur later kwam het bedrijf daarvan terug. Wilders zegt dat hij de schorsing ongedaan kon maken door de bewuste Tweet zelf  in te trekken, maar koos ervoor om in beroep te gaan.

Uitslag Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles

Fortuna Sittard heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles wonnen de Limburgers met 1-0.

Fortuna Sittard kwam halverwege de eerste helft op voorsprong, Zian Flemming kreeg de goal op zijn naam. De speler van Fortuna schoot van ver op doel en had daarbij het geluk dat Go Ahead-verdediger Bas Kuijpers de bal van richting veranderde, waardoor de keeper kansloos was.

In de tweede helft was de thuisploeg duidelijk de betere ploeg, maar geen van de kansen gingen erin voor Fortuna Sittard. In de slotfase kwam Go Ahead zelfs nog bijna langszij, maar invaller Marc Cardona miste een grote kans op de gelijkmaker.

Fortuna klimt door de overwinning van de vijftiende naar de veertiende plaats in de Eredivisie.

Fortuna Sittard

1 - 0

Go Ahead Eagles

 21' Flemming    
 
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 9.512
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Osch
Tirpan
Angha
Siovas (Janssen/63)
Pinto
Noslin (Samaris/73)
Duarte
Flemming
Tekie
Seuntjens
Gladon (Lonwijk/87)
  Noppert
Martina
Nauber
Kramer
Kuipers
Deijl (Berden/ 83)
Rommens (Heil/65)
Cordoba (Mulenga/ 82)
Brouwers
Oratmangoen
Lidberg (Cardona/65)

Grote natuurbrand op Sallandse Heuvelrug bij Holten en Nijverdal

Op de Sallandse Heuvelrug bij Holten woedt een grote natuurbrand. Bij de brand komt erg veel rook vrij.

De brand brak vanmiddag door onbekende oorzaak uit in natuurgebied de Holterberg. De weg naar het gebied is inmiddels door de brandweer afgezet. Vanwege de droogte en harde wind is de brandweer bang dat het vuur zich snel zal verspreiden. Op Nijverdals grondgebied is een heidebrand ontstaan. 

Evenepoel wint Luik-Bastenaken-Luik na magistrale solo van dertig kilometer

Remco Evenepoel heeft op een schitterende manier Luik-Bastenaken-Luik geschreven. Het Belgische talent ging op dertig kilometer van de streep in de aanval op La Redoute. Niemand kon de renner van Quick-Step Alpha Vinyl volgen en vervolgens hield hij stand. Hij won met driekwart minuut voorsprong. Quinten Hermans en Wout van Aert maakte het podium compleet Belgisch.

Elf vroege vluchters kozen voor de aanval in La Doyenne, de afsluiter van het wielervoorjaar. Op de Côte de La Redoute toonde de Fransman Bruno Armirail zich de sterkste en hij liet de rest achter.

In het peloton werd er ook aangevallen op La Redoute. In de laatste meters van de klim trok Evenepoel ten aanval en niemand kon de 22-jarige Belg volgen. Hij reed vervolgens in een stuk naar Armirail toe en liet de Fransman vervolgens achter op de Côte de la Roche-aux-Faucons. Op de laatste beklimming probeerde Alexandr Vlasov samen met Dylan Teuns de sprong naar voren te maken, maar ze kwamen nooit dichter dan twintig seconden.

Na de lastige beklimming bouwde Evenepoel vervolgens weer zijn voorsprong uit en zou uiteindelijk met driekwart minuut winnen. Nadat Vlasov in de slotkilometer was teruggepakt pakte Hermans in de sprint de tweede plaats, voor zijn landgenoot Van Aert.

Uitslag Feyenoord - FC Utrecht

Feyenoord heeft in de strijd om plek drie maar net gewonnen van FC Utrecht. Sinisterra zorgde diep in blessuretijd voor de winnende treffer: 2-1.

Feyenoord had in de eerste helft het initiatief maar de Rotterdammers werden amper gevaarlijk. Aan de andere kant profiteerde Utrecht niet van de ruimte achter de defensie. Nu rust was het Van het Hoorn die de wedstrijd onbedoeld open brak nadat hij de bal in eigen doel kopte. Sinisterra (2x) en Kökçü kregen kansen om de voorsprong te vergroten, maar De Keijzer redde steeds. De 1-1 viel uit een counter via Van der Streek. Het leek 1-1 te worden maar Sinisterra zorgde er in de blessuretijd voor dat de drie punten in Rotterdam bleven.

Feyenoord

2 - 1

FC Utrecht

 48' v.d.Hoorn e.d.
 90+6' Sinisterra
   64' v.d.Streek
 
 Gele kaart: Sinisterra, (Feyenoord), Ter Avest, De Keijzer, (FC Utrecht)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 47.500
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Marciano
Geertruida
Trauner
Senesi (Pedersen/66)
Malacia
Aursnes
Linssen (Bassett/84)
Kökçü
Nelson (Wålemark/71)
Dessers
Sinisterra
  De Keijzer
Ter Avest (St.Jago/73)
v.d.Hoorn
Janssen
v.d.Kust (Warmerdam/62)
Timber (v.Overeem/76)
Maher
v.d.Streek
Gustafson
Almqvist (Sylla/73)
Douvikas (Boussaid/46)

Uitslag FC Groningen - Heracles Almelo

Heracles heeft bij FC Groningen een 0-1 overwinning geboekt. Saillant detail is dat Heracles-coach Wormuth volgend seizoen aan het roer staat in Groningen.

