UFC-vechters bestraft voor doping en slecht gedrag

In verband met wanordelijk gedrag en positieve dopingtests deelt de Nevada State Athletic Commission (NSAC) straffen uit aan UFC-vechters Brock Lesnar, Jon Jones en Nate Diaz.

Na dopingtests werden Lesnar en Jones in juli dit jaar al op non-actief gezet en de twee zijn nu akkoord gegaan met een straf van één jaar. Hierdoor zouden ze juli 2017 weer een licentie krijgen om te mogen vechten. Omdat de positieve test van Lesnar tijdens een evenement (UFC 200) was, krijgt Lesnar ook een boete van 250.000 dollar - 10% van zijn wedstrijdgage.

In 2015 is de UFC samen met de NSAC een nieuw en strenger beleid op het gebruik van doping gaan voeren. Ze willen samen doping geheel verbannen uit de sport. De NSAC is de organisatie die licenties verstrekt voor de vechters om legaal te mogen vechten. Daarom is de NSAC de autoriteit die straffen kan uitdelen. Sinds die tijd zijn er een behoorlijk aantal vechters betrapt die een positieve dopingtest hebben afgeleverd. Deze worden of zijn inmiddels bestraft.

Diaz krijgt een boete van 50.000 dollar en een taakstraf van 50 uur voor zijn wanordelijk gedrag tijdens een persconferentie voorafgaand aan UFC 202. The Notorious Conor McGregor kreeg voor dit incident eerder al een boete van 150.000 dollar, waarvan 75.000 dollar naar een anti-pestcampagne moest worden overgemaakt. Tijdens deze persconferentie kwam McGregor ruim te laat en liep Diaz weg toen McGregor bij de persconferentie aansloot. Er ontstond een flinke woordenwisseling waarbij beide partijen volle waterflessen naar elkaar gooiden. De kemphanen moesten door beveiligers uit elkaar gehouden worden.

Het betreffende incident tussen McGregor en Diaz (Bron: YouYube)