FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 januari 2010

Arsenal ontkent interesse in Huntelaar

Arsenal heeft in tegenstelling tot eerdere berichten geen interesse in Klaas-Jan Huntelaar. De aanvaller kan sinds zijn transfer naar AC Milan niet rekenen op een basisplaats een de kans op een vroegtijdig vertrek is aanwezig.

Arsenal-trainer Arsène Wenger liet op de clubsite van Arsenal weten dat Huntelaar niet belangstelling vanuit Londen kan rekenen. "Ik denk niet dat spelers van dit kaliber mogen vertrekken. Ook weet ik niet of hij kan vertrekken omdat hij dit seizoen al een keer van club is veranderd", aldus de Franse oefenmeester.

Wenger is verbaasd over het feit dat Huntelaar nauwelijks aan speeltijd toekomt in Milaan. "Het verrast me dat hij daar nooit speelt maar hij staat niet op ons lijstje." The Gunners zijn door de langdurige blessure van Robin van Persie op zoek naar aanvallende versterking.

Huntelaar tekende afgelopen zomer een vierjarig contract bij AC Milan, maar zijn overgang leidde tot dusverre tot bar weinig succes. Met het WK dat eraan zit te komen, wordt steeds vaker gespeculeerd over een transfer van de spits. Filippo Inzaghi en Marco Borriello krijgen de voorkeur van Milan-trainer Leonardo.

Nederlander verrast op Lakeside

Naast het Ladbrokes.com World Darts Championship van de PDC is er vandaag ook een start gemaakt met het BDO wereldkampioenschap. Daarin moesten vandaag twee Nederlanders in actie komen. Joey ten Berge en Willy van de Wiel moesten de Nederlandse driekleur verdedigen.

Van de Wiel moest het opnemen tegen de oud Lakeside-winnaar John 'Boy' Walton. De Nederlander wist deze partij verrassend naar zijn hand te zetten. Van de Wiel scoorde sterk en wist mede dankzij een 161-finish al snel met 1-0 in sets voor te komen. Daarna ging het gelijk op en werd het 2-2 waardoor een beslissende vijfde set de beslissing moest brengen. Van der Wiel wist die set op zijn naam te schrijven door de beslissende dubbel negen te raken.

Voor Joey ten Berge zit het Lakeside-toernooi erop. De 24-jarige Hagenaar verloor met 3-2 van de Engelsman Brian Woods. De derde Nederlandse inzending, Mareno Michels, moet morgen aan de oché verschijnen tegen de Schot Henderson.

Uitslag Van Barneveld - Whitlock

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd de finale te bereiken van de Ladbrokes.com World Darts Championship. De Hagenaar verloor in de halve finale van de Australiër Simon Whitlock.

Barney kwam op een comfortabele 4-2 voorsprong in sets maar liet 'The Wizard of Oz' nog terugkomen en Whitlock kwam zelfs op een 4-5 voorsprong. Barney bracht de stand weer op 5-5 in sets en daarmee moest de beslissing in een beslissende elfde set worden geforceerd. De eerste leg in de elfde set ging naar de Aussie. Van Barneveld was daarna weer hard op weg naar een negen-darter maar met de zevende dart ging het fout. De Hagenaar wist de leg wel te winnen en kreeg daarna ook een dart voor een break op de leg van Whitlock. The Wizard wist deze te pareren en daarna de wedstrijd te beslissen door de Nederlander te breken.

Whitlock moet het nu in de finale opnemen tegen de winnaar uit de partij tussen Phil Taylor en Mark Webster die later vanavond wordt afgewerkt.

George Hotz probeert PS3 te hacken

George Hotz is een bekende hacker op het gebied van Iphones en hij heeft al vele hacks uitgevoerd.

Nu heeft GeoHot zich gericht op de Playstation 3. Hij wil ervoor zorgen dat mensen homebrew op hun PS3 kunnen gaan gebruiken en zo een soort community te starten. Dit is een opgave waarin al vele mensen gefaald hebben en het is nog maar de vraag of de PS3 deze keer wel gehackt kan worden. De Playstation 3 is in tegenstelling tot de Playstation Portable na drie jaar nog niet gekraakt. 

Geohots voortgang is te volgen op zijn Blog of via Twitter.

 PS3

Zoek vingerafdrukken in CSI-demo

Ubisoft heeft met de CSI-serie een succesvolle reeks in handen. Na een klein uitstapje naar de casual games in de vorm van CSI:NY keren ze terug naar de adventures met CSI: Deadly Intent. Dit deel is wederom ontwikkeld door Telltale Games en speelt zich af in Las Vegas. Je speelt een rookie die met de vaste leden van de TV-serie mee mag om allerlei zaken op te lossen door het zoeken en analyseren van bewijsmaterialen. Van dit meest recente deel is nu een demo van 350 MB verschenen op Worth Downloading. Het spel is uit voor de PC, de Xbox 360 en de Wii, met een spin-off op de Nintendo DS.

Marathonschaatser Stroetinga pakt zesde seizoenszege

De zeventiende wedstrijd in de strijd om de Marathon Cup is gewonnen door Arjan Stroetinga. In Heerenveen was Stroetinga vanavond de snelste in de massasprint.

Voor Stroetinga was het de zesde zege van dit seizoen. Christijn Groeneveld eindigde als tweede, klassementsleider Sjoerd Huisman kwam als de nummer drie over de meet. 

Bij de vrouwen ging de winst naar Irene Schouten. Zij bleef klassementsleidster Mariska Huisman en Maria Sterk voor.

Chinees faalt met opblazen flatgebouw

Groot nieuws uit China. In de stad Liuzhou zou namelijk afgelopen woensdag een flatgebouw van 22 verdiepingen tegen de vlakte moeten gaan. De verantwoordelijke sloper heeft er nu echter voor gezorgd dat de stad even een toeristische attractie rijker was, die nu wordt genoemd de 'Leaning Tower of Liuzhou'.

Het hoge flatgebouw werd afgelopen woensdag opgeblazen om plaats te maken voor nieuwe bebouwing. Geheel volgens plan spleet de flat keurig in tweeën. Maar in plaats van gezamenlijk ineen te storten, viel de ene helft opzij waarna het op de grond in stukken brak. De andere helft bleef echter in een gevaarlijk schuine positie staan, als een soort nieuwe Toren van Pisa.

Even was de stad dus een toeristische trekpleister rijker. Uiteindelijk moest een ouderwetse kraan eraan te pas komen om de overige helft van het gebouw af te breken.


Even Apeldooln bellen...

Friedrich blijft bij Hertha BSC

Hertha BSC staat onderaan in de Bundesliga, maar Arne Friedrich maakt het seizoen af bij de Duitse club. Verschillende media meldden al dat de Duitse international naar landskampioen VfL Wolsburg zou verkassen.

"Ik blijf definitief bij Hertha. Ik ben geen Judas en ook niet iemand die wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden," aldus de 30-jarige verdediger tegenover Der Kicker.

Wolfsburg zou al een bod van 8 miljoen euro hebben gedaan om Friedrich over te nemen van Hertha BSC. "De belangstelling bestaat al heel lang, maar er zijn geen onderhandelingen geweest en van een concrete aanbieding is ook geen sprake. Ik heb zelf nog geen moment met de gedachte gespeeld Berlijn te verlaten."

Triootje draait uit op gruwelijke bitchfight

Een veertigjarige hulplerares uit Sydney had tijdens een nieuwjaarsfeestje wel zin in een triootje. Samen met haar vriendin, met wie ze al drie jaar een lesbische relatie heeft, wist ze in een drinklokaal een man op te pikken voor een seksavontuurtje. Helaas werd het voor de arme drommel een domper toen de twee vrouwen elkaar in de haren vlogen.

Nadat de twee lesbische vrouwen een slachtoffer hadden gevonden in de kroeg, zetten de drie het feestje voort in de tuin van onderwijsassistente Sharron Anne Lee alwaar zij een spelletje 'strippoolen' speelden. Vervolgens togen de drie naar Lees slaapkamer om met z'n drieën seks te hebben.

Volgens gerechtelijke documenten brak er vervolgens een gevecht uit tussen Lee en haar vriendin Carlie-Anne Bell. Bell kon het namelijk niet aanzien dat haar vriendin met een man de liefde bedreef. De enige man in het gezelschap, Nikola Murgevski, moest geschokt toekijken hoe Bell ernstig werd verwond en met spoed moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Lee, werkzaam als assistente van een leraar op een school voor Aboriginals en is gearresteerd. Het ministerie van Onderwijs wilde niet zeggen of de vrouw zal worden geschorst. 

Volgens een politiewoordvoerster is het gevecht 'een ongewone samenloop van omstandigheden' en zijn de feiten 'afgrijselijk'. Lee wordt het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel ten laste gelegd. Op 11 januari zal zij zich voor de rechter moeten verantwoorden. Of Lees kind tijdens de aanval thuis was, is niet bekend.

Groningen heeft gevaarlijkste kruispunt

Het meest gevaarlijke kruispunt van Nederland ligt in Groningen, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde lijst van RTL Nieuws.
 
Op het kruispunt Boterdiep-Korreweg werden in de afgelopen drie jaar veertien ongelukken met letsel genoteerd. Tweede op de lijst is de kruising Bevelandseweg en Zuidtangent in Heerhugowaard.  Daar werd één ongeval minder gemeld. 
 
Derde in de top 100 van RTL is het kruispunt Bosdrift-Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum met 12 ongevallen. 
 
Het onderzoek richtte zich op kruispunten binnen de bebouwde kom waar in de afgelopen drie jaar ongevallen plaatsvonden waarbij weggebruikers letsel opliepen of zijn overleden.

Lilesa wint marathon Xiamen

Feyisa Lilesa heeft de marathon van Xiamen (China) op zijn naam gebracht. De Ethiopiër, die vorig jaar in Dublin voor het eerst een marathon liep, liep een tijd van twee uur, acht minuten en 47 seconden. Dat was een nieuw parcoursrecord.

Lilesa's landgenoot Negari Terfa werd tweede in 2.09,40. De Keniaan Samuel Mugo, houder van het oude parcoursrecord, kwam als de nummer drie over de finish.

Voor het eerst won er bij de vrouwen niet-Chinese atlete. De 22-jarige Ethiopische Atsede Bayisa kwam in een tijd van 2.28,53 over de eindstreep.

Dodental overstromingen Brazilië loopt op

Het dodental als gevolg van de modderlawines en overstromingen in Brazilië is opgelopen tot zeker 64. Dit is van de autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land vernomen.

De overstromingen en aardverschuivingen zijn het gevolg van zware regenval. Vooral de luxe badplaats Angra dos Reis en het nabijgelegen eiland Ilha Grande in de deelstaat Rio de Janeiro zijn zwaar getroffen.

Er zijn al 35 lijken geborgen die onder de modder waren bedolven. In de hele deelstaat zijn al 55 doden geturfd. In de deelstaat Sao Paulo kwamen zes toeristen om het leven door een modderstroom in de stad Cunha.

Tot nu toe zijn er geen berichten over buitenlanders onder de slachtoffers.

Liverpool op herhaling

Ook in de FA Cup gaat het voor Liverpool niet van een leien dakje. De manschappen van trainer Rafael Benitez geraakten niet voorbij tweededivionist Reading.

Reading ging furieus van start, kon al enkele malen op voorsprong komen, maar liet dat lange tijd na. Liverpool werd in de beginfase overrompeld en Simon Church bracht uiteindelijk de verdiende 1-0 op de borden.

Maar zoals wel vaker was het Steven Gerrard die Liverpool uit een benarde situatie hielp. De aanvoerder schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Dirk Kuijt belemmerde het zicht van Reading-keeper Adam Federici dusdanig dat hij geen antwoord had op de knal van Gerrard.

Reading bleef nadien beter, maar wist de kansen niet om te zetten in treffers. Liverpool mocht uiteindelijk van geluk spreken dat het een replay afdwong. Op het eigen Anfield Road moet het een ticket voor de vierde ronde zien veilig zien te stellen.

Tweelingbroers geboren in verschillende decennia

Een Amerikaanse eeneiige tweeling zal beide verjaardagen niet op dezelfde dag vieren. De twee jongens zijn namelijk allebei in verschillende decennia geboren.

Moeder Margarita Velasco uit Tampa, in de Amerikaanse staat Florida, werd op oudejaarsavond naar het ziekenhuis gebracht waar zij een keizersnede moest ondergaan. Marcello werd even voor twaalven gehaald, en heeft het jaar 2009 dus nog meegemaakt.

Zijn broertje Stephano kwam echter pas net na middernacht ter wereld. Het ventje is dus dit jaar geboren en heeft de jaren '0 derhalve niet meegemaakt. Volgens hun vader Juan is het dan ook beter dat zijn beide zoons ieder op een andere dag hun verjaardag vieren.

De beide jongens liggen overigens nog op de intensive care. Zij zijn namelijk tien weken te vroeg geboren. Over acht weken zullen ze pas naar huis mogen. 

Excelsior huurt ook Pedro

Excelsior voegt per direct Luís Pedro toe aan de selectie. De aanvaller wordt door Feyenoord de rest van het seizoen gestald bij de satellietclub in de Jupiler League. Door de komst van Pedro zit Excelsior-trainer Alex Pastoor nog wat ruimer in de offensieve mogelijkheden.

De 19-jarige spits debuteerde vorig seizoen in het eerste elftal van Feyenoord, maar kwam dit seizoen alleen maar uit voor Jong Feyenoord / Excelsior, het gecombineerde belofteteam van de Rotterdammers. De geboren Angolees speelde vorig seizoen negen Eredivisieduels voor Feyenoord, zonder te scoren.

Pedro zal in Kralingen worden vergezeld door verdediger Miquel Nelom en middenvelder Jerson Anes Ribeiro. Laatstgenoemde viel dit seizoen al eens in. De 21-jarige linkermiddenvelder kwam vorig seizoen dertien keer uit voor FC Dordrecht, waar hij toen op huurbasis speelde. Ook de 19-jarige Nelom kwam dit seizoen al eens binnen de lijnen.

Voorts liet Excelsior aan drie spelers weten dat ze na dit seizoen geen nieuw contract zullen krijgen. Het gaat om de verdedigers Levi Risamasu en Samir El Moussaoui en om spits Mo Faouzi. Hun inbreng was dit seizoen toch al beperkt te noemen. Faouzi speelde zeven keer mee in de competitie, Risamasu kwam vier keer in actie en El Moussaoui werd slechts één keer ingezet.

Kramer gekozen tot FOK!sporter van het Jaar 2009

Sven Kramer is door users van FOK! gekozen tot FOK!sporter van het jaar 2009. In de finale versloeg de schaatser wielrenner Robert Gesink.

Kramer kende een zeer succesvol jaar met de Europese en wereldtitel allround, en ook wereldtitels op de vijf en tien kilometer. In de finale klopte hij Gesink ruim, het werd 58-18.

 

Op weg naar de finale versloeg Kramer achtereenvolgens Jeffrey Wammes, Elma de Vries, Lars Boom, Marianne Vos en Epke Zonderland.

