FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 december 2016

WK: Darter Hendriks laat kansen liggen tegen Wright

De tweede dag van het WK darts bij de PDC is begonnen. In het Londense Alexandra Palace staan vrijdagavond wederom vier wedstrijden op het programma, te beginnen met de eerste voorrondepartij van het toernooi. 

Jerry Hendriks (NED) - Warren Parry (NZL) 2-0

De eerste Nederlander op dit WK was Jerry Hendriks, die in de voorronde af moest rekenen met de Nieuw-Zeelander Warren Parry. De wedstrijd begon evenwichtig, maar een gemiste setdart van Parry gaf Hendriks de kans om de eerste set met 3-2 te pakken. Via onder meer 102 kwam Parry in de tweede set op 2-0, maar Hendriks knokte zich terug en pakte ook de tweede set, wat hem de winst in de partij opleverde. 

Jerry Hendriks - Warren Parry (Bron: PDC)
Jerry Hendriks - Warren Parry (Bron: PDC)

Gerwyn Price (WAL, 19) - Jonny Clayton (WAL) 1-3

De volgende geplaatste speler kan zijn koffers pakken, want Gerwyn Price ligt eruit. De Welshman verloor van landgenoot Jonny Clayton. De wedstrijd zorgde voor genoeg spanning en na twee sets die tot de beslissende vijfde leg gingen stond het 1-1. Clayton was duidelijk de betere in set drie, waarna Price de eerste leg van set vier al weggaf door 40 zelfs met negen pijlen niet uit te gooien. Het was de genadeklap voor The Iceman, die zijn hoofd niet koel hield en Clayton alle kansen gaf om het af te maken: 1-3. 

Gerwyn Price - Jonny Clayton (Bron: PDC)
Gerwyn Price - Jonny Clayton (Bron: PDC)

Steve Beaton (ENG, 27) - Devon Petersen (RSA) 3-1

Veteraan en oud-wereldkampioen Steve Beaton mag zich opmaken voor de tweede ronde. De man met de prachtige worpstijl rekende af met de Zuid-Afrikaan Devon Petersen. Beaton had de eerste set in no-time te pakken, maar dat gebeurde daarna andersom ook voor Petersen. Vroeg in set drie zat het Beaton bijzonder mee: op 124 bleef een pijl in de bullseye nog nipt aan het bord hangen, waardoor The Bronzed Adonis de leg pakte. Het was de genadeklap voor Petersen, die weer terug naar huis mag.

Steve Beaton - Devon Petersen (Bron: PDC)
Steve Beaton - Devon Petersen (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO, 3) - Jerry Hendriks (NED) 3-0

Wright had de eerste set snel binnen, maar in de tweede set kwam Hendriks met een prachtige 156-finish plotseling op voorsprong. Na onder meer een triple 19 terwijl hij nog 54 punten over had kreeg de Nederlander even later plotseling vier setdarts. Opgezweept door het publiek lukte het hem niet de concentratie te houden en de ervaren Wright maakte er gebruik van: hij brak Hendriks en won alsnog de tweede set. In het derde bedrijf zat een stunt er voor Hendriks niet meer in: Snakebite maakte het rap af en zegevierde met 3-0.

Peter Wright - Jerry Hendriks (Bron: PDC)
Peter Wright - Jerry Hendriks (Bron: PDC)

'Chinese club biedt Messi 500 miljoen euro'

Het klinkt als een bizar bericht, maar een Chinese club zou 500 miljoen euro over hebben voor de diensten van Lionel Messi, meldt het Spaanse AS. De Argentijnse superster in dienst van Barcelona, wordt af en toe in verband gebracht met Manchester City, waar Pep Guardiola de trainer is.

Inmiddels zou de Chinese voetbalclub Hebei China Fortune Messi in willen lijven. Een opmerkelijk verhaal dat, wanneer het waar is en doorgang zou vinden, een nieuwe impuls zou kunnen betekenen voor de Chinese Super League.

Messi zou bij Hebei China Fortune een bedrag van 100 miljoen euro per jaar kunnen gaan verdienen, wanneer hij Barcelona verlaat en een contract tekent voor vijf seizoenen.

Uitslag Willem II - sc Heerenveen

Willem II zal met een lekker gevoel de winterstop in gaan. De Tilburgers wonnen vanavond in de Eredivisie met 2-1 van nummer vier sc Heerenveen. Fran Sol was voor de thuisclub de grote man met twee goals. De ploeg klimt hierdoor naar plek tien op de ranglijst met negentien punten uit zeventien duels. Heerenveen blijft vierde met 29 punten.

Willem II

2 - 1

sc Heerenveen

15' Sol
58' Sol
  24' Heerkens (e.d.)
 
Gele kaart: Kali, (Willem II), Bijker, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 11.450
Arbiter: Van den Kerkhof
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
Heerkens
Lachman
Wuytens (Koppers/78)
Tshimanga
Ojo
Falkenburg (Lieftink/88)
Kali
Croux
Sol
Haye (Joppen/82)
  Mulder
Marzo
Schmidt (Thorsby/85)
Van Aken
Bijker
Van Amersfoort (Namli/55)
Schaars
Kobayashi
Zeneli (Slagveer/75)
Ghoochannejhad
Larsson

Jarig DFDS trakteert personeel op aandelen

DFDS trakteert zijn ruim 7000 werknemers vanwege het 150-jarig bestaan van de onderneming op een pakket aandelen. Volgens de Deense cruise- en veerbootmaatschappij geldt het cadeau voor ieder personeelslid die voor 1 december in dienst was van DFDS en voor minstens 24 uur per week op de loonlijst staat.

Fulltimers kunnen toezien op een pakket ter waarde van circa 1200 euro, hetgeen gelijk staat aan dertig aandelen. Parttimers krijgen aandelen in verhouding naar het aantal uren dat zij werken. Volgens topman Niels Smedegaard van DFDS is het weinig organisaties gegeven om hun 150-jarige jubileum te vieren, en in het bijzonder in een jaar waarin het bedrijf waarschijnlijk het beste resultaat ooit boekt.

De aandelen blijven gedurende de komende drie jaar bevroren. Daarna kunnen ze door werknemers eventueel worden verkocht. De totale waarde van de uitgegeven aandelen bedraagt omgerekend krap 9,5 miljoen euro.

Jarig DFDS trakteert personeel op aandelen
Jarig DFDS trakteert personeel op aandelen (Foto: ANP)

Anne Frank mogelijk toch niet verraden

Onderzoek van de Anne Frank Stichting werpt nieuw licht op de arrestatie van Anne en zeven andere onderduikers in het Achterhuis in Amsterdam. Mogelijk heeft fraude met voedselbonnen of illegale arbeid een rol gespeeld bij de inval. De stichting heeft de resultaten van het onderzoek vrijdagavond bekendgemaakt.

Centraal stond de vraag op grond van welke informatie de Duitsers het pand aan de Prinsengracht binnenvielen en waarom precies daar. Tot nu toe werd aangenomen dat de Sicherheitsdienst gericht op zoek was naar Joodse onderduikers en dat de mensen achter de boekenkast met daarachter toegangsdeur in het Achterhuis zijn verraden.

Misschien zocht de Duitse staatsinlichtingendienst in het pand illegale arbeiders of bonnen en kwamen de agenten toen pas op het spoor van Anne en de zeven andere onderduikers.

Geen resultaat
"Verraad als uitgangspunt leverde ondanks tientallen jaren onderzoek geen resultaat op", aldus directeur Ronald Leopold van de Anne Frank Stichting. "Ons onderzoek weerlegt de mogelijkheid van verraad niet, maar laat zien dat ook andere scenario's in ogenschouw genomen moeten worden." Hij hoopt dat andere onderzoekers nu redenen zien om nieuwe sporen te volgen.

In februari 1945, een halfjaar na de inval en maar kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, stierf Anne -vijftien jaar oud- in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Het dagboek dat ze in haar onderduiktijd had geschreven, werd later in vele talen vertaald en wereldberoemd.

Anne Frank mogelijk toch niet verraden
Anne Frank mogelijk toch niet verraden (Foto: ANP)

Kickboksgrootheden Saki en Bonjasky willen tegen elkaar de ring in

Bloed kruipt waar het niet gaan kan en bij zwaargewicht kickboksen Remy Bonjasky kruipt het bloed steeds meer naar z’n knokkels toe. Een oogblessure zorgde er mede voor dat de ‘Flying Gentleman’ zich moest terugtrekken uit het professionele kickboksen na een imposante carriere waarin hij zich drie keer tot K1 World Grand Prix kampioen bij de zwaargewichten wist te kronen.

Liet hij zich bij Ziggo Sport al ontvallen dat hij een uitdaging tegen Badr Hari zeker niet uit de weg zou gaan, lijkt hij nu tegen een andere topper de handschoen op te pakken. De Turk Gökhan Saki, voormalig Glory lichtzwaargewichtkampioen, wil na anderhalf jaar gedwongen rust weer terug de ring in. En hoewel Rico Verhoeven niet toehapte, deed de voormalig K1-kampioen Bonjasky dat wel en lijkt de terugkeer van Saki er nu dan toch van te komen.

Het hangt er nog wel vanaf of de kickboksorganisatie Glory aan de salaris-eisen wil voldoen, de grote reden dat Saki nu al een tijd niet meer in de ring te zien is geweest na de verovering van de Glory titel. Een titel die hij nooit kon verdedigen, omdat Glory en de Turks-Nederlandse kickbokser nooit tot een overeenstemming konden komen over het salaris. En nadat Saki z’n titel na een jaar nog niet verdedigd had, werd deze hem afgenomen, waarna Saki besloot een sabbatical te houden. 

Voorlopig houdt Glory zich nog stil, maar met de blessure en de nog openstaande gevangenisstraf van Badr Hari lijkt Glory dit Marokkaanse kijkcijferkanon al weer snel kwijt te raken en zou de kickboksorganisatie met deze twee populaire hard-hitters een zeer aantrekkelijk gevecht binnen halen.
Beide vechters stonden in 2008 in de halve finale van de K1 World Grand Prix tegenover elkaar, waarbij de meer ervaren Bonjasky won via KO en doorstoomde naar de finale waar hij uiteindelijk zegevierde over Badr Hari.

Je vagina als controller

Er zijn veel verschillende soorten controllers en sommigen zijn therapeutisch. Zo ook de Perifit, die je bediend met je vagina. De samentrekkingen zijn een training voor eventueel slappe spieren van je bekkenbodem.

Een op de drie vrouwen heeft blaasproblemen die verband houden met hun perineum. Na de geboorte van een kind worden de vaginaspieren vaak wat slapper. Dit kan zorgen voor onder andere blaasproblemen en een minder strakke ervaring voor de man tijdens de seks.

Met de bijgeleverde app voor iOS en Android kun je een spelletje spelen, waarbij je een vlinder in de lucht houdt. Door je spieren aan te spannen gaat de vlinder omhoog en door de spanning vast te houden blijft deze in de lucht. Zodra je ontspant daalt de vlinder weer. De Perifit kun je steunen bij Indiegogo en voor slechts $89,- wordt jouw perineum weer sterk, stevig en strak.

UFC-vechters bestraft voor doping en slecht gedrag

In verband met wanordelijk gedrag en positieve dopingtests deelt de Nevada State Athletic Commission (NSAC) straffen uit aan UFC-vechters Brock Lesnar, Jon Jones en Nate Diaz.

Na dopingtests werden Lesnar en Jones in juli dit jaar al op non-actief gezet en de twee zijn nu akkoord gegaan met een straf van één jaar. Hierdoor zouden ze juli 2017 weer een licentie krijgen om te mogen vechten. Omdat de positieve test van Lesnar tijdens een evenement (UFC 200) was, krijgt Lesnar ook een boete van 250.000 dollar - 10% van zijn wedstrijdgage.

In 2015 is de UFC samen met de NSAC een nieuw en strenger beleid op het gebruik van doping gaan voeren. Ze willen samen doping geheel verbannen uit de sport. De NSAC is de organisatie die licenties verstrekt voor de vechters om legaal te mogen vechten. Daarom is de NSAC de autoriteit die straffen kan uitdelen. Sinds die tijd zijn er een behoorlijk aantal vechters betrapt die een positieve dopingtest hebben afgeleverd. Deze worden of zijn inmiddels bestraft.

Diaz krijgt een boete van 50.000 dollar en een taakstraf van 50 uur voor zijn wanordelijk gedrag tijdens een persconferentie voorafgaand aan UFC 202. The Notorious Conor McGregor kreeg voor dit incident eerder al een boete van 150.000 dollar, waarvan 75.000 dollar naar een anti-pestcampagne moest worden overgemaakt. Tijdens deze persconferentie kwam McGregor ruim te laat en liep Diaz weg toen McGregor bij de persconferentie aansloot. Er ontstond een flinke woordenwisseling waarbij beide partijen volle waterflessen naar elkaar gooiden. De kemphanen moesten door beveiligers uit elkaar gehouden worden.

Het betreffende incident tussen McGregor en Diaz (Bron: YouYube)




RTL past wurgcontracten hulpprogramma's aan

RTL gaat de voorwaarden voor het meedoen aan medische hulpprogramma's aanpassen. Zo krijgen deelnemers voortaan minimaal drie maanden en maximaal een halfjaar nazorg. Ook worden ze van tevoren beter geïnformeerd over de behandeling en de risico's die daaraan zijn verbonden en worden de behandelingen uitgevoerd door gekwalificeerde behandelaars in instellingen met een keurmerk.

