Spugen op veld verhoogt kans op griep

De BBC meldt dat de spelers in de Engelse Premier League de komende weken niet mogen spugen op het veld. De Engelse GGD, de Health Protection Agency, zegt dat spugen de kans op de Mexicaanse griep verhoogt.

In de Premier League is bij een aantal spelers van Blackburn Rovers en Bolton Wanderers de Mexicaanse griep vastgesteld. "Spugen is niet alleen walgelijk. Het is tevens onhygiënisch en ongezond vooral dicht in de buurt van anderen. Dat verhoogt het risico van infectie-overdracht," aldus de HPA.

De trainer van Chelsea, Carlo Ancelotti, zei gisteren in een reactie dat hij zich geen zorgen maakt over een eventuele besmetting. "Maar we nemen wel onze voorzorgsmaatregelen."

Zijn collega bij Blackburn Rovers, Sam Allardyce, waar bij drie spelers de griep werd vastgesteld, zegt in een reactie op Ancelotti dat het dan waarschijnlijk al te laat is. Volgens Allardyce is Chelsea afgelopen weekend al door een paar spelers besmet. "Daar is geen enkele twijfel over. Als je kijkt naar de medische kant ervan, is het een van de meest besmettelijke virussen die we hebben gehad."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.