Juventus verhuurt talentvolle verdediger

Juventus verhuurt Lorenzo Ariaudo aan Cagliari. De jonge verdediger wordt bij de Serie A-club gestald om ervaring op te doen.

De selectie van Juventus herbergt veel verdedigers, waardoor de kans op speeltijd voor Ariaudo miniem is. De twintigjarige verdediger staat te boek als een groot talent. Om Ariaudo speeltijd op te laten doen, besloot coach Ciro Ferrara de hoofdrolspeler uit te lenen aan Cagliari. De Italiaanse middenmoter heeft tevens een optie tot koop bedongen in de verbintenis.

In de vorige jaargang maakte Ariaudo zijn debuut voor de Oude Dame, waar hij tevens de gehele jeugdopleiding doorliep. Daarnaast is de mandekker jeugdinternational van Italië.

Final Fantasy-bedenker werkt aan een iPhone-game

Hironobu Sakaguchi is een grote naam in de game-industrie. Hij is niet alleen de spirituele vader van Final Fantasy, maar heeft ook aan een boel andere grote titels als Chrono Trigger gewerkt. Momenteel is hij de baas van Mist Walker, welke vooral bekend is van Blue Dragon en Lost Odyssey.  Vandaag meldt Sakagushi dat hij en zijn team van Mistwalker een game voor de iPhone ontwikkelen. Wat het is, verklapt hij natuurlijk niet. Blue Dragon voor de iPhone misschien?

 

Blue Dragon voor iPhone?
 

 

Straks ook op de iPhone? 

Portsmouth kan salarissen wederom niet betalen

De financiële malaise bij Portsmouth houdt aan. De Engelse laagvlieger kan wederom de salarissen van de spelers niet betalen. Als alternatief hoopt Pompey binnenkort een of meerdere leningen af te sluiten en zodoende aan de salarissen van de selectiespelers te voldoen. Het is niet de eerste keer dat Portsmouth niet kan voldoen aan de betalingen.

Algemeen directeur Peter Storrie zegt dat de spelers hun geld de komende week tegemoet kunnen zien. "De club probeert via extra leningen geld te krijgen, om zodoende de salarissen te kunnen betalen", aldus Storrie tegen Radio Solent.

"Het is geen beste situatie, nee", vervolgt Storrie. "De eigenaren proberen een grote lening binnen te halen en dat vertraagt het hele proces. Ze proberen het rond te krijgen, maar ik begrijp dat er eerst nog een lening voor de korte termijn zal worden afgesloten. Dan krijgen de spelers hun geld op maandag of dinsdag."

Ook in de voorgaande twee maanden kon Portsmouth de salarissen in eerste instantie niet betalen. "Het baart ons zorgen. We willen onder gewone omstandigheden kunnen spelen voor de club", zo zei verdediger Steve Finnan reeds in The Daily Telegraph.

'Kans op Elfstedentocht aannemelijk'

De rayonhoofden hebben de koppen nog niet bij elkaar gestoken, maar toch is de kans op een Elfstedentocht deze winter aannemelijk. Dit beweert niemand minder dan Henk Angenent althans.

De winnaar van de vorige editie van de Tocht der Tochten is er helemaal klaar voor. De leider van de TNT-ploeg gaat volgende week alvast de route voor zijn formatie verkennen. Ondanks dat hij ploegleider is, zal hij tijdens een eventuele Elfstedentocht dit jaar ook zelf de ijzers onderbinden.

Het gaat komende week erg hard vriezen. 's Nachts moet men dicht tegen elkaar aankruipen, want het kwik zal in de kleine uurtjes dalen tot maar liefst -15 graden Celsius. Met deze temperaturen zal dan ook vanaf midden volgende week al kunnen worden geschaatst op grote vaarten en plassen. Helaas voor de jeugd beginnen over twee dagen de scholen al weer.


Zet de Beerenburg maar vast klaar
Volg het Elfstedentocht op de voet op ons ELF-forum

'Juventus heeft Ledesma en Guti op de radar'

In de zoektocht naar versterkingen is Juventus volgens het doorgaans goed geïnformeerde Corriere dello Sport uitgekomen bij Christian Ledesma en Guti.

Juventus zou vijf miljoen euro overhebben voor de diensten van Ledesma. De middenvelder kan bij zijn werkgever SS Lazio niet rekenen op speeltijd, daar hij al lange tijd in de clinch ligt met de clubleiding van de Romeinen.

Bij Lazio konden ook Goran Pandev en Lorenzo di Silvestri niet meer op speelminuten rekenen. Het tweetal lag eveneens overhoop met het bestuur en werd onlangs verlost van Lazio. Pandev is op zoek naar een nieuwe club. Di Silvestri vertrok naar Fiorentina.

Ook Guti zou op het verlanglijstje staan van Juve. De kans dat de Spaanse spelverdeler de overstap maakt lijkt waarschijnlijk. Hij kan niet op speeltijd rekenen bij zijn club Real Madrid. Door de aanwezigheid van onder meer Kaka, Cristiano Ronaldo en Rafael van der Vaart is die mogelijkheid niet bijster groot.

Juventus: "Tien miljoen per jaar voor Hiddink"

Juventus wil Guus Hiddink heel graag naar Italië halen. Dat blijkt ook uit het eventuele salaris, dat de Varssevelder mogelijk gaat verdienen. De Oude Dame heeft namelijk een zesjarig contract voor de oefenmeester klaar liggen, waarmee hij tien miljoen euro per seizoen gaat verdienen.

Hiddink heeft momenteel nog een contract bij de Russische voetbalbond, maar deze loopt aan het einde van het seizoen af. Daarnaast speelt Rusland ook geen officiële wedstrijden meer, waardoor Guus Geluk alle tijd van de wereld heeft.

De huidige trainer van Juventus, Ciro Ferrara, ligt sinds de uitschakeling in de Champions League zwaar onder vuur. Ook in de Serie A presteert de ploeg uit Turijn ondermaats.

Geen verrassingen in FA Cup

Manchester City heeft vanmiddag de volgende ronde van de FA Cup bereikt. In de derde ronde werd er met 1-0 gewonnen van Middlesbrough. De enige treffer van de wedstrijd werd gescoord door Benjani Mwaruwari.

Coach Roberto Mancini, die defensieve problemen kende, begon met Nigel de Jong in de basis. Halverwege de wedstrijd  werd de Nederlander vervangen door aanvaller Carlos Tévez.

Everton won met 2-1 thuis van Carlisle United. James Vaughan maakte voor de thuisploeg de 1-0 maar even daarnee zorgde Hurst voor de gelijkmaker, Tim Cahill bepaalde de eindstand op 2-1.

Tottenham Hotspur won met 4-0 vrij eenvoudig van Peterborough. De ruststand was nog 1-0 door een treffer van Niko Kranjcar. Kort na rust maakte Kranjcar ook de 2-0. Ook Jermain Defoe en Robbie Keane wisten het net te vinden en bepaalden de eindstand op 4-0.

Belangrijke uitslagen derde ronde FA Cup

Aston Villa - Blackburn Rovers 3-1

Bolton Wanderers - Lincoln City 4-0

Fulham - Swindon Town 1-0

Nottingham Forest - Birmingham City 0-0 (spelen replay)

Portsmouth - Coventry City 1-1  (spelen replay)

Sunderland - Barrow Town 3-0

Wigan Athletic - Hull City 4-1

Blackpool - Ipswich Town 1-2

Leicester City - Swansea City 2-1

Millwall - Derby County 1-1

Huddersfield Town - West Bromwich Albion 0-2

Scunthorpe United - Barnsley 1-0

Sheffield Wednesday - Crystal Palace 1-2

Southampton - Luton Town 1-0

Torquay United - Brighton & Hove Albion 0-1

Stoke City - York City 3-1

Milton Keynes Dons - Burnley 1-2

Kramer geen vlaggendrager bij opening OS

De bekendste Nederlandse sporter zal tijdens de openingsceremonie niet als vlaggendrager functioneren. Sven Kramer, topfavoriet voor drie gouden medailles bij de Winterspelen, mag van chef de mission Henk Gemser namelijk niet eens meelopen bij de aftrap van het mega-evemenent.

Alle atleten die op de eerste en tweede dag van de Spelen in actie komen, moeten van de Fries in het olympisch dorp blijven. Vier jaar geleden leverde deze kwestie nog discussie op, daarom heeft Gemser nu besloten vroegtijdig duidelijkheid te geven. "Alle sporters die 48 uur na de opening aan de start moeten verschijnen, mogen niet naar de opening", vertelde hij. Kramer moet op de eerste zaterdag al op de 5000 meter in actie komen.

Gemser wilde zaterdag tijdens de teamoverdracht niet zeggen wie de vlag gaat dragen. Dat besluit wordt pas de dag voor de opening bekendgemaakt. De chef de mission heeft daarover het laatste woord: "Ik mag dat zelf bepalen, maar ik wentel me niet in de macht." Jan Bos zou als viervoudig olympiër een topkandidaat kunnen zijn geweest, maar de schaatser van Hofmeier droeg bij de vorige Spelen al de vlag. Op voorhand lijkt drievoudig olympisch kampioene Marianne Timmer de ideale vlaggendraagster, maar zij moet zich eind januari nog zien te kwalificeren voor 'Vancouver'.

UEFA handhaaft vijfde en zesde arbiter

Ook in het eerste halfjaar van 2010 zullen er tijdens duels in de Europa League een vijfde en zesde arbiter actief zijn. De Europese voetbalbond UEFA is positief gestemd over het experiment.

Aan het begin van het lopende seizoen voerde de bond de proef met de twee extra assistenten in. Dit verliep naar behoren, waardoor de UEFA heeft besloten ook in de komende zes maanden arbiters op de achterlijnen te positioneren.

De test wordt daarmee tot het einde van dit seizoen gehandhaafd. Na de huidige voetbaljaargang zal de UEFA de resultaten van het experiment gaan evalueren.

Het statement luidde: "Naast de scheidsrechter en diens twee assistenten, zullen er nog twee extra arbiters op de achterlijnen worden geplaatst. Zij kunnen incidenten in het zestienmetergebied het beste waarnemen."

Veldrijder Mourey zegeviert in Sint-Niklaas

Voor het eerst in zijn loopbaan heeft de Fransman Francis Mourey een veldrit gewonnen op Belgische bodem. Vanmiddag won Mourey de Grote Prijs van Sint-Niklaas.

Mourey, de nationale kampioen van Frankrijk, was de Tsjech Radomir Simunek en de Belg Dieter Vanthourenhout te snel af. Beste Nederlander was Gerben de Knegt die zevende werd. Thijs Al kwam als de nummer elf over de finish.

Overigens ontbraken de Belgische toppers Sven Nys en Niels Albert in Sint-Niklaas.

NASA kiekt UFO op Mercurius

Foto's van de onlangs gelanceerde ruimtesonde Messenger hebben de NASA voor een raadsel gesteld. De sonde heeft namelijk haarscherpe foto's geschoten van een schotelvormig object, dat zou zijn neergestort op Mercurius.

Dertig jaar na de laatste missie naar Mercurius heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie opnieuw een sonde naar de kleinste en dichtst bij de zon staande planeet gestuurd. Op een van de foto's die van het planeetoppervlak zijn gemaakt, is een krater met een doorsnee van honderd kilometer te zien. In de krater is een vreemd voorwerp te zien, dat zo te zien half verzonken in de bodem ligt.

Volgens ufologen kan het niet anders of het object is een neergestort ruimteschip van een buitenaardse beschaving. De UFO zou te zijn vergelijken met die op Mars en de maan, waar onlangs beelden van opdoken.

De wetenschappers van de NASA staan vooralsnog voor een raadsel. Wel staat vast dat het hier niet om een schaduw gaat. De foto is namelijk genomen toen de zon recht boven de krater stond. Mogelijk bevond het object zich eerder binnenin de planeet, maar is deze na een inslag door een asteroïde aan de oppervlakte gekomen.

Volgens de UFO-experts is er echter een andere oorzaak voor de enorme krater. Het enorme ruimteschip heeft volgens hen met een enorme vaart Mercurius geramd, en zodoende het enorme gat veroorzaakt.


UFO of gezichtsbedrog? Overtuig jezelf!

Jaaroverzicht voetbal: Hoofdklasse

Het sportjaar 2009 loopt weer ten einde. Daarom geeft FOK!sport een terugblik op de gebeurtenissen van dit jaar. Wie presteerden er goed en wie vielen er tegen? Iedere dag tot en met 5 januari 2010 zal er een sport behandeld worden . Vandaag is het de beurt aan het voetbal en meer specifiek de Hoofdklasse.

In de Hoofdklasse werd ook in 2009 weer als vanouds gestreden om de afdelingstitel, waarna de kampioenen onderling gaan uitmaken wie de beste club van de zaterdag, de zondag en uiteindelijk het land wordt. Dit gebeurde bijna voor het laatst. Alleen dit seizoen werkt het nog zo, zodat in 2010 voor de laatste keer op de oude manier de kampioenen bepaald gaan worden. In juni werd namelijk op de algemene amateurvergadering de komst van de Topklasse bevestigd. Hierin zullen vanaf augustus 2010 32 clubs gaan spelen, verdeeld over een zaterdag- en een zondagafdeling.

In 2009 was alles, zoals gezegd, echter nog als vanouds. Dit leverde zes kampioenen op. Op zaterdag wist Rijnsburgse Boys met overmacht de titel in de Hoofdklasse A te bemachtigen. De Uien domineerden volledig. Men had liefst veertien punten voorsprong op nummer twee Capelle, maakte de meeste goals en kreeg de minste tegendoelpunten. Uiteindelijk behaalde de ploeg 65 punten. Dit was genoeg voor een evenaring van het record van Urk. In de Hoofdklasse B was het al evenmin spannend. Hier wist IJsselmeervogels de titel te grijpen. Het was de dertigste in de clubhistorie voor de succesvolste amateurclub van Nederland. Vanaf de eerste dag stonden de Rooien bovenaan en ze hadden uiteindelijk tien punten voorsprong op naaste concurrent Hoek. In de Hoofdklasse C duurde het het langst voor de kampioen bekend was, maar dat wilde niet zeggen dat Harkemase Boys geen ruime voorsprong had. HHC Hardenberg, dat twee titels op rij had gevierd, eindigde op elf punten van de Friezen. Voor de Harekieten was het de tweede titel op rij. Een jaar eerder werd men met overmacht kampioen in de Eerste klasse E, waarna men als promovendus dus ook op het hoogste niveau de beste werd.

Uiteraard moesten er ook weer enkele ploegen een niveau lager gaan spelen. Uit de Hoofdklasse A degradeerden Heerjansdam en Excelsior Maassluis. Maassluis deed dit na een beslissingsduel tegen ARC. Een dergelijke barrage was ook nodig in de Hoofdklasse C, maar nu om te bepalen wie er nog een herkansing zou krijgen. PKC '83 won van Staphorst en speelde zich veilig. Uit deze afdeling degradeerden ONS Sneek en Oranje Nassau. De amateurtak van Ajax daalde, net als Geinoord, af uit de Hoofdklasse B. De kampioenen van de Eerste klasse, te weten ODIN '59, TOGR, LRC Leerdam, CSV Apeldoorn en ACV promoveren. Na een reeks beslissingsduels lukt dit ook RVVH. ARC, DOVO en Staphorst weten zich te handhaven.