Groningen kon in eigen huis nauwelijks zorgen voor gevaar. De eerste kans voor Heracles was daarentegen gelijk raak. Laursen schoot de bal via de lat binnen.

Groningen had ook meer balbezit in het vervolg van de wedstrijd. Ze creëerde echter vrijwel geen kansen. Invaller Abraham was nog wel gevaarlijk met een afstandsschot maar Bucker redde. Ook een slotoffensief zat er niet meer in voor de Groningers.

FC Groningen

0 - 1

Heracles Almelo

     22' Laursen
 
 Gele kaart: , Fadiga, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 20.471
Arbiter: v.d. Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Leeuwenburgh
Dankerlui
Te Wierik (Sverko/45)
v.Hintum (Postema/74)
Meijer
El Hankouri (Abraham/46)
Bogarde (D.v.Kaam/46)
De Leeuw (Ngonge/74)
Duarte
Irandust
Larsen
  Bucker
Fadiga
Rente
Knoester (Sonnenberg/70)
Hoogma
Roosken
De La Torre
Ouahim (Hansson/ 88)
Schoofs
Laursen
Bakis (Armenteros/ 90 1)

Bestuursvoorzitters Volt stappen op

Tijdens een extra ledencongres hebben de twee bestuursvoorzitters van Volt, Sacha Muller en Peter-Paul de Leeuw, bekendgemaakt op te stappen. 

Muller stopt om gezondheidsredenen. Zij zit met een burn-out thuis en was daardoor niet aanwezig bij het congres. De Leeuw deed wel mee aan het congres, echter wel via een videoverbinding vanuit Zuid-Afrika. Volgens De Leeuw zijn de afgelopen maanden zeer zwaar geweest om het voorzitterschap naast zijn reguliere baan te vervullen.

Gedurende het ledencongres in Den Bosch konden de leden o.a. vragen stellen aan het bestuur over de aanpak van de gang van zaken rond Gündogan. Veel leden vroegen zich af of de partijtop niet te hard heeft ingegrepen in de zaak rond Gürdogan. 

Bestuurleden die wel aanwezig waren gaven aan dat veel zaken niet goed zijn verlopen en dat zij lessen willen leren voor de toekomst. Het bestuur gaat hiervoor een werkgroep instellen.  

Zetelverdeling peiling 24-4-2022: D66 gaat onderuit, BBB haalt grootste winst

Uit de tweewekelijkse peiling van Maurice de Hond blijkt dat de D66-stemmers de capriolen van Kaag en haar bestuur niet zo kunnen waarderen, ze zakken in de peiling 10 zetels naar 14. BBB lijkt nu te kunnen rekenen op zo'n 10 zetels, een winst van 9 ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.

JA21 volgt met een winst van 8 zetels. GroenLinks, PvdA, PvdD, BVNL, BIJ1, SGP Volt en CU profiteren mee van het verlies van VVD, PVV, CDA, FvD en SP. De ChristenUnie peilt nu net zo groot als het CDA, 7 zetels.

De huidige coalitie zou nu op zo'n 55 zetels komen in plaats van de huidige 78 zetels in de Tweede Kamer.

Oppermachtige Quartararo zegeviert in MotoGP-race Portimão, WK-leider onderuit

In de MotoGP is zondagmiddag de Grand Prix van Portugal afgewerkt. Dat gebeurde op het fraaie circuit van Portimão, waar het constant op en neer gaat en het stikt van de blinde bochten.

Johann Zarco stond knap op poleposition, Joan Mir en Aleix Espargaro stonden naast hem. Op rij twee vonden we Jack Miller, Fabio Quartararo en Marco Bezzecchi, voor Alex Marquez, Luca Marini en Marc Marquez. De beste start was met afstand voor Mir, die gevolgd werd door Quartararo, Miller, Alex Marquez en de matig vertrokken Zarco.

Zarco herstelde zich wel goed en pakte zowel Miller als Marquez terug, even later pakte Quartararo de leiding over van Mir. Marquez begon het lastig te krijgen en werd in rap tempo gepasseerd door Aleix Espargaro, Alex Rins en thuisfavoriet Miguel Oliveira, waarna hij broer Marc in zijn nek had hijgen.

Voorin sloeg Quartararo een gat naar Mir, die Zarco achter zich aan had. WK-leider Enea Bastianini ging ondertussen onderuit vanaf de elfde plek en dus kon kampioen Quartararo een mooie slag slaan. Zarco ging met negen ronden te gaan voorbij Mir, die Miller in zijn achterwiel had hangen voor de laatste podiumplek.