RTL heeft daartoe besloten na een reeks artikelen in NRC Handelsblad. Daaruit kwam naar voren dat een deel van de deelnemers zich ernstig misleid voelde. Zo kregen ze operaties waar ze niet om hadden gevraagd en die niet altijd correct werden uitgevoerd. Er was ook amper psychologische begeleiding. Verder moesten ze geheime wurgcontracten tekenen waarin stond dat ze flink zouden moeten betalen bij voortijdig afhaken.

Zenderbaas Erland Galjaard zegt dat er inderdaad fouten zijn gemaakt en biedt een oplossing aan voor mensen die zich gedupeerd voelen. Maar volgens hem zijn de meeste deelnemers tevreden.

RTL past voorwaarden hulpprogramma's aan
RTL past voorwaarden hulpprogramma's aan (Foto: ANP)

LB: Daphne Deckers heeft een tattoo

Lekker Belangrijk nieuws dat je niet mag missen;

Daphne Deckers heeft samen met haar dochter Emma een tattoo laten zetten omdat dochterlief uit huis gaat om in Los Angeles te gaan wonen. Op Instagram heeft Daphne een foto geplaatst van het eindresultaat.

"En toen had ik dus een tatoeage, samen met Emma 😅 omdat ze gaat verhuizen naar Amerika: een mini-olifantje met een hartje als hoofdje ❤ "Olifantje in het bos, laat je mama's staart niet los", schrijft Daphne. 

Tatoeage voor Daphne Deckers
Tatoeage voor Daphne Deckers (Foto: BuzzE)

Victor Mids wil mens teleporteren op tv (SPOILER!)

Illusionist Victor Mids werkt aan een teleportatie-experiment voor een tv-special. Hij wil tijdens de show iemand teleporteren vanuit Nederland naar een andere plek op aarde, meldt Avrotros vrijdag.

Mids is volgens de omroep al een jaar 'intensief' bezig met de voorbereidingen van het experiment. Hij kwam op het idee toen wetenschappers van de TU Delft in 2014 voor het eerst data wisten te teleporteren. Door dat nieuws raakte hij naar eigen zeggen gefascineerd door het fenomeen. "Ik vroeg mij af of het mij zou lukken als eerste op aarde een mens te teleporteren, zonder dat hij dat kan verklaren."

SPOILER ALERT!

Wij weten alvast het antwoord. Nee, dat gaat niet lukken. Nuance; het gaat LIJKEN alsof het lukt, waarschijnlijk door gebruik te maken van cameratrucs/montagetrucs (zoals bij zijn truc waar hij een oude telefoon omzet in een nieuwe in wat 1/10e seconde lijkt, maar waar een klok op de achtergrond bewijst dat het 20 minuten duurde) en/of identieke tweelingen.

Victor Mids wil mens teleporteren op tv
Victor Mids wil mens teleporteren op tv (Foto: BuzzE)

Clinton: verlies door FBI-chef en Rusland

Twee "nooit eerder vertoonde gebeurtenissen" hebben volgens Hillary Clinton geleid tot haar verlies van de Amerikaanse presidentsverkiezingen: het optreden van FBI-chef James Comey, die kort voor de verkiezingen bekendmaakte dat opnieuw e-mails van Clinton werden onderzocht, en de "aanval op ons land" door de Russische president Vladimir Poetin, die hackers zou hebben aangestuurd.

Clinton heeft dat volgens The New York Times donderdagavond tegen donateurs van haar campagne gezegd op een bijeenkomst in New York. Over de brief van Comey had ze zich enkele dagen na de verkiezingen al eens kritisch getoond. Nu zei ze letterlijk dat kiezers in 'swing states' "in de laatste dagen hebben besloten met mij te breken vanwege de brief van FBI-chef Comey".

Volgens de Democrate komt de Russische inmenging voort uit "persoonlijke wrok" die president Poetin tegen haar zou koesteren sinds ze in 2011 had gezegd dat de Russische parlementsverkiezingen doorgestoken kaart waren. "Dit is niet alleen een aanval op mij", aldus Clinton. "Dit draait om de integriteit van onze democratie en de veiligheid van onze natie."

Zowel de e-mailaccounts van een deel van de Democratische partijtop als dat van Clintons campagnechef John Podesta werden in de aanloop naar de verkiezingen gehackt. Volgens de CIA en een beveiligingsbedrijf dat door de Democraten werd ingehuurd werden de cyberaanvallen vanuit Rusland gepleegd.

Clinton had tot nog toe in het openbaar gezwegen over de vermeende Russische betrokkenheid.

Inspecteur berispt Clinton om e-mailgedrag (Foto: ANP)Clinton wijt verlies aan FBI-chef en Rusland (Foto: BuzzT)

België raadt aan Congo te verlaten

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft zijn landgenoten vrijdag aangeraden de Democratische Republiek Congo te verlaten als hun aanwezigheid niet dringend noodzakelijk is. Degenen die toch moeten blijven maande hij tot de grootste voorzichtigheid, zeker onderweg.

Er was al een negatief reisadvies afgegeven voor het West-Afrikaanse land wegens de politieke onrust. De situatie is geëscaleerd door de weigering van president Joseph Kabila het veld te ruimen. Zijn ambtstermijn eindigt officieel over enkele dagen, maar door de verkiezingen uit te stellen tot april 2018 blijft hij aan de macht. De leidde tot hevige protesten en gewelddadig ingrijpen van veiligheidstroepen.

Reynders veroordeelde tevens het besluit van de Congolese regering tv-ploegen van VRT en VTM uit te wijzen. Ook andere buitenlandse media is de mond gesnoerd.

België raadt aan Congo te verlaten
België raadt aan Congo te verlaten (Foto: ANP)

Handbalsters soeverein naar EK-finale

De Nederlandse handbalsters hebben zich met groot vertoon van macht voor het eerst in de historie geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap. In Zweden werd in de halve eindstrijd Denemarken met 26-22 aan de kant geschoven.

De oranjedames hadden in het begin van de wedstrijd moeite met de aanvallende en agressieve dekking die de Deenses bedacht hadden. De drievoudig Europees kampioen probeerde zo het aanvalsspel van Nederland te ontregelen, maar via gevarieerd spel wist de ploeg van bondscoach Helle Thomsen al snel een gaatje van drie punten te slaan. Denemarken kwam terug tot 8-8, voordat Nederland weer een 11-9 voorsprong pakte. Bij rust was het 13-13.

Met name Estavana Polman (zeven treffers) en Nycke Groot (zes goals) waren op dreef en mede onder hun leiding werd direct na de pauze het beslissende gat geslagen. In een mum van tijd stond het 19-13, terwijl de defensie de boel goed dicht hield. Denemarken kwam nog wel iets terug, maar Oranje maakte het karwei vakkundig af en staat voor het eerst in de finale. Tot nu toe was plek zeven op het EK het beste resultaat.

Wie zondag de tegenstander van Nederland in de eindstrijd wordt is nog niet bekend. Regerend kampioen Noorwegen en Frankrijk nemen het in de andere halve finale later vandaag tegen elkaar op.

Handbalsters soeverein naar EK-finale (Pro Shots / Bildbyran)
Handbalsters soeverein naar EK-finale (Pro Shots / Bildbyran)

Duterte: bye-bye Amerika

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft nog maar eens uitgehaald naar de Verenigde Staten. Hij zei na terugkeer van een bezoek aan Cambodja en Singapore dat de grote bondgenoot zich maar moet voorbereiden op intrekking van het akkoord over de legering van troepen en materiaal voor militaire oefeningen.

De betutteling over zijn gewelddadige aanpak van het drugsprobleem is hij zat. "Bye-bye Amerika", zei de immer luidruchtige leider. "We hebben jullie geld niet nodig."

Duterte zei echter ook dat over een maand weer alles anders kan zijn. Hij houdt namelijk wel van de grote bek van Donald Trump. "Ja meneer de president, die lijkt op de mijne. We hebben veel overeenkomsten en mensen van dezelfde pluimage trekken naar elkaar toe."

Duterte: bye-bye Amerika
Duterte: bye-bye Amerika (Foto: ANP)

Spannende strijd op alpinecombinatie, afdaalster verslaat slalomsters

De eerste alpinecombinatie van het World Cup-seizoen bij de skiërs heeft gelijk een mooie strijd opgeleverd. In Val d'Isère stond vrijdagochtend een afdaling op het programma, gevolgd door het andere uiterste in de middag: een slalom.

Op de afdaling leek Lara Gut een prima tijd neer te hebben gezet, maar daar dacht Ilka Stuhec anders over. De Sloveense revelatie op de afdaling dit seizoen - ze zegevierde twee keer in Lake Louise - dook er met bijna een seconde onderdoor. Toch was ook Stuhec niet de beste: de Amerikaanse Laurenne Ross schoot er nog eens 0,74 seconden onderdoor, terwijl ook Cornelia Hütter sneller was dan Stuhec.

Van de topslalomsters stond Michaela Kirchgasser het hoogst: 22e op 2,82 seconden van Stuhec. Ook het Zwitserse duo Wendy Holdener en Michelle Gisin leek het met 29e en 21e plekken op 3,33 en 2,78 seconden prima gedaan te hebben.

Op de slalom was het aan de specialisten dan ook de beurt om naar voren te schuiven. Dat gebeurde: Holdener zette de snelste tijd neer, Kirchgasser kwam nipt tekort en Gisin nam vervolgens de leiding over van haar landgenote. Lang bleef het Zwitserse duo bovenaan, tot de 27e skiester naar beneden kwam: Sofia Goggia, vierde na de afdaling, nestelde zich tussen Holdener en Gisin.

Stuhec liet vervolgens zien het slalommen nog niet verleerd te zijn - ze is oud-wereldkampioene bij de junioren op die discipline - en pakte de snelste tijd. Hütter en Ross hadden duidelijk een stuk minder ervaring op de slalom, zij vielen dan ook ver terug. Stuhec pakte zo de zege, voor Goggia en Gisin. 

'Vrees voor toename gegijzelde telefoons'

Verschillende specialisten op het gebied van cybersecurity vrezen volgend jaar een flinke toename van gegijzelde mobiele telefoons. Internetcriminelen weten mobieltjes soms al met virussen te infecteren nog voordat ze de fabriek uitrollen, zeggen de specialisten tegen BNR.

Albert Kramer van internetbeveiligingsbedrijf Trend Micro zegt dat hackers steeds slimmer worden. "Ze kunnen niet alleen inbreken op jouw en mijn pc, maar ook eigenlijk in de systemen van een leverancier. In dat hele proces van het creëren van de software, het creëren van de telefoon, zijn ze eigenlijk al zo slim om hun code te injecteren in het fabricageproces."

Volgens Kramer is er al sprake van een toename van de inzet van kwaadaardige software om mensen geld afhandig te maken. Zo sturen criminelen mails met daarin een link die een pc besmet met ransomware.

Aantrekkelijk doelwit
Ransomware begint onderhand echter bekender te worden, dus zijn cybercriminelen op zoek naar nieuwe methoden, aldus Kramer. "Een telefoon is een aantrekkelijk doelwit. Iedereen gebruikt een telefoon. Dus als je die kan besmetten en die kan gijzelen of daar data van kan stelen, zoals creditcardgegevens, is dat een heel aantrekkelijk doelwit."

Door al vanaf het begin een telefoon te besmetten, kunnen cybercriminelen op een heel eenvoudige manier toestellen voorzien van kwaadaardige software. "Dan heb je eigenlijk iets heel krachtigs in handen. Op het moment dat een gebruiker een virus opmerkt en besluit het toestel opnieuw te installeren, dan blijft dat virus aanwezig."

Goedkopere toestellen zijn vaak wat minder veilig, aldus Kramer. "Bedrijven die wat meer aan de onderkant van de markt zitten, kijken ook wat minder naar de beveiliging, omdat er snel en goedkoop geproduceerd moet worden. En dat gaat vaak ten koste van de beveiliging."

'Vrees voor toename gegijzelde telefoons'
'Vrees voor toename gegijzelde telefoons' (Foto: BuzzT)

Lamar Odom zat in diep dal

Lamar Odom heeft zich voor het eerst uitgesproken over zijn bijna fatale overdosis vorig jaar in een bordeel. Dat deed hij in een interview met de Amerikaanse televisieshow The Doctors, waarvan vrijdag een preview is gepubliceerd.

De voormalig basketballer kan zich niet bijster veel meer herinneren van de bewuste avond. "Ik was in dat verdomde bordeel en ik weet nog dat ik even wilde gaan rusten", vertelt de 37-jarige Odom, die op dat moment officieel nog getrouwd was met Khloé Kardashian. "Ik voelde me op dat moment mentaal al niet goed. Mijn toenmalige vrouw en ik hadden problemen. Ik zat in een diep dal."

Odom werd dagenlang in een coma gehouden nadat hij in het ziekenhuis was beland. Zelf wist hij dat niet totdat Khloé dat tegen hem vertelde. "Ik kon toen nog niet praten. Er kwam niets uit mijn mond. Ik was echt bang."

Odom, die zich afgelopen week op eigen verzoek in een afkickkliniek liet opnemen, gelooft dat hij de overdosis met een reden heeft overleefd. Hij ziet het nu als zijn taak om zijn verhaal te delen. "Ik geloof dat alles met een reden gebeurt", zegt hij. "En de reden dat ik er nog ben is dat ik het verhaal nu kan doorvertellen."

Lamar Odom zat in diep dal
Lamar Odom zat in diep dal (Foto: BuzzE)

Verkoop caravans op hoogste niveau in jaren

De verkoop van caravans en campers blijft stijgen. De teller staat dit jaar tot en met november op 6005 nieuwe caravans. Dat is het beste resultaat sinds 2012. Er werden 1422 nieuwe kampeerauto's geregistreerd, 15 procent meer op jaarbasis en het hoogste aantal sinds 2008. Dat blijkt uit de cijfers van brancheorganisaties Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en BOVAG.