Harkemase Boys werd als promovendus kampioen


In de strijd om de zaterdagtitel beginnen Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels met een doelpuntloos gelijkspel, waarna IJsselmeervogels zich op eigen veld laat verrassen door Harkemase Boys. De Friezen winnen liefst met 1-4. Harkema verliest echter daarna de dubbele ontmoeting met Rijnsburgse Boys en delft ook nog eens het onderspit tegen IJsselmeervogels, zodat Rijnsburgse Boys zich tot zaterdagkampioen kan kronen. Dit is voor het eerst sinds 1990 het geval.

Op de zondag is het beduidend spannender als het om de afdelingstitels gaat. In de Hoofdklasse A weet Westlandia pas kort voor het einde de titelrace met FC Hilversum in haar voordeel te beslissen. Het is de eerste titel op het hoogste niveau voor de Naaldwijkers, die vooral spits Raily Ignacio danken. De topscorer wordt nog tijdens het seizoen alvast gecontracteerd door ADO Den Haag. Westlandia eindigt met twee punten voorsprong op Hilversum als eerste. In de Hoofdklasse B spitst de strijd zich uiteindelijk toe op Gemert en Baronie. De club uit Breda finisht uiteindelijk met één punt voorsprong op Gemert als eerste. In de Hoofdklasse C strijden de grootmachten uit Groesbeek, Achilles '29 en De Treffers, met WKE om de titel. De club van het Emmense woonwagenkamp heeft aan het eind van de rit vier punten meer en mag dus een titelfeestje vieren.
Baronie pakte de titel in B


Ook op de zondag dienden diverse clubs te degraderen. Uit de Hoofdklasse A zakte alleen DWV rechtstreeks af. Dit had alles te maken met het faillissement van Türkiyemspor. De Amsterdammers worden uit de competitie gehaald en dus vervalt er één rechtstreekse degradatieplaats. Ook in de Hoofdklasse B gaat het degraderen niet zonder verhaal. Dat LONGA degradeert verbaast niemand, met slechts tien punten. Gezien de stand moest OJC Rosmalen echter ook afdalen, maar de KNVB legt sv Deurne een zware straf op. De ploeg, een jaar eerder nota bene nog kampioen, krijgt zes punten in mindering wegens het opstellen van de niet speelgerechtigde ex-prof Sergey Temrukov. Daarom degradeert Deurne. In de Hoofdklasse C valt het doek voor WSV en De Bataven. Via de nacompetitie dienen ook VUC, uit A, en Germania, uit C, nog af te dalen. De zondaghoofdklasse mag voor het nieuwe seizoen FC Chabab, SC Feyenoord, TONEGIDO, OSS '20, UDI '19 / Beter Bed, Juliana '31, Nieuw Buinen en ROHDA Raalte als nieuwkomers begroeten.

De strijd om de zondagtitel is een spannende. Westlandia en Baronie beginnen met een remise, waarna Baronie thuis dik van WKE wint. De ploeg uit Emmen vermorzelt daarna op eigen veld Westlandia, dat echter daarna wint bij Baronie. Omdat Baronie ook van WKE verliest, is de zesde wedstrijd bepalend. Westlandia moet winnen, WKE heeft aan een gelijkspel voldoende. De ploeg van trainer André Paus slaagt voor deze opdracht en pakt de eerste zondagtitel in de clubhistorie.

Rijnsburgse Boys en WKE vechten daarna een gedenkwaardige strijd om de titel uit. In Rijnsburg wint Rijnsburgse Boys een tumultueus duel met 1-0. Bart Freke benutte in extra tijd een fel betwiste strafschop voor zijn ploeg, die toen met tien man speelde. Een week later was de return in Emmen. Dit werd een wedstrijd om nooit te vergeten. Na een 0-0 ruststand kwam Rijnsburgse Boys op rozen te zitten. Bart Freke scoorde de 0-1 en een eigen goal van Kevin Mooibroek bracht de tussenstand op 0-2. Met nog ongeveer tien minuten op de klok konden slechts drie goals van WKE nog roet in het eten gooien. Uitgoals tellen bij de amateurs immers niet dubbel. Wat niemand meer voor mogelijk hield, gebeurde toch. WKE scoorde nog drie keer. Paul Weerman, Berry Hoogeveen en Bas Hooiveld brachten sportpark Grote Geert in extase. In de verlenging maakte Paul Weerman er 4-2 van en leek het gelopen koers voor WKE. In de laatste minuut van de verlenging wist Danny van der Vijver echter de 4-3 te maken en zo moesten strafschoppen de beslissing brengen. Wat volgde was een krankzinnige reeks. Van de tien strafschoppen werden er slechts drie benut. Beide teams misten de eerste drie strafschoppen. De twee laatste schutters van WKE scoorden wel, tussendoor deed ook Rijnsburgse Boys dit. Jelle Bouma moest de tiende strafschop nemen. De linksback van Rijnsburg miste, waarna WKE landskampioen werd.
WKE keeper Beukeveld viert de titel


Uiteraard werd er ook weer gestreden om de landelijke amateurbeker. De winnaars van de zes districtsbekers speelden enkele duels om tot een finale te komen. Die werd gespeeld door Barendrecht, dat eerder won van Harkemase Boys en Go-Ahead Kampen, en LRC Leerdam, dat Groene Ster en DOVO had verslagen. Barendrecht won deze finale, mede dankzij de uitblinkende spits Jeroen van Wetten. In zijn laatste wedstrijd bezorgde hij zijn ploeg de beker. Het werd 3-1. Van Wetten zou overigens enkele maanden later zijn rentree bij Barendrecht. De bekerwinnaar moest de Supercup overigens aan landskampioen WKE laten. Die ploeg won in augustus met 3-0 van Barendrecht.

De Topklasse domineerde verder het overige nieuws rond het amateurvoetbal. Het verleidde de clubs tot het halen van diverse spelers van naam. Zo ging John van Loenhout naar FC Lienden en zou daar, volgens de verhalen, zelfs de eerste full-prof in het amateurvoetbal worden. Voorts namen de clubs nog enkele beslissingen rond schikkingsvoorstellen en de transferdeadline en zijn contracten voortaan toegestaan. Dit kan allemaal niet los worden gezien van de komst van de Topklasse.

Schalke 04 trekt Edu aan

De Braziliaan Edu vertrekt naar Schalke 04. Edu, die transfervrij overkomt van het Zuid-Koreaanse Suwon Blue Wings, tekende een contract dat tot medio 2013 loopt.

De 28-jarige aanvaller is geen onbekende in Duitsland. Hij speelde eerder voor VfL Bochum en Mainz 05.

Trainer Felix Magath heeft tevens Moritz Volz op proef meegenomen naar het trainingskamp van de club in Spanje. De 26-jarige verdediger speelde ooit in de jeugd van Schalke. Op jonge leeftijd verhuisde hij echter naar Engeland. Bij Arsenal en Fulham brak hij mede dankzij blessures nooit door. Ipswich Town was de laatste club waar Volz actief was.

Oud-Oranje wint nieuwjaarswedstrijd

Het elftal met voormalig internationals van Oranje heeft de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen HFC gewonnen. Het werd in Haarlem uiteindelijk 2-5.

Pierre van Hooijdonk was goed voor twee doelpunten van oud-Oranje, dat bij rust op een 2-1 achterstand stond. HFC was op een 2-0 voorsprong gekomen.

Vlak voor de pauze maakte Van Hooijdonk zijn eerste doelpunt van de wedstrijd, terwijl Michael Mols de 2-2 maakte. Regi Blinker en Pieter Huistra waren goed voor de 2-3 en 2-4 en Van Hooijdonk maakte er 2-5 van.

Het was alweer de 76e editie van de nieuwjaarswedstrijd. Ook Frank de Boer, Wim Jonk, Aron Winter, Bryan Roy en Rob Witschge waren van de partij.

Een fotoreportage van de wedstrijd kun je hier vinden.

Per abuis speech premier van 2009 op radio

De omroep van Rijnland-Palts heeft gisteren per ongeluk op de radio de nieuwjaarstoespraak van premier Kurt Beck voor 2009 uitgezonden. De regeringsleider van de Duitse deelstaat is "not amused". De regionale omroep SWR heeft excuses aangeboden en zond later op de dag alsnog de goede speech uit. Dit heeft de krant Bild vandaag gemeld.

Beck, voormalig landelijk voorzitter van de SPD, spreekt in zijn toespraak voor 2009 onder meer over de op handen zijnde Europese en Bondsdagverkiezingen. Desondanks werden de volle zeven minuten van de toespraak uitgezonden zonder dat iemand ingreep. De leiding van de SWR gaat kijken naar de interne procedures om dit soort "dubbele fouten" in de toekomst te voorkomen.

[Dakar] Verhoeven op grote achterstand

Frans Verhoeven heeft op de eerste etappe meteen met grote problemen te maken gekregen. Op weg naar de start van de special kreeg de coureur na ongeveer 200 kilometer motorproblemen. Toen de Brabander bij de start aan kwam had hij reeds 38 minuten vertraging opgelopen. Uiteindelijk kwam Verhoeven als 109e over de streep met een achterstand van 34 minuten en 18 seconden.

Zeer waarschijnlijk staat de coureur echter nog wel een tijdstraf te wachten omdat hij te laat bij de start was. De organisatie heeft hier echter nog geen beslissing over genomen. 

Pluizig tuig!

Het was kwart voor vier in de vroege ochtend toen ik de parkeergarage verliet en het Koningsplein overstak. Thuis haalde ik een zak met drie boterhammen uit de vriezer. Het feit dat ik over drie uur brood zou staan smeren, stemde mij allerminst vrolijk. Verlangend naar mijn bed poetste ik slechts voor de vorm heel kort mijn tanden. Het feit dat ik over drie uur net voor het brood smeren in deze fucking iglo zou staan te douchen, stemde mij nog minder vrolijk. Mijn ‘Gerard Joling-bedovertrek’ had gelijk. Ik had er de kracht niet meer voor.

[Dakar] Gordon steelt de show op eerste dag

Robby Gordon stal de show op de eerste dag met zijn Hummer. In plaats van het parkoers op te rijden na afloop van de presentatie op het podium, besloot de coureur maar achteruit het podium af te rijden. Dit tot verbazing van iedereen die stond te kijken. Gordon bleek echter een aanloopje te nemen om met een mooie sprong de rally te beginnen. De beelden kun je hieronder bekijken:

Busdiensten vallen uit in Drenthe

Door de sneeuwval en gladheid rijden er vanmiddag steeds minder bussen in de provincie Drenthe. De bussen die nog wel de weg op gaan, rijden met enorme vertraging. Ook in Groningen en Friesland moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd. Dat heeft vervoerder Qbuzz bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van Qbuzz is het vooral in de buurt van Emmen en Stadskanaal erg glad. "De bus van Emmen naar Groningen rijdt daardoor met drie kwartier vertraging. Wij raden reizigers aan die nog de bus willen nemen dit zo snel mogelijk te doen aangezien we niet weten hoeveel bussen er in het begin van de avond nog rijden."

Oude OV-kaart nog maand geldig in de trein

De oude studenten OV-Kaart is nog een maandje geldig in de trein. Op verschillende NS-stations hangen briefjes die dat aangeven, onder andere op Utrecht CS. De reden is dat het een grote puinhoop is rond de invoering van de studenten OV-Chipkaart.

Officieel hebben studenten hun nieuwe OV-Chipkaart nodig om in de trein te reizen. Maar voor de momenten dat de kaart niet geldig is, in het weekend of doordeweeks, is het totaal onduidelijk wat een student moet doen. Op de studenten OV-Chipkaart kun je namelijk geen kaartjes met 40 procent korting kopen. Daarvoor heb je weer een aparte kaart nodig. Daarnaast is het veel studenten ontgaan dat je niet in en uit hoeft te checken.

Ook zijn er allerlei problemen met de activatie van de studenten OV-Chipkaart. Dat de oude kaart nu nog geldig is, is vooral goed nieuws voor mensen die gewisseld zijn van weekend- naar week-OV of andersom. Zij kunnen nu de hele week gratis reizen.

Voor meer informatie kun je ook terecht in het OV-topic in School & Studie.

Sharapova te sterk voor V. Williams

Maria Sharapova heeft vandaag in Hua Hin (Thailand) een demonstratiewedstrijd tegen Venus Williams overtuigend weten te winnen. Na een uur en 23 minuten spelen won de Russin met 6-3 en 6-4.

Vooral op de belangrijke momenten in de partij speelde Williams onzorgvuldig. Sharapova, die mede door blessureleed naar de veertiende plaats op de wereldranglijst is gezakt, speelde daarentegen een zeer solide wedstrijd en trok de wedstrijd verdiend naar zich toe.

Gemser baas van de olympische wintersporters

Henk Gemser heeft vandaag de voorlopige Nederlandse ploeg voor de Olympische Spelen in Vancouver in handen gekregen. Voorzitter Erica Terpstra van sportkoepel NOCNSF droeg de groep schaatsers, bobsleeërs, shorttrackers en een snowboardster officieel over aan de chef de mission van de Winterspelen. Het vaderlandse keurkorps dat op Papendal de nieuwe olympische pakken aantrok bestaat momenteel uit 29 sporters, een aantal dat de komende weken nog zal groeien.

De Winterspelen in Vancouver starten op 12 februari. De teamoverdracht vandaag, 41 dagen voor de opening in Canada, vormde het startsein van het olympisch gebeuren voor de sporters en begeleiders. De gekwalificeerde sporters en hun begeleiders kregen op Papendal de officiële Vancouver-kledij (sport- en vrijetijdskleding, basiskleuren zwart en oranje) uitgereikt. "Niet alleen het presteren is belangrijk, maar ook het presenteren", legde Terpstra nog eens uit dat het voor de sporters een voorrecht is namens hun land op de Spelen te staan.

Zowel Terpstra als Gemser wilde geen voorspelling doen betreffende het aantal medailles. "Dat is de goden verzoeken", meende Terpstra. "Het is aan de sporters en coaches te duiden hoe hun kansen liggen", voegde Gemser toe. "Ik kom dus niet met een getal."

Noodweer in Italië, honderden toeristen vast

Italië wordt geteisterd door hevige regenval en storm. Het noodweer heeft geleid tot overstromingen en aardverschuivingen, die één mensenleven hebben geëist. Honderden toeristen zitten vast op de Eolische Eilanden, omdat de veerdiensten uit de vaart zijn genomen vanwege de onstuimige zee.

In het zuiden van de Tyrreense Zee zijn er bij windkracht 9 golven van bijna 8 meter hoog, zo meldt persbureau ANSA. Veel toeristen zitten al dagen vast op de eilanden en kunnen niet naar hun werk. Aan de oostkust van de Tyrreense Zee is, ten zuiden van Napels, bij hevige regen en storm een rots losgeraakt uit de kust. De steenmassa heeft een restaurant getroffen; de 44-jarige eigenaar is gedood.

