Sastre: "Ik sta er goed voor"

2009 was niet het beste jaar van Carlos Sastre. Hij won nog wel twee etappes in de Giro d’Italia en eindigde daar in de top vijf van het klassement, maar de Tour de France viel tegen. De titelverdediger werd uiteindelijk pas zeventiende. De Spanjaard zegt geleerd te hebben van zijn fouten.

"Ik kwam oververmoeid aan de start," zegt Sastre op zijn eigen website. "Het jaar 2009 heeft me niet gebracht wat ik had verwacht. Ik begon met veel enthousiasme aan de Tour en dacht dat ik in een goede vorm verkeerde, maar het positieve gevoel was na een paar dagen alweer weg. De winst in 2008 had zoveel energie gekost, dat ik daar afgelopen zomer de tol voor moest betalen. Na de eindzege heb ik dertien maanden lang overal op moeten komen draven. Dat was niet goed."

Daarom besloot Sastre om na de Tour een lange rustpauze in te lasten, waardoor hij de Vuelta niet reed. "Ik heb meer tijd aan mijn gezin geschonken. Dat heeft een goede uitwerking op mij gehad. Ik voel me weer fris en heb het idee dat ik er goed voorsta. Het jaar 2009 zie ik als een goede leerschool. Ik heb geleerd van mijn fouten en ga vol vertrouwen 2010 in."