De verkoop van de caravans zit de afgelopen jaren al in de lift. Na het historische dieptepunt met 5500 nieuwe exemplaren in 2014, noteert de branche nu voor de tweede jaar op rij een plus van 5 procent.

Het totale aantal campers in Nederland doorbrak dit jaar de grens van 100.000 en dat is een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden. Bij de aanschaf van nieuwe kampeermiddelen koos ruim 7 procent in 2007 voor zo'n kampeerauto. Dit percentage is gestegen tot bijna 24 procent.

Verkoop caravans op hoogste niveau in jaren
Verkoop caravans op hoogste niveau in jaren (Foto: ANP)

Dijsselbloem: ingrepen banken onvermijdelijk

Aanpassingen bij banken zijn onvermijdelijk. Dat zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag in een reactie op het nieuws dat SNS, dat in handen is van de staat, bijna een kwart van zijn banen wil schrappen.

"Dit zijn aanpassingen die alle banken doormaken. Als ze dat niet doen dan staan ze er over een paar jaar slecht voor, dus dat is onvermijdelijk", zei de minister. "Dat betekent helaas ook dat er banen verloren gaan. Dat is niet anders."

Dijsselbloem wijst erop dat SNS een volksbank is die met name diensten levert aan consumenten. "Met name dat type werk is voor een groot deel te automatiseren. Dan heb je minder mensen nodig."

Dijsselbloem: ingrepen banken onvermijdelijk
Dijsselbloem: ingrepen banken onvermijdelijk (Foto: ANP)

China onderschept onderzeedrone VS

De Chinese marine heeft donderdag een Amerikaanse onderzeedrone onderschept. De onbemande duikboot is in beslag genomen. De Amerikaanse regering eist het vaartuig terug. Persbureau Reuters meldde dat vrijdag.

Volgens de Amerikanen voerde de drone wetenschappelijk onderzoek uit. Hij werd bediend vanaf het onderzoeksschip USNS Bowditch.

De duikdrone voer in de Zuid-Chinese Zee. China ruziet daarover met de andere landen in de regio. China claimt vrijwel de gehele zee, maar andere landen zijn het daar niet mee eens. De Verenigde Staten staan achter ze.

China onderschept onderzeedrone VS
China onderschept onderzeedrone VS (Foto: BuzzT)

Schultz: buschauffeur aangesproken op mobiel

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur & Milieu) heeft de buschauffeur die donderdag de eerste rit door de nieuwe tunnel bij Maastricht filmde aangesproken op zijn gedrag. Een van de journalisten die met de minister meereed in de bus maakte een foto van de chauffeur, terwijl die met zijn mobiel zat te filmen.

De foto was des te opmerkelijker, omdat de minister erop - met haar rug naar de buschauffeur - haar duim omhoog steekt. Dat was omdat de fotograaf daarom vroeg, aldus Schultz. "Natuurlijk is het niet goed dat de chauffeur op zijn telefoon zit tijdens het rijden. Ik heb hem ook aangesproken, gezegd dat het gevaarlijk is en dat hij het voor de veiligheid weg moest doen. Dat heeft hij ook gedaan."

Busbedrijf Munckhof noemde het gedrag van de chauffeur 'onacceptabel' en zei het 'ten zeerste' te betreuren. De politie liet weten dat er contact wordt opgenomen met de chauffeur en dat er een onderzoek wordt ingesteld. "Mensen weten dat bellen niet is toegestaan, maar ook een mobiel vasthouden mag niet", aldus een woordvoerder. "We gaan in ieder geval in gesprek over de beelden en uitleggen dat dit niet is toegestaan." Of er ook een bekeuring volgt kon de woordvoerder nog niet zeggen.

Schultz: buschauffeur aangesproken op mobiel
Schultz: buschauffeur aangesproken op mobiel (Foto: ANP)

'Obama's geboortecertificaat is vals'

In een persverklaring is de uitkomst van het onderzoek naar Obama's geboortecertificaat naar buiten gebracht. De onderzoekers stelden zelf dat ze het als hun missie zagen de beschuldigingen rondom Obama in de kiem te smoren, en zeggen zelf 2 keer op Obama gestemd te hebben. Het doel was alle twijfels weg te halen en te bewijzen dat het certificaat legitiem was.

'Het was geen onderzoek naar Obama, maar een onderzoek naar het document zelf. Nadat het document bestudeerd was en er 5 jaar onderzoek heeft plaatsgevonden, is de conclusie dat het document niet legitiem is.'

Het document is door twee verschillende forensisch onderzoekers, op twee verschillende continenten uitgevoerd.

De volledige persverklaring:

Geen stakingen bij Lufthansa met kerst

Piloten van Lufthansa zullen zeker tot het einde van januari geen actie meer voeren. De Duitse luchtvaartmaatschappij en pilotenbond Vereinigung Cockpit (VC) zijn het eens geworden over de inzet van een bemiddelaar. Die krijgt tot eind volgende maand de tijd voor een oplossing in het conflict over salarissen, pensioenen en de toekomstvisie van het bedrijf.

De afgelopen tijd voerden de vliegers van Lufthansa op grote schaal actie. Zes stakingsdagen in november leidden tot overlast voor in totaal enkele honderdduizenden passagiers die hun vlucht geannuleerd zagen worden. Lufthansa schatte de schade op zo'n 100 miljoen euro.

Lufthansa is van mening dan de kosten verder omlaag moeten omdat Lufthansa anders de concurrentieslag in de Europese luchtvaart verliest. De piloten vinden dat zij al te lang geen loonsverhoging hebben gehad.

Geen stakingen bij Lufthansa met kerst
Geen stakingen bij Lufthansa met kerst (Foto: ANP)

SNS schrapt honderden banen

SNS verwacht de komende vier jaar zo'n 800 tot 900 voltijdsbanen te schrappen. Dat liet het moederbedrijf van onder meer SNS en ASN Bank vrijdag weten.

Het bankbedrijf, dat nog in handen is van de overheid, wil circa 100 miljoen euro aan besparingen doorvoeren. De plannen, die betrekking hebben op alle merken van SNS, moeten eerst nog verder worden uitgewerkt. Hoeveel mensen er precies uit moeten, is daarom nog niet bekend. Een zegsman benadrukte dat alle aantallen "nog niet in beton gegoten" zijn.

Het financiële concern telt nu nog ruim 4000 arbeidsplaatsen. Dat SNS wil snijden in de organisatie hangt samen met de digitalisering in de financiële sector. Die maakt het nodig om efficiënter te gaan werken.

In de Nederlandse banken- en verzekeringsbranche zijn bij reorganisaties de afgelopen jaren al vele duizenden banen verloren gegaan. De aankondiging van SNS komt een dag nadat verzekeraar Achmea een streep haalde door circa 2000 banen.

SNS schrapt honderden banen
SNS schrapt honderden banen (Foto: ANP)

Poetin heeft zijn zegje over hacking gedaan

De Russische president Vladimir Poetin heeft tegenover zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama heel duidelijk gemaakt wat hij vindt van beschuldigingen over het hacken van Amerikaanse instellingen. Een naaste medewerker van Poetin zei vrijdag bij diens bezoek aan Tokio dat Poetin en Obama hier in de marge van de top van de G20 in september tête-à-tête over hebben gesproken.

Poetin heeft toen over de kwestie duidelijk zijn standpunt overgebracht. De medewerker zei niet wat Poetin Obama te verstaan gegeven heeft, maar suggereerde dat het mogelijk niet in Obama's lezing van de gebeurtenissen paste.

In de VS zijn er tal van beschuldigingen aan het adres van Russische geheime diensten over pogingen de Amerikaanse presidentsverkiezingen met hackerspraktijken te beïnvloeden. Zo zou Obama's Democratische Partij daar het slachtoffer van zijn geworden.

Amerikaanse functionarissen zeiden donderdag dat Poetin zelf toezicht hield op de hackers die onder meer probeerden Donald Trump aan de overwinning te helpen.

Poetin heeft zijn zegje over hacking gedaan
Poetin heeft zijn zegje over hacking gedaan (Foto: ANP)

Klaas Otto blijft in de bajes

Oprichter en voormalig generaal van motorclub No Surrender Klaas Otto blijft in de cel. De rechtbank in Breda heeft het verzoek van zijn advocaat om zijn voorarrest te schorsen vrijdag afgewezen.

Klaas Otto zit vast op verdenking van het afpersen van enkele voormalige zakenpartners, witwassen en de brandstichting in het huis van een vroegere kompaan bij motorclub Satudarah in het Brabantse Halsteren. Volgens de rechtbank zijn de beschuldigingen zo ernstig dat het onverteerbaar zou zijn voor de maatschappij als hij vrij komt. Wel moet er onderzoek komen naar de mogelijkheid van een enkelband.

Klaas Otto ontstak vrijdag in woede toen de officieren suggereerden dat hij zijn vrouw een ziekte zou laten veinzen, zodat hij geschorst kon worden. "U bent leugenaars! Allebei", schreeuwde hij. "Ik hoef al geen schorsing meer." En daarop beende hij de rechtbank uit, terug naar zijn cel.

Joop M.
Tijdens de rechtszitting vrijdag ging het vooral over welke getuigen er allemaal moeten worden gehoord. De rechtbank wil onder anderen de mannen horen die aangifte deden tegen Klaas Otto. Daaronder ook Joop M. die Otto vorig jaar in Poppel neerschoot. De kogel kwam in de schouder van de kamper uit Bergen op Zoom terecht. M. staat in België terecht voor de poging moord. Een ander, Danny van der G., is een garagist die zou zijn afgeperst voor bijna twee ton, auto's en een speedboot.

Otto sprak vrijdag kort over de defensiemedewerker, die geheime informatie van defensie en de politie naar hem zou hebben gelekt, omdat ze verliefd zou zijn. Die vrouw werd in oktober aangehouden. Otto zei dat de vrouw hem stalkte en dat hij via haar corruptie bij de overheid wilde aantonen.

De zaak gaat op 6 februari verder.

Klaas Otto blijft in de bajes
Klaas Otto blijft in de bajes (Foto: ANP)

Duitsland arresteert Turk voor spionage

De Duitse autoriteiten hebben een 31-jarige Turk opgepakt op verdenking van spionage. Justitie verdenkt hem van het bespieden van Koerden en hun organisaties in Duitsland. De man werd donderdag in Hamburg gearresteerd en zit nog vast.

De vermeende spion was volgens justitie geïnteresseerd in politieke activiteiten van de mensen en instellingen die hij volgde. Turkije heeft herhaaldelijk geklaagd dat Europese landen te weinig doen tegen de Koerdische PKK, die zeer regelmatig aanslagen op Turkse politiemensen en militairen pleegt en ook in de EU verboden is en op de lijst van terroristische organisaties staat. Omgekeerd storen Europese politici zich vaak aan de 'lange arm' van Ankara.

Zo riep minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders deze week nog de Turkse ambassadeur op het matje, na berichten over spionage door de voorzitter van de Nederlandse tak van de Turkse religieuze instantie Diyanet. Yusuf Acar, die op de Turkse ambassade in Den Haag werkt, verzamelde informatie over sympathisanten van geestelijke Fethullah Gülen. Zelf vindt hij daar niets mis mee, omdat de informatie openbaar is.

Duitsland arresteert Turk voor spionage
Duitsland arresteert Turk voor spionage (Foto: ANP)

Britse zwemmer staakt oversteek oceaan

De Brit die als eerste de Atlantische Oceaan wilde overzwemmen heeft zijn recordpoging gestaakt. De 38-jarige Ben Hooper ging 13 november in Dakar (Senegal) te water met de bedoeling naar Natal (Brazilië) te crawlen. Hij kwam in ruim een maand tijd niet verder dan 140 kilometer. Ruwe zee, haaien, kwallenbeten en dreigend tekort aan proviand deden hem besluiten op te geven.

De voormalig politieagent uit Cheltenham toonde zich tegenover Sky News evenwel een groot optimist. "We hebben NIET gefaald; we hebben de kennis vergaard om in de toekomst succes te hebben", reageerde hij. Hooper had voor de bijzondere zwemtocht al geroepen dat hij doorgaat met proberen "zolang hij maar één been en één arm over heeft".

De oversteek zou in een rechte lijn dik 3000 kilometer zijn maar Hooper had al het bange vermoeden dat daar nog wel iets bij zou komen door stroming en afdrijven tijdens de nachtrust op de begeleidende catamaran. Het plan was gedurende 140 dagen telkens tien uur te zwemmen, in twee sessies en met korte onderbrekingen om te eten. Gezien het tempo dat Hooper ontwikkelde zou hij twee jaar bezig zijn geweest om de overkant te bereiken. Dat gaat hij nu zeilend doen.

Rutte: alert op beïnvloeding verkiezingen

De Nederlandse overheid is zich zeer bewust van de kans op buitenlandse beïnvloeding van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft premier Mark Rutte vrijdag geantwoord op de vraag hoe groot het gevaar is dat bijvoorbeeld Rusland door hacks of op andere manieren de verkiezingen wil beïnvloeden.

De kans dat dit gaat gebeuren is volgens Rutte moeilijk in te schatten. Hij verwijst naar incidenten in de VS, die passen in de internationale trend. "We zien al enige tijd dat staten en vooral buitenlandse inlichtingendiensten digitaal inlichtingen proberen te verzamelen op politiek gebied. We zien ook pogingen tot heimelijke politieke beïnvloeding", aldus de premier.