Alleen al in de regio Toscane zijn 133 aardverschuivingen geconstateerd, tientallen gezinnen hebben hun huizen moeten verlaten. Na een dijkdoorbraak bij Pisa wil de burgerbescherming een plan opstellen om alle rivierdijken in Italië te controleren.

In verscheidene andere regio's zoals Ligurië zijn wegen afgesloten die blank staan.

RKC Waalwijk - sc Heerenveen verzet

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en sc Heerenveen zal niet op de aanvankelijk vastgestelde datum worden gespeeld.

Het duel, dat op de rol stond voor zondagmiddag 21 februari, wordt nu afgewerkt op zaterdag 20 februari om 19.45 uur in het Mandemakers Stadion van RKC.

Onlangs werd er al een duel van Heerenveen afgelast. Het betrof de laatste wedstrijd voor de winterstop en dat was nou juist de derby van het noorden tegen FC Groningen. Die wedstrijd wordt op woensdag 20 januari om 20.00 uur ingehaald.

Koude week in het vooruitzicht

Nederland begint de eerste dagen van het nieuwe jaar met ijskoude nachten. Het KNMI voorspelt de komende week nachtelijke temperaturen die lokaal tussen de min 10 en min 15 graden Celsius.

Een woordvoerder van het KNMI zegt dat het vooral koud wordt op de plaatsen waar een sneeuwdek ligt: "Boven het sneeuwdek kunnen de nachtelijke temperaturen dan flink dalen." En er komt nog meer sneeuw bij, is de voorspelling. Vandaag sneeuwt het de hele dag in het noorden en noordoosten van het land. Daar moet het verkeer dan ook rekening houden met gladheid.

Nadal wint invitatietoernooi Abu Dhabi

Rafael Nadal heeft vandaag het invitatietoernooi in Abu Dhabi gewonnen. De mondiale nummer twee was in de finale te sterk voor de Zweed Robin Söderling; 7-6 en 7-5.

Nadal had gisteren in de halve finale gewonnen van zijn landgenoot David Ferrer, terwijl Söderling Roger Federer een nederlaag toebracht. De Zweed had de laatste twee keer van Nadal gewonnen, maar kon dit keer geen vuist maken. De tennissers zijn in voorbereiding op de Australian Open, die later deze maand van start gaat.

Anderlecht en Roda JC bijna eens over Kruiswijk

Anderlecht en Roda JC hebben een principe-akkoord bereikt over een verhuur van Arnold Kruiswijk aan de ploeg uit Kerkrade. Dit meldt de Belgische club vandaag.

Overigens is de overgang nog niet helemaal rond. Anderlecht zegt echter dat volgende week de onderhandelingen zullen worden afgerond.

De 25-jarige Kruiswijk kwam in 2008 over van FC Groningen, maar hij is er in Brussel nooit in geslaagd een plek in de basis af te dwingen.

Davidson: "Alles draait om geld dit jaar"

Hoewel de Anthony Davidson sinds het faillisement van Super Aguri in 2008 geen meter meer in een Formule 1-wagen heeft gereden, vindt de Brit dat hij nog niet klaar is met de hoogste klasse in de autosport. Voor komend seizoen had hij wel aanbiedingen van een aantal teams, maar daarvoor moest hij sponsorgeld meenemen dat hij niet heeft.

"Het probleem is het geld. Dat is altijd al zo gewest, maar nu nog meer dan vroeger", aldus Davidson tegenover Crash.net. "Een paar teams hebben me al voor vijf miljoen dollar een stoeltje beloofd, maar ik heb dat geld niet bij elkaar kunnen krijgen. Veel fabrikanten hebben de sport verlaten en alle teams zoeken nu helaas naar geld. Ik weet dat ik het talent heb en een plek verdien, maar dat geldt voor zoveel mensen."

[Gerucht] DJ Hero 2 in de maak, met David Guetta

Eind vorig jaar kwam Activision met een spin-off van hun allerbekende Guitar Hero reeks, genaamd DJ Hero. In deze game kon je doormiddel van een meegeleverde scratchtafel je helemaal lam draaien met de beste gemixte platen van doorgewinterde artiesten. Geen mash-up was te gek en de game bleek behoorlijk aan te slaan.

Het feit dat  Activision brood ziet in deze nieuwe franchise zal dan ook niemand verbazen. Dat er echter nu al gewerkt wordt aan een vervolg is wel verdraaid (foute woordgrap van 2010 numero uno!) snel. Meester-DJ David Guetta, bekend van vele hits zoals bijvoorbeeld "When the love is gone", "Sexy Bitch" en zijn samenwerking met de Black Eyed Peas, heeft namelijk recentelijk verklapt dat hij druk bezig is met het maken van nummers voor de opvolger van DJ Hero. Dit is niet zo heel gek, aangezien hij ook al zijn medewerking verleende aan DLC voor het eerste deel.

 David Guetta

Plafondplaten Roertunnel naar beneden gevallen

Vanmorgen is de Roertunnel op de A73 gedurende een paar uur gesloten geweest wegens reparatiewerkzaamheden. De oorzaak was het naar beneden vallen van een aantal plafondplaten, zo meldt de Verkeersinformatiedienst.

Rond half zes ging de tunnel in zuidelijke richting op slot. Pas om negen uur kon de baan weer worden vrijgegeven. Waardoor het plafond naar beneden kwam is nog onbekend.

Rijkswaterstaat was vanochtend niet bereikbaar voor een reactie.

Verkiezing: Finale Sporter van het Jaar 2009

Het jaar 2009 loopt alweer bijna op zijn eind, wat dus betekent dat de sporters weer de vele verkiezingen kunnen aflopen. Ook wij doen hieraan mee, want in een speciaal toernooi kunnen jullie kiezen wie volgens FOK! de beste Nederlandse sporter van het afgelopen jaar was.

Er zijn 64 sporters genomineerd. Zij zullen via een knock-out systeem uitmaken wie er met de titel FOK!sporter van het jaar 2009 vandoor gaat.

Links naar vorige rondes:
Nominaties in dit bericht en dit topic
Eerste ronde in dit bericht en dit topic
Tweede ronde in dit bericht en dit topic
Derde ronde in dit bericht en dit topic
Kwartfinale in dit bericht en dit topic
Halve finale in dit bericht en dit topic

Onder dit bericht en in het topic op het Sport-forum kun je stemmen. Dit kan door met gebruik te maken van de [ b] en [ /b] tags. (gebruik deze zonder de spaties rond de naam van je keuze).

voorbeeld:
Martin Verkerk – Roger Federer

Bij een gelijkspel zal er een tiebreak volgen van 24 uur. De finale sluit op zaterdag 2 januari om 20.00 uur.

De finale:
Sven Kramer - Robert Gesink

Belangrijkste prestaties Sven Kramer:
- Europees kampioen allround
- Wereldkampioen allround
- Winnaar goud WK afstanden 5km, 10km, ploegenachtervolging

Belangrijkste prestaties Robert Gesink:
- Winnaar jongerenklassement Ronde van Californië
- Winnaar Ronde van Emilia
- 3e in Amstel Gold Race
- 6e in de Vuelta (stond tot een val 2e)

Gratis Avatar-shirt voor Playstation Home

Na de 360-fans worden ook de PS3-fans nu verwend. Zij kunnen via internet een code krijgen, die ze op hun console kunnen inwisselen voor een Avatar-shirt. Helaas geen echte, maar één voor je avatar (woordgrapje) in Playstation Home.

Om je poppetje te kleden met het shirt ga je naar deze website. Tegelijkertijd start je de PS3 op en ga je naar Accountbeheer (bij Playstation Netwerk). Dan druk je op het icoontje voor de code. Ten slotte vul je de code op de website in, in de drie vakjes en dan download je vanzelf de shirts.

Somalische groep prijst aanval op cartoonist

De extremistische Somalische groepering al-Shabaab heeft vandaag de mislukte aanslag op de Deense cartoonist Kurt Westergaard geprezen. Volgens de Deense inlichtingendienst onderhoudt de verdachte, een 28-jarige Somaliër, nauwe banden met al-Shabaab en al-Qaeda in Oost-Afrika.

"We waarderen het incident waarbij een Somalische moslimjongen de duivel heeft aangevallen die onze profeet Mohammed heeft beschimpt en we roepen moslims in de wereld op om mensen zoals hem tot een mikpunt te maken", zei zegsman sjeik Ali Mohammed Rage van al-Shabaab vandaag. Maar volgens Rage heeft zijn beweging niets te maken met de aanval op Westergaard.

Al-Shabaab controleert grote delen van het zuiden en het midden van Somalië. De beweging hanteert een zeer radicale interpretatie van de islam.

Redelijke loting Haase en De Bakker in Chennai

Thiemo de Bakker heeft het redelijk getroffen tijdens de loting van het ATP-toernooi van Chennai. De Bakker moet uitkomen tegen de als achtste geplaatste Rajeev Ram. Robin Haase treft in de eerste ronde een qualifier.

Voor Haase is het zijn eerste ATP-toernooi sinds juni 2008, toen hij op Wimbledon werd uitgeschakeld door de Australiër Lleyton Hewitt. Bij winst spelen Haase en De Bakker tegen elkaar in de tweede ronde van het eerste ATP-toernooi van het jaar.

Al-Shabaab strijdt voor sharia in Somalië

De Somalische terreurgroep al-Shabaab laat de laatste maanden steeds vaker van zich horen. Een Somaliër die gisterenavond probeerde binnen te dringen in het huis van de Deense cartoonist Kurt Westergaard, zou ook banden hebben met de beweging.

'De jeugd' 
Al-Shabaab, Arabisch voor 'de jeugd', strijdt voor een islamitische staat in Somalië. De groepering zou banden hebben met terreurnetwerk al-Qaeda. Al-Shabaab splitste zich in 2006 af van de Islamitische Rechtbank Unie, die het tot dat moment voor het zeggen had in hoofdstad Mogadishu en Zuid-Somalië. Inmiddels heeft al-Shabaab de macht in het grootste deel van het zuiden van Somalië.

Geweld 
Door het geweld tussen overheidstroepen en strijders van al-Shabaab zijn sinds 2007 al 19.000 burgers omgekomen. Meer dan 1,5 miljoen mensen sloegen op de vlucht. Al-Shabaab regeert de bevolking in de veroverde gebieden met harde hand. De inwoners gaan gebukt onder de strikte islamitische sharia-wetgeving. Zo wordt het dragen van beha's bestraft met zweepslagen en lopen overspelige vrouwen het risico gestenigd te worden. Bezitters van een mobiele telefoon mogen alleen Koranverzen als ringtone gebruiken. In een ander geruchtmakend incident mocht de winnaar van een radioquiz van al-Shabaab onder meer handgranaten, een machinegeweer en een antitank-landmijn mee naar huis nemen. De quiz diende volgens de groep om jongeren in de leeftijd van tien tot 25 jaar aan te moedigen de wapens op te nemen tegen de vijanden van Allah in Somalië.

Regering 
Bewoners van gebieden die nog in handen zijn van de zwakke regering van president Sheikh Sharif Ahmed zijn hun leven niet zeker. Bij aanslagen en gevechten tussen regeringstroepen en extremistische groeperingen vallen regelmatig tientallen burgerdoden. De vredestroepen van de Afrikaanse Unie (AU), die de regering in het zadel houden, worden daarbij evenmin ontzien. In september stierven veertien AU-militairen door twee zelfmoordaanslagen op hun hoofdkwartier in Mogadishu. Maar ook de elite wordt door de beweging niet met rust gelaten. Zo viel Al-Shabaab in oktober het presidentiële vliegtuig aan: daarbij vielen 21 burgerdoden. Door een zelfmoordaanslag op een diploma-uitreiking voor medici vielen in december 24 doden, waaronder vier ministers.

Ook buitenlanders gerekruteerd 
De beweging rekruteert niet alleen in eigen land strijders, maar ook daar buiten. Zo waarschuwde de Britse veiligheidsdienst MI5 in september dat Somalië een magneet is voor geradicaliseerde Britse jongeren, ook voor jongeren zonder Somalische achtergrond. Ook vanuit Nederland trekken soms jongeren naar Somalië om mee te vechten. Vier 21-jarige Nederlanders van Marokkaanse en Somalische afkomst werden in juli door de Keniaanse politie opgepakt. De jongeren bevonden zich op de grens met Somalië en wilden zich aansluiten bij al-Shabaab.

'Milan zit achter Torres aan'

AC Milan zit naar verluidt achter Fernando Torres van Liverpool FC aan. De Milanezen willen de Spanjaard volgens Corriere dello Sport graag inlijven.
 
Milan wil de selectie versterken met een aanvaller en zat in een eerder stadium op het vinkentouw voor Edin Dzeko, aanvaller van VfL Wolfsburg. De vraagprijs (veertig miljoen) voor de Bosniër was echter buitensporig.

Vanwege die prijs, heeft Milan de pijlen nu op Torres gericht. Erg aannemelijk lijkt het niet dat de spits naar Italië verkast voor een lager bedrag dan veertig miljoen, daar hij Liverpool ongeveer 35 miljoen euro heeft gekost.

Milan wil volgens het Italiaanse medium echter wel veel geld uitgeven voor Torres, omdat hij op alle niveaus heeft bewezen een topspits te zijn. Het goudhaantje is bezorgd over de prestaties van Liverpool en denkt zelfs na over een vertrek als The Reds volgend jaar niet in de Champions League mogen acteren. Chelsea en Manchester City azen ook op Torres.

Totti: "Zal er staan als Lippi me belt"

De interlandloopbaan van Francesco Totti lijkt nog niet voorbij. De aanvaller van AS Roma wil naar eigen zeggen best op het WK 2010 aantreden met Italië. Bondscoach Marcello Lippi kan op de spits rekenen.

Het enige wat de keuzeheer van het nationale elftal hoeft te doen, is Totti een belletje te geven. De 33-jarige spits maakte in 2006 een einde aan zijn interlandloopbaan, maar komt op dat besluit terug. "Als Lippi me belt en als ik in vorm ben en de ploeg me nodig heeft, zal ik gaan. Ik denk dat de jongere spelers in de ploeg dat ook prettig zullen vinden", aldus Totti in La Reppublica.

In 2006 was Totti nog wel van de partij toen Italië de wereldtitel veroverde. Nu wil Totti graag schitteren in Zuid-Afrika.

Brown (Rabo) wint rit Jayco Bay Classic

Rabobank is het nieuwe jaar goed begonnen. De eerste koers van het wielerseizoen 2010 werd namelijk gewonnen door Graeme Brown. De Australiër was in eigen land tijdens de Jayco Bay Cycling Classic de sterkste in de massasprint.

Brown versloeg in de sprint van de eerste etappe zijn landgenoten Matthew Gross (Columbia) en Robbie McEwen (Katusha). Voor McEwen was het zijn eerste grote koers sinds hij vorig jaar mei in de Ronde van België zijn scheenbeen brak.

Naaktportret Pim Fortuyn te koop

Op veilingsite Ebay is een foto opgedoken van een naakte Pim Fortuyn. 'Deze foto is gemaakt als studiemateriaal voor het vervaardigen van een ets', zo omschrijft de verkoper. Er zijn zeventien afdrukken van de foto gemaakt, deze foto heeft de nummering 2/17 en is gesigneerd door kunstenaar F. Drent.

