Kickboksgrootheden Saki en Bonjasky willen tegen elkaar de ring in

Bloed kruipt waar het niet gaan kan en bij zwaargewicht kickboksen Remy Bonjasky kruipt het bloed steeds meer naar z’n knokkels toe. Een oogblessure zorgde er mede voor dat de ‘Flying Gentleman’ zich moest terugtrekken uit het professionele kickboksen na een imposante carriere waarin hij zich drie keer tot K1 World Grand Prix kampioen bij de zwaargewichten wist te kronen.

Liet hij zich bij Ziggo Sport al ontvallen dat hij een uitdaging tegen Badr Hari zeker niet uit de weg zou gaan, lijkt hij nu tegen een andere topper de handschoen op te pakken. De Turk Gökhan Saki, voormalig Glory lichtzwaargewichtkampioen, wil na anderhalf jaar gedwongen rust weer terug de ring in. En hoewel Rico Verhoeven niet toehapte, deed de voormalig K1-kampioen Bonjasky dat wel en lijkt de terugkeer van Saki er nu dan toch van te komen.

Het hangt er nog wel vanaf of de kickboksorganisatie Glory aan de salaris-eisen wil voldoen, de grote reden dat Saki nu al een tijd niet meer in de ring te zien is geweest na de verovering van de Glory titel. Een titel die hij nooit kon verdedigen, omdat Glory en de Turks-Nederlandse kickbokser nooit tot een overeenstemming konden komen over het salaris. En nadat Saki z’n titel na een jaar nog niet verdedigd had, werd deze hem afgenomen, waarna Saki besloot een sabbatical te houden. 

Voorlopig houdt Glory zich nog stil, maar met de blessure en de nog openstaande gevangenisstraf van Badr Hari lijkt Glory dit Marokkaanse kijkcijferkanon al weer snel kwijt te raken en zou de kickboksorganisatie met deze twee populaire hard-hitters een zeer aantrekkelijk gevecht binnen halen.
Beide vechters stonden in 2008 in de halve finale van de K1 World Grand Prix tegenover elkaar, waarbij de meer ervaren Bonjasky won via KO en doorstoomde naar de finale waar hij uiteindelijk zegevierde over Badr Hari.