Met zeven ronden te gaan opende Miller de aanval op Mir, maar dat ging niet goed: de Australiër gleed weg en schoof daarbij ook Mir onderuit. Die toonde ondanks de teleurstelling wel even zijn persoonlijkheid: hij kwam toch even informeren of Miller wel in orde was, wat gelukkig het geval was.

Zo kwam Aleix Espargaro op de derde plek terecht, voor Rins en Oliveira. Quartararo kwam geen seconde meer in gevaar en reed naar de overwinning, Zarco pakte een keurige tweede plek en Aleix Espargaro completeerde het podium, voor Oliveira en de nog duellerende gebroeders Marc en Alex Marquez.

Moskou: 951.000 Oekraïners naar Rusland 'gebracht'

Rusland heeft mogelijk de gedwongen deportatie van honderdduizenden Oekraïners toegegeven. Het ministerie van Defensie in Moskou meldt via het Russische persbureau Interfax dat sinds het begin van de "militaire speciale operatie", zoals de oorlog in Rusland wordt genoemd, meer dan 951.000 mensen vanuit Oekraïne en de twee zelf uitgeroepen volksrepublieken Donetsk en Loehansk naar Rusland zijn gebracht.

Het Russische ministerie spreekt van "evacuaties", de Oekraïne van deportaties en gedwongen verhuizingen.

Vertaling van het bericht op Interfax:
"Het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie heeft aangekondigd dat sinds het begin van de militaire speciale operatie meer dan 951.000 inwoners van de regio's Oekraïne, de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk naar Rusland zijn geëvacueerd.

De afgelopen dag zijn, zonder de medewerking van de Oekraïense autoriteiten, 16.838 mensen geëvacueerd naar Rusland uit gevaarlijke regio's van Oekraïne, de Volksrepublieken Donetsk en Loehansk, waaronder 1.402 kinderen in totaal, sinds het begin van de speciale militaire operatie - al 951.329 mensen, waaronder 174.689 kinderen", zei Mikhail Mizintsev, hoofd van het National Defense Control Center van de Russische Federatie, zaterdag tijdens een briefing.

Volgens hem ontvingen de Russische autoriteiten in de loop van de dag 287 oproepen van burgers van Oekraïne die naar Rusland wilden verhuizen. In totaal zijn er 2.752.552 mensen uit 2.129 nederzettingen in Oekraïne in de database van degenen die naar de Russische Federatie willen vertrekken.

"Meer dan 9,5 duizend tijdelijke opvangcentra blijven actief in de samenstellende entiteiten van de Russische Federatie, die volledig zijn uitgerust met de benodigde apparatuur, ze bieden plaatsen voor recreatie en warme maaltijden. Individueel werk wordt uitgevoerd met de aankomende vluchtelingen, ze zijn voorzien van gekwalificeerde medische en psychologische hulp", zei Mizintsev.

Hij zei ook dat de speciale diensten van Oekraïne een provocatie voorbereiden in Odessa om het Russische leger te beschuldigen van aanvallen op burgerobjecten.

"In het gebied van de Odessa-haven 'Yuzhny', plannen de speciale diensten van Oekraïne een provocatie met behulp van giftige chemicaliën om Russische troepen te beschuldigen van naar verluidt aanvallen op civiele infrastructuur", zei Mizintsev.

"Het meest waarschijnlijke scenario zou een imitatie kunnen zijn van een raketaanval door de Russische strijdkrachten op de westelijke marinebasis van de Oekraïense marine, waardoor de koude opslagfaciliteit van de haven, op 500 meter van de militaire faciliteit, zal worden opgeblazen", specificeerde hij.

"Om dit scenario uit te voeren, werd op 18 april een tank met 10 ton ammoniak vanuit Odessa naar het grondgebied van de onderneming geleverd, en wetshandhavers en speciale diensten in de regio Odessa kregen persoonlijke beschermingsmiddelen," voegde Mizintsev eraan toe.

Hij merkte ook op dat het Russische leger een humane houding heeft ten opzichte van de bevolking van Oekraïne en geen burgerdoelen aanvalt.

“Nogmaals benadrukken we dat de strijdkrachten van de Russische Federatie bij het uitvoeren van de taken van een speciale militaire operatie, in tegenstelling tot het Oekraïense leger en nationalistische gewapende formaties, de lokale bevolking uitsluitend humaan behandelen en niet aanvallen op de civiele infrastructuur van het land”, zei Mizintsev.

Hij waarschuwde ook voor provocaties tegen de Oekraïens-orthodoxe kerk, die Kiev op paasavond voorbereidt.

"Volgens de beschikbare betrouwbare informatie bereidt het Kiev-regime aan de vooravond van Pasen cynische provocaties voor om de Oekraïens-orthodoxe kerk van het Patriarchaat van Moskou in diskrediet te brengen", zei Mizintsev.

Dus volgens hem ontvingen de bisschoppen van de Oekraïense Grieks-katholieke kerk aanbevelingen van het kantoor van president Volodymyr Zelensky: "Houd in de nacht van 23 op 24 april geen traditionele paasvieringen en vervang ze door een online-uitzending van diensten in kerken."