Er is nog geen duidelijkheid over de echtheid van de foto. Het openingsbod is 495 euro, tot nu toe heeft nog niemand een bod gedaan.

Klik hier om naar de advertentie op Ebay te gaan. 

 

 

De foto bij de advertentie.

 

 

Dertig schilderijen in Frankrijk gestolen

Circa dertig schilderijen, waaronder werken van Picasso, zijn gestolen uit een villa in La Cadière d'Azur in het zuidoosten van Frankrijk. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

Tijdens de diefstal was de eigenaar van de kunstcollectie op vakantie in Zweden. De huisbewaarder ontdekte dat de werken waren gestolen. De eigenaar is inmiddels teruggekeerd om een inventarisatie van de gestolen kunstwerken te maken.

Volgens de politie zijn de schilderijen gezamenlijk circa één miljoen euro waard.

Sastre: "Ik sta er goed voor"

2009 was niet het beste jaar van Carlos Sastre. Hij won nog wel twee etappes in de Giro d’Italia en eindigde daar in de top vijf van het klassement, maar de Tour de France viel tegen. De titelverdediger werd uiteindelijk pas zeventiende. De Spanjaard zegt geleerd te hebben van zijn fouten.

"Ik kwam oververmoeid aan de start," zegt Sastre op zijn eigen website. "Het jaar 2009 heeft me niet gebracht wat ik had verwacht. Ik begon met veel enthousiasme aan de Tour en dacht dat ik in een goede vorm verkeerde, maar het positieve gevoel was na een paar dagen alweer weg. De winst in 2008 had zoveel energie gekost, dat ik daar afgelopen zomer de tol voor moest betalen. Na de eindzege heb ik dertien maanden lang overal op moeten komen draven. Dat was niet goed."

Daarom besloot Sastre om na de Tour een lange rustpauze in te lasten, waardoor hij de Vuelta niet reed. "Ik heb meer tijd aan mijn gezin geschonken. Dat heeft een goede uitwerking op mij gehad. Ik voel me weer fris en heb het idee dat ik er goed voorsta. Het jaar 2009 zie ik als een goede leerschool. Ik heb geleerd van mijn fouten en ga vol vertrouwen 2010 in."

Dead Space, NBA en NCAA outfits voor je Xbox 360 Avatar

Goed nieuws voor de Xbox 360 gebruiker, de avatar store is weer ge-updated. Liefhebbers van de NBA kunnen nu jerseys van hun favoriete clubs aanschaffen voor de prijs van 240 MSP. Dezelfde prijs geldt voor de jerseys van NCAA clubs. Voor 400 MSP kan je een pak van Isaac uit Dead Space aanschaffen voor je avatar, als je daar nog een gun bij wilt, komt daar nog eens 240 MSP bovenop. Het is in ieder geval goed dat de avatar store steeds wordt bijgewerkt, alleen valt over de prijs nog een hele hoop te discussiëren.

 

NCAA NBA avatar

 

 

Dead Space avatar

 

Man met grootste lul zoekt werk

Het leven van Jonah Falcon gaat niet over rozen. Ondanks dat hij in het bezit is van een penis van bijna 35 centimeter, wil niemand hem hebben. Kon hij vier jaar geleden maar geen vrouw vinden, nu kan de 39-jarige New Yorker zelfs niet eens meer aan de bak komen.

Ruim tien jaar geleden stonden de werkgevers na een documentaire over 's werelds langste lul in de rij om hem een baantje aan te bieden, maar de vlag staat er nu heel anders bij. Falcon is namelijk werkloos. Hij is zelfs tijdelijk ingetrokken bij zijn moeder, en is naarstig op zoek naar een baantje als acteur of schrijver.

Juist voor een man met een kinderarmpje tussen zijn benen is het eenvoudig om een baantje te vinden als porno-acteur, maar de Amerikaan moet er niet aan denken. "Ik doe geen porno, niemand zou me dan nog serieus nemen", verklaart hij. "Daarbij zou ik neuken in een grote menigte geen hol aan vinden." Met een naaktscène in een reguliere film heeft de acteur overigens geen problemen.

Falcon heeft al in meerdere series en films gespeeld. Zo speelde hij al eens een vriend van Lindsay Lohan in diens film 'Just my luck' en had hij rollen in 'Melrose Place' en 'Law & Order'. "Tegenwoordig ziet niemand mij meer staan", klaagt de werkloze acteur. "Tenzij ik me op straat waag in een wielrennersbroek, dan staart iedereen mij juist aan."

Ook voor een film over een gigolo, een rol die perfect bij Falcon zou passen, schreef hij zich vorig jaar in. Maar ook deze film ging aan zijn neus voorbij. "Ik wil niet klagen, maar het is vreselijk voor een acteur als een rol waar hij geknipt voor is aan zijn neus voorbij gaat."

Toch baalt hij er niet van dat de hele wereld weet dat hij een enorme fallus heeft. "Enkele jaren geleden heb ik meegedaan aan 'World's Biggest Penis', een Britse documentaire. Elke keer als deze weer op tv wordt uitgezonden, heb ik er enkele honderden vrienden bij op Facebook."

Nu is het al een poosje behoorlijk stil rond Falcon. Toch wanhoopt hij niet. "Misschien als ik de draad weer oppak, ik een rol voor mezelf ga schrijven. Ik zie wel wat er uitkomt, misschien wordt 2010 wel mijn jaar", besluit hij.


Een filmpje over 's werels grootste lul

Plasterk wil nieuw omroepsysteem

Volgend jaar begint de Nederlandse televisie aan een nieuwe concessieperiode van vijf jaar. Minister Plasterk van Media verwacht dat er daarna veel zal veranderen. Wegens ander kijkgedrag en nieuwe technieken moet de publieke omroep op de schop.

Plasterk voert nu al gesprekken met de directeur van de Publieke Omroep Henk Hagoort over wat er in 2016 moet gaan gebeuren. "We zijn met een evaluatie bezig. Hoe gaan we de omroep inrichten nadat de volgende ronde van vijf jaar voorbij is", aldus Plasterk. "De techniek krijg grote invloed op het kijkgedrag. De conversie van televisie en internet zit er echt aan te komen."

De programmering speelt nu nog een grote rol, zo kijken mensen ook naar programma`s die ze niet spontaan aanzetten. Volgens Plasterk zal dat veranderen als de kijkers in de toekomst hun eigen programmering kunnen samenstellen.

Plasterk wil bij het debat ook de commerciële zenders uitnodigen om een 'zeer pittig' debat aan te gaan over het nieuwe omroepsysteem.

Italië wil ook aan de bodyscan

Na Nederland en Nigeria, wil Italië ook de bodyscan op de belangrijkste vliegvelden van Rome en Milaan installeren. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni heeft dat in een interview gezegd met de krant Corriera della Sera.

In het interview dat in de krant van vandaag staat, zegt Maroni dat hij de bodyscan wil gebruiken voor de risicovolle vluchten om de passagiers van top tot teen te controleren. 

Manchester City kent defensieve problemen

Manchester City speelt vanmiddag tegen Middlesbrough in de strijd om de FA Cup. De Engelse club heeft echter maar weinig verdedigers die het in kan zetten.


Joleon Lescott en Nedum Onuoha zijn geblesseerd, terwijl Kolo Touré al weg is voor de Afrika Cup. Verwacht wordt dat rechtsback Micah Richards en de Belg Vincent Kompany het centrale duo in de verdediging zullen vormen. Nigel de Jong zal waarschijnlijk op het middenveld spelen.

De Knegt: "Als Boom beter is, is dat maar zo"

Gerben de Knegt is op dit moment de beste Nederlander in het veld. Tijdens de afgelopen wedstrijden om de wereldbeker en de Gazet van Antwerpentrofee eindigde de Rabobankrenner telkens als als vierde. Tijdens de komende weken krijgt hij ook weer concurrentie uit eigen land, doordat Lars Boom enkele wedstrijden zal gaan rijden.

"Als Boom beter is, is dat maar zo," zei De Knegt tegen Sporza over de oud-wereldkampioen die de Grand Prix Groenendaal en het NK zal gaan rijden. "Dat is niet verboden. Als ik hem was, dan zou ik het ook doen. Ik ben de favoriet voor de titel, maar als Boom die dag beter is, dan is dat maar zo. Mijn seizoen staat of valt niet met de Nederlandse titel."

"Het is afwachten hoe ver Boom staat. Misschien is hij goed, maar misschien ook niet. Veldrijden is voor hem een opstapje naar de voorjaarsklassiekers. Maar Boom heeft natuurlijk al bewezen dat hij een uitstekende crosser is. Hij heeft niet voor niets het WK gewonnen."

'Van Geel in beeld bij PSV'

Dagblad De Limburger meldt dat Martin van Geel, de huidig directeur van Roda JC, kandidaat is voor een functie bij PSV nu Jan Reker bij de club vertrekt.

Van Geel zal niet de directe opvolger worden van Reker maar een meer technische functie krijgen. Marcel Brands, eerste keus in Eindhoven, zei eerder nee. "Ik heb het prima naar mijn zin bij AZ", zei hij.

Hans van Nijland (FC Groningen) is nog altijd in beeld om Jan Reker op te volgen als algemeen directeur.

Rotterdammer doodgeschopt na simpele vraag

Een 26-jarige inwoner van Rotterdam is gisternacht op de Coolsingel doodgeschopt.

Wilson Gomes, het slachtoffer, vroeg aan een voorbijganger of er ergens in de stad nog een leuk feestje was. In plaats van een normaal antwoord, kreeg Gomes enkele gerichte trappen en klappen tegen zijn hoofd. Het slachtoffer kwam ongelukkig op de stoeprand terecht en raakte in coma. Na overgebracht te zijn naar het Erasmus Medisch Centrum bezweek hij aan zijn verwondingen.

De dader, een 29-jarige man uit Maassluis, kon op aanwijzing van omstanders direct worden opgepakt.  Hem kan doodslag ten laste worden gelegd.

Drie skiërs in Franse Alpen omgekomen

Drie skiërs zijn in de Franse Alpen om het leven gekomen, nadat ze door een lawine waren verrast. Dat hebben de reddingsdiensten in het skioord Les Arcs vandaag laten weten. De slachtoffers zijn vermoedelijk Fransen.

De drie waren op nieuwjaarsdag buiten de piste aan het skiën, toen ze onder de sneeuw werden bedolven. Twee lichamen werden gisteren geborgen. De stoffelijke resten van de derde skiër zijn vandaag onder een dik pak sneeuw gevonden.

DVD: Kings of Leon - Live at the O2

OK, het zijn geen 21 shows achter elkaar van Prince of een stuk of 50 die de King of Pop gepland had, maar Kings of Leon zijn inmiddels wel zo ver en groot dat ze de O2 Arena in Londen drie avonden achter elkaar kunnen uitverkopen. Geen slechte prestatie en vooral de laatste twee albums hebben debet aan dit resultaat. Only By The Night werd een groots commercieel succes waarvan Because of the Times de grondlegger was. De familiaire band was in ons land ook al menigmaal te bewonderen in popzalen of festivals en lieten meestal een prima indruk achter. Het zijn visueel gezien geen spectaculaire shows, maar frontman Caleb Followill heeft zich wel weten te ontwikkelen qua interactie of uitstraling naar het publiek. Nog steeds is er slechts een ijle connectie tussen band en publiek maar de sfeer die de band inmiddels weet neer te zetten is er één van saamhorigheid.

Kings of Leon Live at the O2

[Dakar] De etappes

Gisteren is de Dakar-Rally officieel van start gegaan in haar 2010 editie. Ook dit jaar zullen er weer veel Nederlanders aan de start staan van de loodzware rally. De rally zal door diverse media over bericht worden. De organisatie heeft dit jaar weer haar best gedaan om een interessante route te maken.

De coureurs zullen de onderstaande etappes (ook wel stages genoemd) moeten zien te overleven om de finish te bereiken:

Etappe 1 - Buenos Aires > Cordoba vrijdag 1 and zaterdag 2 januari
Motoren / Quads
• Verbinding: 349 km
• Special: 219 km
• Verbinding : 84 km
• Totaal : 652 km
Auto's / vrachtwagens
• Verbinding : 349 km
• Special: 251 km
• Verbinding : 84 km
• Totaal : 684 km
Going through Calamuchita
Tijdens de eerste dag zal inhalen lastig zijn. Om het wat makkelijker te maken zullen de motoren en quads een andere route rijden dan de auto's en vrachtwagens. De auto's zullen onder andere over een stuk rijden wat ook elk jaar terug te vinden is in de WRC-rally van Argentinië in de Calamuchita Valley.


Etappe 2 - Cordoba > La Rioja zondag, januari 3
Motoren / Quads
• Verbinding : 56 km
• Special: 294 km
• Verbinding : 276 km
• Totaal : 626 km
Auto's / vrachtwagens
• Verbinding : 56 km
• Special: 355 km
• Verbinding : 276 km
• Totaal : 687 km
Double sensation
Ook op de tweede dag zullen de motoren en quads een andere route rijden. Het merendeel van de special is zeer geschikt voor de enduro specialisten met veel scherpe bochten en sprongen. Voor de auto's en vrachtwagens wordt het vooral belangrijk op de remmen te letten.


Etappe 3 - La Rioja > Fiambala maandag, januari 4
• Verbinding : 259 km
• Special: 182 km
• Verbinding : 0 km
• Totaal : 441 km
The white pit
De derde dag vormt de eerste echte test voor de deelnemers. Men zal de eerste duinen gaan tegenkomen. Deze etappe gaat voor een lengte van dertig kilometer door deze witte duinen.


Etappe 4 - Fiambala > Copiapo dinsdag, januari 5
• Verbinding : 394 km
• Special: 203 km
• Verbinding : 32 km
• Totaal : 629 km
Welcome to the Atacama
Tijdens deze etappe zullen de coureurs de grens met Chili oversteken. Er zal vroeg gestart worden om te zorgen dat iedereen goed de grens over komt. Wanneer men in Chili is, zullen de coureurs een zeer gevarieerd landschap te zien krijgen. Deze special bevat al een stukje van de zandduinen die zullen gaan komen, waardoor de deelnemers hun voertuigen optimaal op het zand kunnen afstellen.


Etappe 5 - Copiapo > Antofagasta woensdag, januari 6
• Verbinding : 90 km
• Special: 483 km
• Verbinding : 97 km
• Totaal : 670 km
Danger zone
Deze regio staat bekend om zijn koper- en goudmijnen. Dit is dan ook het thema van deze etappe. Het parkoers is open, maar zeer rotsachtig en wordt een fysiek zware etappe. Men zal onder andere door het beruchte fesh-fesh gras moeten rijden.


Etappe 6 - Antofagasta > Iquique donderdag, januari 7
• Verbinding : 180 km
• Special: 418 km
• Verbinding : 0 km
• Totaal : 598 km
Heading North
Deze etappe is erg stoffig en dat zorgt ervoor dat het zicht minimaal zal zijn. Dit zal ook het grootste probleem voor de deelnemers zijn, de rest van de etappe is relatief eenvoudig.