In Nederland is dat beeld volgens Rutte "nog niet zo scherp, of het valt tot nu toe mee, dat zijn we aan het bekijken".

Gemanipuleerd
Rutte stelt dat wel duidelijk is dat ook in Nederland de overheid structureel digitaal wordt aangevallen. Het is de aanvallers daarbij volgens hem te doen om informatie over bijvoorbeeld politieke besluitvorming en stellingnames, politiek-economische plannen en onderhandelingstactieken.

De Duitse regeringspartij CDU uitte eerder deze week de vrees dat de Duitse verkiezingscampagne volgend jaar gemanipuleerd zal worden door valse berichtgeving op het internet, met als doel het beschadigen van bondskanselier Angela Merkel. Rusland zou belang kunnen hebben bij zo'n actie. Politici van CDU en zusterpartij CSU pleitten voor strenger optreden tegen de online verspreiding van nepnieuws.

Rutte: alert op beïnvloeding verkiezingen
Rutte: alert op beïnvloeding verkiezingen (Foto: ANP)

Inbreker seksshop: de porno is van mij! (dat moet een FOK!ker zijn)

Vrijdagmorgen heeft een 'verwarde man' de ruit van erotiekwinkel On Top Of Love in Den Bosch ingeslagen met een steen. Nadat hij met een steen door de gelaagde ruit had gebeukt riep de man 'De porno is van mij!'. Mogelijk betreft het hier dus een zolderkamerFOK!ker. 

"Op de winkelruit staat 'uitpakken'. Dat heeft de man wel heel letterlijk genomen", aldus eigenaresse Viguurs tegenover het Brabants Dagblad.

De huurbaas, die boven het pand woont, hoorde de man rond zes uur op het raam beuken. Toen zij beneden kwam, ging de man er op de fiets vandoor.
 
De Porno is van Mij!!! (foto: Google Streetview)
De Porno is van Mij!!! (foto: Google Streetview)

Evacuatie uit Oost-Aleppo stopgezet

De evacuatie van mensen uit de laatste belegerde enclave van jihadisten en rebellen in Aleppo is vrijdag stilgelegd. De partijen geven elkaar de schuld van de reden. Het Rode Kruis heeft een oproep gedaan snel verder te gaan met de evacuatie.

Het staatspersbureau SANA meldde dat jihadisten op bussen met evacués begonnen te schieten. Die tegenstanders van de regering van president Assad berichtten dat zijn militairen en milities op evacués schoten. Een Russisch persbureau meldde dat volgens het ministerie van Defensie in Moskou er niets meer te evacueren is. Meer dan 9500 mensen inclusief 4500 strijders en 337 gewonden zijn donderdag en vrijdag geëvacueerd en er zijn alleen nog wat jihadisten achtergebleven die er op Syrische militairen schieten.

In Libanon meldden sjiitische media dat het probleem verband houdt met de belegering van twee sjiitische dorpen in het noorden van Syrië. Jihadisten belegeren er al-Foua en Kefraya. Die zouden volgens wapenstilstandsakkoorden ook hulp krijgen, net als het belegerde Oost-Aleppo. Een hulpkonvooi dat vanuit Turkije naar de twee dorpen op weg was, zou door toedoen van jihadisten vrijdag zijn omgekeerd. Woensdag al dwarsboomden sjiitische milities het begin van het staakt-het-vuren in Aleppo, omdat ze met eisen over de dorpen kwamen.

Sjiitische strijders uit vooral Libanon, Irak en Iran hebben een doorslaggevende rol gespeeld bij de herovering van Aleppo. Ze bestrijden de soennitische extremisten die ook jihadisten worden genoemd. De meeste gewapende strijders tegen Assad zijn jihadisten.

Turkije heeft ondertussen laten weten dat Ankara, Moskou en Teheran vredesoverleg in Kazachstan plannen tussen de regering van Assad en rebellen. Minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu zei dat Turkije, dat rebellen steunt, en Rusland en Iran, die Assad steunen, willen dat er een bestand in heel Syrië komt.

Evacuatie uit Oost-Aleppo stopgezet
Evacuatie uit Oost-Aleppo stopgezet (Foto: ANP)

Sterren smeken Kiesmannen: stem niet op Trump

Een groepje bekende Amerikaanse slechte verliezers acteurs die het presidentschap van Donald Trump met angst en beven tegemoetzien, heeft zich aan een laatste strohalm vastgeklampt: het Kiescollege. De sterren doen in een vrijdag verschenen filmpje een indringend beroep op de kiesmannen om aanstaande maandag toch vooral niet op Trump te stemmen.

"Onze Founding Fathers hebben het Kiescollege in het leven geroepen om het Amerikaanse volk te beschermen tegen de gevaren van een demagoog en te garanderen dat het presidentschap alleen naar iemand gaat die in hoge mate gekwalificeerd is", legt acteur Martin Sheen uit. Vervolgens leggen andere Hollywoodsterren onder wie Debra Messing, James Cromwell, B.D. Wong, Loretta Swit en ook muzikant Moby uit dat Trump volgens hen ongeschikt is.

De boodschap van de beroemdheden is niet zozeer dat de kiesmannen op Clinton moeten stemmen; als ze maar niet Trump in het zadel helpen. In theorie kan het presidentschap hem nog ontgaan. Hij haalt het niet als 37 kiesmannen die op hem moeten stemmen, dat niet doen.

Sterren smeken Kiesmannen: stem niet op Trump
Sterren smeken Kiesmannen: stem niet op Trump (Foto: ANP)

Grote brand in Roermond: Blijf binnen!

Kunststoffabriek Sekisui Alveo aan de Montageweg in Roermond is vrijdagmiddag getroffen door een zeer grote brand. De brandweer sloeg groot alarm. Om 16.00 uur loeiden de sirenes: in een NL Alert kregen mensen te horen dat ze binnen moeten blijven. Mensen in de stad moeten de ventilatie uitzetten.

De rookwolken hangen boven delen van Roermond. Inwoners van de stad kregen vlak na het uitbreken van de brand een eerste NL Alert met het verzoek ramen en deuren te sluiten. Dat bleek later onvoldoende.

Het bedrijf ligt aan industrieterrein Roerstreek ten oosten van de stad. De dikke zwarte rook is in de wijde omgeving zichtbaar. De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. De oorzaak is onbekend. Foto's hier.

Brandweer: blijf binnen bij brand Roermond
Brandweer: blijf binnen bij brand Roermond (Foto: ANP)

Noorse skiërs weer ijzersterk op super-G

De Noorse alpineskiërs zijn vooralsnog niet te kloppen op de snelle disciplines bij de mannen. Vrijdag stond in Val Gardena de super-G bij de heren op het programma en wederom was er groot Noors succes. 

De Canadees Dustin Cook zette vroeg een toptijd neer, maar zag die even later verbeterd worden door landgenoot Erik Guay. Aleksander Aamodt Kilde was de eerste Noor die naar beneden mocht en hij deed wat de Noren dit seizoen nou eenmaal doen: de snelste tijd neerzetten, al was het maar 0,07 seconden sneller dan Guay.

Lang kon Kilde niet van zijn eerste plek genieten, want na één skiër stond landgenoot Kjetil Jansrud in het starthokje klaar. Het werd een zeer spannende run, waarin olympisch kampioen Jansrud aan zijn jonge landgenoot liet zien dat het toch nog íets sneller kon: hij ging 0,06 seconden onder de tijd van Kilde door. De volgende Noorse topper, Aksel Lund Svindal, was nóg sneller onderweg, maar maakte een fout. Nadat hij ook nog eens een poort miste was het gedaan en haalde hij de finish niet.

De Duitser Thomas Dressen leek nog even voor een gigantische stunt te zorgen. Hij vertrok pas als 59e, maar met de finish in zich zat hij slechts een fractie van een seconde boven de tijd van de Noren. Een dure fout maakte hem kansloos voor een sensationeel podium, maar met de zeventiende plek mocht hij alsnog zeer tevreden zijn. 

Vechtsporticoon Ubeda stapt ring weer in met kunstheup

Perry Ubeda is inmiddels 45 jaar, heeft een kunstheup en al zeven jaar niet meer professioneel gevochten. Toen kickboksorganisatie Fightersheart hem vroeg of hij toch nog eens te paaien was om een kickbokswedstrijd te vechten in zijn stad, hoefde Ubeda daar niet lang over na te denken. Eigenlijk had hij maar één eis: een gelijkwaardige vechter qua gewicht en leeftijd.

Het was voor de organisator nog lang zoeken om een kickbokser te vinden die het tegen Ubeda wilde opnemen. Een veel gebruikte reden was dat Ubeda 'nog veel te fit' was. De Duitser Andre Gutsch heeft de uitdaging uiteindelijk geaccepteerd. Hoge trappen zullen er niet inzitten vanwege de kunstheup. Toch gaat Ubeda met vertrouwen de wedstrijd in. Het gevecht zal zaterdag in Nijmegen plaatsvinden.

In Nijmegen is Perry Dynamite Ubeda een levende legende, maar ook in de rest van de wereld is zijn naam in de vechtsport bekend. Dit kwam niet alleen door zijn twaalf nationale en internationale titels, maar vooral doordat hij midden jaren 90 een unicum haalde door in vier verschillende vechtsportdisciplines wereldkampioen te zijn. Het ging hier om full-contact boksen, kickboksen, thaiboksen en Mauy Thai boksen. Tevens won hij in 1996 het zeer hoog aangeschreven open Japanse kampioenschap taekwondo. Hierbij werden alle tegenstanders in de eerste ronde op KO verslagen, terwijl ze ruim 10 kilogram zwaarder waren.

Tot 2004 vocht Ubeda nog zeer regelmatig op hoog niveau, maar had hij al veel last van blessures. Vooral het scheenbeen heeft het zwaar te verduren gehad in zijn carrière en zorgde ervoor dat Perry zijn geliefde trappen niet vol kon uitvoeren. Dit heeft uiteindelijk het einde van zijn carrière bepaald. Niet alleen zijn mooie vechtstijl (snelle stoten en geweldige high kicks), zijn kickboksrecord (101 gespeeld, 78 gewonnen waarvan 38 met KO), maar ook zijn goedaardige karakter hebben indruk gemaakt op de vechtsportfans die hem hebben meegemaakt.

Trump wil 'Vrolijk Kerstfeest' terug

Prettige dagen, fijne Decembermaand, Happy Holidays. Termen die vooral het woord 'kerst' verhullen, zoals ook de NPO nu doet in z'n nieuwe kerstfilmpje decemberdagenfilmpje.

Het is politiek correcte praat, bedoeld om mensen vooral niet te kwetsen. Trump zelf vindt echter niets mis met 'Merry Christmas' en hij zweert de term in ere te herstellen.

FOK! wenst iedereen alvast een vrolijk kerstfeest. En vier je géén kerst? Dan wensen we je een fijne 25 en 26 december.  En als jouw nieuwjaar niet op 1 januari valt wensen we je alvast een prettig vuurwerkfeest.

Mannen toch niet gedood tijdens verkrachten krokodil

Een familie uit het Zuid-Afrikaanse Limpopo is in diepe rouw gedompeld na de onfortuinlijke dood van drie broers. De familie van de heren wordt geplaagd door een akelige vloek: erectieproblemen in bed. Om dit euvel te verhelpen schakelden de mannen een medicijnman in, die hen aanraadde een vrouwelijke krokodil te verkrachten en zo de eer van de familie te redden.

Zo gezegd, zo gedaan. De mannen kregen een verdovend 'medicijn' mee voor hun heldhaftige daad. Deze zou de krokodil dusdanig moeten verzwakken dat het dier eenvoudig overmeesterd zou kunnen worden. Helaas liep het avontuur anders af dan gehoopt; drie broers overleefden de tegenaanval van het dier niet.

De huilende vader van het trio legde later uit dat de zonen één voor één de krokodil zouden bestijgen, maar het dier zou resistent zijn geworden tegen het 'medicijn'. Twee van de lichamen werden grotendeels intact teruggevonden, maar het derde bleek verscheurd door hongerige reptielen.

Een familielid heeft verklaard dat de medicijnman geen blaam treft. Impotentieproblemen worden wel vaker op deze manier genezen, hij heeft een goede reputatie en had in het verleden al veel andere mannen geholpen. 'We nemen hem niets kwalijk, maar betreuren deze uikomst.'

'Dit is een verlies voor de familie, deze jongens maakten een moedige keuze. Ze wilden hun huwelijk redden. Scheidingen komen in onze familie te vaak voor. Als man moet je in de slaapkamer je huwelijk versterken, maar mijn neven hadden problemen met hun mannelijkheid.'

De overheid in Limpopo raadt inwoners overigens al langer af om dit risicovolle ritueel te ondernemen.

Update:

Hoax dus. Mea culpa. Maar ja, er gebeuren wel gekkere dingen

Andere broers...
Andere broers...

'Vreetzak' Frank benieuwd naar Glazen Huis

3FM-dj Frank van der Lende is klaar voor zijn debuut in het Glazen Huis. De vraag is echter of het wel een beetje gezellig wordt in de glazen studio, die vanaf zondag tot kerstavond te vinden is op de Grote Mark in Breda. Frank kan namelijk niet zo goed tegen honger lijden, biecht hij op in Metro.

"Ik ben eigenlijk altijd super vrolijk, tenzij ik honger heb, haha", geeft de 28-jarige dj, die zich samen met Domien Verschuuren op laat sluiten, toe. "Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken." Van Domien kreeg Frank de tip zijn lichaam alvast te laten wennen aan weinig eten. "Ik begin morgen."

