Williams: "Er zit nog meer in het vat"

Technisch directeur van Williams Sam Michael zegt dat het Britse team veel betere resultaten kan laten zien dan de tiende plaats die Rubens Barrichello tijdens de eerste Formule 1-race van het seizoen 2010 in Bahrein behaalde. De Brazliaan reed in de woestijn gisteren met een niet-optimale FW32 rond, waardoor hij niet maximaal kon presteren.

"We hadden heel wat problemen op te lossen in de aanloop naar de eerste Grand Prix en het werd duidelijk dat we wat brandjes moesten blussen in de aanloop om de race op zondag te kunnen finishen," zei Michael. "Hierdoor konden we drie of vier dingen niet snel op de FW32 aanpassen. De meeste zaken kunnen in de komende races rechtgetrokken worden en hierdoor kunnen we een stap in de prestaties maken."

"We kenden enkele problemen in de trainingen, maar door veel inspanningen en late nachten door de monteurs konden we ze binnen de perken houden," zei de Brit die er aan toevoegde dat Barrichello zijn snelste ronde van de race in een licht beschadigde wagen reed. Ook Hülkenberg zal beter gaan presteren volgens Michael. De Duitse rookie maakte enkele foutjes waardoor hij zowel in de kwalificatie als de race kostbare tijd verloor.