Rugbyer drie jaar geschorst na zware tackle op scheidsrechtster

De Argentijnse rugbyer Bruno Andres Doglioli is een ontzettende lul van een vent, zo mogen we vermoedelijk wel stellen. Dolglioli speelt bij het Italiaanse Vicenza in de op één na hoogste divisie in het land, waar hij met zijn club onlangs tegenover Valsugana stond.

Scheidsrechtster in het duel was de 23-jarige Maria Beatrice Benvenuti, een van de toparbiters bij de dames - zo was ze eerder dit jaar van de partij op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wat Doglioli plotseling bezielde is onduidelijk, maar op een bepaald moment in de wedstrijd raakte er schijnbaar iets los: met een snoeiharde tackle van achteren knalde hij Benvenuti naar de grond, tot ontsteltenis van de aanwezigen. Ze kon de wedstrijd afmaken, maar in het ziekenhuis bleek later dat ze een whiplash opgelopen had.

De debiele tackle van Doglioli (Bron: YouTube)

De jongedame bleek verrassend barmhartig en gaf de gek slechts een gele kaart, waardoor hij tien minuten naar de kant moest. De Italiaanse rugbybond zag dat toch even anders: Doglioli werd voor drie jaar geschorst, vermoedelijk het einde van de carrière van de 33-jarige rugbyer. Zijn club Vicenza had hem overigens al geschorst als straf voor de belachelijke actie. "Dit valt absoluut niet goed te praten. Een speler die zich in al zijn jaren professioneel gedragen heeft verloor volledig de controle", aldus de club. Het statement zegt verder dat Doglioli zijn excuses maakt aan de scheidsrechtster en iedereen die bij hem en de club betrokken is. 

Is Doglioli een ontzettende gek of keek hij gewoon niet goed en was het een onschuldig ongelukje?