Etappe 7 - Iquique > Antofagasta vrijdag, januari 8
• Verbinding : 37 km
• Special: 600 km
• Verbinding : 4 km
• Totaal : 641 km
“What’s a salar?”
De langste special van de rally is ook meteen de meest gevarieerde. Men zal door zandduinen moeten ploeteren, maar ook over zout rijden (salar red.) en stenen. Op het zout kunnen de deelnemers op sommige plaatsen zelfs maximaal 10km/u rijden.


Etappe 8 - Antofagasta > Copiapo zondag, januari 10
• Verbinding : 96 km
• Special: 472 km
• Verbinding : 0 km
• Totaal : 568 km
Dune desert
Ook deze etappe vind weer plaats in de Atacama-woestijn. Het eerste gedeelte zal vol liggen met rotsen, maar hoe verder de deelnemers vorderen hoe groter de zandduinen worden. Deze dag zal lang en zwaar worden voor de deelnemers.


Etappe 9 - Copiapo > La Serena maandag, januari 11
• Verbinding : 0 km
• Special: 338 km
• Verbinding : 209 km
• Totaal : 547 km
Bikers, in line by 20!
Etappe 9 is de laatste etappe in de Atacama-woestijn. Het overgrote deel van de rally zal plaatsvinden in de duinen. Daarnaast zal het voor de motorrijders een spectaculaire start worden. Er zullen twintig rijders tegelijk starten als in een supercross-wedstrijd.


Etappe 10 - La Serena > Santiago dinsdag, januari 12
• Verbinding : 112 km
• Special: 238 km
• Verbinding : 236 km
• Totaal : 586 km
Short but essential
Etappe 10 zal de coureurs door de heuvels van Chili leiden waar een simpele fout al vele minuten kan kosten.


Etappe 11 - Santiago > San Juan woensdag, januari 13
• Verbinding : 211 km
• Special: 220 km
• Verbinding : 3 km
• Totaal : 434 km
Saluting the Aconcagua
De Paso Libertadores moet in deze etappe bedwongen worden. Op een hoogte van 3500 meter zullen de coureurs Chili weer verlaten om in Argentinië een special te rijden. Door de extreme hoogte zullen de monteurs flink aan de voertuigen moeten sleutelen om het verlies aan vermogen te compenseren.


Etappe 12 - San Juan > San Rafael donderdag, januari 14
• Verbinding : 23 km
• Special: 476 km
• Verbinding : 297 km
• Totaal : 796 km
Between fairies and dinosaurs
De langste etappe zal de coureurs uit het gebeid leiden waar vroeger dinosaureses woonden en over verharde wegen leiden naar alweer een zanderig gebied met heel veel sprongen. De motoren zullen nauwelijks de 100km/u halen tijdens deze etappe.


Etappe 13 - San Rafael > Santa Rosa vrijdag, januari 15
• Verbinding : 76 km
• Special: 368 km
• Verbinding : 281 km
• Totaal : 725 km
Life in grey
In de enerlaatste etappe zullen de deelnemers voor de laatste maal door de duinen moeten. Na deze grijs gekleurde duinen zullen ze overr lange grote paden naar de finish van de etappe moeten rijden. Tijdens deze etappe kan nog vanalles gebeuren in het klassement.


Etappe 14 - Santa Rosa > Buenos Aires zaterdag, januari 16
• Verbinding : 166 km
• Special: 206 km
• Verbinding : 335 km
• Totaal : 707 km
Celebrate the heroes
De laatste kilometers zullen ondanks het relatief eenvoudige parkoers nog zwaar zijn voor de deelnemers. Uitputting en hoge snelheden zorgen ervoor dat het nog een lastig dagje kan worden. Bij aankomst in Buenos Aires zullen weer vele toeschouwers de deelnemers opwachten en ze binnenhalen.

Tsonga zegt af voor toernooi Qatar

Wilfred Tsonga doet niet mee aan het tennistoernooi in Qatar dat maandag van start gaat. De Fransman heeft last van een polsblessure.

Tsonga, de nummer tien van de wereld, zal zich hierdoor niet goed kunnen voorbereiden op de Australian Open, dat op 18 januari in Melbourne van start gaat. In 2008 bereikte hij in Melbourne de finale van het eerste grote tennistoernooi van het seizoen. In de finale moest hij toen zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic.

Meer neuken, minder kinderen krijgen

Mijn goede voornemen is namelijk om meer seks te hebben. Ik vind dit een dusdanig goed en belangrijk voornemen, dat ik jullie wil oproepen om ook dit voornemen te hebben. De voordelen zijn namelijk legio.  Seks is gezond, het verbetert je weerstand, het maakt je gelukkiger, het helpt je ontspannen en naast een aantal andere voordelen, is het natuurlijk ook nog eens verdomde lekker.

Roemenië verslaat Australië in Hopman Cup

Roemenië heeft de eerste wedstrijd gewonnen tijdens de Hopman Cup. In Perth versloegen ze het gastland Australië met 2-1.

De eerste partij ging verrassend naar de Roemeense Sorana Cirstea, die nummer dertien van de wereld Samantha Stosur in drie sets versloeg. Lleyton Hewitt wist de stand wel gelijk te trekken na de tweede partij door ook in drie sets van Victor Hanescu te winnen. In de beslissende gemend dubbel waren Cirstea echter ruim te sterk (5-7, 1-6) voor het Australische duo.

Morgen gaat het toernooi, dat traditioneel de start is van het tennisseizoen, verder met de partij tussen Spanje en de Verenigde Staten.

[Dakar] Route en statistieken

Vandaag gaat de eerste echte etappe van de Dakar-Rally van start. De coureurs zullen van Colón naar Córdoba rijden. In het onderstaande plaatje is de exacte route te zien.

 

 

Route: 

Statistieken: 

Afgelopen jaar won het Volkswagen-duo Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz met slechts 8 minuten en 59 seconde voorsprong de rally. Hiermee waren zijn de eerste diesel-auto die de rally won. Tien van de dertien etappes dat jaar werden bij de auto's door Volkswagen gewonnen.

Dit jaar zullen er tussen 2 en 16 januari 14 etappes verreden worden, elke etappe duurt een dag. Hieronder volgen enkele statistieken over de rally van dit jaar:

  • Er rijden voor het Volkswagen-fabrieksteam 23 serviceauto's met 80 mensen aan boord rond dit jaar.
  • De Atacama woestijn is honderd keer zo droog als Death Valley. In vier etappes zal men door deze woestijn rijden.
  • Er doen 138 auto's mee aan de 2010 Rally.
  • Er doen vijftig vrachtwagens mee
  • Bij de quads en motoren zijn er in het totaal 184 deelnemers.
  • Het Volkswagen-team neemt vijftig ton aan materiaal mee voor de rally.
  • De langste etappe op 9 januari is 600 kilometer.
  • De kortste etappe is op 4 januari en is slechts 182 kilometer
  • Het hoogste punt wat tijdens de rally bereikt wordt is 4726 meter boven de zeespiegel.
  • Een Volkswagen-auto bestaat uit 5000 onderdelen.
  • Er wordt dit jaar 9030 kilometer gereden in de rally.
  • Daarvan zijn 4810 kilometers special stages en geen verbindingsstukken.
  • Er zijn op de gehele route 57 veilige plekken ingericht waar toeschouwers de rally kunnen bekijken.
  • Er zullen 25.000 politie-agenten op de been zijn om de rally in goede banen te leiden.
  • Vijftien auto's en dertig mensen van de Argentijnse Agencia Nacional de Seguridad Vial zullen het vervoer van het gehele circus begeleiden in gebieden waar mensen wonen.
  • Er zijn ruim 100.000 flyers uitgedeeld om het publiek warm te krijgen voor de rally.
  • De organisatie zal zes auto's in de publieke zones plaatsen voor ondersteuning aan het publiek.
  • Er vliegt continu één veiligheidshelikopter over het parkoers.
  • €57 miljoen wordt er verdiend aan de rally in Argentinïe en Chili.
  • Er zullen naar verwachting in het totaal 2,2 biljoen kijkers de rally bekijken.

Van den Boog: "Ajax heeft ook killers nodig"

Ajax zal in de toekomst op een andere manier gaan scouten. De Amsterdamse club wil ook 'krachtpatsers' in huis gaan halen.

"Dat wil zeggen dat je dus één, twee of drie killers moet hebben en een communicator. Die hebben we nu niet", zegt algemeen directeur Rik van den Boog in De Volkskrant"Martin Jol riep in het begin van het seizoen al: achterin heb ik zo’n beer van een kerel nodig die niet staat voor mooi voetbal  maar alles tegenhoudt wat hij moet tegenhouden."

"Wat we zien, is dat we voetballers nu wel tot tachtig procent van die kwaliteiten kunnen brengen waar ze moeten zijn. Maar die fysieke, mentale en communicatieve vaardigheden zijn moeilijker aan te brengen. Daarop zullen we moeten scouten. Want we hebben ook krachtpatsers nodig."

In samenwerkingsverbanden met clubs over de hele wereld tracht Ajax het beste materiaal naar Amsterdam te halen. "We hebben er op den duur één of twee in Brazilië, één in Amerika, één in China. Dan hebben we er één in België, in Scandinavië en in het Oostblok. En natuurlijk Kaapstad. Van daaruit coördineren we de rest."

"In Scandinavië gaan we ook met een club samenwerken. We stoppen daar geen geld in, maar brengen onze kennis, kunde en knowhow over naar die club om die jeugd daar op te leiden. Op het juiste moment halen we de besten hier naartoe."

Politie pakt drugsdealer dankzij World of Warcraft.

Alfred Hightower, die werd gezocht voor dealen van drugs, was het land uit gevlucht nadat er een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd. Hij stopte alleen niet met het spelen met World of Warcraft. Zo heeft de politie hem uiteindelijk gepakt.

De Howard County Sheriff's Department in Indiana, ontdekte dat Alfred Hightower een spel speelde met heksen en tovenaars. Na een hoop gepuzzel kwamen ze tot de conclusie dat dat World of Warcraft wel eens zou kunnen zijn.

De opsporingsambtenaar nam contact op met Blizzard of ze bij de opsporing wilde helpen, aldus de Kokomo Perspective.

De opsporingsambtenaar ging er vanuit dat Blizzard niet mee wilde werken, omdat het zo lang duurde. Maar na een maand of vier kreeg hij toch de informatie van Blizzard. Hij kreeg alle informatie die Blizzard over de verdachte had. Accountinformatie, rekeningnummer, IP-adres, nickname en zelfs zijn favoriete server. Zo kon de opsporingsambtenaar hem vinden in Canada. Hightower werd opgepakt in Canada en zal op 5 januari aanstaande worden teruggebracht naar de VS.

Ook al is Blizzard niet verplicht om aan zulke verzoeken te voldoen, hebben ze er toch voor gekozen om alle informatie van de verdachte te leveren aan de politie. Ben je crimineel, staat er een arrestatiebevel voor je uit en speel je World of Warcraft, kijk dan maar goed uit.

 

World of warcraft logo

BV Veendam in financiële nood

BV Veendam kampt met financiële problemen. De club uit de Jupiler League heeft de salarissen van de maand december niet uitbetaald.

De spelers en de technische staf kregen een maand geleden al een brief, waarin vermeld werd dat de club kampt met tekorten. De tekorten waren ontstaan door tegenvallende sponsorinkomsten. Doordat sponsoren zelf ook met financiële problemen zitten is BV Veendam het slachtoffer.

Voorzitter Max Becherer wil er alles aan doen om de club weer gezond te maken. "Onze liquiditeitspositie staat onder druk. Dat proberen we op te lossen, zodat we ook de spelerssalarissen kunnen overmaken."

Marokkaanse jongeren verdacht van poging tot doodslag

Een groep Marokkaanse jongeren wordt verdacht van poging tot doodslag.  Ze reden tijdens de jaarwisseling in op een groep Molukse bewoners in de Culemborgse wijk Terweijde.

Nadat de auto tegen een gevel van hun woning aan de Van Diepenbrockstraat tot stilstand was gekomen probeerden zij te vluchten.  Twee van hen konden door omstanders worden overmeesterd.

Politie en Mobiele Eenheid zijn massaal aanwezig in de wijk, waar nog steeds een gespannen sfeer hangt. Iedereen die de wijk in wil wordt preventief gefouilleerd. Sinds september zijn er spanningen in Culemborg tussen Marokkaanse en Molukse jongeren. Er waren toen een week lang rellen waarbij de ME werd ingezet.

Volgens Burgemeester Van Schelven wordt er hard gewerkt om de problemen uit de wereld te helpen en de aanstichters van onrust voor de rechter te brengen.

Dragon Age: Origins add-on in ontwikkeling?

Volgens de Tsjechische subsite van Eurogamer is de eerste add-on van Dragon Age: Origins aangekondigd voor een release in maart. De add-on zou "Dragon Age: The Awakening" gaan heten en chronologisch direct na het einde van het huidige spel aansluiten.
 
Verder zou The Awakening nieuwe speelbare personages en tegenstanders toevoegen en zo'n vijftien uur aan gameplay. Een en ander is nog niet bevestigd door EA of Bioware.

Go Ahead weet Plet niet te overtuigen

Go Ahead Eagles kan de komst van Telstar-spits Glynor Plet vergeten. De club uit Deventer wilde de Amsterdammer graag aantrekken, maar heeft de onderhandelingen afgebroken. De salariseisen van Plet zouden te hoog zijn geweest.

 "We zijn niet verder gegaan dan wat we financieel verantwoord vinden," zegt voorzitter Edwin Mulder tegen De Stentor. De 22-jarige Plet kreeg twee aanbiedingen. Hij kon direct overstappen, maar kreeg ook een voorstel om na dit seizoen naar Deventer te komen. Het contract van Plet bij Telstar loopt af, waardoor hij in de zomer transfervrij weg kan. De lange spits, die in 58 duels voor Telstar in de Jupiler League liefst 31 keer scoorde, legde beide aanbiedingen naast zich neer.

Roermond wil onderzoek Russische 'nazi-band'

De gemeente Roermond heeft de inlichtingendienst AIVD gevraagd een onderzoek in te stellen naar de risico's van een optreden van de Russische extreem-rechtse metalband Temnozor in die gemeente. Het plaatselijke muziekpodium De Azijnfabriek heeft de band gecontracteerd voor een optreden op 16 januari.

Burgemeester Henk van Beers liet vandaag weten komende maandag overleg te voeren met de AIVD. "We kijken of het verantwoord is dat de band hier optreedt, zo niet, dan grijpen we in", aldus Van Beers. Volgens de Azijnfabriek gaat het om een exclusief optreden in Nederland van Temnozor, een oud Russisch woord voor ochtendschemering.

Het extreem-rechtse Stormfront stelt dat het voor het eerst is dat de band in West Europa optreedt. Het als neonazi-band bekend staande Temnozor noemt zichzelf anti-christelijk en Slavisch heidens. Temnozor is lid van het zogenoemde Pagan Front (heidense front), een internationale alliantie van nationaalsocialistische black-metalbands. De cd's van de band zijn uitgebracht op neonazi-labels, zoals Hakenkreuz-Productions.

