Excelsior huurt ook Pedro

Excelsior voegt per direct Luís Pedro toe aan de selectie. De aanvaller wordt door Feyenoord de rest van het seizoen gestald bij de satellietclub in de Jupiler League. Door de komst van Pedro zit Excelsior-trainer Alex Pastoor nog wat ruimer in de offensieve mogelijkheden.

De 19-jarige spits debuteerde vorig seizoen in het eerste elftal van Feyenoord, maar kwam dit seizoen alleen maar uit voor Jong Feyenoord / Excelsior, het gecombineerde belofteteam van de Rotterdammers. De geboren Angolees speelde vorig seizoen negen Eredivisieduels voor Feyenoord, zonder te scoren.

Pedro zal in Kralingen worden vergezeld door verdediger Miquel Nelom en middenvelder Jerson Anes Ribeiro. Laatstgenoemde viel dit seizoen al eens in. De 21-jarige linkermiddenvelder kwam vorig seizoen dertien keer uit voor FC Dordrecht, waar hij toen op huurbasis speelde. Ook de 19-jarige Nelom kwam dit seizoen al eens binnen de lijnen.

Voorts liet Excelsior aan drie spelers weten dat ze na dit seizoen geen nieuw contract zullen krijgen. Het gaat om de verdedigers Levi Risamasu en Samir El Moussaoui en om spits Mo Faouzi. Hun inbreng was dit seizoen toch al beperkt te noemen. Faouzi speelde zeven keer mee in de competitie, Risamasu kwam vier keer in actie en El Moussaoui werd slechts één keer ingezet.