Tegelijkertijd merkte Mizintsev op dat "deze meldingen opzettelijk niet naar de Oekraïens-orthodoxe kerk werden gestuurd om een massabijeenkomst van gelovigen te organiseren in de kerken van de UOC-MP."

"Er worden provocerende acties ondernomen tegen de achtergrond van een campagne van het Kiev-regime in de Oekraïense media om Rusland te beschuldigen van het naar verluidt organiseren van "raketaanvallen op religieuze plaatsen, waaronder de Svyatogorsk Lavra", zei Mizintsev.

Samenvattend zei hij dat "met opzet een situatie wordt gecreëerd waarin elk incident dat vandaag speciaal door de SBU wordt uitgelokt in de overvolle kerken van de UOC-MP maximaal zal worden gebruikt om het schismatieke beleid van Kiev te verergeren en een nieuwe golf van Russofobie in Oekraïne en in het buitenland te activeren."

De Russisch-Orthodoxe Kerk wees op berichten over mogelijke provocaties in de nacht van Pasen in Oekraïne.

het Russische ministerie van Defensie meldde een langeafstandsraketaanval op een militair vliegveld bij Odessa, waar een grote partij westerse wapens was opgeslagen.

"Vanmiddag hebben hoge-precisie langeafstandsraketten van de Russische luchtmacht een logistieke terminal uitgeschakeld op een militair vliegveld in de buurt van Odessa, waar een grote partij buitenlandse wapens, ontvangen van de Verenigde Staten en Europese landen, was opgeslagen", zei de woordvoerder van het ministerie van Defensie, Igor Konashenkov, zaterdag.

Garcia knokt zich naar Moto3-zege Portugal

De Grand Prix van Portugal in de Moto3 heeft zondag alvast een lekkere strijd opgeleverd. Op het heerlijke circuit van Portimão was het geen klassieke Moto3-race met twintig kanshebbers, maar dat maakte het niet minder spannend.

Deniz Öncü vertrok van poleposition, Mario Aji en Lorenzo Fellon completeerden de verrassende eerste startrij. Op rij twee stonden Carlos Tatay, Tatsuki Suzuki en Sergio Garcia, voor Riccardo Rossi, Scott Ogden en Izan Guevara. Garcia kende de beste start en ging er gelijk vandoor, Öncü en Guevara hadden de kop in de achtervolgende groep.

Garcia werd halverwege de race weer teruggepakt en zo ontstond een kopgroep van vijf rijders: Ayumu Sasaki, Jaume Masia, Garcia, Guevara en Öncü. Die vijf bleven ronde na ronde knokken om de eerste posities en ook bij het ingaan van de laatste ronde viel er nog niks te zeggen over wie de beste papieren had.

Garcia ging de laatste paar bochten als leider in, voor Masia en Sasaki en in die volgorde finishten ze ook: Öncü greep net naast het podium, Guevara finishte als vijfde.

Rusland blijft Mariupol bestoken, VN roept op tot 'onmiddellijk staakt het vuren'

Volgens Oekraïense bronnen zet Rusland zijn aanvallen op Mariupol en dan met name op de belegerde staalfabrieken voort. De fabriek Azovstal, die in handen is van Oekraïense militanten, ligt constant onder vuur, zei presidentieel adviseur Mykhailo Podolyak op Twitter.

Het complex wordt aangevallen met zware bommen vanuit de lucht en artilleriebeschietingen vanaf de grond. Talloze burgers zouden hun toevlucht hebben gezocht in de fabriek. Podolyak, die ook een leidende onderhandelaar is in de onderhandelingen met Rusland, roept de Moskouse leiders op om de orthodoxe paasvieringen te markeren voor een "echte paasvrede in Mariupol".

Rusland moet volgens Podolyak "nadenken over de overblijfselen van zijn reputatie" en akkoord gaan met een onmiddellijke humanitaire corridor voor burgers en afzonderlijke gesprekken voor uitwisselingen tussen militairen en burgers.

De Verenigde Naties hebben inmiddels  opgeroepen tot een "onmiddellijk" staakt-het-vuren in de belegerde havenstad Mariupol. "We hebben een onmiddellijke onderbreking van de gevechten nodig om levens te redden", zei VN-Oekraïne-coördinator Amin Awad. Tienduizenden mensen, waaronder vrouwen, kinderen en ouderen, zijn in gevaar en moeten onmiddellijk uit de stad aan de Azovzee worden geëvacueerd. "Hoe langer we wachten, hoe meer levens op het spel staan", zei Awad. "Morgen zal het te laat zijn."

Gezien de moeilijke situatie van de strijders en burgers die vastzitten in de Oekraïense staalfabriek in Mariupol, heeft Oekraïne Rusland onderhandelingen aangeboden. De Oekraïense presidentieel adviseur Mykhailo Podolyak zei op Twitter dat er in een "speciale ronde" de uitwisseling van militair personeel bespreekbaar is. Volgens Russische bronnen zitten er 2500 Oekraïense strijders en buitenlandse huurlingen in de fabriek van Azovstal.