Frank is naar eigen zeggen 'eigenlijk een enorme vreetzak'. "Bij het ontbijt eet ik altijd iets van zes boterhammen met hagelslag en vlokken en 's middags neem ik er weer vijf. Dat moet ik een beetje afbouwen. Maar misschien is het al een beetje te laat om af te bouwen."

Thee
Hoewel niet eten hem waarschijnlijk zwaar gaat vallen, heeft Frank 'ontiegelijk veel zin' in Serious Request. "Ik ben volgende week een soort vergaarbak en doorgeefluik van verhalen. En verhalen verzamelen is een van de belangrijkste redenen dat ik ooit met radio begon."

Frank schat in dat de honger het hem vanaf dag drie en vier echt moeilijk gaat maken. "De eerste dagen vallen door alle nieuwe dingen die ik als debutant meemaak waarschijnlijk wel mee." Een oplossing heeft de dj al bedacht. "Ik ga maar heel veel thee drinken."

'Vreetzak' Frank benieuwd naar Glazen Huis
'Vreetzak' Frank benieuwd naar Glazen Huis (Foto: BuzzE)

Nederland door brexit fors meer kwijt aan EU

Door de brexit zal Nederland waarschijnlijk aanzienlijk meer geld kwijt zijn aan de Europese Unie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zou ons land afgelopen jaren netto gemiddeld 442 miljoen per jaar meer hebben moeten betalen aan Brussel als de Britten niet tot de unie hadden behoord.

Het Verenigd Koninkrijk geldt nu als een van de grootste financiers van de EU. Vorig jaar waren de Britten netto goed voor een kleine 11 miljard euro. Als Groot-Brittannië geen lid meer is van de EU zal dat geld door de andere landen opgehoest moeten worden.

Nederland is van alle lidstaten relatief gezien al de grootste nettobetaler. Gemiddeld gaat er jaarlijks dik 0,4 procent van het bruto nationaal inkomen richting de Europese instellingen in de Belgische hoofdstad. Vorig jaar was Nederland bijna 6 miljard euro kwijt. Via subsidies en andere ontvangsten kwam wel geld terug, waardoor de nettoafdracht van Nederland op 3,5 miljard euro uitkwam.

Handel
Dat betekent dat iedere Nederlander in 2015 netto iets minder dan 150 euro betaalde aan de EU. Zonder het Verenigd Koninkrijk zou dat bedrag ongeveer 176 euro zijn geweest.

Om de gevolgen van de brexit beter in kaart te brengen, heeft het CBS ook onderzoek gedaan naar de handel en Nederlandse bestedingen in het Verenigd Koninkrijk. Het blijkt dat dat handel van goederen na het Britse referendum van 23 juni verder is toegenomen. Vooralsnog lijkt de keuze van de Britten om de EU vaarwel te zeggen het toenemend belang van het Verenigd Koninkrijk voor de Nederlandse export niet te hebben verstoord.

Nederlanders hebben in het derde kwartaal van dit jaar wel 16 procent minder besteed in Groot-Brittannië vergeleken met een jaar eerder. Dit is waarschijnlijk mede te danken aan de koersval van het Britse pond sinds het referendum. Vooral het zakelijke reisverkeer van Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk heeft een knauw gekregen. De zakelijke bestedingen lagen meer dan een kwart lager dan in het derde kwartaal vorig jaar.

Nederland door brexit fors meer kwijt aan EU
Nederland door brexit fors meer kwijt aan EU (Foto: ANP)

Maak nieuwe campaigns In SnapMap

Bethesda heeft een nieuwe trailer op YouTube gezet om de features van DOOM SnapMap te laten zien. Sinds de laatste update van DOOM is het namelijk mogelijk om zelf co-op levels en multi-level campaigns in elkaar te puzzelen.

Doom is een game uit de Doom-serie van id Software. Het spel is geen direct vervolg op Doom 3, maar een reboot van de serie. Het spel werd uitgebracht op 13 mei 2016, voor Windows, Xbox One en PlayStation 4.

PS4 Pro-ondersteuning voor Nier: Automata en The Division

Zowel Ubisofts The Division als de nog uit te komen vechtgame NieR: Automata van Square Enix en PlatinumGames bieden allebei ondersteuning voor PlayStation 4 Pro features. Dat hebben de ontwikkelaars onlangs bekendgemaakt. 

Ubisoft Massive, de Zweedse Ubi-tak die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van The Division, maakte tijdens een State of the Game-evenement gisteren bekend dat een op handen zijnde patch ondersteuning introduceert voor het extra vermogen van de PS4 Pro. Helaas zijn specifieke details nog vaag, maar het gaat zeer waarschijnlijk om verbeteringen in de performance (framerate) en een verhoging van de resolutie. Een andere toevoeging die de patch (v1.6) met zich meebrengt is de introductie van leaderboards in het PVP-gebied The Dark Zone.

Voor NieR: Automata geldt dat de game out-of-the-box PS4 Pro-ondersteuning heeft. NieR draait op 1920x1080 bij 60fps op de PS4 Pro. Op de gewone PlayStation 4 is dat 1600x900 bij 60fps. Verder heeft de PlayStation 4 Pro betere anti-aliasing, maakt meer gebruik van motion blur, betere belichtingseffecten en scherpere schaduwen. NieR: Automata komt op 10 maart uit.

Of er nog andere grafische gamemodi in NieR komen, zoals een hogere resolutie, is niet bekend. Dit lijkt onwaarschijnlijk omdat ontwikkelaar PlatinumGames als geen ander weet dat een framerate van 60 fps eigenlijk een must is bij een dergelijke hack-n-slash-game. In onze PlayStation 4 Pro-review merkten we al op dat het erg uiteenloopt hoe verschillende games profiteren van de extra rekenkracht.

DENK-lid Azarkan doet aangifte bedreiging

Kandidaat-Kamerlid Farid Azarkan van de Turks-politieke beweging DENK doet vrijdag aangifte van bedreiging. Dat heeft zijn partij bekendgemaakt.

Volgens DENK is de bedreiging donderdag geplaatst op een besloten Facebookpagina en is daarin de term "liquideren" gebruikt. Deze week kwam ook een dreigbrief binnen bij DENK, ondertekend met 'Wolven van Odin' en gericht aan de 'Honden van Denk'. Welke randdebielen daar precies achter zitten is nog onbekend.

"De tijd voor ons antwoord is nu gekomen. We zijn verenigd, we zijn getraind en we zijn gewapend. Nu is het jullie beurt om je niet meer veilig te voelen en te moeten vrezen voor je gezin, familie en achterban. Jullie zijn begonnen, wij maken het af. Wij maken jullie af!", staat in de brief te lezen die door DENK is vrijgegeven.

In de brief van de agressieve dreigracistjes staat verder dat de zorgen om het bedreigde kandidaat-Kamerlid Sylvana Simons "terecht" zijn en dat het tijd is voor een "grote schoonmaak" zoals "al eerder is gedaan in Europa".

Andere prominente leden kregen eerder al te maken met bedreigingen. Een bedreiger van Kamerlid Tunahan Kuzu werd maandag veroordeeld tot een taakstraf.

DENK-lid Azarkan doet aangifte bedreiging
DENK-lid Azarkan doet aangifte bedreiging (Foto: ANP)

De top 40 van 13 december 1986

Banner top 40Elke vrijdagmiddag kun je hier de hoogtepunten van een oude top 40 terugzien. Dit jaar gaan we terug naar het jaar dat we een bankbiljet van 250 gulden kregen met een vuurtoren erop, het eerste computervirus (brain) opduikt, de spaceshuttle Challenger explodeert, Evert van Benthem voor de 2e keer de Elfstedentocht wint, de ruimtesonde Giotto de komeet van Halley aan alle kanten bekijkt, het landdomein .nl wordt geregistreerd, 1 van de 4 kerncentrales in Tsjernobyl ontploft, Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov elkaar ontmoeten in IJsland en de actiegroep Rara 2 Makro-supermarkten platbrandt. Weet je al welk jaar het is?? Het is 1986.

Vogelgriep bij eenden Overijssel

In de provincie Overijssel is bij eenden vogelgriep geconstateerd. Volgens het waterschap Drents Overijsselse Delta zijn op twee locaties zestig dode watervogels, voornamelijk eenden, gevonden. Ze waren besmet met de variant H5N8, een zeer besmettelijke vorm van vogelgriep, die wordt verspreid door wilde watervogels.

Het grootste aantal dode eenden lag in de gemeente Kampen, aan de Bosjessteeg, waar zestig dode watervogels zijn aangetroffen. In de gemeente Zwartewaterland in de Machinevaart zijn zeven dode eenden gevonden.

Er zijn geen besmettingen bij pluimveebedrijven in de buurt, liet de de gemeente Zwartewaterland vrijdag weten.

Eerder is vogelgriep geconstateerd in Flevoland, op Texel en in Friesland. Ook elders in Europa heeft de vogelgriep toegeslagen. In Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Zwitserland is bij wilde vogels het type H5N8 gevonden.

Sinds 9 november geldt in heel Nederland een ophokplicht voor alle bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de verkoop van vlees en eieren. Dat betekent dat de vogels binnen moeten blijven. Het belangrijkste doel van de ophokplicht is te voorkomen dat het virus vanuit de natuur in bedrijfsgebouwen en legbatterijen terechtkomt.

Pluimveehouders en bijvoorbeeld wandelaars in de natuur wordt sterk afgeraden om dode watervogels aan te raken.

Vogelgriep bij eenden Overijssel
Vogelgriep bij eenden Overijssel (Foto: ANP)

Seattle Seahawks winnen NFC West na overwinning op Los Angeles Rams

De Seattle Seahawks hebben donderdagavond in de NFL redelijk eenvoudig gewonnen van de Los Angeles Rams. De winst was genoeg om voor de derde keer in vier jaar de NFC West divisie te winnen.

De Rams, die het de Seahawks de afgelopen jaren vaak moeilijk wisten te maken, leken het dit jaar weer te kunnen doen. Tijdens het eerste kwart van de wedstrijd wisten beide teams niet tot scoren te komen. De eerste punten kwamen pas in het tweede kwartier na een korte 3 yards touchdown pass van quaterback Russell Wilson naar tight-end Luke Willson. Een paar minuten later zette kicker Steven Hauschka met een 48 yards field goal de stand op 10-0 in het voordeel van de Seahawks. Rams kicker Greg Zeurlein maakte een een paar minuten voor rust nog een 36 yards field goal en zorgde zo voor een ruststand van 10-3.

De tweede helft begon weer rustig. Met nog drie minuten te spelen in het derde kwart scoorde wide-receiver Doug Baldwin na een 1 yard reception een touchdown en zette hiermee de stand op 17-3. In het vierde en laatste kwart was het meteen weer raak voor de Seahawks. Na een mooie 56 yards pass van Wilson scoorde wide-receiver Tyler Lockett een touchdown en bracht zo de eindstand op 24-3 in het voordeel van de Seahawks.

De Seattle Seahawks zijn nu samen met de Dallas Cowboys de enige twee teams in de NFL die al verzekerd zijn van de play-offs. Zondag 18 december worden de volgende wedstrijden gespeeld en worden waarschijnlijk meer play-off teams bekend.

KickassTorrents is terug in originele staat

De torrentsite KickassTorrents (KAT) is nieuw leven ingeblazen. Een deel van de oude medewerkers van de site heeft de site in dezelfde vormgeving en volledig functionerend online gezet, maar zonder userbase. Ze hopen de site in de oude glorie te herstellen, meldt TorrentFreak.

De site werd als gevolg van een onderzoek van de Amerikaanse overheid een paar maanden geleden offline gehaald. In juli werd het vermoedelijke brein achter KAT, een Oekraïner, op verzoek van de VS door de Poolse politie opgepakt.

De site kende miljoenen gebruikers, onder wie ook een zeer actieve groep administrators, moderators en forumleden. Vlak nadat de oorspronkelijke site offline was gehaald, besloten verschillende KAT-medewerkers zich te hergroeperen. Ze lanceerden een forum, Katcr.co, en hintten vervolgens dat in de toekomst torrents ook terug zou komen.

Vrijdag lanceerde Katcr.co een volledig operationele torrentsite. Die heeft een frisse en beveiligde database, maar het uiterlijk van de nieuwe site is hetzelfde als dat van de voorganger. Een groot deel van de gerenommeerde uploaders is ook terug, heeft Katcr.co aan TorrentFreak laten weten.

De terugkeer komt amper een dag nadat de MPAA groots en trots verkondigde dat deze achter het oprollen van de site zat.

KickassTorrents weer online
KickassTorrents weer online (Foto: BuzzT)

Obama kondigt maatregelen tegen Rusland aan

De Verenigde Staten gaan maatregelen nemen tegen Rusland vanwege de vermeende inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat heeft president Barack Obama donderdag in een radio-interview gezegd.

Volgens het Witte Huis zaten Russen achter het hacken van e-mailaccounts van de Democratische partijtop. Prominente leden uit de staf van Obama beschuldigden donderdag de Russische president Poetin openlijk van betrokkenheid. Moskou heeft de beschuldigingen "nonsens" genoemd.

"Ik denk dat er geen twijfel is dat als een buitenlandse mogendheid probeert om de integriteit van onze verkiezingen te beïnvloeden... we actie moeten ondernemen en dat zullen we ook", aldus Obama in vrijgegeven delen van het interview met de nationale publieke radio. "Op een tijdstip en een plek van onze keuze. Een deel ervan maken we wellicht bekend, andere zaken niet. Meneer Poetin is bekend met mijn mening hierover. Ik heb er rechtstreeks met hem over gesproken."

