Evenepoel wint Luik-Bastenaken-Luik na magistrale solo van dertig kilometer

Remco Evenepoel heeft op een schitterende manier Luik-Bastenaken-Luik geschreven. Het Belgische talent ging op dertig kilometer van de streep in de aanval op La Redoute. Niemand kon de renner van Quick-Step Alpha Vinyl volgen en vervolgens hield hij stand. Hij won met driekwart minuut voorsprong. Quinten Hermans en Wout van Aert maakte het podium compleet Belgisch.

Elf vroege vluchters kozen voor de aanval in La Doyenne, de afsluiter van het wielervoorjaar. Op de Côte de La Redoute toonde de Fransman Bruno Armirail zich de sterkste en hij liet de rest achter.

In het peloton werd er ook aangevallen op La Redoute. In de laatste meters van de klim trok Evenepoel ten aanval en niemand kon de 22-jarige Belg volgen. Hij reed vervolgens in een stuk naar Armirail toe en liet de Fransman vervolgens achter op de Côte de la Roche-aux-Faucons. Op de laatste beklimming probeerde Alexandr Vlasov samen met Dylan Teuns de sprong naar voren te maken, maar ze kwamen nooit dichter dan twintig seconden.

Na de lastige beklimming bouwde Evenepoel vervolgens weer zijn voorsprong uit en zou uiteindelijk met driekwart minuut winnen. Nadat Vlasov in de slotkilometer was teruggepakt pakte Hermans in de sprint de tweede plaats, voor zijn landgenoot Van Aert.