'Arnautovic niet terug naar FC Twente'

Een terugkeer van Marko Arnautovic naar FC Twente zal hoogstwaarschijnlijk niet plaatsvinden, zo heeft zaakwaarnemer Rob Groener laten doorschemeren. De jonge Oostenrijker speelt dit seizoen op huurbasis voor Internazionale, maar een langer verblijf bij de Nerazzurri zit er niet in.

Bij Inter komt Arnautovic nauwelijks in het stuk voor. De Italianen spraken met Twente af dat de huurovereenkomst zou worden omgezet in een definitieve transfer als de aanvaller zes keer meer dan een half uur in actie zou komen in een officieel duel. Tot op heden gebeurde dit slechts één keer. Tegen Catania (3-1 verlies) was Arnautovic afwezig vanwege ziekte.

Twente raakt na dit seizoen Blaise N'Kufo kwijt. Zijn positie zou kunnen worden ingevuld door Arnautovic, maar die geeft aan daar geen trek in te hebben. Dit ondanks een nieuw tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen, dat in werking treedt wanneer Inter afziet van de jonge aanvaller.

Groener is helder tegenover De Telegraaf. "Marko heeft een duidelijke voorkeur om naar een andere club te verhuizen. Hij heeft voor zichzelf het hoofdstuk FC Twente afgesloten."