Obama kondigt maatregelen tegen Rusland aan
Obama kondigt maatregelen tegen Rusland aan (Foto: ANP)

Florida betaalde Pitbull om staat te promoten

Het bureau voor toerisme van de Amerikaanse staat Florida betaalde rapper Pitbull in totaal een miljoen dollar om de staat en zijn stranden te promoten. Dat meldt New York Daily News.

De productiemaatschappij van Pitbull, PDR Productions, was voor de rechter gedaagd door de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de staat. Die eiste dat het contract tussen de rapper en de overheid openbaar werd gemaakt.

Pitbull en zijn bedrijf gaven na veel ophef toe en de rapper publiceerde via Twitter een link naar de contracten. Daaruit blijkt dat Visit Florida, die de staat als toeristische bestemming moet aanprijzen in binnen- en buitenland, de artiest 250.000 dollar betaalde voor zijn videoclip Sexy Beaches. De clip werd opgenomen op de stranden van verschillende badplaatsen in de buurt van Miami.

Ook kreeg de rapper een ton als vergoeding voor zijn portretrecht zodat Visit Florida foto's van hem mocht gebruiken op promotiemateriaal. Er was veel kritiek op de snabbel. Veel Amerikanen vroegen zich af waarom de staat Florida zoveel belastinggeld over de balk smeet om reclame te maken voor de populaire en wereldberoemde stranden.

Florida betaalde Pitbull om staat te promoten
Florida betaalde Pitbull om staat te promoten (Foto: BuzzE)

Final Fantasy XV komt met eerste DLC

Op 22 december komt de eerste DLC voor Final Fantasy XV uit. De nieuwe DLC wordt beschikbaar onder de naam Holiday Pack en komt in twee varianten. Een gratis versie en eentje voor mensen met een Season Pass.

De gratis editie bevat:

  • Level Stopper
  • Annihilation Victory Song
  • Mog Choco T-shirt (Alleen Noctis)
  • Limited Time Carnival Tickets

De Holiday Pack Plus voor Season Pass bezitters bevat:

  • Protect Ring
  • Command Booster (alleen voor Noctis)
  • Phantom Booster (alleen voor Noctis)
  • Instant Kill Victory Song
  • Battle Skill Victory Song
  • Key of Fortune
  • Stamina Anchor (alleen voor Noctis)
  • Carnival Style (alleen voor for Noctis)
  • Photo Frame (Holiday Pack Limited Edition)
  • Limited Time Carnival Tickets+.

LB: 50 cent stopt met Yoga

Lekker Belangrijk nieuws dat je niet mag missen;

Rapper en voormalig bendelid/drugshandelaar 50 cent heeft zijn Yoga-hobby beëindigd. Recent besloot de rapper dat Yoga een goede aanvulling zou zijn op zijn fitnessregime.

"Het begon allemaal prima en toen gingen de dames sneller en sneller en ik dacht 'wat?' en ik keek om me heen of andere mensen ook moeite ermee hadden", vertelt de rapper.

50 cent dacht dat Yoga niets meer was dan wat rekken en strekken in een soort sauna. Het was de eerste en wat hem betreft ook meteen de laatste keer dat hij aan yoga deed. 

Yoga geen blijvertje voor 50 Cent
Yoga geen blijvertje voor 50 Cent (Foto: BuzzE)

12-jarige Irakese jongen probeert kerstmarkt op te blazen

Een 12-jarige jongen van Iraakse afkomst heeft in de afgelopen weken twee pogingen ondernomen een aanslag te plegen in de stad Ludwigshafen. Hij probeerde onder andere op de kerstmarkt een bom te laten afgaan. De kans is groot dat de jongen handelde in opdracht van de moslimterroristen van Islamitische Staat.

De jongen, die inmiddels is aangehouden, is volgens een officier van justitie "religieus sterk geradicaliseerd".

Zijn eerste poging op de kerstmarkt, op 26 november, mislukte omdat het ontstekingsmechanisme van zijn zelfgemaakte bom niet werkte. Op 5 december probeerde hij het opnieuw met een bom die hij verstopt had in een rugzak. Ditmaal probeerde hij het in de buurt van het stadhuis en winkelcentrum van Ludwigshafen.

Het explosief bestond uit een glazen pot met springstof, waaraan met plakband spijkers waren bevestigd. Een passant ontdekte de rugzak en waarschuwde de politie. Die bracht de bom later tot ontploffing.

Volgens de openbare aanklager die het onderzoek leidt, is de in Ludwigshafen geboren moslim mogelijk "aangespoord of aangestuurd" door een onbekend lid van IS. De jongen kreeg mogelijk instructies via chatdienst Telegram.

Hij zou in de zomer hebben overwogen om naar Syrië te reizen en zich daar aan te sluiten bij IS. Sinds zijn aanhouding verblijft hij in een jeugdinstelling. Hij kan zelf niet strafrechtelijk worden vervolgd, aangezien de leeftijdsgrens hiervoor in Duitsland op 14 jaar ligt.

 

Rugbyer drie jaar geschorst na zware tackle op scheidsrechtster

De Argentijnse rugbyer Bruno Andres Doglioli is een ontzettende lul van een vent, zo mogen we vermoedelijk wel stellen. Dolglioli speelt bij het Italiaanse Vicenza in de op één na hoogste divisie in het land, waar hij met zijn club onlangs tegenover Valsugana stond.

Scheidsrechtster in het duel was de 23-jarige Maria Beatrice Benvenuti, een van de toparbiters bij de dames - zo was ze eerder dit jaar van de partij op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wat Doglioli plotseling bezielde is onduidelijk, maar op een bepaald moment in de wedstrijd raakte er schijnbaar iets los: met een snoeiharde tackle van achteren knalde hij Benvenuti naar de grond, tot ontsteltenis van de aanwezigen. Ze kon de wedstrijd afmaken, maar in het ziekenhuis bleek later dat ze een whiplash opgelopen had.

De debiele tackle van Doglioli (Bron: YouTube)

De jongedame bleek verrassend barmhartig en gaf de gek slechts een gele kaart, waardoor hij tien minuten naar de kant moest. De Italiaanse rugbybond zag dat toch even anders: Doglioli werd voor drie jaar geschorst, vermoedelijk het einde van de carrière van de 33-jarige rugbyer. Zijn club Vicenza had hem overigens al geschorst als straf voor de belachelijke actie. "Dit valt absoluut niet goed te praten. Een speler die zich in al zijn jaren professioneel gedragen heeft verloor volledig de controle", aldus de club. Het statement zegt verder dat Doglioli zijn excuses maakt aan de scheidsrechtster en iedereen die bij hem en de club betrokken is. 

Is Doglioli een ontzettende gek of keek hij gewoon niet goed en was het een onschuldig ongelukje? 

'Europa's zuipschuiten' doen het rustiger aan

Nederlandse jongeren drinken minder. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid).

Nederlandse jongeren golden als de drinkebroers van Europa, maar zij deden het in 2015 wat rustiger aan. Van de twaalf- tot zestienjarigen had in 2011 nog twee derde wel eens een slok op, vorig jaar was dat gezakt tot minder dan de helft. Ook zijn jongeren minder vaak dronken.

Jongeren proberen ook minder vaak drank te kopen. Ondernemen ze wel een poging, dan maken ze de meeste kans bij een webwinkel. Ook sportkantines en de horeca houden de leeftijdsgrens nog vaak niet in acht.

Van Rijn wil het toezicht op webwinkels voortaan landelijk regelen en ook kortingsacties aan banden leggen. Hij wil verder nog eens nadenken over minder verkooppunten, hogere accijnzen en een reclameverbod. Die maatregelen blijken het best te werken, stelt hij.

De staatssecretaris voelt er niets voor ook kappers en andere winkeliers toe te staan alcohol te schenken. Dat bepleitte onder meer de VVD.

'Europa's zuipschuiten' doen het rustiger aan
'Europa's zuipschuiten' doen het rustiger aan (Foto: ANP)

'Kim en Kanye liefdevol samen thuis'

Kim Kardashian en Kanye West zijn samen liefdevol thuis. Dat laten ingewijden aan E! News weten.

Geruchten over een mogelijke scheiding doen al weken de ronde. Maar bronnen ontkennen dat het hommeles is tussen de twee sterren. "Ze gaan door een moeilijke tijd maar ze doen het samen en ze komen er doorheen", aldus een ingewijde.

Een andere bron zegt dat de relatie tussen Kardashian (36) en West (39) sterk is en dat het goed met ze gaat. "Dat de paparazzi ze niet ziet wil niet zeggen dat Kanye niet meer met Kim samen is. Dat is bullshit", zegt een spion.

Kardashian werd in oktober gewapend overvallen in haar appartement in Parijs en is nog steeds van slag van het incident. Kanye werd in eind november opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis nadat hij tijdens zijn laatste concert verward gedrag vertoonde. Hij wordt inmiddels ambulant behandeld en had eerder deze week een ontmoeting met aanstaand president Donald Trump.

'Kim en Kanye liefdevol samen thuis'
'Kim en Kanye liefdevol samen thuis' (Foto: BuzzE)

Steeds minder sneeuw op pistes rond kerst

Wintersporters die tijdens de kerstvakantie naar de Alpen gaan, komen daar steeds minder sneeuw tegen. Dat blijkt uit onderzoek van Weeronline van gegevens uit skigebieden in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

In de skiresorts in deze landen daalde de hoeveelheid sneeuw op de top gemiddeld van circa 100 centimeter in 2011 naar 34 centimeter vorig jaar. In de dalen zakten de hoeveelheden in die periode van zo'n 50 naar 10 centimeter.

De oorzaak is tweeledig. Hogedrukgebieden voorkwamen de afgelopen jaren dat in december een flink pak sneeuw viel in de Alpen. Daarnaast speelt het opwarmen van het klimaat een rol.

Vorig jaar was het zo warm in de Alpen dat sneeuwkanonnen de lagere skigebieden niet van kunstsneeuw konden voorzien. Dit jaar kunnen ze dat wel doordat de temperatuur rond het vriespunt ligt. Een pak natuursneeuw wordt echter niet verwacht. In hoger gelegen gebieden ligt misschien nog wel wat novembersneeuw die door lage temperaturen blijft liggen.

Steeds minder sneeuw op pistes rond kerst
Steeds minder sneeuw op pistes rond kerst (Foto: ANP)

Ajax-killer Barto: "Scoorde tegen aardig cluppie"

Cambuur verraste Ajax donderdagavond in de KNVB Beker (2-1) en Martijn Barto was na afloop de gevierde man. De routinier scoorde twee keer.

Door de treffers van Barto ging Cambuur met een comfortabele voorsprong de rust in. Na de pauze wisten de Friezen de overwinning over de streep te trekken. "Iedereen heeft kunnen zien dat we aardig stonden te verdedigen, als collectief. Als je met 2-0 voorkomt, mag je ook wel verdedigen", reageerde Barto op FOX Sports.

"Ik ben blij als ik mag spelen en nog blijer als ik scoor. Vandaag lukte dat twee keer, tegen een aardig cluppie", zei de 32-jarige spits met gevoel voor understatement. Door een goal van Pelle Clement werd het in de slotfase nog spannend, maar verder dan die ene treffer kwam Ajax niet.

Barto kreeg zelfs nog een kans om zijn hattrick te voltooien. "Die had met de binnenkant van mijn voet gemoeten, maar ik was niet rustig genoeg. Dat kan ik mezelf verwijten, maar vanavond verwijt ik mezelf en het hele team even helemaal niks. We hebben het keurig gedaan en we mogen trots zijn op onszelf."

Nederlander in Bulgarije opgepakt voor poging tot moord

Een Nederlandse man is in Bulgarije opgepakt voor de poging tot moord op een Bulgaarse vrouw. Dat hebben Bulgaarse media gemeld. De Nederlandse ambassade in Sofia heeft de aanhouding bevestigd.

De aanval vond donderdag om 05:35 lokale tijd plaats in het centrum van Sofia, de hoofdstad van het zuidoost Europese land. Politie-agenten op patrouille zagen de aanval gebeuren.

De 30-jarige David H. viel volgens het Bulgaars Openbaar Ministerie zijn 28-jarige slachtoffer met een mes aan. Zij liep hierbij diepe steekwonden in haar nek, een slagaderlijke bloeding en een gebroken neus op.

De Officier van Justitie heeft reeds aangevraagd de in Bulgarije woonachtige verdachte permanent in bewaring te mogen houden.

Een woordvoerder van het ziekenhuis omschrijft de toestand van het slachtoffer inmiddels als 'stabiel'.

Vrede op aarde in Verdun tijdens Kerst

De feestdagen zijn weer aanstaande en voor de game Verdun betekent dit dat de Christmas Truce nagebootst wordt in de game. Dit jaar is de Christmas Truce onderdeel van de War Child Armistice fundraise campagne en zamelen we samen met War Child geld in voor kinderen uit conflictgebieden. De Steampagina voor donaties is hier te vinden.

Door de charity-DLC aan te schaffen doneren spelers 100% van de aanschafprijs aan het goede doel en kunnen ze op een speciale wintermap sneeuwballen gooien, voetballen, kerstliederen zingen en kerstkaarten sturen naar hun geliefden. Voor de spelers die de DLC hebben gekocht is deze content onbeperkt toegankelijk, reguliere spelers kunnen de Christmas Truce tijdelijk naspelen tussen de normale potjes.
Tijdens de Christmas Truce introduceren we ook nieuwe troepen; de Scottisch Highlanders die kerstliederen spelen op hun doedelzakken, exclusieve War Child kerstkaarten, een War Child Armistice medal.