Van Beers zegt enkele dagen geleden "bij geruchte" gehoord te hebben over het geplande concert van de band. Direct daarna heeft hij telefonisch contact opgenomen met de AIVD en de dienst om een onderzoek gevraagd.

Everton schorst Jo voorlopig

De Braziliaan Jo, spelend voor Everton, is door zijn club voorlopig geschorst. De aanvaller reisde in de voor Engelse voetbalclubs drukke periode rond kerst namelijk naar zijn thuisland om zijn familie te bezoeken en had daar Everton niets over verteld.

"We mogen Jo graag, maar er moet discipline zijn", aldus Everton-baas David Moyes over de speler die wordt gehuurd van Manchester City. "Hij verliet ons in een drukke periode terwijl we al veel spelers missen. Daarom zal hij voorlopig niet voor ons spelen."

Boks geschiedenis

Elke sport heeft z'n legendes maar geen sport heeft er meer dan boksen. HBO heeft een docu-serie genaamd 'Legendary Nights'. In deze serie worden de toppers van de afgelopen 30 jaar besproken. Gevechten als Lewis-Tyson, Leonard-Hagler en Holmes-Cooney komen aan bod. Als gevecht is het vaak al spannend maar achteraf zijn het, stuk voor stuk, pracht-verhalen. Ik pak Foreman-Moorer even als voorbeeld;

Geschokte Wilders plaatst cartoons

PVV-leider Geert Wilders is geschokt door de aanslag op de Deense cartoonist Kurt Westergaard. Dat heeft hij vandaag laten weten.


"Gelukkig is deze laffe aanslag op Kurt Westergaard mislukt, maar onze vrijheid staat op het spel. Daarom moeten we allemaal solidair zijn met Westergaard en de vrijheid van meningsuiting. Om dat te onderstrepen plaats ik nu drie van zijn Mohammed-cartoons op onze website", aldus Wilders.

Nederlands Olympisch Team vanmiddag officieel

Vanmiddag draagt Erica Terpstra, de voorzitter van sportkoepel NOCNSF, de reeds gekwalificeerde sporters voor de Olympische Spelen in Vancouver over aan Henk Gemser, chef de mission. Op dat moment is er officieel sprake van het Nederlands Olympisch Team.

Momenteel bestaat de groep, die vanmiddag wordt overgedragen aan Gemser, uit veertien schaatsers, acht bobsleeërs (inclusief reserves), zes shorttrackers en één snowboardster.

De groep is overigens nog niet compleet. Eind deze maand is er voor de langebaanschaatsers nog een tweede olympisch kwalificatietoernooi en dan zal de huidige groep van veertien groeien naar twintig langebaanschaatsers.

Daarnaast kunnen ook een aantal shorttrackers en snowboarders zich nog plaatsen voor Vancouver. Biatleet Herbert Cool en skeletonner Peter van Wees willen zich ook nog kwalificeren voor de Spelen, maar gezien hun prestaties lijkt dat een onhaalbare klus.

Rebellen gedood door luchtaanval Colombia

Het Colombiaanse leger heeft vandaag twee rebellenkampen gebombardeerd in de zuidelijke regio Meta. Daarbij kwamen achttien rebellen om, elf werden aangehouden. Dat maakte de minister van Defensie Gabriel Silva bekend.

"Terwijl de Colombianen het nieuwe jaar vierden, bleven onze soldaten trouw aan de strijd tegen narcoterrorisme in de oerwouden van ons land", aldus Silva, verwijzend naar het geweld dat door drugsbendes gebruikt wordt. Door een ander incident, in de zuidwestelijke regio Huila, kwamen een militair en een 14-jarig meisje om het leven. Rebellen van de FARC openden daar het vuur op een patrouille. Vier omstanders raakten gewond.

Verkiezing: FOK!sportmoment van het Jaar

Het nieuwe jaar is begonnen, waarmee afscheid is genomen van het sportjaar 2009. FOK!sport is benieuwd naar wat volgens jullie het “Sportmoment van het Jaar 2009” is. Door middel van een verkiezing zal worden bepaald wat volgens FOK! het Sportmoment van het Jaar 2009 is geweest..

Hoe gaat het in zijn werk
De FOK!sportcrew heeft een voorselectie gemaakt waaruit door jullie gekozen kan worden. Dit is gedaan in de volgende zes categorieën:
- Voetbal
- Schaatsen
- Wielrennen
- Tennis
- Auto/Motorsport
- Algemeen sport (waar overige categorieën dus niet onder vallen)

Er wordt per categorie bepaald wat het Sportmoment van 2009 was. Alle zes winnaars worden dan in een ultieme battle bij elkaar gebracht voor de verkiezing ‘FOK!Sportmoment van het Jaar’.

Het schema

DatumActiviteit
2 januariStart Wielermoment van het Jaar
5 januariUitslag Wielermoment van het Jaar
6 januariStart Voetbalmoment van het Jaar
9 januariUitslag Voetbalmoment van het Jaar
10 januariStart Schaatsmoment van het Jaar
13 januariUitslag Schaatsmoment van het Jaar
14 januariStart Auto/motorsportmoment van het Jaar
17 januariUitslag Auto/motorsportmoment van het Jaar
18 januariStart algemeen sportmoment van het Jaar
21 januariUitslag algemeen sportmoment van het Jaar
22 januariStart Tennismoment van het Jaar
25 januariUitslag Tennismoment van het Jaar
26 januariStart FOK!sportmoment van het Jaar
31 januariUitslag FOK!sportmoment van het Jaar

Morgen zal dus de eerste verkiezing van start gaan. Moge het mooiste Sportmoment winnen!

'Riis wilde Basso naar Saxobank halen'

Bjarne Riis heeft geprobeerd om Ivan Basso terug te halen naar zijn formatie. De manager van Saxobank heeft volgens de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport geprobeerd de Italiaan weg te halen bij Liquigas, maar kreeg de financiering niet rond.

 Nadat de overgang afketste verlengde Basso zijn huidige verbintenis bij Liquigas tot en met 2012, met daarbij een optie voor een extra seizoen. Basso, die afgelopen seizoen zijn rentree maakte na een schorsing van twee jaar wegens betrokkenheid bij Operacion Puerto, reed eerder van 2004 tot en met 2006 bij Team CSC, de voorloper van Saxobank.

Contador begint seizoen in Algarve

Tour de France-winnaar Alberto Contador zal dit jaar zijn seizoen weer starten in de Ronde van Algarve. Vorig jaar was de Spanjaard de winnaar van de Portugese rittenkoers.

"Vorig jaar is het parcours me goed bevallen. Ik vind het ideaal om daar mijn seizoen te beginnen," zei Contador die verder in het voorseizoen zal deelnemen aan de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland. Mogelijk neemt de tweevoudig Tour-winnaar ook deel aan één of meerdere voorjaarsklassiekers maar dit beslist de renner van Astana pas op een later moment.

Obama: al-Qaeda achter aanslag

De Amerikaanse president Barack Obama denkt dat de terreurbeweging al-Qaeda op het Arabische Schiereiland (AQAP) achter de mislukte aanslag op het vliegtuig naar Detroit zat. Obama zegt dat in zijn wekelijkse toespraak voor de radio en internet, waarvan de inhoud vandaag is vrijgegeven.

Obama is nu op vakantie in Hawaii. Ruim een week geleden probeerde de Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab een aanslag te plegen op een vliegtuig, dat uit Amsterdam was betrokken. Volgens Obama lijkt het erop dat Abdulmutallab door al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland is opgeleid en van explosieven voorzien. Abdulmutallab heeft zelf al eerder gezegd dat hij de afgelopen maanden in Jemen is getraind op een complex van AQAP.

Obama eiste een onmiddellijk onderzoek naar "menselijke en systematische" fouten, die het mogelijk maakten dat de 23-jarige Nigeriaan op een vliegtuig kon stappen naar Detroit, terwijl hij vermoedelijk explosieven bij zich had. De president zei dat er inmiddels al meer bekend is geworden over de Nigeriaan. "We weten dat hij naar Jemen reisde. Een land dat worstelt met extreme armoede en dodelijke opstanden."

Obama heeft voor komende week een bijeenkomst met de hoogste functionarissen van de inlichtingendiensten belegd. Dan zal worden gesproken over de mogelijkheden te voorkomen dat opnieuw terreurverdachten in een vliegtuig stappen.

Tost: "Geen gesprekken met Ralf Schumacher"

Franz Tost, de teambaas van Scuderia Toro Rosso, ontkent de geruchten dat Ralf Schumacher in gesprek zou zijn met zijn team. Schumacher wil zelf niet ingaan op de geruchten die al enkele dagen de ronde doen.

"Ik weet niets van deze geruchten, ze zijn absoluut niet waar. De geruchten zijn nonsens. Dat is alles wat ik erover kan zeggen", aldus Tost tegenover het Duitse Auto, Motor und Sport.

Toro Rosso heeft op dit moment alleen Sebastien Buemi bevestigd als coureur. Jaime Alguersuari zegt ook een contract te hebben voor volgend jaar, maar dit is door het team nog niet naar buiten gebracht.

Sevilla opnieuw opgeschrikt door hartproblemen bij speler

Het Spaanse Sevilla kan voor een nog onbekende periode niet beschikken over verdediger Sergio Sanchez Ortega. De 23-jarige Spanjaard mag voorlopig niet voetballen vanwege hartproblemen.

De club zal door dit nieuws ongetwijfeld terugdenken aan Antonio Puerta, die in augustus 2007 overleed in een ziekenhuis. Een paar dagen eerder was hij tijdens een duel van Sevilla in elkaar gezakt op het veld. Hij kon nog wel zelf naar de kleedkamer lopen, maar de gevolgen bleken erger dan verwacht.

Ook in augustus 2009 werd de Spaanse competitie opgeschrikt door een sterfgeval wegens hartproblemen. Verdediger Dani Jarque overleed tijdens een training van zijn club Espanyol. Als gevolg van deze sterfgevallen zijn er in Spanje meer tests ingevoerd om hartkwalen aan het daglicht te stellen.

Bij één van die tests is gebleken dat ook Sergio Sanchez voorlopig maar beter niet kan voetballen. Hij is naar Barcelona gegaan om bij zijn familie te zijn en om meer onderzoeken te laten doen.

Uitslagen PDC World Darts Championship

Gisteren werden de kwartfinales afgewerkt tijdens het Ladbrokes.com World Darts Championship. In de kwartfinales kwamen twee Nederlanders uit. Co Stompé moest het opnemen tegen Mark Webster en Raymond van Barneveld gooide zijn pijlen tegen Ronnie Baxter.

In de vorige partijen had Co Stompé regelmatig zijn eerste pijl in de triple twintig. In de partij van gisterenmiddag lukte hem dat niet. Zijn tegenstander, Mark Webster, speelde een ijzersterke partij en was een stuk sterker dan 'The Matchstick'. Webster plaatste zich met een 5-3 overwinning op Stompé voor de halve finale waarin hij moet uitkomen tegen Phil Taylor die zijn partij gisterenavond met 5-0 van Adrian Lewis wist te winnen.

Raymond van Barneveld liet zijn beste spel zien in de kwartfinale tegen Ronnie Baxter. De Hagenaar moest in de eerste set nog een beetje op gang komen maar won die met drie legs tegen nul. Ook de tweede set ging in dezelfde cijfers naar Barney. In de derde set wist Baxter één leg op zijn naam te schrijven en datzelfde gebeurde in de vijfde set nog een keer. Ook Barney wist zijn partij in 5-0 te winnen. Van Barneveld zal nu vanavond moeten aantreden tegen Simon Whitlock en de verwachting is toch wel dat dat een zware partij zal gaan worden voor Barney.

Uitslagen World Darts Championship

Co Stompé - Mark Webster 3-5
Simon Whitlock - James Wade 5-3
Raymond van Barneveld - Ronnie Baxter 5-0
Phil Taylor - Adrian Lewis 5-0

VVV-Venlo wil drie nieuwe spelers aantrekken

VVV-Venlo wil zich versterken met drie nieuwe spelers.  Met de transfer van Keisuke Honda naar CSKA Moskou heeft VVV-Venlo een financiële injectie van negen miljoen euro gekregen.

De club uit Venlo gaat zich in ieder geval versterken met de Japanse verdediger Maya Yoshida. Hij wordt voor 2,5 jaar vastgelegd. Daarnaast wil VVV nog een speler halen uit Japan.

Eerder werd de naam van Shinji Kagawa genoemd. De speler van Cerezo Osaka is wel talentvol maar wordt niet goed genoeg geacht door de technische staf van VVV.  "Deze jongen is een groot talent, maar is nog niet klaar voor een overstap", aldus voorzitter Hai Berden.

Het gemis van Honda wil Berden opvangen met een Europeaan. Dit omdat deze er meteen moet staan.

Wenger rekent niet meer op komst Chamakh

Arsène Wenger heeft de hoop opgegeven om Marouane Chamakh in de winterstop naar Arsenal te halen.

The Gunners zoeken nog steeds een vervanger voor de geblesseerde Robin van Persie en de Franse aanvaller van Bordeaux stond bovenaan het verlanglijstje van Wenger. Chamakh liet eerder echter al weten dat hij het seizoen afmaakt bij de Franse kampioen.

Nu heeft ook Wenger kenbaar gemaakt dat hij niet meer op een transfer rekent. "Marouane speelt met Bordeaux in de Champions League en de club staat bovenaan in Frankrijk. Hij zal daar niet nu weggaan", aldus de manager op de officiële clubwebsite.

Arsenal hoopt nu een andere aanvaller vast te leggen als vervanger voor Van Persie. De ploeg van Wenger kan de komende weken ook nog niet beschikken over de geblesseerde Nicklas Bendtner.

Buijs over Derby County: "Dit is een geweldige kans"

Danny Buijs heeft wel oren naar een transfer naar de Engelse Championship. Derby County zou interesse hebben in de aanvoerder van ADO Den Haag.

De nummer achttien van de Championship (tweede profniveau van Engeland) wilde Buijs aanvankelijk huren. ADO Den Haag wil echter alleen meewerken als de 27-jarige middenvelder wordt verkocht.

"Voetballen in Engeland lijkt me fantastisch", reageert Buijs in De Telegraaf. "Ik heb niet het idee dat er snel een club uit de Premier League voor me zal komen, dus dit is een geweldige kans."

Buijs is in Den Haag aan zijn tweede seizoen bezig. Daarvoor stond hij drie jaar onder contract bij Feyenoord, FC Groningen en Excelsior.

Zweedse jagers mogen wolven schieten

In Zweden gaan vandaag honderden jagers op zoek naar een wolf om te schieten. Voor het eerst in 45 jaar wordt de wolvenpopulatie uitgedund. In totaal mogen tot half februari 27 wolven worden geschoten. Dat meldde de BBC. In Zweden leven naar schatting tussen de 180 en 220 wolven. De dieren vallen steeds vaker vee en rendieren aan. Daarom mogen er in Zweden volgens het parlement hooguit 210 wolven leven.