Volgens Oekraïense bronnen leven 1.000 burgers, waaronder veel kinderen en vrouwen, in de bunkers die zijn gebouwd voor een nucleaire oorlog.

Vertaling bovenstaande tweet: 'Het grootste verdriet van de oorlog; kinderen. Zij zijn het meest beschadigd. Hartverscheurende beelden vanuit de Azovstal-fabriek in Marioepol... „We staan op de rand van uitsterven”, zegt een moeder. Wij zitten sinds 25 februari in dit asiel.'


Lavreysen wint keirin in Nations Cup, podium voor Van der Duin en Lamberink

Dag drie van de Nations Cup baanwielrennen in Glasgow heeft opnieuw Nederlands succes opgeleverd. Op meerdere onderdelen, zowel lang als kort, werd Nederlands eremetaal behaald en elke wedstrijd leverde mooie strijd op.

Keirin mannen
Wereldkampioen Harrie Lavreysen keek in het begin van de finale even hoe het zich ging ontwikkelen, maar bij het ingaan van de slotronde gooide hij de turbo aan. Daar kon niemand iets tegen doen, hoewel Kevin Quintero uit Colombia nog even dicht in de buurt kwam. Die werd tweede, achter Lavreysen en voor de Australiër Matthew Richardson.

Omnium vrouwen
Maike van der Duin reed een uitstekend omnium, waarin ze begon met plek acht op de scratch, vierde op de tempokoers en een derde plek in de afvalkoers. Katie Archibald ging aan de leiding voorafgaand aan de afsluitende puntenkoers, voor Van der Duin, maar de Schotse favoriete ging in die puntenkoers hard onderuit en moest er de brui aan geven.

Zo ging Van der Duin naar de leiding, maar Yumi Kajihara had nog net wat meer over. De Japanse pakte wat meer punten in de slotfase en wipte over Van der Duin heen, die de tweede plek wel knap vast wist te houden. Lotte Kopecky uit België werd derde door in de laatste sprint nog voorbij de Deense Amalie Dideriksen te gaan.

500m tijdrit vrouwen
Kyra Lamberink ging als tweede de finale in, waarin ze dat nét niet helemaal waar kon maken. Toch was er een uitstekende podiumplek voor de Nederlandse: in 33,873 seconden snelde ze naar de derde plek. De winst ging zeer overtuigend naar Martha Bayona Pineda uit Colombia (33,473), terwijl de Italiaanse Miriam Vece met 33,851 seconden net iets sneller was dan Lamberink.

Individuele achtervolging vrouwen
Een geheel Duitse finale, waarin Mieke Kröger en Franziska Brausse het tegen elkaar opnamen. Kröger vertrok sneller, maar in de laatste kilometer kwam Brausse bijzonder dicht in de buurt. Het was nét niet genoeg: Kröger won in 3:25,354 minuten, Brausse finishte in 3:25,471 minuten. Plek drie was voor de Britse Josie Knight, die met 3:27,561 net won van Anna Morris uit Wales (3:28,014).

Koppelkoers mannen
Roy Eefting en Jan Willem van Schip kwamen er voor Nederland geen moment aan te pas, Yoeri Havik en Vincent Hoppezak wisten door hier en daar wat punten te sprokkelen én een ronde voorsprong te pakken plek zes binnen te halen voor Beat Cycling. Ondertussen stond er niet echt een maat op Thomas Boudat en Benjamin Thomas: de Fransen pakten keer op keer hun punten mee en grepen de winst. Door een extra ronde voorsprong te pakken reden de Japanners Shunsuke Imamura en Kazushige Kuboki naar de tweede plek, voor Michele Scartezzini en Simone Consonni uit Italië.

Uitslag Willem II - Vitesse

Willem II staat niet meer laatste in de Eredivisie. De Tilburgers wonnen vanmiddag tegen Vitesse met 1-0.

Willem II startte sterk aan de wedstrijd. Hornkamp scoorde nadat Owusu een vrije trap van Dasa onderschepte. Naarmate de eerste helft vorderde zakte de thuisploeg echter in. Vitesse vond echter geen opening in de defensie.

Na rust was het veel van hetzelfde. Bij Vitesse, dat minder op de andere helft kwam, ontbrak hat aan creativiteit en overtuiging. Willem II vond het allemaal wel best en pakte de eerste overwinning in de Eredivisie sinds begin februari. 

Willem II

1 - 0

Vitesse

 4' Hornkamp    
 
 Gele kaart: , Rasmussen, Bazoer, Tronstad, Bero, (Vitesse)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 0
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Wellenreuther
Owusu
Dammers
Köhn
Köhlert(Roemeratoe/90 2)
Saddiki
Heerkens
Llonch
Nunnely
Hornkamp (Kabangu/73)
Svensson (Crowley/84)
  Schubert
Doekhi
Bazoer
Rasmussen
Dasa
Bero
Tronstad
Huisman (v.Duivenbooden/72)
Manhoef (Jonathans/ 83)
Grbic
Openda

Ten Voorde tweede in opening Porsche Supercup op nat Imola

Het nieuwe seizoen in de Porsche Supercup is zondag begonnen met een jubileumrace: het is het dertigste seizoen van de klasse en die werd afgetrapt in Imola, de plek waar op 25 april 1993 de eerste race gehouden werd en waar men al sinds 2006 niet meer was geweest.

