Armstrong domineert gezapige Formule 2-sprintrace in Imola

Op het circuit van Imola zijn ook de jongelingen in de Formule 2 zaterdag in actie gekomen. Ze werkten een sprintrace af op het Italiaanse asfalt, zondag om 10.20 uur staat de hoofdrace gepland.

Logan Sargeant vertrok vanaf poleposition, Marcus Armstrong stond naast hem, Jehan Daruvala en Theo Pourchaire bezetten de tweede rij en Roy Nissany vertrok met Dennis Hauger vanaf de derde rij - Richard Verschoor moest genoegen nemen met de zeventiende startplek.

Sargeant kende een matige start en leverde vier plekken in, Armstrong pakte de leiding, voor Daruvala, Hauger en Nissany. In het achterveld kwam David Beckmann schuin op de baan stil te staan, waardoor de safety car al in de eerste ronde in actie moest komen.

Na het zwaaien van de groene vlag gebeurde er voorin weinig: hier en daar probeerde iemand wat te dreigen, maar met vijf ronden te gaan reed Armstrong nog altijd op kop, voor Daruvala, Hauger en Nissany, die wel flink moest verdedigen tegen de pogingen van Sargeant.

De overwinning van Armstrong kwam niet in gevaar, Daruvala en Hauger completeerden het podium. Nissany hield het vol op plek vier, voor Felipe Drugovich en Sargeant, met Verschoor op de dertiende plek.