Uitslagen PDC World Darts Championship

JJdJ1984

Gisteren werden de kwartfinales afgewerkt tijdens het Ladbrokes.com World Darts Championship. In de kwartfinales kwamen twee Nederlanders uit. Co Stompé moest het opnemen tegen Mark Webster en Raymond van Barneveld gooide zijn pijlen tegen Ronnie Baxter.

In de vorige partijen had Co Stompé regelmatig zijn eerste pijl in de triple twintig. In de partij van gisterenmiddag lukte hem dat niet. Zijn tegenstander, Mark Webster, speelde een ijzersterke partij en was een stuk sterker dan 'The Matchstick'. Webster plaatste zich met een 5-3 overwinning op Stompé voor de halve finale waarin hij moet uitkomen tegen Phil Taylor die zijn partij gisterenavond met 5-0 van Adrian Lewis wist te winnen.

Raymond van Barneveld liet zijn beste spel zien in de kwartfinale tegen Ronnie Baxter. De Hagenaar moest in de eerste set nog een beetje op gang komen maar won die met drie legs tegen nul. Ook de tweede set ging in dezelfde cijfers naar Barney. In de derde set wist Baxter één leg op zijn naam te schrijven en datzelfde gebeurde in de vijfde set nog een keer. Ook Barney wist zijn partij in 5-0 te winnen. Van Barneveld zal nu vanavond moeten aantreden tegen Simon Whitlock en de verwachting is toch wel dat dat een zware partij zal gaan worden voor Barney.

Uitslagen World Darts Championship

Co Stompé - Mark Webster 3-5
Simon Whitlock - James Wade 5-3
Raymond van Barneveld - Ronnie Baxter 5-0
Phil Taylor - Adrian Lewis 5-0