Dylan Pereira uit Luxemburg vertrok op het behoorlijk natte circuit van poleposition, met de start vanachter de safety car. Larry ten Voorde had de tweede plek in handen, die de kampioen flink moest verdedigen tegen Bastian Buus uit Denemarken. Dat lukte en Larry King wist vervolgens niet echt een grote aanval op te zetten.

Ten Voorde kon Pereira niet bedreigen en dus ging de Luxemburger er met de winst vandoor, terwijl Ten Voorde begon met de tweede plek, voor King. Rudy van Buren finishte als zevende, Loek Hartog werd negende, Jaap van Lagen tiende, Max van Splunteren elfde en ook Morris Schuring (14e), Jesse van Kuijk (18e), Lucas Groeneveld (19e) en Daan van Kuijk (21e) waren van de partij.

Pourchaire slaat slag na blunder Nissany in Formule 2-hoofdrace Imola

Ook de hoofdrace in de Formule 2 op het circuit van Imola heeft voor de nodige chaos gezorgd. Het was weliswaar wat minder heftig dan in de Formule 3, toch was het een leuke race op het nog altijd heel iets vochtige Italiaanse circuit.

Twee Red Bull-juniors vertrokken vanaf de eerste rij: Jüri Vips had de poleposition in handen, Ayumu Iwasa stond naast hem. Jack Doohan en Ralph Boschung stonden op de tweede rij, voor Dennis Hauger, Roy Nissany, Theo Pourchaire en Jehan Daruvala - Richard Verschoor moest het doen met de negentiende startpositie.

De start liep bepaald niet voor iedereen lekker: nog voor de eerste bocht überhaupt in zicht kwam reden Doohan en Hauger tegen elkaar aan, met als gevolg dat Hauger de pitmuur ramde en Doohan ook schade had. Nissany had met een raketstart de leiding te pakken, Boschung schoof ook door naar plek twee en Iwasa reed op plek drie, nog voor polesitter Vips.

Bij de herstart bleven de posities voorin ondanks wat pogingen gelijk, dus Nissany had de leiding toch echt te pakken. Voor Vips was het een ronde later toch klaar: hij ging wat te wijd, kwam op het gras en stuiterde tegen de muur. De safety car betrad de baan en Nissany, Boschung, Iwasa en Pourchaire - de gehele top-4 - kwamen naar binnen voor de verplichte pitstop.

Bij de herstart had Daruvala de leiding in handen, voor Marcus Armstrong, Liam Lawson en Felipe Drugovich - Nissany was op plek tien de eerste van de mannen die een stop gemaakt hadden. Dat duurde niet lang: de Israëliër kwam even op het gras en stuiterde hard tegen de muur bij de ingang van de pitstraat, waardoor hij wel gelijk de pitstraat in kon rollen.

De mannen die nog moesten stoppen, de top-9 in de race, hoopte op een safety car en zo beperkte schade bij een stop, maar dat viel tegen: het bleef bij een virtual safety car en niemand kwam naar binnen. Dat deden de eersten een ronde later dan toch maar, met drie ronden te gaan reden alleen Drugovich en Marino Sato nog op hun oorsponkelijke banden in de rondte.

De virtual safety car werd in de slotfase afgeroepen wegens een crash van Liam Lawson, gevolgd door een nieuw optreden van de safety car. Drugovich en Sato kwamen zo noodgedwongen hun stop maken, waardoor Pourchaire de leiding over kon nemen, voor de sterk naar voren gekomen Enzo Fittipaldi, Boschung en Clement Novalak.

De safety car kwam niet meer op tijd naar binnen, dus de race was voorbij: Pourchaire pakte de winst, voor Fittipaldi en Boschung. Drugovich eindigde nog als tiende, Verschoor werd in een voor hem wat kleurloze race vijftiende.

Van Vleuten soleert naar zege in Luik-Bastenaken-Luik

Annemiek van Vleuten heeft Luik-Bastenaken-Luik op haar naam geschreven. Na 142 kilometer was de Nederlandse renster van Movistar duidelijk de sterkste. Ze won met een halve minuut voorsprong op Grace Brown, die de sprint won voor de tweede plaats, voor Demi Vollering.

Op dertig kilometer van de streep opende Van Vleuten de aanval. Op de beklimming van Côte de la Redoute reed de 39-jarige Nederlandse in een ruk naar de kopgroep, die ontstaan was op Côte du Rossier. Van de vroegere kopgroep kon alleen de Zwitserse Marlen Reusser volgen.