Iedereen die een kerstkaart verstuurt doet automatisch mee met de Verdun give-away en maakt daarmee dagelijks kans op Verdun-keys, trench wistles en Verdun-pepermuntblikken uit de Eerste Wereldoorlog.

Tijdens het event is Verdun met 50% korting verkrijgbaar op Steam.

Warriors en Spurs maken geen fout in NBA

De Golden State Warriors en de San Antonio Spurs blijven in elkaars spoor in de Western Conference van de NBA. De Warriors hadden in eigen huis geen kind aan de New York Knicks, 101-90. De San Antonio Spurs wonnen hun veertiende uitwedstrijd van het seizoen, 107-92 tegen de Phoenix Suns.

Op bezoek gaan bij de Golden State Warriors is meestal een lastige aangelegenheid, maar New York moest het afgelopen nacht doen zonder Carmelo Anthony en Derrick Rose die met lichte blessures kampen. Het resultaat was een ongelijke strijd. Ondanks dat Draymond Green en Stephen Curry samen 5 op 26 schoten, kwam de zege geen moment in gevaar. Klay Thompson noteerde 25 punten. Bij de Knicks was Brandon Jennings met 10 punten de enige starter die de dubbele cijfers haalde.

Highlights Warriors tegen de Knicks (Bron: YouTube)

San Antonio maakte in het slotkwart het verschil tegen de Suns, de Texanen wonnen met 33-21. Veel spelers deelden in de weelde bij San Antonio. Kawhi Leonard en Pau Gasol kwamen tot 18 punten. Bij Phoenix, dat slechts 40% van het veld raak schoot, was Devin Booker met 17 punten topscorer.

De New Orleans Pelicans staan op een hopeloze positie in de Western Conference, maar Anthony Davis herinnerde de NBA er nog even aan dat hij nog altijd één van de vijf beste basketballers in de league is. Tegen de Indiana Pacers kwam hij tot 35 punten, 16 rebounds en 5 blocks. Het was genoeg voor een 102-95 zege.

Uitslagen

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 108-97
New Orleans Pelicans – Indiana Pacers 102-95
Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 132-120
Phoenix Suns – San Antonio Spurs 92-107
Golden State Warriors – New York Knicks 103-90

Eastern Conference

Cleveland Cavaliers 18-6
Toronto Raptors 18-7
New York Knicks 14-12
Charlotte Hornets 14-12
Detroit Pistons 14-13
Chicago Bulls 13-12
Boston Celtics 13-12
Milwaukee Bucks 12-12
Indiana Pacers 13-14
Atlanta Hawks 12-13
Washington Wizards 10-14
Orlando Magic 11-16
Miami Heat 9-17
Brooklyn Nets 6-18
Philadelphia 76ers 6-19

Western Conference

Golden State Warriors 23-4
San Antonio Spurs 21-5
Los Angeles Clippers 19-7
Houston Rockets 19-7
Memhis Grizzlies 18-9
Utah Jazz 16-10
Oklahoma City Thunder 15-11
Portland Trail Blazers 13-15
Denver Nuggets 10-16
Sacramento Kings 9-16
Phoenix Suns 8-18
Los Angeles Lakers 10-18
New Orleans Pelicans 8-18
Minnesota Timberwolves 7-18
Dallas Mavericks 6-19

Vecht als een malle in Yakuza 0

SEGA laat in onderstaande trailer van Yakuza 0 verschillende vechtstijlen van Kiryu en Majima zien terwijl ze laten voelen wie er de baas is in de straten van Tokio.

Elk personage heeft verschillende vechtstijlen die ze kunnen gebruiken. Van Majima’s ‘Breaker’ stijl, waarmee je pijnlijke breakdancing moves kunt maken tot Kiryu’s ‘Beast’ stijl, waarmee je vijanden kunt afslachten met omringende objecten. Er is ook een vaardigheid-upgrade systeem dat Yen vereist om nieuwe vaardigheden en vechtstijlen vrij te spelen. Wil je niet vechten, dan gooi je met Yen om zo de tegenstanders op de grond het geld te laten rapen.

Yakuza 0 komt 24 januari uit op PlayStation 4.

NOS wil geen losse peilingen meer publiceren

De NOS gaat in de aanloop naar de verkiezingen in maart nog terughoudender om met politieke peilingen. De omroep publiceert geen losse zetelpeilingen meer. In plaats daarvan beperkt deze zich tot de Peilingwijzer. Deze wijzer geeft een gemiddelde van de vijf politieke peilingen in Nederland.

Volgens de NOS is er al langer kritiek op peilingen. De NOS heeft daarom vier jaar geleden al besloten om standaard te melden dat ze een foutmarge hebben en gaat nu een stap verder.

"Losse zetelpeilingen van bureaus beschouwen we niet langer als relevant nieuws. Losse peilingen zijn dagkoersen waar vaak te veel waarde aan wordt gehecht", aldus Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws. De NOS zal alleen nog aan losse peilingen aandacht besteden als ze aanleiding zijn voor nieuws, bijvoorbeeld als ze leiden tot beroering in een partij.

Volgens Gelauff bieden peilingen slechts schijnzekerheid. "Daarmee helpen we eigenlijk niemand en zetten we peilers op een voetstuk waar ze niet op (moeten) willen staan."

NOS nog terughoudender met peilingen (Foto: ANP)

Dekking voor mobiel internet wordt verplicht

De overheid gaat in de toekomst telecomaanbieders verplichten in alle bewoonde gebieden in Nederland snel internet aan te bieden. Deze landelijke dekkingsplicht zal worden opgelegd bij toekomstige veilingen van mobiele frequenties, zoals die voor het nieuwe 5G-internet. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vrijdag bekendgemaakt.

Minister Henk Kamp bestempelde toegang tot snel draadloos internet eerder deze maand al tot 'basisbehoefte', maar toen was nog niet duidelijk wat voor consequenties hij daaraan zou verbinden. De nu aangekondigde dekkingsverplichting is de eerste concrete uitwerking van die aankondiging.

"Ons doel is dat overal in Nederland altijd ten minste één netwerk voor mobiel bellen en internet beschikbaar is", aldus Kamp. Overal een betrouwbare en snelle mobiele verbinding is volgens de minister "belangrijk voor consumenten én ondernemers". "Zonder deze technologie stagneert onze economie."

De opvolger van de huidige 4G-technologie is nog in ontwikkeling, maar in Groningen wordt al geëxperimenteerd met 5G. De verwachting is dat de frequenties voor het nieuwe, supersnelle internet rond 2020 in de verkoop gaan.

Dekking voor mobiel internet wordt verplicht
Dekking voor mobiel internet wordt verplicht (Foto: BuzzT)

LB: Victoria Beckham's pap kookt over!

Lekker Belangrijk nieuws dat je niet mag missen:

Victoria Beckham heeft zichzelf en haar gezin de schrik van hun leven bezorgd. Toen zij afgelopen dinsdagmorgen nietsvermoedend het ontbijt klaarmaakte en pap in de magnetron opwarmde, volgde een dramatische fout. Beckham liet de schaal te lang in de magnetron staan waardoor de pap overkookte.

Gelukkig kwam ze met de schrik vrij en vond ze de tijd om onderstaande foto op haar instagram te plaatsen. Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Victoria Beckham's keukenramp
Victoria Beckham's keukenramp

Groen licht EU-top uitbreiding Junckerplan

De EU-leiders willen dat de uitbreiding van het zogenaamde Junckerplan voor extra investeringen binnen een half jaar wettelijk op de rails staat. Ook moet 'het ambitieniveau' voor de interne markt voor diensten en de digitale markt per direct omhoog.

Dat bleek donderdagavond na afloop van de Europese top in Brussel, waar investeringen, economisch herstel en maatregelen voor de (jeugd-)werkloosheid op de agenda stonden. De regeringsleiders zijn akkoord met de verdubbeling van het Europese investeringsfonds EFSI, beter bekend als het Junckerplan, tot 630 miljard euro en verlenging met drie jaar tot 2022.

Juncker bedacht het plan in 2014 om particuliere investeerders te bewegen geld in grote Europese infrastructuur- en innovatieprojecten te steken. Nu worden daar andere subsectoren aan toegevoegd, zoals landbouw, visserij, bosbouw, bio-economie en e-infrastructuur.

Groen licht EU-top uitbreiding Junckerplan
Groen licht EU-top uitbreiding Junckerplan (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: droog en waarschijnlijk zon

Goedemorgen,

Gisteren was het wederom een sombere dag in een lange rij van sombere dagen. De zon is nauwelijks te zien geweest, behalve misschien plaatselijk in het zuiden.

Vandaag zouden we de zon best wel eens te zien kunnen krijgen. Hierbij wel af en toe velden hoge bewolking. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 5 graden in het noorden tot 8 graden in het zuiden. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

De komende dagen blijft het rustig weer met vrij veel bewolking en gelukkig weinig neerslag. In de nacht kan het licht vriezen.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:43
Zon onder: 16:29
Zonkracht: 1 / 1
 
Eergisteren een wandeling gemaakt door het Reichswald. Daarbij 5 minuten de zon gezien. En deze foto gemaakt als bewijs   (Foto: qltel)
Eergisteren een wandeling gemaakt door het Reichswald. Daarbij 5 minuten de zon gezien. En deze foto gemaakt als bewijs (Foto: qltel)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1910 Henri Coandă maakt de eerste vlucht in een vliegtuig met straalmotor.
1960 Een DC-8 van United Airlines en een Super-Constellation van TWA komen met elkaar in botsing boven New York waarbij 134 mensen omkomen.
1970 Het Russische ruimteschip Venera is het eerste ruimteschip dat afdaalt in de atmosfeer van Venus.
1981 In Katowice in Polen wordt een opstand neergeslagen tegen de staat van beleg van het communistische regime. Negen mijnwerkers worden door de oproerpolitie doodgeschoten.
2000 NASA meldt dat er een oceaan ligt onder het ijs van Ganymedes, de maan van Jupiter.

Bosz fileert Ajax: "Dit maakt een boel duidelijk"

Ajax-trainer Peter Bosz stak zijn teleurstelling na de nederlaag tegen SC Cambuur niet onder stoelen of banken. "Slechte dingen maken een heleboel duidelijk."

De oud-Vitesse coach vindt dat er sprake is geweest van een falend collectief. "Ik ga er geen namen uitpikken. We hebben het met z'n allen, ik ook, slecht gedaan. Dit ging ver door de ondergrens".

"Soms maken slechte dingen voor een trainer ook een heleboel duidelijk. Vandaag was het erg slecht. We riepen het over onszelf af. Cambuur wint terecht", laat Bosz weten tegenover FOX Sports.

De nederlaag was volgens de oefenmeester het resultaat van mentale zwakte, iets wat bijvoorbeeld ook te zien was toen Ajax werd verslagen in de uitwedstrijd tegen FK Rostov in de Champions League-voorronde.

"Als je ziet hoe slap wij beginnen, dan slaat dat helemaal nergens op. Op deze nederlaag is helemaal niets af te dingen", aldus de verliezende trainer.

Nieuwe soort plant vernoemd naar Jimi Hendrix

Wetenschappers in de Amerikaanse staat Californië hebben een nieuw ontdekte plant vernoemd naar de legendarische muzikant Jimi Hendrix. Dat meldt Billboard.

De plant, die net over de grens in het Mexicaanse deel Baja California groeit, heet Dudley hendrixii, wat Hendrix Leeft Eeuwig betekend. Deze vetplant, die veel weg heeft van een cactus, overleeft buitengewoon lang in het droge klimaat van de Californische woestijn.

Student Mark Dodero ontdekte de plant en gaf hem de naam van Hendrix omdat hij op dat moment naar de plaat Voodoo Child van de zanger en gitarist luisterde.

Het is nog maar de vraag hoelang de Dudley hendrixii zal bestaan. De vetplant is bedreigd omdat de leefomgeving onder druk staat door oprukkende landbouw.

Nieuwe soort plant vernoemd naar Jimi Hendrix
Nieuwe soort plant vernoemd naar Jimi Hendrix (Foto: BuzzE)

Vervoerspartijen willen minister mobiliteit

Verdere groei van files voorkomen. Goede verbindingen in en tussen de steden. En een minister die de regie heeft over mobiliteit. Dat is de inzet van een nieuwe 'mobiliteitsalliantie' die haar plannen vrijdag presenteert. De coalitie bestaat uit zeven vervoerspartijen.

Mobiliteit kan en moet anders, is de boodschap. Dat kost wel geld: vanaf de komende kabinetsperiode is er minstens een miljard euro extra per jaar nodig om Nederland bereikbaar te houden, vindt het verbond. Daarin zitten onder meer NS, RAI-Vereniging, Transport en Logistiek Nederland (TLN), ANWB en stadsvervoerders GVB, RET en HTM.

Met het aantrekken van de economie groeit ook de mobiliteit. Maar ons systeem kan die groei niet aan, stelt het verbond. De vertraging is elke dag merkbaar op weg, spoor en fietspad, en zal alleen maar toenemen - net als het aantal ongevallen. Bovendien lopen we ook tegen milieugrenzen aan, stelt de coalitie.

De komst van een nieuw kabinet is een prima moment om alle vraagstukken onder de aandacht van de politiek te brengen. De Mobiliteitsalliantie biedt zich vanaf vrijdag aan als gesprekspartner, ook al omdat er keuzes moeten worden gemaakt, stelt ze.

Vervoerspartijen willen minister mobiliteit
Vervoerspartijen willen minister mobiliteit (Foto: ANP)

Ouders betalen ruim duizend euro voor mbo'er

Ouders hebben in 2015 gemiddeld 1034 euro uitgeven voor kinderen in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Dit is meer dan ouders betaalden voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Die zijn gemiddeld 580 euro kwijt.