Na een succesvolle paartijd is volgens de overheid een overschot ontstaan. Dat biedt jagers de zeldzame mogelijkheid om een wolf te schieten. Om te voorkomen dat er te veel wolven worden doodgeschoten, moeten jagers elk uur kijken of het quotum al bereikt is. De wolf was in Scandinavië bijna uitgestorven toen in de jaren 70 een jachtverbod werd ingesteld.

Noorwegen en Zweden werkten jarenlang aan een herintroductieprogramma, dat volgens de twee landen meer dan geslaagd is. Een Zweedse natuurbeschermingsorganisatie vindt echter dat de populatie wolven nog niet gezond is. De organisatie heeft daarom een klacht ingediend bij de Europese Commissie in de hoop dat het Zweedse besluit wordt teruggedraaid.

Tieners depressief door slaapgebrek

Tieners die weinig slapen of laat naar bed gaan, hebben vaker last van depressies en zelfmoordgedachten. Dat meldde de BBC vandaag op basis van een onderzoek dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Sleep.

Jongeren die minder dan vijf uur slapen, lopen 71 procent meer risico op een depressie dan leeftijdsgenoten die acht uur per nacht haalden. Ook lopen ze 48 procent meer kans op zelfmoordgedachten.

Volgens onderzoekers kan slaapgebrek het lastiger maken om met stress om te gaan en hebben te korte nachten negatieve gevolgen voor onder meer de concentratie en het beoordelingsvermogen. Vooral meisjes, oudere tieners en jongeren die menen dat hun ouders een slecht beeld van ze hebben, zouden last hebben van depressies en zelfmoordgedachten.

Ook bleken jongeren die na middernacht gingen slapen vaker depressief te zijn dan leeftijdsgenoten die al om tien uur hun bed opzochten. Gemiddeld werd er per nacht zeven uur en 53 minuten geslapen: minder dan de negen uur die is aanbevolen voor tieners. Voor het onderzoek werd gekeken naar gegevens van 15.500 jongeren in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar.

Moslims geschrokken van moordpoging

De Deense Moslim Unie heeft vannacht met afschuw gereageerd op de moordpoging op cartoonist Kurt Westergaard. "Wij nemen met klem afstand van deze aanval en van elke vorm van extremisme dat leidt tot zulke daden", aldus een verklaring van de unie, waar de krant Jyllands Posten over schrijft.

De 28-jarige Somaliër die probeerde het huis van Westergaard binnen te dringen had banden met terreurnetwerk al-Shabaab. Hij zou gehandeld hebben uit wraak om de spotprent die Westergaard enige jaren geleden maakte van de profeet Mohammed. De tekenaar beeldde de profeet af met een tulband in de vorm van een bom. De tekening leidde, samen met elf andere cartoons, tot veel protest in de moslimwereld.

Bij de Deense Moslim Unie zijn meer dan dertig islamitische verenigingen en organisaties aangesloten.

CD/DVD: Wolves in the Throne Room - Live at Roadburn 2008

"Turn the lights down more", zo wordt er gevraagd aan het begin van het concert van Wolves in the Throne Room tijdens Roadburn 2008, waarvan deze cd/dvd een registratie is. Typerend voor de sfeer van de muziek, die volgens de makers niet in een genre te plaatsen is. Net zoals de naam van de band is ook zo'n opmerking natuurlijk een tikje pretentieus, hoewel het inderdaad moeilijk is ze exact te labelen met een genre. 'New wave of American black metal' wordt wel eens gebruikt, net als 'purified black metal'. Het is dus zeker een band die je in de black metal hoek moet zoeken, maar voor de drone en sludge liefhebbers is dit ook zeker een interessante band.



Terreurnetwerk achter aanval op cartoonist

De Somalische man die gisteravond probeerde het huis van de Deense cartoonist Kurt Westergaard binnen te dringen, heeft banden met de Somalische terreurgroep Al-Shabaab. Dat meldde de Deense inlichtingendienst PET, schrijft de krant Politiken.

"De poging tot moord op cartoonist Kurt Westergaard wordt door de PET in verband gebracht met terrorisme", aldus een verklaring van de dienst. "De gearresteerde heeft nauwe banden met de Somalische terroristische organisatie al-Shabaab en leiders van al-Qaeda in Oost-Afrika."

Ook verdenkt de PET de man van terroristische activiteiten tijdens zijn recente verblijf in het oosten van Afrika. "De arrestatie is onderdeel van een langlopend onderzoek van de PET naar terreurgerelateerde netwerken die ook aan Denemarken verbonden zijn", aldus de inlichtingendienst, die benadrukt dat de onderzoeken los stonden van de bedreigingen van Westergaard.

De PET loofde de manier waarop Westergaard gisterenavond handelde. De tekenaar vluchtte naar zijn badkamer, die tevens de beveiligde ruimte in het huis is. Daar wist hij tijdig het alarm in te drukken. "De veiligheidsmaatregelen die zijn ingevoerd om Kurt Westergaard te beschermen, hebben hun doeltreffendheid bewezen", zei PET-chef Jakob Scharf.

Belgisch rookverbod niet geldig door foutje

Het rookverbod in eetcafés dat op 1 januari in België in werking zou treden, is niet rechtsgeldig. De Nederlandse tekst in het Staatsblad bevat een zin in het Frans en daardoor is de nieuwe rookwet ongeldig voor Vlamingen. Dat meldde de Vlaamse omroep VTM gisteravond.

De Nederlandstalige tekst van het rookverbod die in het Staatsblad is verschenen, werd afgesloten met een formule in het Frans. En dat is niet grondwettelijk. Ook koning Albert II, die de wet heeft ondertekend, had de zin over het hoofd gezien. Door de fout is de nieuwe rookwet ongeldig voor Vlamingen.

De regering zit in haar maag met de zaak en wil zo snel mogelijk een rechtzetting in het Staatsblad. In restaurants in België geldt al een rookverbod, in gewone kroegen moet dat er nog komen.

[FOK! userawards!] De uitslagen




Het is zover! De uitslag van de FOK!userawards is bekend!

Vier weken lang heeft heel FOK! zich kunnen buigen over 10 categorieën alwaar vele vragen beantwoord konden worden. Vier weken waarin mensen zich hebben vermaakt met een van kleurverschietende verkiezingenbutton. En die button heeft zijn effect gehad! Ruim 700 users hebben van de button gebruik gemaakt en hun stemmen uitgebracht! Dat is minimaal 500 users meer dan voorgaande jaren! Daarmee kunnen we zeggen dat de verkiezingen van de userawards nieuwe stijl een groot succes is, en willen wij jullie bedanken voor jullie stemmen!

Wil je weten wie welke awards in de wacht gesleept hebben, wil je wel eens zien of er überhaupt op je gestemd is? Alle stemmen zijn geteld en uitgezocht en kun je vinden op uitslag FOK! userawards. Daar staat de top drie, maar onderaan staat een link 'Toon alle inzendingen' waarmee je alles kan zien. Je kan de uitslagen in dit topic bespreken!


(n.b. soms was het onduidelijk of iemand in 2009 nieuw is gekomen of er al was of weg is gegaan of anderszins. We hebben ons in die gevallen beperkt tot de top drie die in ieder geval moest kloppen. Het kan dus zijn dat je na de top drie incidenteel een naam tegenkomt die daar niet thuis hoort.)

Man neergeschoten bij huis Deense cartoonist

De Deense politie heeft gisterenavond een 27-jarige Somalische man neergeschoten voor de woning van cartoonist Kurt Westergaard in de stad Viby. De tekenaar van een aantal omstreden spotprenten over de islamitische profeet Mohammed was thuis toen de man probeerde binnen te komen.

Westergaard wist op het alarm te drukken, waardoor de politie snel kon komen. De politie heeft een nabij de woning gelegen observatiepost, waardoor de Somaliër vlot werd onderschept. Dat meldde de Deense krant Politiken. Westergaard is ongedeerd. De Somaliër is met schotwonden in armen en benen naar het ziekenhuis gebracht.

Tientallen agenten doen na de schietpartij onderzoek in en rond de woning van de tekenaar. De buren zijn uit voorzorg geëvacueerd en de wijk is afgezet. Tevens wordt door de politie gezocht naar eventuele explosieven.

De Deense politie spreekt nog niet over een poging tot een aanslag maar sluit die mogelijkheid ook niet uit. Westergaard hield zich al sinds de ophef over de cartoons in 2006 schuil. Begin 2008 werden twee Tunesiërs opgepakt, die van plan waren om Westergaard te wurgen.

De woede van de islamitische wereld over de cartoons richt zich al langer op Denemarken en de tekenaar. De ambassades in Libanon, Syrië en Pakistan werden aangevallen. Landen als Saudi-Arabië riepen tijdelijk hun ambassadeurs terug. In onder meer Nigeria, Afghanistan en Pakistan kwam het tot rellen waarbij in totaal minstens vijftig doden vielen.

Miljoenenprijs valt in Eindhoven

Eindhoven telt sinds gisteren een aantal nieuwe miljonairs. Op Nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 30 miljoen euro op de postcode 5625 VP.

Vandaag wordt duidelijk hoeveel winnaars het geld onderling moeten verdelen. Dat heeft een woordvoerder van de Nationale Postcode Loterij bekendgemaakt.

De geldprijs bestaat uit twee delen. Mensen in het winnende gebied die aan de loterij deelnemen, mogen onderling 15 miljoen euro verdelen. De rest van het bedrag gaat naar deelnemers in de omliggende wijk (5625).

[Dakar] Uitzendschema

Vandaag is de Dakar Rally officieel van start gegaan. Ook de Nederlandse televisie zal verslag doen van dit evenement. In de onderstaande tabel kun je de uitzendtijden terugvinden, zodat je naast de verslagen op FOK!Sport ook van de beelden kan genieten op onder andere RTL7.

Eurosport zal elke avond vanaf 20:20 uur live de finish van de etappe van die dag uitzenden, met aansluitend interviews met coureurs, hun bijrijders en andere kopstukken. Om 23:00 uur volgt een 45 minuten durende live-uitzending vanaf de bivak, met een terugblik op de race van de afgelopen dag, interviews en een vooruitblik op de dag van morgen.

Datum Tijd Programma 
Za 02 jan.  14.00 uur  RTL GP: Dakar Pre-proloog  
Za 02 jan.  15.00 uur  RTL GP: Dakar - Echte mannen  
Za 02 jan.  18.00 uur  RTL GP: Jan de Rooy: In de zandbak  
Za 02 jan.  23.45 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.1  
Zo 03 jan.  12.40 uur  RTL GP: Dakar - Echte mannen  
Zo 03 jan.  13.10 uur  RTL GP: Jan de Rooy: In de zandbak  
Zo 03 jan.  18.00 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.1 hh  
Zo 03 jan.  22.35 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.2  
Ma 04 jan.  18.10 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.2 hh  
Ma 04 jan.  22.20 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.3  
Di 05 jan.  18.10 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.3 hh  
Di 05 jan.  22.40 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.4  
Wo 06 jan.  18.10 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.4 hh  
Wo 06 jan.  22.50 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.5  
Do 07 jan.  18.10 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.5 hh  
Do 07 jan.  23.00 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.6  
Vr 08 jan.  18.10 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.6 hh  
Vr 08 jan.  23.00 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.7  
Za 09 jan.  18.00 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.7 hh  
Za 09 jan.  23.40 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.8  
Zo 10 jan.  18.00 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.8 hh  
Zo 10 jan.  22.35 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.9  
Ma 11 jan.  18.10 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.9 hh  
Ma 11 jan.  22.20 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.10  
Di 12 jan.  18.10 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.10 hh  
Di 12 jan.  22.15 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.11  
Wo 13 jan.  18.10 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.11 hh  
Wo 13 jan.  23.00 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.12  
Do 14 jan.  18.10 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.12 hh  
Do 14 jan.  22.40 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.13  
Vr 15 jan.  18.10 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.13 hh  
Vr 15 jan.  22.15 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.14  
Za 16 jan.  18.00 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.14 hh  
Za 16 jan.  23.35 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.15  
Zo 17 jan.  18.00 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Afl.15 hh  
Zo 24 jan.  15.05 uur  RTL GP: Dakar 2010 - Samenvatting 

[Dakar] Overzicht Nederlandse deelnemers

In januari gaat de 2010-editie van de Dakar rally weer van start in Zuid-Amerika. Dit jaar doen er aanzienlijk minder Nederlanders mee. 

In het onderstaande overzicht is te zien wie er echter wel zullen deelnemen aan de monsterrally.


Eén van de weinige Nederlandse deelnermers (#513)

Motoren

Nr.CoureurMotorTeam
7Henk KnuimanKTM 
8Frans VerhoevenBMWBMW Motorrad
44Mirjam PolHondaTeam Honda Europe / Dakarsport.com
48Hans-Jos LiefhebberKTMTeam Vicking
60Thomas de BoisKTMTeam Vicking
72Marcel SnijdersKTMTeam Vicking
87Gerrit-Jan Gerben VrugginkHondaTeam Honda Europe / Dakarsport.com
91Aloys RessingHondaTeam Honda Europe / Dakarsport.com
95Tony KrabbenborgHondaTeam Honda Europe / Dakarsport.com
106R.M.N.J. de GrootYamaha 

Quads

Nr.CoureurQuadTeam
134Wim JaquetYamahaTeam Yamaha Hollande
265Gerard WesselsYamahaTeam Yamaha Hollande

Auto's

Nr.CoureursAutoTeam
317Tonnie van Deijne, Wouter RosegaartMitsubishiTeam autotrack.nl
328Jurgen van den GoorberghMC RAEPro Dakar
337Erik van Loon, Eric VerhoefMitsubishiTeam autotrack.nl
347Tim CoronelMC RAEPro Dakar
358Kees KoolenMC RAEPro Dakar
362Dees BeffieMC RAEPro Dakar
365Wouter van der Beek, Jan HoogendijkKIAFLEVODAKARTEAM
369Chris LeydsMC RAEPro Dakar
392Peter van Bergen Merceij, Jos HenegauwDesert Warrior FLEVODAKARTEAM

Vrachtwagens

Nr.CoureursVrachtwagenTeam
503Wuf van Ginkel, Richard de Rooij, Willem Tijsterman GINAF GINAF Rally Power
508 Marcel van Vielt, Herman Vaanholt, Gerard van VeenendaalGINAF GINAF Rally Power
512 Martijn van den Brink, Martien Hol, Arjan VeenvlietGINAF GINAF Rally Power
513 Johan Elfrink, Serge BruynkensMercedesFinstrall rally
515Marcel Schoo, Jaap de Wit, Roelof KoningGINAF GINAF Rally Power
522 Jan Lammers, Charly Gotlib, Emiel Megens GINAF GINAF Rally Power
525 Edwin van Ginkel, Daniel Bruinsman, Sven VogelaarGINAF GINAF Rally Power
535 Pascal de Beer, Martin M.A., Ed E.H.L. GINAF Pro Dakar
537 Frans van Lankveld, Jan van de Sande, Aart SchoonesDAFAfraja
544 Rob van Pelt, Eddie Beeftink, Teun StamMercedesFinstrall rally
552 Kornelis Offringa, Jan HanseMercedesFLEVODAKARTEAM

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.