Reusser, ploeggenote van favoriete Vollering, hield in het wiel Van Vleuten de benen stil, waardoor de achtervolgende groep kon terugkeren. In aanloop naar de laatste beklimming zag de Australische Brown haar kans en plaatste een aanval. De renster van FDJ begon Côte de la Roche-aux-Faucons begon met twintig seconden voorsprong op de groep van de favorieten. Van Vleuten liet op de laatste helling van de dag ook zien dat ze over de beste benen beschikte en reed iedereen op de lastige klim los. Ze had snel het gat naar Brown gedicht en liet haar vervolgens snel achter.

Op de top van de Côte de la Roche-aux-Faucons had Van Vleuten een voorsprong van twintig seconden op vijf achtervolgsters. Ondanks dat de samenwerking goed was in de achtergrond zouden ze nooit meer bij Van Vleuten, waardoor de Nederlandse voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik wist te winnen. In 2019 was ze ook al eens de beste. Brown sprintte nog naar de tweede plaats, voor Vollering.

Hubert Bruls: Nederland gaf niet thuis voor vluchtelingen uit Afghanistan en Syrië

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft geen goed woord over voor de opvang die er de laatste jaren is geweest voor vluchtelingen uit landen als Afghanistan en Syrië. "Dat is een schandaal voor dit land. Ik word daar nog altijd heel boos over", zei Bruls in het programma De Week van Gelderland.

Bruls vindt het onbegrijpelijk hoeveel onwil tot opvang er in de afgelopen jaren is geweest, zeker als je dat afzet tegen hoe het nu gaat met de opvang van Oekraïners. "Ik heb de initiatieven die er nu zijn, ook van burgers, niet meegemaakt toen de Afghanen moesten worden opgevangen. Waar waren de initiatieven toen de Syriërs kwamen?"

Chaotische F3-race Imola prooi voor Stanek

De jongelingen in de Formule 3 hebben hun raceweekeinde op het circuit van Imola zondagochtend afgesloten met de hoofdrace. Dat zorgde op de halfnatte baan voor flink wat chaotische taferelen en uiteindelijk een prima vermakelijke race.

Zane Maloney zorgde voor de eerste Barbadiaanse poleposition ooit en had Roman Stanek naast zich, met Jak Crawford en Gregoire Saucy op rij twee en Oliver Bearman met Victor Martins op de derde rij. Niet iedereen vertrok op dezelfde banden en op de intermediates schoten Caio Collet, Franco Colapinto en Alexander Smolyar respectievelijk acht, tien en twaalf posities naar voren: zij vormden na amper anderhalve ronde de top-3.

Reece Ushijima en Brad Benavides kwamen in het achterveld met elkaar in de clinch, waardoor de safety car in actie kwam. Collet kwam gelijk naar binnen voor een setje slicks, net als Colapinto en Smolyar, waardoor Maloney en Stanek weer naar de eerste posities gingen, gevolgd door Bearman.

Josep Maria Marti was ondertussen geweldig bezig: hij was gestart als 24e, reed op zijn intermediates naar voren en werkte zich bij de herstart op naar de tweede plek, kort daarop gevolgd door een succesvolle aanval op Maloney's leidende positie. Teamgenoot Hunter Yeany kende een vergelijkbare opmars en zag op de derde plek, achter Maloney en voor diens teamgenoot Stanek.

Een ronde of twee na de herstart leek het punt bereikt te zijn waarop de intermediates eraan gingen: Maloney ging rap voorbij Marti en gelijk nadat de ietwat herstelde Benavides zijn auto in de bandenstapel parkeerde kwamen Marti én Yeany binnen voor slicks - de safety car betrad ondertussen de baan.

Na inmiddels nog altijd maar tien ronden konden we weer door, met Maloney, Stanek, Bearman en Crawford op kop. Dat was althans de bedoeling, maar helemaal lekker pakte dat niet uit: bij het opkomen van het rechte stuk draaide leider Maloney het gras op, de Barbadiaan was gezien. Bearman nam ondertussen de leiding over van Stanek, Crawford en Saucy volgden.

Nadat Maloney's auto weg was gesleept kon er echt weer geracet worden, Bearman kwam als leider immers wél de laatste bocht door. Bearman sloeg even een gaatje, maar Stanek kwam terug en in de slotronden ontstond zo een heerlijk gevecht tussen de twee. Met twee ronden te gaan kon Trident-coureur Stanek zich dan voorbij Bearman knokken, terwijl Crawford zag hoe Saucy en Isack Hadjar achter hem duelleerden om plek vier.

Crawford kon PREMA-teamgenoot Bearman al snel aanvallen en nam de tweede plek over in de laatste ronde. In de allerlaatste bocht van de race deed Saucy nog een poging bij Bearman, maar die tikte hem in de rondte: Hadjar ging er voorbij en werd achter Stanek en Crawford derde, Bearman finishte als vierde en een woeste Saucy finishte niet.

FOK! Wat een weer: perioden met zon maar ook met bewolking

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend schijnt de zon volop, alleen in het noorden zijn er enkele hoge wolkenvelden aanwezig. Vanmiddag ontstaan er stapelwolken en in de avond is er in het oosten en zuidoosten kans op een bui. De middagtemperatuur ligt tussen 13°C op de Wadden tot 19°C in het zuiden. De vlagerige noordoostenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en komt er een enkele bui voor. De minimumtemperatuur ligt tussen lokaal 5°C in het noorden en rond 9°C in het zuiden. De noordoostelijke wind is zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig en in het Waddengebied vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft.