De kosten voor een mbo-leerling zijn vooral uitgaven aan boeken, schoolbenodigdheden, materialen en gereedschappen. In 2015 gaven ouders van een mbo'er hieraan gemiddeld 711 euro uit. Daarnaast betaalden zij 532 euro aan lesgeld. Een deel van het lesgeld en de kosten voor boeken worden vergoed door de overheid: in 2015 was de vergoeding gemiddeld 511 euro.

Ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs hebben veel minder kosten voor schoolboeken en lesmaterialen. Het meeste lesmateriaal wordt gratis beschikbaar gesteld vanwege de Wet Gratis Schoolboeken. Ouders betalen voor huiswerkbegeleiding, schoolbenodigdheden en openbaar vervoer. In 2015 gaven ze hier gemiddeld 349 euro aan uit, naast 300 euro voor excursies en de ouderbijdrage.

Ouders betalen ruim duizend euro voor mbo'er
Ouders betalen ruim duizend euro voor mbo'er (Foto: ANP)

A2-tunnel in Maastricht in gebruik genomen

De Koning Willem-Alexandertunnel bij Maastricht is donderdagavond omstreeks half twaalf opengegaan. Hiermee neemt de Limburgse stad afscheid van de bovengrondse A2, die de stad doorsneed. Een bus met genodigden, onder wie minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, heeft de A2-tunnel als eerste in gebruik genomen.

De Koning Willem-Alexandertunnel is de eerste dubbellaagse tunnel van Nederland. In de twee onderste tunnelbuizen komt het doorgaand verkeer tussen Eindhoven en Luik te rijden. De bovenste twee buizen zijn bestemd voor het bestemmingsverkeer. Bovenop de tunnel wordt een groene strook aangelegd voor wandelaars en fietsers, waarop 1800 bomen worden geplant.

Het project heeft 850 miljoen euro gekost en is betaald door Maastricht en Meerssen, het Rijk en de provincie Limburg. De officiële opening vindt in voorjaar 2017 plaats.

A2-tunnel in Maastricht in gebruik genomen
A2-tunnel in Maastricht in gebruik genomen (Foto: ANP)

Ook Facebook Messenger wordt Snapchat-kopie

In navolging van Instagram gaat ook Facebook Messenger het succes van Snapchat kopiëren. In de nieuwe functie genaamd Messenger Camera kunnen gebruikers foto's uitwisselen die geheel naar wens bewerkt kunnen worden met filters, teksten, tekeningen, animaties en emoji's, heeft Facebook bekendgemaakt.

Het enige verschil met Snapchat en Instagram Stories is dat de gedeelde foto's niet verdwijnen. De rest lijkt vrijwel identiek op de uiterlijke toepassingen na. Voor de filters wordt gebruik gemaakt van de app MSQRD, die in handen is van Facebook. Ook is in Messenger de mogelijkheid om van foto's 'kunst' te maken, een functie die eerder deze week ook werd toegevoegd in Snapchat.

Messenger Camera wordt vanaf deze week uitgerold in app-updates in iOS en Android.

Ook Facebook Messenger wordt Snapchat-kopie
Ook Facebook Messenger wordt Snapchat-kopie (Foto: BuzzT)

Bobsleeën op de Spelen: van paffende papzakken tot topatleten

Het bobsleeseizoen is in volle gang en dat vond het Internationaal Olympisch Comité een mooi moment voor een filmpje. Ze verzamelden wat mooie beelden van de bobsleesport op de Spelen door de jaren heen en daar is goed aan te zien hoe de sport veranderd is.

Tegenwoordig zijn ook bobsleeërs ware topatleten, die vooral op de korte afstanden een gigantische krachtsexplosie op het ijs brengen. Vroeger was het wel anders: bij de eerste Olympische Winterspelen in 1924 zaten er toch vooral ietwat gezette mannen in de slee, gewapend met sigaret en al. Uiteraard ontbreken ook de Jamaicanen niet. "Sanka! You dead?"

Bobsleeën op de Spelen (Bron: YouTube)

Een eerdere verzameling met mooie historische beelden (Bron: YouTube)

'Geen breuk, maar spierscheuring voor Badr Hari'

Kickbokser Badr Hari heeft toch geen breuk in zijn arm opgelopen in het gevecht met Rico Verhoeven afgelopen weekeinde. Coach Mike Passenier vertelde op Ziggo Sport in Peptalk dat zijn pupil wel een spierscheuring in zijn onderarm heeft.

Passenier zegt dat Hari zijn rechterarm nog altijd niet fatsoenlijk kan bewegen en dat de vechter in Marokko werkt aan zijn herstel. Hari moest zaterdag in het gevecht met Verhoeven in de tweede ronde al opgeven door de blessure, waardoor Verhoeven het gevecht won. 

Al snel lieten Hari en zijn team weten dat hij graag revanche wil, iets waar Verhoeven in de ring ook al gelijk mee instemde. Passenier is ervan overtuigd dat dat nog steeds geldt. "Als we waren overklast, had ik kunnen zeggen: Badr, we zijn te oud, we kunnen het niet meer. Dit was verre van dat. We stonden voor en we deden hem pijn. Maar we komen terug, kickboksend Nederland heeft weer iets om naar uit te kijken."

Eerder gaf de advocate van de vechtgrage Hari overigens nog wel aan dat een celstraf mogelijk in de weg kan staan. In de komende maanden hoort Hari of hij nog een ruim half jaar in de cel door moet brengen voor enkele geweldsdelicten buiten de ring. 

Belle Perez bevallen van zoontje

Belle Perez is donderdagmiddag bevallen van een zoontje. Het jongetje heet Elias Wouter, weet Shownieuws.

De bevalling is zonder problemen verlopen, vertelt trotse opa en schoonvader van Belle. "Een prachtig kind met lang haar. Ik ga hem Wouter noemen, want zo heten ik en en mijn zoon ook."

Het is het eerste kindje van de Vlaamse zangeres en haar vriend Wouter. En het jongetje had blijkbaar geen zin om te wachten. Belle was eigenlijk pas rond Kerstmis uitgerekend.

De 40-jarige zangeres en Wouter stapten in juni, een week nadat ze aankondigden in verwachting te zijn, in het huwelijksbootje.

Belle Perez bevallen van zoontje
Belle Perez bevallen van zoontje (Foto: BuzzE)

Eerlijke voetballer weigert strafschop

Een opmerkelijk moment in de lagere regionen van het Duitse voetbal. FC Bocholt speelde daar tegen Sportfreunde Baumberg en op een gegeven moment werd Bocholt-speler Antonio Munoz neergehaald in het strafschopgebied.

Althans, dat dacht de scheidsrechter. Munoz werd helemaal niet aangeraakt, maar kreeg toch een penalty mee. De aanvallende partij zal daar doorgaans geen traan om laten, maar Munoz liet zien dat er toch nog enige sportiviteit bestaat in de voetbalwereld: terwijl de Baumberg-spelers de scheidsrechter belaagden liep hij rustig naar de arbiter, vertelde hem dat hij gewoon gestruikeld was en voorkwam zo dat zijn team een penalty mocht nemen. De spelers van Baumberg bedankten hem en het duel kon hervat worden.

Munoz weigert de penalty (Bron: YouTube)

EU-leiders willen vaart achter defensiefonds

De plannen om in EU-verband onderzoek te doen naar wapentechnologie en gezamenlijk wapens te ontwikkelen en kopen, moeten snel worden uitgewerkt. De Europese lidstaten willen vanwege de toegenomen veiligheidsuitdagingen geen tijd verliezen, bleek donderdag bij de top van de 28 regeringsleiders in Brussel. Premier Mark Rutte ziet kansen. "Winst kunnen we maken door bijvoorbeeld samen materieel te ontwikkelen en in te kopen."

De Europese Commissie presenteerde twee weken geleden een actieplan voor de Europese defensie en kreeg de opdracht in de eerste helft van 2017 met voorstellen voor een Defensiefonds te komen. Daar zouden lidstaten op termijn jaarlijks 5 miljard uit moeten kunnen lenen.Verder moet de Europese Investeringsbank snel de mogelijkheid krijgen om onderzoek en ontwikkeling naar wapens te financieren.

EU-leiders willen vaart achter defensiefonds
EU-leiders willen vaart achter defensiefonds (Foto: ANP)

Suárez tot 2021 bij Barcelona, transferclausule van 200 miljoen

Luis Suárez verlengt vrijdag 16 december zijn contract bij Barcelona tot medio 2021, waardoor hij nog vijf jaar zal spelen in Camp Nou. De oude verbintenis liep nog drie jaar door, tot medio 2019. In de nieuwe overeenkomst staat een optie om de Uruguayaan voor nog eens een extra jaar vast te leggen, wanneer het contract is afgelopen.

Ooit maakte Suárez zijn eerst stappen in de Eredivisie, als topaankoop van FC Groningen. Daar groeide hij uit tot een doelpuntenmaker op nationaal niveau in het seizoen 2006/2007. Vervolgens werd de aanvaller weggekocht door Ajax, waar hij uitgroeide tot een sensatie in de Eredivisie. In 110 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers, maakte hij 81 goals.

Liverpool werd de volgende stap voor de Zuid-Amerikaan. Ook in de Premier League bleef Suárez uitblinken, waardoor uiteindelijk Barcelona aan de deur klopte op Anfield Road en hem ophaalde. Na een ietwat moeizame opstartfase, liet Suárez het ook zien in Catalonië. Voor Blaugrana speelde hij tot nu toe 116 duels, waarin hij 97 keer scoorde en acht trofeeën won.

Door het nieuwe contract gaat Suárez er bovendien financieel op vooruit, al staat daartegenover een transferclausule van 200 miljoen euro. 

United 'berooft' City mogelijk van talenten

Manchester United zou de gelederen binnenkort kunnen versterken met twee Manchester City-talenten. The Red Devils zijn de laatste maanden bezig met het structureel versterken van verschillende jeugdteams, om op die manier het eerste team op lange termijn te laten profiteren.

Volgens Manchester Evening News zouden City-talenten Edward Elewa-Ikpakwu en Ellis Simms, centrale verdediger en linksbuiten, de nieuwste aanwinsten kunnen zijn voor José Mourinho. Beiden zijn momenteel op stage, en het duo zat op de bank bij Manchester United Onder-17 tegen Everton. Het tweetal speelde interlands voor verschillende vertegenwoordigende nationale jeugdploegen.

Onlangs werd Feyenoord nog 'beroofd' van toptalent Tahith Chong door United, een van de vele jeugdige aankopen onder het nieuwe bewind op Old Trafford.

Anderson begint WK darts met winst, Smith wint razendsnelle partij

Het PDC WK darts in Ally Pally is weer begonnen. Vanaf vanavond kun je weer als fan aan je trekken komen met het dartsgeweld. Het kan zijn dat je als rechtgeaarde fan bent afgereisd naar Londen om je daar te begeven tussen de feestende Britten. Misschien moet je het doen, zoals het menig FOK!ker betaamt, met het kijken naar RTL7 op de bank of op een donkere zolderkamer. Maar FOK!sport houdt het elke avond voor je bij.

In dit nieuwsbericht vind je alle uitslagen van de 1e rondepartijen van vanavond.

Kevin Painter - Jamie Caven (29) 3-1

De eerste geplaatste speler ligt meteen al uit het toernooi. Kevin Painter is de eerste darter in de tweede ronde van het PDC World Darts Championship. De Engelsman kwam onlangs met een gelukje het toernooi binnen en benutte dat optimaal. Na een gelijkopgaand begin wist hij Jamie Caven in de derde set te breken, waarna hij won met 3-1. In de tweede ronde wacht mogelijk Phil Taylor.

Jamie Lewis (30) - Mick McGowan 3-2

Jamie Lewis heeft de tweede ronde weten te bereiken van het PDC World Darts Championship. Mick McGowan begon heel traag aan het duel, maar kwam precies op tijd op stoom in de tweede set. Vanaf dat moment waren de twee in evenwicht en kende de wedstrijd een spannend verloop, die de climax vond in een vijfde set. Daarin hield Lewis twee keer zijn eigen leg en maakte hij het verschil met een fraaie 108-finish.

Gary Anderson (2) - Mark Frost 3-0

Regereld wereldkampioen Gary Anderson is zijn WK uitstekend begonnen. De Schot heeft de eerste dag overleefd en staat in de tweede ronde. Anderson begon het duel zwak, maar de immer vrolijk kijkende Mark Frosty the Throw Man Frost deed het nog een stuk slechter. In een mum van tijd stond Anderson 2-0 voor in sets, waarna het onmogelijke gebeurde: Frost won een leg! Het werd uitgebreid gevierd door de Engelsman, die vrolijk zwalkend verder ging aan zijn wedstrijd. Niet veel later wist hij er zowaar nog een leg uit te slepen, maar voor Anderson was het wel genoeg geweest. Met een lachende Frost achter hem maakte de Schot het af: 3-0.

Michael Smith (11) - Ricky Evans 3-2

Ook Michael Smith mag zich op gaan maken voor de tweede ronde. In een uitstekend duel stond hij tegenover de razendsnel gooiende Ricky Evans, terwijl Smith zelf ook een stevig tempo hanteert. Het resulteerde in de beste partij van de avond voor de neutrale kijkers: snel spel en het niveau lag hoog. Evans kwam op 2-1 in sets, brak Smith en leek de partij te gaan winnen, maar op dat moment draaide alles om. Met een mooie 143-finish leek Smith zijn opponent ineens de das om te doen: hij pakte de set en in de vijfde set werd het geen moment spannend meer, wat een 3-2 zege voor Smith opleverde.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.