Maandag overdag zijn er in het noorden perioden met zon, elders is er meer bewolking en komen nog enkele buien voor. De middagtemperatuur ligt tussen 14°C in het noorden tot 18°C in het zuiden. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Ook boten moeten wachten voor de brug (Foto: Stephan5)
Ook boten moeten wachten voor de brug (Foto: Stephan5)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Indonesië verbiedt mogelijk export van palmolie

Of het nu in zeep, chocolade of veevoer is: palmolie is een populaire grondstof die in veel producten terug te vinden is. Terwijl de prijzen voor frituurolie wereldwijd stijgen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, vinden er al protesten plaats in Indonesië. Nu onderneemt het land actie.

Met een exportstop voor palmolie wil Indonesië, als 's werelds grootste producent van de felbegeerde plantaardige grondstof, de tekorten en stijgende prijzen in eigen land tegengaan. Het exportverbod moet volgende week donderdag van kracht worden, maakte president Joko Widodo vrijdagavond laat bekend. Wanneer de markt in het land zich heeft gestabiliseerd en bakolie weer beschikbaar is tegen betaalbare prijzen, zal hij de beslissing heroverwegen. 

De prijs van eetbare olie is onlangs wereldwijd aanzienlijk gestegen als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne. Zowel Oekraïne als Rusland zijn grote exporteurs van zonnebloemolie. Door schaarse voorraden is ook in Indonesië de prijs van frituurolie de afgelopen maanden fors gestegen. Dit leidde tot protesten die de regering van de eilandnatie van ongeveer 270 miljoen mensen dreigden te destabiliseren.

Econoom Bhima Yudhistira, directeur van het Centrum voor Economische en Juridische Zaken in Jakarta, bekritiseerde het besluit tot een exportverbod en waarschuwde voor protest uit de importerende landen. Volgens de econoom zou het niet nodig zijn om de export helemaal te stoppen. In plaats daarvan moet de overheid een regeling afdwingen volgens welke exporteurs 20 procent van hun productie op de binnenlandse markt moeten verkopen.

Kamerlid Deddy Sitorus van de regerende PDI-P-partij waarschuwde ook dat het exportverbod de toekomst van kleine boeren en middelgrote palmoliebedrijven in Indonesië in gevaar zou kunnen brengen. De roodbruine palmolie wordt gewonnen uit de pulp van de oliepalm. Er is ook palmpitolie uit het zaad van de vrucht.

Palmolie wordt in Azië vooral gebruikt om te braden en te bakken. Het komt echter ook voor in tal van voedingsmiddelen, bijvoorbeeld in margarine, chocolade, smeersels met cacao, ijs, gebak, pizza's en andere gemaksproducten. Palmolie wordt ook gemengd in veevoer en wasmiddelen, zepen, cosmetica, kaarsen en smeermiddelen bevatten veel palmolie. De grondstof wordt ook gebruikt voor biobrandstof. Indonesië is bekritiseerd voor het vernietigen van zijn regenwoud ten behoeve van de palmolieteelt.

Armstrong domineert gezapige Formule 2-sprintrace in Imola

Op het circuit van Imola zijn ook de jongelingen in de Formule 2 zaterdag in actie gekomen. Ze werkten een sprintrace af op het Italiaanse asfalt, zondag om 10.20 uur staat de hoofdrace gepland.

Logan Sargeant vertrok vanaf poleposition, Marcus Armstrong stond naast hem, Jehan Daruvala en Theo Pourchaire bezetten de tweede rij en Roy Nissany vertrok met Dennis Hauger vanaf de derde rij - Richard Verschoor moest genoegen nemen met de zeventiende startplek.

Sargeant kende een matige start en leverde vier plekken in, Armstrong pakte de leiding, voor Daruvala, Hauger en Nissany. In het achterveld kwam David Beckmann schuin op de baan stil te staan, waardoor de safety car al in de eerste ronde in actie moest komen.

Na het zwaaien van de groene vlag gebeurde er voorin weinig: hier en daar probeerde iemand wat te dreigen, maar met vijf ronden te gaan reed Armstrong nog altijd op kop, voor Daruvala, Hauger en Nissany, die wel flink moest verdedigen tegen de pogingen van Sargeant.

De overwinning van Armstrong kwam niet in gevaar, Daruvala en Hauger completeerden het podium. Nissany hield het vol op plek vier, voor Felipe Drugovich en Sargeant, met Verschoor op de dertiende plek.

Winkeldief treft wijkagent met een goed hart..

Een 80-jarige winkeldief werd gesnapt en overgedragen aan een wijkagent, die na het aanhoren van de winkeldief de man een reprimande gaf en verdere hulp in gaat schakelen. 

Het bericht riep veel uiteenlopende reacties op, hieronder een 'kleine selectie':

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.